Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.) | Detroit – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 4:2 (kon.)
Dallas – Washington 2:1 (po pr.) | Colorado – NY Rangers 6:1 (kon.) | Arizona – New Jersey 2:3 (0:2 po s.n.)
Anaheim – Vegas 2:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 3:4 (kon.) | Philadelphia – Calgary 2:3 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Winnipeg Jets
Sobota 05.01.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:38 Kris LETANG - 4:0
     
    56:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Při power-play soupeře se Tučňáci prosazují! Domácí kapitán se ve středním pásmu dostal pod tlak, a tak raději přihrál před branku, kam si najížděl ofenzivní obránce KRIS LETANG. Zkušený bek dáreček neodmítl a také se zapisuje mezi střelce zápasu. Asistence: Sidney Crosby a Matt Cullen.
     
    56:22
    Connor Hellebuyck opět odjíždí na střídačku a pouští do hry šestého bruslaře Winnipegu!
     
    55:16
    Zakončení Patrik Laine trefilo soupeře, puk si vzal Sidney Crosby, jenž přes celé hřiště branku asi o metr netrefil.
     
    54:21
    Connor Hellebuyck míří na střídačku a Winnipeg hraje velmi brzy při power-play.
     
    50:47
    Z levé strany přihrával Kris Letang, jenž před brankou zbystřil českého útočníka. Dominik Simon hraje výborné utkání a opět mohl skórovat, ale trefil hranu betonu brankáře Jets.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Blake Wheeler – 2 min., hákování).
     
    39:20
    Cink! Zach Aston-Reese zapomněl černou gumu za sebou, čehož málem Tryskáči využili. Z pravého vrcholu kruhu orazítkoval levou tyč branky Penguins Jacob Trouba .
     
    37:25
    Domácí jeli ve čtyřech proti jedinému obránci, celou akci na sebe vzal Tanner Pearson. Jeho svižný pokus opět míří do brankové konstrukce. Hosté dnes mají pořádné štěstí nebo si Connor Hellebuyck dobře tyče nechal postavit.
     
    35:55
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Josh Morrissey – 2 min., sevření puku rukou).
     
    35:45
    V předbrankovém prostoru se nacházel Kyle Connor, který byl zastaven. Poté se domácí hnali do přečíslení. Celou akci na sebe vzal Sidney Crosby, jenž trefuje břevno!
    34:38 Dominik SIMON - 3:0
     
    34:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Video ukázalo, že lapačka hostujícího brankáře byla za brankovou čárou i s kotoučem. Jevgenij Malkin našel u pravé tyče DOMINIKA SIMONA, jenž se prosazuje o nutnou dávkou štěstí. Asistence: Jevgenij Malkin.
    34:38 Gól nebo ne? Bude se Dominik Simon radovat?
     
    34:38
    To byl zákrok hostujícího brankáře! Jevgenij Malkin v přečíslení našel Dominika Simona, před nímž už byla odkrytá branka. Český útočník zamířil do tyče a poté se po puku natáhl Connor Hellebuyck. Bude se volat ještě do Toronta!
     
    31:07
    Domácí hráči se nacházeli pod tlakem a přišlo jen posunutí do středního pásma. Winnipeg se do třetiny rychle vrátil. Mezi kruhy si najel Mathieu Perreault, jenž střelou na zadní tyč poslal černou gumu vedle.
     
    29:59
    Dominik Simon vysunul do samostatného úniku Patrica Hörnqvista, který hledal mezeru mezi betony. Ovšem Connor Hellebuyck mezeru rychle zavřel a zasahuje.
     
    27:20
    Sidney Crosby v oslabení geniálně přihrál na zadní tyč, kde se nacházel finský obránce. Ovšem Olli Määttä na dvakrát nepřehodil beton hostujícího brankáře.
     
    26:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derick Brassard – 2 min., držení).
     
    25:51
    Po tvrdém zákroku se puk odrazil před branku, kde se nacházel jen Kyle Connor, který z otočky zakončoval. Jeho pokus po ledě byl spíše zbrklý, a tak nadějnou akci celkem lehce vyřešil Matt Murray.
     
    24:01
    Jack Johnson od levého mantinelu přihrával před branku, kam si od modré čáry najel Marcus Pettersson. Kotouč po jeho teči zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    19:56
    Cink! Z levé strany trefuje tyč Jevgenij Malkin, který mířil do bližší části brány. Před brankářem přejel Dominik Simon, jenž mu situaci výrazně ztížil.
    14:52 Matt CULLEN - 2:0
     
    14:52
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Kuriózní branku zaznamenávají Tučňáci. Zach Aston-Reese centroval před branku, kde se kotouč od ramene a helmy MATTA CULLENA odrazil za bezmocného Connora Hellebuycka. Asistence: Zach Aston-Reese a Jack Johnson.
    14:19 Olli MÄÄTTÄ - 1:0
     
    14:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí trenér poslal na hrací plochu velmi rychle druhou přesilovkovou formaci a vyplatilo se! Marcus Pettersson přihrál pod sebe, kde byl napřažený jeho finský obránce. OLLI MÄÄTTÄ po ledě propálil vše, co mu stále v cestě. Asistence: Marcus Pettersson a Jake Guentzel.
     
    12:57
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Mathieu Perreault.
     
    10:58
    Zpoza branky přihrával Sidney Crosby, jenž viděl spoluhráče mezi kruhy. Jake Guentzel okamžitě zakončil, ale jeho pokus byl nejspíše přizvednut do ochranné sítě. Tohle byla další akce, která volala po první změně skóre.
     
    07:03
    Jack Johnson vystřelil od modré čáry, ale jeho pokus byl sražen před českého útočníka. Dominik Simon před odkrytou brankou trefuje brankovou konstrukci!

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 15. Määttä (M. Pettersson, Guentzel), 15. Cullen (Aston-Reese, J. Johnson), 35. Simon (Malkin), 57. Letang (Crosby, Cullen)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Hörnqvist, Malkin (A), Simon – Kessel, Brassard, Pearson – Aston-Reese, Cullen, Sheahan.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Trouba, Morrissey, T. Myers, Chiarot, Morrow, D. Kulikov – Wheeler (C), Scheifele (A), Ehlers – Laine (A), Little, Connor – B. Tanev, Lowry, Perreault – Lemieux, Roslovic, Copp.

    Rozhodčí: Pochmara, Charron – MacPherson, Gawryletz

    Diváci: 18 642
    bahis siteleri