USK Ostrava – FERRAM Opava 6:5 (kon.)
konec
USK Ostrava
6:5 (3:3)
FERRAM Opava
Neděle 02.12.2018, 16:59 • SH TJ OStrava, Varenská 3098 • 2. Futsal liga východ • 10. kolo
     
    Vánoce budou pro všech 26 diváků a celý tým USK Ostrava o něco veselejší, neboť se dnes po hodně kolech a dnech dočkali dalších ligových bodů a to rovnou hned všech tří! Jde vidět, že hráči jsou kluci učenliví, neboť nedopustili kolaps na konci zápasu podobně jako v minulém kole (nebo jako včera Sparta) a dnešní koncovku zvládli. Ukázalo se, že jména nejsou vše a že srdíčko a menší množství nadávek vstříc rozhodčím může uspět i v moderním futsale. Dramatické utkání tedy končí výsledkem 6:5 pro domácí, kteří si vykřesali naději na záchranu v soutěži, kdy na Jakubčovice a právě na svého dnešního soupeře ztrácí už jen jeden bod. Z jejich vítězství mají určitě radost i majitelé podniků na Stodolní, neboť přiznejme si, taková úleva po několikaměsíční frustraci, se musí oslavit.

    Opavští se naopak ještě více namočili do soubojů o záchranu a budou se muset nad svými výsledky zamyslet. Znovu prohráli jen těsně, ale to bohužel k bodovým ziskům nestačí.

    Děkujeme za pozornost, doufám, že se uvidíme na příštím domácím utkání USK Ostrava. Pokud bude zápas podobný tomu dnešnímu, určitě nebudete litovat. Napočtenou. (18:52:21)
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Tak ještě není konec! Opavané budou ještě rozehrávat přímý kop, to jsou nervy! Opavský asistent stále nezastavil kulomet svých slov. Rozhodčí šel ale sympaticky vysvětlit celou situaci s tím, že se podívají na video a proberou to na facebooku.
     
    39:45
    Zbyněk Pospěch si za protesty vykoledoval žlutou kartu, ani nemá cenu psát jakými výrazy prezentoval svou osobu.
     
    39:30
    To jsou nervy, to je situace. Po závaru před brankou domácích se Opavští železníci dožadují odpískané ruky, penalty, vyrovnání výsledku i zahození píšťalky rozhodčími.
     
    39:00
    Opavané si vybírají oddechový čas.
     
    38:10
    Chlopek si zabalil do báglu opravdu velkou formu. Nacvičený signál (v kuluároch se hovoří o signálu č.4). Rohovou situaci rozehrál Vyka a s velkým přehledem zakončil k tyči. Připsal si tak cenné kanadské body.
     
    38:00
    Studenti mají zřejmě hodně nastudováno ve futsalových učebnicích. Domácí Račanský přečetl hru a přesně podle nepsaných pravidel futsalu vyslal jedovku, s jejíž jedovatost se rozhodli studovat přední světoví herpetologové. Říká se, že toxicitou se mohla rovnat pražské mambě zelené. Golman domácích Fišer si však nabalil správnou sadu protijedů a jedovku zneškodnil.
     
    35:00
    Zbyněk Pospěch, i přesto, že prokázal výtečné pantomimické schopnosti, kdy si dal za úkol bezchybně předvést žlutou kartu, tak rozhodčí jeho představení odmítá přenést ve skutečnost.
     
    34:00
    Vidíme, že fanouškovská podpora se v Ostravě napříč sporty výrazně liší. Když vzpomeneme úterní hokejové univerzitní derby, ve kterých hráči Ostravské univerzity porazili VŠB 5:2, na kterém bylo přítomno 8 189 diváků, je dnešních 26 přítomných opravdu ostudné číslo. Zarážející je zejména to, že v obou utkáních nastupují reprezentatnti stejné vysoké školy, Ostravské univerzity. Můžeme ovšem s klidem říct, že domácí USK mají nejstabilnější návštěvnost ze všech druholigových celků.
     
    33:10
    Opava dál kouše. Tento zápas je vyrovnán ve všech směrech. Skóre 5:5, akumulované fauly 4:4. Kuzník s Rubým se postarali o tento vyrovnaný stav. Slezští rivalové si už opravdu nedají nic zadarmo.
     
    31:40
    Opavané se zkonsolidovali, po penaltě uvolnili své emoce. To jim paradoxně pomohlo zklidnit hru, ze které pramenilo snížení ze sálovek Zbyňka Pospěcha.
     
    30:10
    Rubý fotbalově sundal domácího Račanského v pokutovém území. Na penaltu nastoupil Kolenko. Kolenko je zřejmě dobrý v exaktních vědách, všechnu energii svého těla přesunul do své pravé nohy, k tomu přidal rozběh jak Roberto Carlos a výsledkem byla pumelice, do které se Fišerovi nechtělo vložit žádnou část svého těla.
     
    30:00
    Do zápasu v této vyhrocené situaci nastoupil Papadopulos, kterého si trenér domácích studentů nechal na tyto horkokrevné okamžiky. Právě tento hráč s řeckými kořeny zastavil míč na brankové čáře a vyslal Kolenka do protiútoku.
     
    28:00
    vyrovnaný stav přináši stále více nevyrovnaných emocí, zejména Opavané nejsou s výkonem rozhodčích spokojeni. Hostující kapitán Pospěch nejde pro peprné slovo daleko. Škola z prvoligových trávníků se nezapře opravdu v žádném hráči.
     
    27:19
    Kaduch je ve formě, jeho projektil sice golman Mičudu vyrazil na výlet k místním zářivkám, ale po návratu na parkety se ji už tradičně zmocnil Chlopek, který se štěstím zahrál na housle golmanu Fišerovi.
     
    26:00
    Domácí hlasatel je opravdu ve formě a v přerušeních baví domácí i hostující diváky.
     
    25:00
    Po faulu na Kolenka (fotbalový skluz) v předbrankovém prostoru se nachvíli zastavila hra. Zkoumal se jak zdravotní stav Kolenka, tak i vodorovnost hrací plochy po jeho pádu.
     
    24:00
    Zápasu nechybí fotbalovost, avšak v hale by to chtělo přidat také víc futsalovosti.

    Nikolas Papadopulos

    Branky: 11. Kolenko (Vyka), 16. Pospěch (Binar), 18. Chlopek (Klejnot), 19. Kaduch (Chlopek), 28. Chlopek (Kaduch), 31. Kolenko (pen.), 34. Kuzník (Rubý), 39. Chlopek (Vyka) – 5. Binar (Mičola), 13. Kuzník (Binar), 32. Pospěch (Rubý)


    USK Ostrava: Kohler, Krumnikl, Chlopek, Klejnot, Tinka, Vyka, Kučanský, Kolenko, Kaduch, Papadopulos, Krejčí, Karčmář
    FERRAM Opava: Fišer, Tůma, Žurek, Binar, Mičola, Rubý, Pospěch, Kuzník, Šimeček, Hudeček

    Rozhodčí: Krupa, Klečacký

    Diváci: 26
    bahis siteleri