New York RB – Atlanta United 1:0 (kon.) | Kansas City – Portland 2:3 (kon.)
konec
Sporting Kansas City
2:3 (1:0)
Portland Timbers
Pátek 30.11.2018, 03:45 • Children's Mercy Park, Kansas City • Americká MLS • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (06:11:57)
    Velké finále Atlanta - Portland se odehraje v noci z 8. na 9. prosince. Výhodu sedmdesátitisícového domácího kotle nádherného Mercedes-Benz Stadium bude mít Atlanta.

     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:13.
    Timbers po konci utkání převzali trofej pro vítěze Západní konference

     
    Je dobojováno! Kansas vstupoval do zápasu jako favorit a tuto roli od první minuty potvrzoval. Celý úvodní poločas se hrálo jen na jednu branku, z čehož pramenila Sallóiova trefa z dvacáté minuty. Domácí pak skórovali ještě dvakrát, ale kvůli ofsajdům se vždy radovali předčasně. Po změně stran se obraz hry naprosto otočil, Portland začal hru kontrolovat a díky nádherné dalekonosné trefě Blanca vyrovnal na 1:1. O necelých deset minut dokonce skóre otočil, když se prosadil Valeri. Sporting v tomto okamžiku potřeboval k postupu dva góly a zničehonic začal znovu dominovat. Střídající Fernandes v 81. minutě vyrovnal na 2:2, ovšem domácím následně nepomohlo ani devět minut dlouhé nastavení. V jeho závěru se do nájezdu dostal hostující kapitán Diego Valeri a svým druhým gólem stvrdil senzační postup Portlandu do finále.
     
    90+10
    Konec zápasu.
    90+9. Diego VALERI - 2:3
     
    90+9
    Portland právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Timbers jdou do finále! Németh sklepával Fernandesův přetažený centr před branku. Hosté zakopli míč na roh a po jeho ubránění vyrazili do protiútoku. Chará stihl balón na levé postranní čáře a vyslal do úniku DIEGA VALERIHO. Vyčerpaný Zusi ho nestíhal a populární "El Maestro" z šestnácti metrů prostřelil vybíhajícího Meliu.
     
    90+8
    S blížícím se koncem nastavení začíná mít Portland situaci pod kontrolou. Od postupu do finále MLS Cupu ho dělí už jen necelé dvě minuty.
     
    90+7
    Valeri nevyužil šance v pokutovém území. Domácí bleskově přešli do útoku, jenomže Fernandesovi vůbec nevyšla střela bez přípravy po centru Croizeta. Míč proletěl několik metrů nad brankou.
     
    90+6
    Zusi hodně podrážděně zareagoval na počínání Villafañi. Hlavní rozhodčí si mohl vybrat, komu dá žlutou kartu, kterou nakonec viděl obránce Timbers.
     
    90+6
    Ještě jednou Fernandes. Neúplně zdařený přízemní centr skončil u Németha, ale ten v obležení protihráčů neměl šanci nic vymyslet.
     
    90+5
    Gerso Fernandes opět startoval své rychlé nohy. Proti sobě však měl Powella, který je ještě čerstvější než on sám. Lavička Timbers udělala dobře, že ho poslala na hřiště za Valentina, jenž měl být dávno předtím vyloučen.
     
    90+4
    Prodloužený centr z levé strany Timbers odklidili do bezpečí. Další nákop do vápna posílal Espinoza, jenže na něj nikdo nedosáhl.
     
    90+3
    Fernandes je po svém nástupu klíčovou osobností v ofenzivě Kansasu. Teď pro svůj tým urval alespoň rohový kop.
     
    90+2
    Nutno připomenout, že prodloužení se v případě nerozhodného výsledku konat nebude. Portland aktuálně drží postup díky většímu počtu branek vstřelených na venkovním hřišti.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o devět minut!
     
    90
    Střídání v týmu Sporting Kansas City: ze hřiště odchází Johnny Russell, přichází Yohan Croizet.
     
    89
    Jenom to zahučelo! Centr Espinozy směřoval na Németha, který na něj o pár centimetrů nedosáhl a míč prosvištěl do zámezí.
     
    88
    Portland byl ze startu druhé půle lepším týmem, jenže po svém gólu na 2:1 naprosto odpadl. Domácí jsou naopak při chuti a rádi by vstřelili ještě jednu potřebnou branku.
     
    87
    Gutiérrez po centru Zusiho napálil prvního clonícího protihráče. Před rohem ještě více vyburcoval diváky, kteří se však nedočkali žádného zakončení.
     
    86
    Hosté se ubránili i po dalším centru Russella. Bez váhání vyrazili do protiútoku, ale společně s nimi se vrátil i rychlonohý Fernandes.
     
    85
    Russell potáhl míč po pravé straně. Přízemní centr byl s problémy odvracen na roh, jenž se bude ještě jednou opakovat. Na stadionu panuje parádní atmosféra, všichni fanoušci už dávno zapomněli na mrazivé počasí!
     
    84
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází David Guzmán, přichází Lawrence Olum.
     
    83
    Po ošetřování Guzmána Németh trefil Blanca někam do oblasti brady. K nelibosti fanoušků se bude rozehrávat proti brance Sportingu.
    81. Gerso FERNANDES - 2:2
     
    81
    Kansas City právě vstřelil branku!
    Famózní zápas je opět vyrovnán! Levá strana Portlandu nechala úplně volného Zusiho, který měl spoustu času na centr. Ten byl ztečován na GERSA FERNANDESE, jenž to měl u penaltového bodu poměrně snadné, protože na něj soupeřova obrana naprosto zapomněla.
     
    80
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Zarek Valentin, přichází Alvas Powell.
     
    79
    Fernandes se dostal přes Valentina k diagonálnímu centru Espinozy. Prvním dotykem hrál něco mezi střelou a finální přihrávkou a balón skončil v moci gólmana.
     
    78
    Gutiérrez místo přímé střely nakopával míč před nabíhajícího Oparu, jenže ten narazil do Liama Ridgewella. Centr mezitím propadl do autu a Attinella bude vykopávat z klidu.
     
    77
    Diego Chará zezadu přejel kotníky Johnnyho Russella a vysloužil si žlutou kartu. K tomu bude s celým týmem Timbers čelit zajímavě vypadajícímu přímáku.
     
    76
    Po dlouhé době se hra trochu uklidnila. Prakticky všichni fanoušci přesto zůstávají na nohou a sledují postupný útok Kansasu.
     
    74
    Další standardka pro Kansas City. Po centru zleva od Russella šel do hlavičky Sánchez, ale v záklonu nezamířil vůbec přesně.
    73. Felipe Gutiérrez (KAN)
     
    73
    Velká šance na vyrovnání! Felipe Gutiérrez spěchal za nákopem z obrany a zničehonic běžel sám na Attinellu, který zůstal stát na místě a střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil na roh!
     
    72
    Russell se opřel do stříleného centru z levé strany. Gutiérrez se dostal k těžko kontrolovatelné hlavičce, jež putovala mimo tři tyče.
     
    72
    Střídání v týmu Sporting Kansas City: ze hřiště odchází Andy Polo, přichází Dairon Asprilla.
     
    71
    Střídání v týmu Sporting Kansas City: ze hřiště odchází Diego Rubio, přichází Krisztián Németh.
     
    70
    Rozhodčí Geiger asi definitivně upadl u domácího publika v nemilost! Valentin těsně vedle šestnáctky jednoznačně zfauloval Fernandese. Standardní situace byla správně nařízena, ale krajní bek Timbers i ke svému překvapení vyvázl z celé situace bez druhé žluté karty.
     
    69
    Zápas plný paradoxů pokračuje. Kansas se po druhém inkasovaném gólu dostal do značného tlaku, ale nakonec se musel rychle vracet s protiútokem Pola. Timbers brejkovou situaci nakonec zpomalili a o míč dokonce přišli.
     
    68
    Russell nadvakrát přihrával do ohně. Ani v jednom případě nenašel nikoho v černém a dobře postavený Tuiloma odkopl balón do relativního bezpečí.
     
    67
    Čerstvý Fernandes nenápadně zrychlil svůj běh, zleva přihrál na obsazeného Rubia a sám se dostal ke střele z úhlu, která gólové parametry ale neměla.
     
    66
    Po menší pauze se opět pokračuje ve hře. Už teď je jasné, že také ve druhé půli se bude nastavovat nadstandardní počet minut.
     
    65
    Gerso Fernandes byl v první půli nesmírně nebezpečný. V té druhé si zřejmě přivodil nějaké zranění a proto ho nahrazuje Gerso Fernandes.
     
    63
    Nějakou chvíli se zjevně pokračovat nebude. Na hřiště přiletěla z hlediště láhev. Rozhodčí se stáhli mezi střídačky a domácí kouč se osobně vydal uklidnit kansaský kotel.
    61. Diego VALERI - 1:2
     
    61
    Portland právě vstřelil branku!
    No to jsou věci, Timbers v jednašedesáté minutě otáčí skóre a jsou blíže postupu do velkého finále! Jeremy Ebobisse se po skvěle načasované přihrávce Rubia zjevil úplně sám za obranou. Meliu přelobovat nedokázal, ovšem sražený míč do prázdné branky uklidil DIEGO VALERI.
     
    60
    Držení míče: 54% – 46%.
     
    59
    Gutiérrez povalil jednoho z hostů. Rozhodčí odpískali jeho faul a snažení Kansasu skončilo velmi záhy po jeho začátku.
     
    58
    Valeri vběhl do šestnáctky, ale byl zastaven malinko riskantním zákrokem. Sporting se po menších zmatcích ubránil a uklidňuje hru.
     
    57
    Po ošetření obou hráčů se pokračuje ve hře. U balónu jsou hosté a zakládají další útok z vlastní obrany.
     
    56
    Diego Rubio si opět nepohlídal ofsajdovou linii. Po přihrávce Russella ho navíc zradil první dotek a aby toho nebylo málo, tak se bolestivě střetl s vybíhajícím brankářem Attinellou.
     
    55
    Valeri zadrbal situaci bezprostředně po rohovém kopu a nepřesnou přihrávkou odevzdal míč domácím, kteří ho odkopli do bezpečí.
     
    54
    Blanco a Villafaña získali pro hosty rohový kop. Jaký to zvrat v průběhu zápasu! Kdo by to byl po jednoznačné první půli řekl, že se Portland takto zmátoří.
    52. Sebastián BLANCO - 1:1
     
    52
    Portland právě vstřelil branku!
    No tak to byla fotbalová nááádhera, před kterou museli smeknout klobouk a zklamaní příznivci Kansasu! SEBASTIÁN BLANCO na levé autové čáře převzal míč od Villafañi, posunul si ho blíže středu a z dobrých sedmatřiceti metrů parádně vypálil. Balón začal klesat na poslední chvíli a zapadl pár milimetrů pod břevno, takže vzduchem plachtící Melia byl bez šance zasáhnout.
     
    51
    Villafaña se svíjí na trávníku po zákroku Espinozy. Tomu se hodně nelíbí, že rozehrávat budou fotbalisté z Portlandu.
     
    50
    Chvíli po něm centroval právě Zusi, nicméně balón skončil v dlaních hostujícího brankáře Attinelly.
     
    49
    Před Zusim se neustále otevíralo více a více volného prostoru. Místo střely z dálky se přiblížil vápnu a vybojoval alespoň roh.
     
    48
    S nákopem Valeriho si domácí obrana poradila. Chvíli to vypadalo na odkop od branky, pak zase na roh, nicméně finální slovo hlavního arbitra přiřklo rozehrávku Sportingu.
     
    47
    Rubio šel hodně nešetrně po Guzmánovi v momentě, kdy už neměl sebemenší šanci odehrát míč. Žlutá karta je rozhodně na místě.
     
    46
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původní základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Kansas v první půli výrazně zlepšil svůj výkon ze zápasu na hřišti Portlandu a před vlastními fanoušky měl výrazně více ze hry. Obrana Timbers byla prakticky po celou dobu v zápřahu a velké problémy ji dělal hlavně maďarský reprezentant Dániel Sallói, který ve dvacáté minutě otevřel skóre. V dalším průběhu Sporting rozvlnil síť ještě dvakrát, druhá trefa Sallóie i Rubiův gól z nastavení nicméně neplatily kvůli ofsajdům. Za Portland v jednom případě zahrozil jen Andy Polo, jinak byli hosté pod velkým tlakem a mohou být hodně rádi, že prohrávají jen o jednu branku.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Hlavní arbitr postřehl Guzmánovo dohrání přihrávajícího Russella a vytáhl z kapsičky žlutou kartu. Sporting tak rozehrával standardku, ale tentokrát vůbec nic nevymyslel.
    45+4. Diego Rubio (KAN)
     
    45+4
    Johnny Russell kolmou přihrávkou uvolnil Rubia, jenž se až nečekaně snadno zjevil za obranou a sám před gólmanem nezaváhal. Pomezní sudí nejprve nechal praporek dole, ale po chvilce ho přece jenom zvedl. A správně udělal, chilský útočník byl skutečně v momentě přihrávky v zakázaném postavení.
     
    45+3
    Diego Rubio chytře prodlužoval dlouhý nákop na Sallóie, jenž z druhého doteku překvapivě pálil z delší vzdálenosti a míč proletěl jen kousek nad břevnem Attinellovy brány.
     
    45+2
    Poprvé byli hosté na delší dobu usazení na útočné polovině. Sporting ale výtečně bránil v kompletním počtu a po nějaké době vystavil hosty do ofsajdu.
     
    45+1
    Kvůli několika přerušením je první poločas prodloužen hned o čtyři minuty.
     
    45
    Ebobisse je zatím naprosto neviditelný. Teď se snažil dostat k nákopu od anglického legionáře Ridgewella, ale dvojice stoperů se o něj bez problémů postarala.
     
    44
    Guzmánovi byl písknut nedovolený zákrok na Sinovice. Gutiérrez se postaral o další standardku, ovšem Sallói startoval za jeho pasem z ofsajdu.
     
    43
    Polo si před Sinovicem zasekl míč na levačku. Ke střele se ale neodhodlal a další klička zpět na pravou stranu už byla navíc.
     
    42
    Pozorná obrana Portlandu odvrátila Gutiérrezův centr na Zusiho, jenž z prvního doteku neúspěšně vracel balón do ohně.
     
    41
    Graham Zusi se na chvíli objevil na levé straně a došel si pro faul v podání Peruánce Pola. Domácí budou moci poslat do vápna centr ze standardní situace.
    40. Andy Polo (POTS)
     
    40
    První šance pro hosty! Zdvojený Blanco z levého křídla našel Pola, který skvělým prvním dotekem oklamal Sáncheze a už mohl střílet. Bohužel pro Timbers trefil jen boční síť.
     
    39
    Jorge Villafaña byl rychle zkontrolován, zda neutrpěl nějaké vážnější hlavy. Výsledek byl negativní a ihned se zapojil zpět do hry.
     
    38
    Opět v akci Sallói, který kolmicí uvolnil centrujícího Gutiérreze. Russell hlavičkový souboj s Villafañou prohrál a navíc fauloval.
     
    37
    Aktivní Sallói zpracoval dlouhatánský nákop z vlastní poloviny. Podpory spoluhráčů se mu ale nedostalo a rychlou akci musel zpomalit.
     
    36
    Valeri chtěl roztáhnout hru doleva na volného Villafañu. Nedal mu ale ideální přihrávku a domácí obránci zakopli míč do autu.
     
    35
    Roger Espinoza převzal míč od Zusiho, ale následně ho poslal za koncovou čáru. Následuje odkop od branky třicetiletého gólmana Timbers.
     
    34
    Hlavičkový souboj u rohu malého vápna vyzněl lépe pro bránící Portland. Balón ve svém držení ale neudržel a zůstává v hlubokém bloku.
     
    33
    Gutiérrez svým centrem rovněž nikoho nenašel, posléze se ve sprintu vrátil a získal balón zpět. Espinozův následný centr byl lehce tečován a je z toho další roh.
     
    32
    Zusiho centr z pravé strany letěl do protoru nikoho. Valentin se pak možná trochu unáhlil a zahrál až moc na jistotu na rohový kop.
     
    31
    Držení míče: 60% – 40%.
     
    30
    Velmi rychlý přechod Sportingu. Sallói zkoušel nelehkou střelu, napálil však nejbližšího protihráče a marně žádal o odpískání penalty za hru rukou.
     
    29
    Domácí se během menších problémů v defenzivě v devíti lidech rychle vrátili a střelu Guzmána rychle zablokovali.
     
    28
    Argentinský lídr Portlandu se po ošetření odebral za postranní čáru, ale během pár vteřin se zase vrátil do boje. Fanouškům v sektoru pro hosty se určitě ulevilo.
     
    26
    Diego Valeri si po špatném dopadu sedl na trávník a chytil se za stehenní sval. Případná ztráta kapitána by mohla být pro Timbers další velkou ránou.
     
    25
    Gutiérrez byl faulován a tlak Kansasu stále pokračuje. Hosté se naopak nemají o co opřít a zatím hrají jen druhé housle.
    24. Trefa Sallóie neplatila kvůli ofsajdu Opary
     
    24
    Od Attinellovy rozehrávky uteklo pár vteřin a Sporting pro sebe získal další roh z pravé strany. Sallói se prosadil v hlavičkovém souboji a nenápadný oblouček zapadl až za brankářova záda. Hosty zachránil od inkasované branky až ofsajd Opary, jenž bránil Attinellovi ve hře.
     
    23
    Espinoza se zastavil na levém křídle a zajímavě odcentroval před šestnáctku. Zusi přiběhl z druhé vlny, nicméně střela z voleje se mu úplně nepovedla.
     
    22
    Diego Chará si pomohl faulem na Beslera. Značná územní převaha Kansasu City bude pokračovat i po úvodní brance.
    20. Dániel SALLÓI - 1:0
     
    20
    Kansas City právě vstřelil branku!
    Domácí jdou ve dvacáté minutě do vedení! Zusi odvedl velký kus práce na pravém křídle, kde byl zdvojený a s trochou štěstí dostal míč do vápna na Rubia. Ten ihned přihrával k zadní tyči a DÁNIEL SALLÓI z prvního doteku vypálil přes Valentina, jenž nestihl dát nohy k sobě a míč prošel do sítě.
     
    19
    Sporting se vrátil z blízkosti hostující vápna až k půlící čáře a snaží se prorazit postupnou kombinační akcí.
     
    18
    Nadále se hraje ve vynikajícím tempu. Menší prodleva nicméně nastává po útočném faulu na Villafañu.
     
    17
    Portland nestíhal po vlastním rohovém kopu a Zarek Valentin raději sáhl k taktickému faulu za žlutou kartu. Ve středovém kruhu zjevně stáhl Russella.
    16. Diego Rubio (KAN)
     
    16
    Attinella o centimetry podskočil centr zprava. Roh se tedy konal i z druhé strany, Gutiérrez našel hlavu Rubia a Attinella měl štěstí, že balón znovu letěl nedaleko od něj.
     
    15
    Opara zůstal v soupeřově šestnáctce i několik desítek vteřin po rohovém kopu a zapříčinil se o zisk další standardky tohoto typu.
     
    14
    Johnny Russell rozehrál na krátko, centr tedy přišel s menším zpožděním, ale Sallói na něj u zadní tyče nedosáhl.
     
    13
    Ebobisse byl zakřižován a přihrávka od Sebastiána Blanca se k němu nedostala. Kansas rychle otočil hru a vybojoval roh.
     
    12
    Rubiova technická střela z nějakých pětadvaceti metrů se nezakroutila k zadní tyči a Jeff Attinella bude z klidu vykopávat.
     
    11
    Russell dostal míč na pravou stranu a snadno proběhl do šestnáctky. Do střely levačkou ale nedal moc razance a Attinella relativně snadno zakročil.
     
    10
    Timbers rychle přešli přes střed hřiště. Kolmice Pola však neprošla a Sporting po chvilce odkopl balón do naprostého bezpečí.
     
    9
    Domácí jsou v úvodu zápasu rozhodně lepším týmem. Nyní však musí útočit do plných a rozhodně se nejedná o nějaký přímočarý postup vpřed.
    8. Felipe Gutiérrez (KAN)
     
    8
    Gutiérrez sice překopl zeď, ale zamířil přesně do středu branky, kde nemohl chybět brankář Jeff Attinella.
     
    7
    Další souboj už byl mimo rámec pravidel a Kansas City bude zahrát nebezpečný přímý kop.
     
    6
    Rubio malými krůčky postupoval po ose hřiště, Guzmán se k němu stihl vrátit a zákrok zezadu byl podle rozhodčích čistý.
     
    5
    Ofsajd a v něm Felipe Gutiérrez, který startoval za nákopem z obrany, ale hostující defenziva včas vystoupila.
     
    4
    Blanco inkasoval úder do hlavy a rozhodčí ihned přivolal na trávní realizační tým. Argentinský ofenzivní hráč se po chvilce zvedl a měl by pokračovat ve hře.
     
    3
    První standardní situaci Sportingu rozehrál z levé strany Gutiérrez, jenže centr na bližší tyč dokázala obrana Timbers odklidit do bezpečí.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně černých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí trenér Peter Vermes udělal oproti prvnímu duelu jedinou změnu, když místo Sheltona postavil na hrot útoku Diega Rubia. V sestavě Timbers chybí stoper Mabiala a křídelní útočník Asprilla, které nahradili Bill Tuioloma a Andy Polo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sporting Kansas City: Melia – Zusi, Opara, Besler (C), Sinovic – Espinoza, Sánchez, Gutiérrez – Russell, Rubio, Sallói.
    Náhradníci: Zendejas – Fontàs, Busio, Croizet, Fernandes, Németh, Shelton.

    Portland Timbers: Attinella – Valentin, Tuiloma, Ridgewell, Villafaña – Chará, Guzmán – Polo, Valeri (C), Blanco – Ebobisse.
    Náhradníci: Clark – Cascante, Powell, Olum, Flores, Asprilla, Melano.

    Rozhodčí: Geiger – Fletcher, Nelson.
     
    1. zápas

    V noci z neděle na pondělí se hrálo v Portlandu. Domácí tým před vynikající kulisou odehrál dobrý zápas a za celou dobu nepustil Sporting do jediné vyložené šance. Ty své ale Timbers nevyužili a když už vyprodaný Providence Park slavil gól Guzmána, tak jeho radost uťal dodatečně odhalený ofsajd. Kansas City tak ubránilo bezbrankovou remízu a do odvety vstupuje v roli značného favorita.
     
    Portland Timbers

    Domácí tým ve druhé polovině základní části poztrácel spoustu bodů, díky předem vybudovanému náskoku se ale udržel na konečném pátém místě Západní konference s šestibodovým náskokem na sedmé LA Galaxy. Na rozdíl od Sportingu musel Portland naskočit už do čtvrtfinále, ve kterém i v deseti lidech porazil domácí Dallas 2:1. V další fázi už narazil na Seattle, jenž skončil v základní částu na druhém místě. Timbers doma vyhráli 2:1 a v nesmírně dramatické odvetě oslavili postup až díky zvládnutému penaltovému rozstřelu. Před dnešním duelem je v sestavě Portlandu několik otazníků, nejistý start je například u švédského útočníka Armenterose, který v sezoně osmkrát skóroval.
     
    Sporting Kansas City

    Vítěz MLS z roku 2013 má za sebou vynikající základní část. Ze čtyřiatřiceti zápasů vyhrál hned osmnáctkrát, k tomu přidal osm remíz a zajistil si v Západní konferenci konečnou první příčku s náskokem tří bodů na druhý Seattle. Od devátého září Kansas odehrál jedenáct zápasů a našel jediného přemožitele v podobě Phidalelphie Union. V konferenčním semifinále Sporting potkal Real Salt Lake. Na jeho půdě uhrál remízu 1:1 a postup do další fáze si musel vybojovat až na svém hřišti, kde v dramatickém utkání zvítězil 4:2. Sporting je téměř v plné síle, dlouhodobě zraněn je pouze kolumbijský útočník Jimmy Medranda, v pořádku by měl být i stoper Mabiala, jenž před pár dny odstoupil už v osmnácté minutě.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu odvetného utkání finále Západní konference zámořské MLS. Od tří hodin a třiceti minut se můžeme těšit na rozhodující bitvu mezi Sportingem Kansas City a Portlandem Timbers!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 20. Sallói (Rubio), 81. Fernandes – 52. Blanco (Villafaña), 61. Valeri, 90+9. Valeri (Chará)

    Karty:   45+5. Guzmán (KAN), 47. Rubio (KAN) – 17. Valentin (POTS), 77. Chará (POTS), 90+6. Villafaña (POTS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:13.
    Sporting Kansas City: Melia – Zusi, Opara, Besler (C), Sinovic – Espinoza, Sánchez, Gutiérrez – Russell, Rubio, Sallói.
    Náhradníci: Zendejas – Fontàs, Busio, Croizet, Fernandes, Németh, Shelton.

    Portland Timbers: Attinella – Valentin, Tuiloma, Ridgewell, Villafaña – Chará, Guzmán – Polo, Valeri (C), Blanco – Ebobisse.
    Náhradníci: Clark – Cascante, Powell, Olum, Flores, Asprilla, Melano.

    Rozhodčí: Geiger – Fletcher, Nelson
    26.11.2018
    Portland - Kansas City 0:0

    Karty:   36. Guzmán (POTS) – 45+1. Sinovic (KAN), 66. Besler (KAN), 89. Sallói (KAN)

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 16:15.
    bahis siteleri