SB Pro – Vítkovice 4:5 (po pr.)
po prodl.
SB Pro
4:5 (2:0, 1:4, 1:0 - 0:1)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Čtvrtek 03.01.2019, 10:00 • Gavlehovshallen, Gävle (Švédsko) • Pohár mistrů (ženy)
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. (12:07:00)
     
    První semifinále ženského Poháru mistrů je u konce a my můžeme s potěšením konstatovat, že jeho vítězem se staly reprezentantky české Extraligy žen z Vítkovic. Po vyrovnaném průběhu zápasu nakonec rozhodla v prodloužení Dominika Buczeková, čímž Vítkovicím zajistila páteční boje o celkově vítězství v turnaji.
     
    Konec zápasu.
     
    62:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Naprostá fantazie! Tahle kombinace Vítkovic by měla vstoupit do florbalových učebnic. Celá akce začala v obranném pásmu, odkud míček na levou stranu obdržela Enenkelová, ihned z první jej posunula před branku na DOMINIKU BUCZEKOVOU, která rovněž z první poslala míček po zemi za brankovou čáru a posunula tak český tým do finále Poháru mistrů! Asistence: Veronika Enenkelová.
     
    61:55
    Úvodní dvě minuty prodloužení znovu patří Vítkovicím, které tlačí soupeře na jeho polovině, zatím ale schází střelecké pokusy, bez kterých přijde rozhodující branka jen velmi těžce.
     
    61:37
    SB Pro využívá klidnější pasáž hry k prostřídání ve svých řadách.
     
    60:35
    Enenkelová utekla po levé straně své obránkyni a servírovala míček před branku spoluhráčce, ta však nedokázala doběhnout včas tak, aby kulatý předmět zasunula za brankovou čáru.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve třetí třetině:
    SB Pro: 4
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 7

    Střely na branku celkově:
    SB Pro: 14
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 26
     
    Ve třetí části dokázal finský tým srovnat stav zápasu na 4:4 po základní hrací době z hole Mirji Hietamäkiové, a tak o postupujícím bude muset rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Vítkovice drží balónek na své polovině a chystají se k jednomu z posledních útoků. Obě mužstva už ale spíše vyhlížejí prodloužení.
     
    58:03
    Finským tým SB Pro si vybírá oddechový čas.
     
    57:08
    Enenkelová vzala odpovědnost na sebe a vypálila z levé strany, kde její ránu ale zblokovala první bránicí hráčka a její následný druhý pokus letěl daleko do vysokých pater haly.
     
    55:51
    Český tým začíná být na míčku před koncem třetí periody mnohem aktivnější, prozatím však nepřichází výrazné ohrožení branky soupeřek.
     
    54:28
    Vítkovické se dobře prokombinovaly až před Siltanenovou, brankářka SB Pro ale projevila rychlé reflexy a skočila si pro míček ještě dříve, než je stihla jedna z vítkovických zasunout za její záda.
     
    53:47
    Hra začíná být více opatrnější z obou stran. Obě mužstva jsou si vědomy blížícího se konce třetí části a nerozhodného stavu, kde může o osudu utkání rozhodnout jediná nepovedená rozehrávka.
     
    52:36
    Šponiarová zavezla míček na útočnou polovinu po levé straně palubovky, nedokázala už jej však předat spoluhráčkám před brankou a do útoku tak mohou SB Pro.
     
    51:20
    Český mistr uklidnil hru na své polovině a vydal se do rychlého útoku, na jehož konci byl prozatím faul finské hráčky. Vítkovice mohou rozehrávat z rohu palubovky.
     
    50:28
    Nacvičený signál rozehrávky nevyšel finským hráčkám dle představ a u míčku operují Vítkovice. Poslední momenty zápasu ale mají problém s přechodem na útočnou polovinu, kde by se jim mohlo podařit ohrozit Siltanenovou a dostat se případně do vedení.
     
    49:39
    Šupáková už měla před sebou odkrytou branku, v krytu soupeřky ale nedokázala zasunout míček za brankovou čáru. Škoda pro český tým, který se dostal po delší době do útoku.
     
    49:01
    Vítkovice v plném počtu.
     
    47:57
    Hráčky SB Pro si vytvořily zámek na útočné polovině, podobně jako u vítkovické přesilovky ale schází střelba.
     
    47:01
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Šupáková – 2 min., Nedovolené vrážení).
     
    46:25
    Vstřelené branka vlila finskému týmu krev do žil a začíná obranu Vítkovic čím tím více zlobit. Příleská má v posledních momentech práce až nad hlavu.
     
    44:49
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    MIRJA HIETAMÄKIOVÁ po přihrávce své spoluhráčky srovnává z bezprostřední blízkosti stav zápasu! Finským tým využívá chvilkového tlaku a skóre je ve Švédsku znovu nerozhodné. Asistence: Laura Hietamäkiová.
     
    44:17
    Finský tým se po konci oslabení vrhl do útočení a drží nyní vítkovické na jejich polovině.
     
    43:15
    SB Pro v plném počtu.
     
    42:39
    Husková promáchla po milimetrovém pasu před prázdnou brankou! Velká škoda pro Vítkovice.
     
    41:55
    Útočné postavení v přesilovkové hře zatím Vítkovicím nepřinesl žádnou střelu. Hráčky českého týmu si zatím pouze vyměňují míček na polovině hřiště.
     
    41:15
    Vyloučení v týmu SB Pro (Leminenová – 2 min., Sekání).
     
    40:24
    Rautanenová pálila hned v úvodu třetí třetiny z levé části nikým nebráněna. Pozorná Příleská ale míček vyrazila bez problémů do rohu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:22.
     
    Střely na branku ve druhé třetině:
    SB Pro: 5
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 9

    Střely na branku celkově:
    SB Pro: 10
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 19
     
    Druhá část nabídla ve Švédsku hned pět branek, z toho čtyři v sítí finského týmu a Vítkovice, jakožto zástupce České republiky, tak vedou po prostřední třetině jednobrankovým rozdílem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Míček se nachází na polovině finského týmu a už to vypadá, že tam s ním SB Pro také dohrají druhou periodu.
     
    38:26
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    Nyní už se ale SB Pro s velkou dávkou štěstí prosazuje! KAROLIINA KUJALAOVÁ se pohybovala v předbrankovém prostoru, kde přesně zklepla nahození Rautanenová do protipohybu Příleské a finským tým tak snižuje náskok Vítkovic na jedinou branku. Asistence: Jenni Rautanenová.
     
    38:15
    Střela Laury Hietamäkiové nenadělala Příleské příliš nových vrásek a bez problémů jej vyrazila do rohu palubovky.
     
    37:27
    Finské družstvo se nyní po dlouhé chvíli dostalo na útočnou polovinu soupeřek, nevzniklo z toho ale žádné ohrožení svatyně Příleské.
     
    36:34
    Vítkovické nyní kombinují s naprostou lehkostí. Všude jsou o krok blíže než jejich soupeřky a jejich pátý gól do konce druhé části doslova visí ve vzduchu.
     
    35:19
    Finský tým působí ve druhém poločase zvláště po čtyřgólovém přídělu jako opařený. Celou situaci nyní korunovala další naprosto nepřesná rozehrávka SB Pro až do zámezí.
     
    34:46
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Čtvrtá branka Vítkovic ve druhé periodě! Šupáková vyslala na Siltanenovou střelu z velké vzdálenosti, před brankou už ale operovala BARBORA HUSKOVÁ, která míček velmi pohotově zasunula za záda finské brankářky. Asistence: Ivana Šupáková.
     
    33:41
    Enenkelová se nikým nebráněná dostala do bezprostřední vzdálenosti před brankářku soupeřka, její střela ale jen velmi těsně minula vzdálenější tyč.
     
    32:52
    Dlouhé nahození o mantinel si bez problémů našla brankářka českého týmu a rozehrává jej okamžitě na své spoluhráčky.
     
    31:56
    Hráčky SB Pro se natlačily do zakončení, nedokázaly ale ohrozit Příleskou dostatečným způsobem a jen to vypovídá o jejich bezzubosti za celý dosavadní průběh druhé periody.
     
    31:01
    Siltanenová měla co dělat, aby vytěsnila ránu Novotné těsně mimo tyče. Vítkovice i tak ale zůstávají v držení míčku.
     
    30:17
    Finský tým měl k dispozici rozehrávku na polovině soupeřek, té se ale nezhostil vůbec dobře a u míčku jsou opět vítkovické.
     
    29:09
    Vítkovice nemají dost a snaží se o okamžité navýšení svého náskoku, nyní jejich výpad ale zastavily soupeřky už na polovině hřiště.
     
    28:30
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A máme tady definitivní otočku ve skóre! ZUZANA ŠPONIAROVÁ na sebe vzala veškerou zodpovědnost a neuvěřitelně nádhernou střelou do šibenice vymetla i tu poslední pavučinku, která v bráně Siltanenové zbývala. Bez asistence.
     
    27:22
    Finský tým se hrnul do dalšího útočného výpadu, obrana Slezanek ale zafungovala skvěle a zachytila jej v pravý čas. Vítkovické nyní uklidňují hru a chystají se k dalšímu útoku.
     
    26:50
    Vítkovice v plném počtu.
     
    26:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice vyrovnávají stav zápasu ve vlastním oslabení! JUSTYNA KRZYWAKOVÁ utekla všem přítomným a přesnou střelou k tyči nedala Siltanenové žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Eliška Plánková.
     
    24:50
    Vyloučení v týmu 1. SC TEMPISH Vítkovice (Husková – 2 min., Bránění ve hře).
     
    23:46
    Brankářka Vítkovic si našla odrazený míček od mantinelu u své tyče a chtěla rychlé rozehrát na rozběhnutou spoluhráčku, nakonec však zvolila klidnější variantu směrem na své obránkyně.
     
    22:55
    Příleská se roztáhla přes celé brankoviště a zamezila dalšímu gólu v její síti. Následná rychlá protiakce donutila k podobnému čarování v brankovišti Siltanenovou, ta ale na rozdíl od české brankářky nemusela nakonec vůbec zasahovat.
     
    22:18
    Slezanky se velmi krkolomně dostaly do útoku a podle toho vypadala i celková finalizace útočného snažení. Míček skončila po provizorní střele za brankou, kde jej sbírají hráčky finského týmu.
     
    21:09
    SB Pro v rychlém kontru nedokázaly usměrnit míček mezi tři tyče a u kulatého předmětu jsou zase Vítkovice.
     
    20:17
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    To je vstup do druhé periody jako hrom! ALŽBĚTA ĎUŘÍKOVÁ po sedmnácti sekundách lehkým sklepnutím posunula míček za brankovou čáru a snižuje náskok soupeřek na jedinou branku. Asistence: Zuzana Šponiarová.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:39.
     
    Střely na branku v první třetině:
    SB Pro: 5
    1. SC TEMPISH Vítkovice: 10
     
    Do první části zápasu vstoupily aktivněji jednoznačně hráčky českého týmu, od svých finský sokyň ale dostaly lekci z produktivity, když se za SB Pro prosadily Heidi a Jaana Lirkkiová a po úvodní třetině tak vede finský tým nad tím českým dvoubrankovým rozdílem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:33
    V závěru první periody ještě pálila těsně vedle tyče Trošková a ani následný pokus o dorážku ze strany její spoluhráčky se nesetkal s úspěchem.
     
    18:41
    Finský mančaft už bude chtít zřejmě dohrát první třetinu v poklidu a tomu odpovídá jejich pomalý přístup k útočení s blížící se poslední minutou.
     
    17:45
    Vítkovické rozehrávaly z rohu na polovině soupeře, nedokázaly se ale dostat k ohrožení branky soupeřek.
     
    16:48
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale finskému týmu vyšlo! JAANA LIRKKIOVÁ napřáhla ze solidní vzdálenosti kousek za polovinou a trefila střelou švihem naprosto přesně prostor, který Příleská nedokázala ustrážit. Bez asistence.
     
    15:59
    Kubečková na poslední chvíli odstavila míček do bezpečí poté, co mířil na hokejku nikým nebráněné soupeřky v bezprostředním prostoru před brankou.
     
    14:51
    Vítkovické lehce zklidnily rozehrávku a snaží se postupným útokem dostat k brance Siltanenové. SB Pro ale prozatím velmi dobře brání přechod do útočné fáze, kde by měly Vítkovice šanci na zakončení.
     
    13:35
    Příleská zachytila míček směřující okolo její tyče a ihned jej vyslala na spoluhráčky do útoku. Ty se v něm pokusily o rychlou kombinaci a zakončení, do kterého je ale nepustila pozorná obrana SB Pro.
     
    12:17
    Český výběr zůstává nadále aktivnější na míčku, ale musí být mnohem pozornější před finským týmem, který se srovnal s nastaveným tempem hry a začíná mnohem lépe zachytávat rozehrávku soupeřek.
     
    11:10
    SB Pro po vstřeleném gólu ožily a začínají si na český tým mnohem více troufat. Tentokrát byla ale proti další obdržené brance Příleská. Vítkovice mohou zaútočit.
     
    10:06
    SB-Pro právě vstřelilo branku!
    Finský tým jde z ničeho nic do vedení! Leminenová našla od mantinelu v předbrankovém prostoru HEIDI LIRKKIOVOU, která přesnou střelou švihem k tyči otevírá skóre dnešního zápasu. Asistence: Ina Leminenová.
     
    09:00
    Příleská se odvážně vrhla po míčku směřujícím na hráčku SB Pro a stihla jej zachytit dříve, než stihl doputovat na její hůl. Zároveň ale znovu přišla k drobné újmě, když přes její hlavu přepadla jedna z jejich spoluhráček.
     
    08:17
    Vítkovice znovu sevřely soupeřky na jejich polovině, nyní ale českému týmu schází střelba, která by znamenala ohrožení brány finského týmu a šanci na první vstřelený gól.
     
    07:25
    Další pomalý útok ze strany SB Pro nakonec skončil pouhým nahozením do území nikoho. Tam si míček našly nejrychleji Slezanky.
     
    06:17
    Vítkovice nadále aktivnějším mužstvem na palubovce. Musejí si však dávat na pozor na podobné výpady jako ten z před malé chvíle, kdy musela předvést své gólmanské kvality Příleská.
     
    05:08
    Vítkovické v přečíslení dva jednoho! Krzywaková se nakonec rozhodla k zakončení letící mimo tři tyče. Škoda pro český tým, který mohl jít do vedení.
     
    04:34
    Kolářová se snažila vyslat na branku střílenou přihrávku, její snahy ale ztroskotaly na první bránící hráčce, která míček zblokovala.
     
    03:55
    Finské družstvo se snaží uklidnit hru po tlaku soupeřek na své polovině a pomalu hledá cestu k bráně Příleské.
     
    02:42
    Faul Mirji Hietamäkiové dal možnost rozehrávky Vítkovicím z rohu útočné poloviny. Český tým si z něj vytvořil dobrou příležitost, střela jedné z útočnic ale letěla mimo.
     
    02:18
    Na zemi zůstala pár chvil ležet Příleská poté, co na ni jedna ze spoluhráček shodila při souboji se soupeřkou brankovou konstrukci. Brankářka Slezanek se zdá ale v pořádku a připravena pokračovat ve hře.
     
    01:44
    Vítkovice v dalším útočném výpadu, po kterém skončil míček v moci brankářky SB Pro a ta jej ihned poslala na své spoluhráčky do útoku.
     
    01:01
    Krzywaková dostala dobrý míček do předbrankového prostoru, odkud vyzkoušela pozornost Siltanenové. Brankářka soupeřek vyrazila míček ramenem do zámezí.
     
    00:21
    Úvodní buly vyznělo lépe pro finský tým a hráčky v černých dresech se ihned vydaly do útoku. Vítkovická obrana ale zachytila jejich náběh a vyhodila míček na polovinu soupeřek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Rozhovor s trenérem Vítkovic před Pohárem Mistrů
     
    Úvodní sestavy:

    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Rautanenová, Raatevaaraová, Leminenová, Itanenová, Lindhová, Eskelinenová – Aholaová, E. Kujalaová, K. Kujalaová – Heinoová, J. Lirkkiová, H. Lirkkiová – M. Heitamäkiová, Hynalaová, L. Heitamäkiová – Torkkiová, Rissanenová, Suominenová.

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Klecková) – Ďuríková, Kolářová, Novotná, Theimerová, Suchánková, Šupáková, Mikulová – Šponiarová, Enenkelová, Seevaldová – Trošková, Krzywaková, Bolová – Kubečková, Plánková, Husková – Peterková, Buczeková.

    Rozhodčí: Reichelt, Kostínek.
     
    SB Pro

    Finské mistryně se momentálně ve své lize nacházejí na čtvrtém místě. Nutno však podotknout, že zvláště čelo finské Salibandyliigy je nesmírně vyrovnané a bodové rozdíly jsou minimální. O kvalitě soupeřek tak vítkovické nemohou pochybovat, finský tým SB Pro dokázal totiž například v letošním ročníku nadělit svým soupeřkám i dvojciferný počet branek.
     
    1. SC TEMPISH Vítkovice

    Suverénní mistryně ženské Extraligy z Vítkovic vyrazili do švédského Gävle reprezentovat český florbal něžného pohlaví na Pohár mistrů ve skvělé formě. Los jim v semifinále přisoudil soupeřky z finského klubu SB Pro, proti kterému budou bojovat ve změněném formátu soutěže rovnou o účast ve finálových bojích.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.

    Daniel Gargulák

    Branky a nahrávky: 11. H. Lirkkiová (Leminenová), 17. J. Lirkkiová, 39. Kujalaová (Rautanenová), 45. M. Hietamäkiová (L. Hietamäkiová) – 21. Ďuříková (Šponiarová), 27. Krzywaková (Plánková), 29. Šponiarová, 35. Husková (Šupáková), 63. Buczeková (Enenkelová)


    SB Pro: Siltanenová (Moilanenová) – Rautanenová, Raatevaaraová, Leminenová, Itanenová, Lindhová, Eskelinenová – Aholaová, E. Kujalaová, K. Kujalaová – Heinoová, J. Lirkkiová, H. Lirkkiová – M. Heitamäkiová, Hynalaová, L. Heitamäkiová – Torkkiová, Rissanenová, Suominenová.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Klecková) – Ďuríková, Kolářová, Novotná, Theimerová, Suchánková, Šupáková, Mikulová – Šponiarová, Enenkelová, Seevaldová – Trošková, Krzywaková, Bolová – Kubečková, Plánková, Husková – Peterková, Buczeková.

    Rozhodčí: Reichelt, Kostínek.
    bahis siteleri