Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Winnipeg Jets
Sobota 05.01.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Pittsburgh nedovolil soupeři skórovat se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc nebo dobré ráno,pokud zrovna vstáváte. (03:44:42)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (1+0), 7 střel, 14:21 čas na ledě
     
    Hvězdy utkání:

    1. Dominik Simon (PIT) 1+0
    2. Matt Murray (PIT) 33 zákroků, čisté konto
    3. Matt Cullen (PIT) 1+1
     
    Pittsburgh zaslouženě vítězí v sedmém utkání v řadě, devátou nulu v NHL si do statistik zapisuje Matt Murray. Tučňáci od začátku zápasu kráčeli více za vítězstvím, a tak si zaslouženě připisují do tabulky další dva body. Ve třetí části se už trefil pouze Kris Letang, jenž dál stavu zápasu definitivní tečku. Winnipeg nám toho dnes moc nepředvedl a bude se jistě snažit na toto střetnutí rychle zapomenout.

    Střely na branku: 33:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 8:15.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Z ostrého úhlu se pokusil odčarovat kouzlo Matta Murrayho Patrik Laine. Jenže finský útočník trefil jen domácího brankáře do ramene a čas rychle plyne ke svému konci.
     
    58:20
    V závěru utkání už chybí rozluštit pouze jeden rébus, podaří se domácí jedničce uhájit čisté konto? Zatím se hraje ve středním pásmu, kde se po ofsajdu bude vhazovat.
    56:38 Kris LETANG - 4:0
     
    56:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Při power-play soupeře se Tučňáci prosazují! Domácí kapitán se ve středním pásmu dostal pod tlak, a tak raději přihrál před branku, kam si najížděl ofenzivní obránce KRIS LETANG. Zkušený bek dáreček neodmítl a také se zapisuje mezi střelce zápasu. Asistence: Sidney Crosby a Matt Cullen.
     
    56:22
    Connor Hellebuyck opět odjíždí na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře Winnipegu!
     
    55:51
    Connor Hellebuyck se vrátil do branky, protože se hraje v obranném pásmu Jets. Ovšem Winnipeg vybojoval kotouč u mantinelu a hnal se do útoku. Jenž další akci zastavil Matt Murray.
     
    55:16
    Zakončení Patrik Laine trefilo soupeře, puk si vzal Sidney Crosby, jenž přes celé hřiště branku asi o metr netrefil.
     
    54:21
    Connor Hellebuyck míří na střídačku a Winnipeg hraje velmi brzy při power-play.
     
    Střely na branku: 32:30.
     
    54:11
    Hrálo se sice v rohu hrací plochy, ale branka Pittsburghu není ve správném postavení. Hlavní rozhodčí hru musejí přerušit a bude se opět vhazovat před brankou Penguins.
     
    53:44
    Z ostrého úhlu zkoušel štěstí Tyler Myers, jenž hledal místečko u pravé tyče. Ovšem Matt Murray se k ní nalepil a černou gumu vyrazil za branku.
     
    53:22
    Tvrdou ránu z levého kruhu vyslal sniper z povolání Patrik Laine, tomu dnes asi není přáno. Pokus finského mladíka totiž zamířil jen vedle vzdálenější tyče.
     
    52:16
    Jake Guentzel od levého mantinelu viděl před brankou osamoceného kapitána. Sidney Crosby si chtěl kotouč přikopnout, ale ten mu v dobré pozici utekl do rohu hrací plochy.
     
    Střely na branku: 30:27.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Määttä (M. Pettersson, Guentzel), 15. Cullen (Aston-Reese, J. Johnson), 35. Simon (Malkin), 57. Letang (Crosby, Cullen)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, T. Myers, Chiarot, Morrow, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine (A), Little, Connor – B. Tanev, Lowry, Perreault – Lemieux, Roslovic, Copp.

    Rozhodčí: Pochmara, Charron – MacPherson, Gawryletz

    Diváci: 18 642
    ocianews.com