Kladno – Vsetín 6:3 (kon.) | Motor ČB – Slavia 4:1 (kon.) | Třebíč – Litoměřice 6:3 (kon.)
Prostějov – Jihlava 2:4 (kon.) | Kadaň – Benátky n/J 4:3 (kon.) | Havířov – Poruba 2011 1:2 (kon.)
Ústí n/L – Frýdek-M. 3:2 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
HC Slavia Praha
Pondělí 10.12.2018, 17:30 • Budvar aréna • Chance liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je za námi. Motor se nakonec může radovat ze zisků tří bodů. A to hlavně po skvělé třetí třetině, v níž vsítil rovnou tři přesné zásahy. Slavia dnes ale na jihu Čech nepodala vůbec špatný výkon a určitě zaslouží také potlesk. Děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše! (20:00:55)
     
    Konec zápasu.
    59:32 René VYDARENÝ - 4:1
     
    59:32
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Troufám si říct, že je definitivně rozhodnuto. Budvar aréna propuká v hromadný jásot! RENÉ VYDARENÝ obral soupeře o kotouč, aby puk následně poslal z vlastní třetiny o hrazení až do prázdné slávistické branky! Bez asistence.
     
    58:46
    Dančišin společně s Jandusem okupují trestnou lavici. Mezitím se na střídačku Slávistů vydává David Honzík. Pražané tedy budou hrát ve velké převaze, konkrétně v šesti proti třem!
     
    58:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Milan Dančišin – 2 min., podrážení).
     
    58:35
    David Honzík vyjel zpoza své svatyně, aby následně mohl rozehrát kotouč svému spoluhráči před dojíždějícím Dančišinem. Slávisté se pokusili dostat z obranné třetiny, nicméně přitom si vybojovali faul. Uvidíme tedy dvojnásobnou přesilovou hru Pražanů. O pořádně dramatickou koncovku je tak v obou fanouškovských táborech postaráno.
     
    57:56
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Jandus – 2 min., sekání).
     
    57:35
    Utkání se nám pomalu blíží ke konci třetí periody. Bude určitě zajímavé sledovat, jestli se Pražanům podaří koncovku ještě zdramatizovat. O to se teď pokusil Jiří Doležal, ovšem jeho povedený projektil, jež se klouzal po ledě, Strmeň vykopl mimo nebezpečí.
     
    56:49
    Cody Bradley dostal přihrávku do útočného pásma. Zřejmě viděl dobře rozjetého spoluhráče, nicméně Bradley byl tísněn protihráči, a tak nemohl pohotově přihrávat.
     
    55:33
    Oba týmy se vrací do plného počtu. Větší prostor na ledě zřejmě vyhovoval domácím, kteří svému soupeři odskočili na jednobrankový rozdíl. Mezitím se tedy oba vyloučení vrací na led a Honzík zrovna kryje přízemní střelu z větší vzdálenosti.
     
    54:50
    Lukáš Endál ujížděl skrze střední pásmo, načež dostal přihrávku. Bohužel pro něj ale ne příliš přesnou, a tak se domácí střelec nedostal do samostatného úniku. Kotouč nakonec končí jen v rohu ledové plochy.
    54:15 Václav KARABÁČEK - 3:1
     
    54:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu třetí branku v domácího celku, která přichází více než v pravý čas! VÁCLAV KARABÁČEK dostal nabito na levý kruh a povedenou ranou z první rozvlnil síťku za Honzíkovy zády! Asistence: Roman Přikryl, Martin Jandus.
     
    53:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jiří Doležal – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (David Gilbert – 2 min., držení).
     
    53:33
    Tomáš Šmerha si najížděl před domácí branku. V tu samou dobu dostal ideální pas do jízdy. Šmerha následně zacílil z první. Nicméně jeho pokus Strmeň lapil.
     
    52:34
    Nebylo daleko od případného srovnání skóre! Jaroslav Brož dostal přihrávku přímo před branku. Před ním stál ještě jeden z domácích obránců, který možná maličko i clonil Janu Strmeňovi. Ten si ale i přesto dokázal poradil s nepříjemnou Brožovou střelou, kterou nakonec lapačkou dostává mimo nebezpečí.
     
    51:51
    Tadeáš Hejda se pokusil o vyvezení kotouče z vlastního obranného pásma. Nakonec se mu to ale nepodařilo. Jeden z domácích totiž napadal jeho rozehrávku, ke kterého de facto ani nepustil.
     
    51:05
    Jeden ze slávistických hráčů nahodil kotouč na domácí svatyni ještě ze středního pásma. Puk se pokusil ještě dojet Jiří Doležal, před kterým domácí strážce svatyně kotouč raději ukryl.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 38. Bradley (P. Novák, Čermák), 50. M. Novák (Endál, Karabáček), 55. Karabáček (R. Přikryl, M. Jandus), 60. Vydarený – 24. Furch (Kohút)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin, Fillman, Prospal ml. – Beránek, R. Přikryl, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák, Bradley, Karabáček – Z. Doležal, Dančišin, P. Novák – Doktor.
    HC Slavia Praha: Honzík (Šorf) – Duda, J. Novák, J. Drtina, Hrdinka, Barák, Hejda, Saňa – L. Krejčík, Kubica, M. Ondráček – Brož, Kverka, Vlček – J. Doležal, J. Veselý, Šmerha – Heldák, Kohút, Furch.

    Rozhodčí: Wagner, Ondráček – Podrazil, Bosák
    thejrc.org