Boston – New Jersey 2:5 (kon.) | Washington – Carolina 3:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Detroit 5:2 (kon.) | Tampa – Philadelphia 6:5 (po pr.) | St. Louis – Buffalo 4:1 (kon.)
Winnipeg – Calgary 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 0:2 (kon.) | Chicago – Minnesota 5:2 (kon.)
Edmonton – Vancouver 2:4 (kon.) | Vegas – Colorado 2:1 (kon.) | Los Angeles – Arizona 2:1 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Detroit Red Wings
Pátek 28.12.2018, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh vítězí počtvrté v řadě se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:48:10)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 3 střely, 14:00 čas na ledě

    Filip Hronek (DET) žádný bod,1 střela, 16:19 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Phil Kessel (PIT) 2+1
    2. Derick Brassard (PIT) 2+0
    3. Sidney Crosby (PIT) 0+2
     
    Třetí periodě dominoval domácí celek, který si pojistil vítězství. Ovšem úvodní polovina byla vyrovnaná, jenže poté úřadoval Phil Kessel, který nastartoval křídla Tučňáků. Detroit dnes může mrzet produktivita, jelikož Red Wings nastřelili pětkrát brankovou konstrukci.

    Střely na branku: 40:29.
    Střely na branku ve třetí třetině: 16:8.
     
    Konec zápasu.
     
    58:58
    Teď to trochu vypadalo, že Phil Kessel a Derick Brassard si dávají přednost, kdo z nich vystřelí. Jakoby ani jeden z hráčů nechtěl vsítit hattrick. Místo zakončení se k puku dostal soupeř.
    57:35 Derick BRASSARD - 5:2
     
    57:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    S největší pravděpodobností už je hotovo! Jevgenij Malkin využil zaváhání soupeře a z vlastní třetiny si najel až do středního pásma, kde přihrál na DERICKA BRASSARDA. Jeho pokus z modré čáry zamířil do prázdné klece a je z toho pátá branka Penguins. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    56:46
    Vyhození Penguins přes celé kluziště končí jen na levé tyči hostující branky. Píská se další zakázané uvolnění Tučňáků.
     
    56:32
    Jimmy Howard už nyní míří na střídačku a Detroit hraje v šesti!
     
    56:28
    Z pravé strany vystřelil Justin Abdelkader, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Pittsburgh se už v těchto momentech soustředí především na obranu.
     
    56:01
    Na rychlou přihrávku od pravého mantinelu si před branku najel Tyler Bertuzzi, který se snažil usměrnit kotouč za brankářova záda. Ovšem Matt Murray byl připravený a připisuje si důležitý zákrok.
     
    Střely na branku: 39:25.
     
    55:38
    Hostující hráči by pomalu měli přijít se závěrečným tlakem, ale jejich další snažení končí ofsajdem. Hra se po poslední komerční přestávce přesune zpátky do neutrální zóny.
     
    55:16
    Detroit se hnal do dalšího útoku, ovšem skvěle se vrátil Dominik Simon, jenž akci soupeře přerušil. Jenže Tučňáci o kotouč přišli ještě ve středním pásmu.
     
    53:48
    Pittsburgh se opět dostal do nesnází, a tak vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce domácího brankáře.
     
    53:27
    O dlouhou přihrávku se pokusil Juuso Riikola, jemuž přihrávka vůbec nesedl. Ovšem kotouč mířil do branky, a tak Jimmy Howard musel do hry zasáhnout a rozehrát.
     
    52:09
    Tanner Pearson našel přesnou přihrávkou v předbrankovém prostoru Jaka Guentzela, který mířil k pravé tyči. Ovšem jeho pokus zamířil jen do lapačky hostujícího brankáře.
     
    50:46
    A opět ruská hvězda ve službách Penguins! Zleva vypálil Jevgenij Malkin, jehož pokus brankáři vypadl. K dorážce na hranici brankoviště se ještě prodral Patric Hörnqvist, ale Jimmy Howard si připsal další zákrok do statistik o utkání.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Kessel (Crosby, Letang), 29. Brassard (Kessel, Pearson), 39. Kessel (Malkin, Crosby), 46. Hörnqvist (J. Johnson, M. Pettersson), 58. Brassard (Malkin) – 12. D. Larkin (Nyquist, Abdelkader), 45. Athanasiou


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Riikola, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Daley, Cholowski, Jensen, Kronwall (A), Hronek, Ericsson – Abdelkader (A), D. Larkin, Nyquist – Vanek, Nielsen (A), Bertuzzi – Rasmussen, Glendening, Athanasiou – Megan, J. de La Rose, Ehn.

    Rozhodčí: StPierre, Morton – Driscoll, Suchánek

    Diváci: 18 369
    thejrc.org