Česko – Švýcarsko 2:1 (po pr.) | USA – Slovensko 2:1 (kon.) | Kanada – Dánsko 14:0 (kon.)
Finsko – Švédsko 1:2 (kon.) | Rusko – Dánsko 4:0 (kon.)
konec
Finsko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 27.12.2018, 04:30 • Save-On-Foods Memorial Centre • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Švédsko ovládlo derby s Finskem se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do čtvrtečního dne. (07:00:50)
     
    V poslední dvacetiminutovce bylo Finsko lepším celkem, ale pouze jednou pokořilo Samuela Erssona, kterého překonal jen Aarne Talvitie. Hostující gólman podal velmi dobrý výkon a díky němu dokráčelo Tre Kronor k vítězství. Duel rozhodly přesilové hry, dvě na straně hostů přetavil v gól Erik Brännström, jenž byl dalším rozdílovým mužem v zápase.

    Střely na branku: 30:30.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:9.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Od modré čáry vystřelil Oskari Laaksonen, který trefil Oskara Bäcka, jenž posouvá hru do středního pásma. Je jasné, že do šampionátu lépe vstoupí hráči Tre Kronor.
     
    59:08
    Eeli Tolvanen obkroužil celé pásmo až si našel střeleckou pozici na ose hrací plochy. Hostujícímu brankáři sice clonil soupeř, ale i tak si pokus našel a schoval jej do lapačky.
     
    58:13
    Ukko-Pekka Luukkonen míří na střídačku, zatímco Finsko mačká soupeře v jeho pásmu jako citrón.
     
    57:38
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:30
    A mohlo být vyrovnáno! Krosovou přihrávku před branku dostal Anton Lundell, který měl volnou horní část branky, ale vystřelil po ledě, kde byl připravený Samuel Ersson. Hostující brankář nyní ani neví, jak kotouč vyrazil.
    56:27 Aarne TALVITIE - 1:2
     
    56:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po rychlé kombinaci se prosazují také hráči Suomi. Kaapo Kakko našel v předbrankovém prostoru najetého AARNEHO TALVITIEA, jenž střelou k tyči nepohrdl odkrytou části branky. Koncovka zápasu tedy nabízí pořádné drama. Asistence: Kaapo Kakko a Jesse Ylönen.
     
    55:40
    Z levé strany vystřelil Henri Jokiharju, jehož pokus vyrazil brankář. Finsko pokračovalo v tlaku a střelou z druhé strany se prezentoval Eeli Tolvanen.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu Švédsko (Johan Södergran – 2 min., podrážení).
     
    54:40
    Finsko stále nenašlo recept na hostujícího brankáře, jemuž k čistému kontu schází jen pár vteřin. Je jasné, že Švédsko se už nikam nepožene.
     
    54:16
    Od červené čáry vystřelil Jacob Olofsson, jenž donutil brankáře k zákroku. Hra se ale rychle přesunula před druhou z branek, kde po střele od mantinelu nemusel zasahovat Samuel Ersson.
     
    53:12
    A další pokus proti finskému brankáři! Z vrcholu levého kruhu zakončoval Emil Bemström, který nechal vyniknout domácího brankáře, jenž drží Finy ve hře o body.
     
    52:25
    Z pravého kruhu dlouho mířil Adam Boqvist, který trefil rameno soupeřova gólmana, od kterého černá guma zamířila do horní tyče finské svatyně.
     
    52:16
    Otto Latvala se pokusil vyhodit zpoza branky, ale trefil jen hůl soupeře. Kotouč zůstal ležet vedle brány, a tak ho Ukko-Pekka Luukkonen schoval pod vyrážečku.
     
    52:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Ville Heinola – 2 min., sekání).
     
    49:39
    Do útočného pásma vjel Samuli Vainionpää, který se pokusil kličkou projít přes svého strážce. Ovšem Švédsko hraje do obrany na jedničku a i tentokrát bek zastavil hráče s pukem.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 57. Talvitie (Kakko, Ylönen) – 14. Brännström (Lundeström, Boqvist), 24. Brännström (Bemström, Boqvist)


    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Heinola, Jokiharju (A), Vaakanainen (A), Laaksonen, Utunen, Latvala – Tolvanen, Kupari, Heponiemi – Nyman, Lundell, Kakko – Talvitie (C), Virtanen, Ylönen – Moilanen, Vainionpää, Engberg.
    Švédsko: Ahman (Ersson) – Brännström (C), Westerlund, Sandin, Boqvist, Ginning, Lundkvist, Broberg – Elvenes, Gustafsson, Fagemo – Hugg (A), Bemström, Holmberg – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Hållander, Bäck, Sveningsson – Södergran.

    Rozhodčí: Alarie, Ramasko – Harrington, Kovacs
    thejrc.org