Čína – Kyrgyzstán 2:1 (kon.) | Jižní Korea – Filipíny 1:0 (kon.) | Írán – Jemen 5:0 (kon.)
konec
Jižní Korea
1:0 (0:0)
Filipíny
Pondělí 07.01.2019, 14:30 • Al-Maktoum Stadium (Dubaj). • Mistrovství Asie • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Pořádný balvan ze srdce musel spadnout trenéru Paulu Bentovi, jehož Jižní Korea nakonec šok na úvod Mistrovství Asie nedopustila a porazila Filipíny brankou Ui-jo Hwanga nejtěsnějším možným rozdílem. Jinak ale mají Jihokorejci rozhodně na čem pracovat, místy hráli dost profesorsky a musí hodně přidat, pokud chtějí obhájit stříbro z před čtyř let. Na druhou stranu je třeba říct, že závěr už odehrál favorit zkušeně a soupeře k ničemu nepustil. Vyzdvihnutí si za dnešní zápas rozhodně zaslouží i nadšeně bojující Filipínci, které připravil na utkání švédský kouč Sven-Göran Eriksson opravdu znamenitě. (16:29:33)
     
    Držení míče: 81%–19%.
    Střely na branku: 5–2.
    Střely mimo: 7–3.
    Rohy: 3–2.
    Ofsajdy: 2–1.
    Fauly: 16–11.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Centroval střídající Se-Jong Ju, ale Falkesgaard balon ukryl do náručí.
     
    90+1
    Pořád ta samá písnička. Jižní Korea drží míč na svých kopačkách a Filipínci vůbec nemají šanci dostat se na dostřel Seung-Gyu Kima.
     
    90
    Rozhodčí nastaví dnešní utkání o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Strauss, přichází Philip Younghusband.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Schröck (Filipíny) za kopnutí v souboji do Hee-Chan Hwanga.
     
    86
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Jae-Sung Lee, přichází Se-Jong Ju.
     
    85
    Filipínci už se v posledních minutách opravdu vůbec nedostávají k míči a zdá se, že se Jižní Korea prokombinuje až k závěrečnému hvizdu rozhodčího.
     
    83
    Jin-Su Kim si na levé straně připravil míč do středu hřiště na pravačku a poslal do vápna nebezpečný centr. Jeho spoluhráči se ale v pokutovém území provinili útočným faulem.
     
    81
    Další zakončení Jihokorejců měl na svědomí opět kdo jiný než Ui-jo Hwang. Jeho rána z pravé strany ale rozvlnila jen boční síť Falkesgaardovy brány.
     
    80
    Favorit drží míč a nikam se nežene. Přesto se musí mít svěřenci kouče Benta na pozoru, když drží pouze jednobrankový náskok.
     
    78
    Střídání v týmu Filipíny: ze hřiště odchází Manuel Ott, přichází Reed.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jin-Su Kim (Jižní Korea), když ve výskoku udeřil nechtíc loktem do obličeje Reichelta.
     
    76
    Střídání v týmu Filipíny: ze hřiště odchází Ingreso, přichází Ramsay.
    74. Dobrý zákrok Falkesgaard
     
    74
    Favorit mohl jít už do dvoubrankového vedení, ale proti byl filipínský gólman Falkesgaard, který předvedl proti Ui-jo Hwangovi zákrok utkání. Forvard Jihokorejců tak zatím zůstává na jedné brance.
     
    72
    Jin-Su Kim posílal do vápna Filipín ostrý střílený centr z levé strany, který ale Palla nadvakrát zpacifikoval a míč odkopl.
     
    70
    Jižní Korea se vedoucí brankou evidentně uklidnila a v posledních minutách dobře drží míč. Filipínci se nedostávají k ničemu.
    67. U.HWANG - 1:0
     
    67
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Obrovský favorit se konečně ujímá vedení. Trpělivou a postupnou přípravnou kombinací si Korea roztáhla obranu soupeře, Hee-Chan Hwang balon zatáhl k brankové čáře a na jeho přihrávku pod sebe čekal připravený UI-JO HWANG. Ten si míč zpracoval zády k bráně a následně z otočky propálil bombou pod břevno všechno, co mu stálo v cestě.
     
    64
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Koo, přichází Ch. Lee.
     
    63
    ...Nakonec pálil pravák Ui-jo Hwang, jehož střelu srazila filipínská zeď. Míč se k útočníkovi ještě vrátil, ale na jeho následný centr nikdo nedosáhl.
     
    62
    Koo byl na hranici vápna faulován Straussem. Favorit má k dispozici standardní situaci z hranice vápna. Ideálně pro leváka...
     
    61
    Žlutou kartu dostává Reichelt (Filipíny) za hodně důrazné a zbytečné dohrání Hee-Chan Hwanga na polovině hřiště.
     
    58
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází S. Ki, přichází I. Hwang.
     
    56
    Jihokorejci začali trochu riskovat a otevírají obranu. Zatím je za to ale Filipínci z protiútoků nepotrestali.
     
    54
    Aktivní Patino si vypracoval druhou vážnější šanci, prošel přes tři hráče až do nadějné palebné pozice, nicméně jeho přízemní ránu Seung-Gyu Kim zpacifikoval. Třicetiletý útočník z thajského týmu Buriram však určitě poutá pozornost pozorovatelů.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Woo-Young Jung (Jižní Korea) za stažení Patina.
     
    51
    Nápor favorita sílí. Hee-Chan Hwang si potáhl míč na levé straně kolem Woodlanda a prudkým centrem hledal své spoluhráče, ale balon proletěl vápnem bez povšimnutí.
     
    49
    Po pěkné kombinaci na pravé straně se k míči dostal v prostoru velkého vápna volný Jin-Su Kim. Filipínský obránce Woodland byl ale dobře postavený a střelu korejského beka zpacifikoval ještě před gólmanem.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhé půle beze změny a pokračujeme ve stejném obrázku jako jsme sledovali celý první poločas – Jižní Korea drží míč, Filipínci jsou zalezlí kolem vlastního vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Asi jen málokdo čekal, že Filipínci s obrovským favoritem utkání udrží do poločasu bezbrankový stav. Jižní Korea má podle očekávání místy až drtivou herní převahu, ale do šancí se dlouho nedostávala. Pořádný vzruch přinesla až poslední pětiminutovka první půle, kdy jednou zahrozily i Filipíny. Uvidíme, jak bude utkání vypadat po přestávce, protože jakákoliv ztráta Jihokorejců na úvod šampionátu by byla obrovskou senzací.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Koo pálil z hranice vápna hodně nepřesně a první poločas za pár okamžiků skončí.
     
    45
    Rozhodčí nastaví první poločas o jedinou minutu.
     
    43
    V závěru první půle se se šancemi roztrhl pytel. Ui-jo Hwang málem nachytal Falkesgaarda, kterému jeho střela propadla mezi nohama, ale balon až za brankovou čáru nedoskákal.
     
    41
    Tak pozor! První opravdu nebezpečnou akcí se prezentovali i nadšeně bojující Filipínci. Po přenesení míče z levé strany se do balonu opřel z voleje Patino, jehož bombu bez přípravy ze vzduchu gólman Koreji s problémy vyrazil.
     
    40
    Aktivní Ui-jo Hwang si zpracoval míč zády k bráně po centru z pravé strany a pálil z otočky do protipohybu Falkesgaarda, ten míč lapil a vysloužil si potlesk publika.
     
    37
    Korea zkusila změnit rytmus hry a místo zdlouhavé kombinace a držení balonu stopeři nakopli míč rychle dopředu na Ui-jo Hwanga. I s touto situací si ale poradil filipínský stoper Silva a sebral míč ze vzduchu.
     
    35
    Hee-Chan Hwang byl lapen v ofsajdu. V nadějné situaci na hranici penalty ale stejně nepropálil hradbu soupeřových obránců před sebou.
    32. Woo-Young Jung pálil nad bránu
     
    32
    ...Woo-Young Jung pálil přes zeď, ale jeho projektil možná o metr přeletěl břevno Falkesgaardovy brány. Gólman Filipín letěl vzduchem zbytečně.
     
    32
    Koo byl faulován Woodlandem a před Jihokorejci je velmi nadějný přímý kop z hranice vápna...
     
    30
    Portugalský kouč Paulo Bento vstal z lavičky a nevěřícně kroutí hlavou. Jeho svěřenci sice soupeři prakticky nepůjčují míč, ale za půl hodiny si v podstatě nevytvořili jedinou příležitost.
     
    29
    Útočným faulem ve výskoku si pomohl Yong Lee v souboji s Ingresem. Jihokorejský pravý obránce by si měl dávat pozor, protože už hraje se žlutou kartou na krku.
     
    27
    Po faulu Sata Korejci rozehrávali standardní situaci z nějakých 35 metrů, ale centr sebral bez potíží Falkesgaard.
     
    26
    Po nepřesné přihrávce od Jae-Sung Lee středem hřiště skončil míč opět u filipínského gólmana.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Yong Lee (Jižní Korea).
     
    23
    Jae-Sung Lee si navedl míč levou nohou od pravé lajny na střed hřiště a následně uvolnil za sebou po lajně nabíhajícího obránce Yong Lee. Jeho střílený centr pod sebe však adresáta nenašel.
     
    21
    Filipínec Patino pěknou kličkou na polovině hřiště připomněl, že na hřišti není jen jeden tým. Zase si vysloužil uznalé pokřiky z tribuny, ale následně špatnou přihrávkou odevzdal míč soupeři zpět.
     
    19
    Pomalu končí první dvacetiminutovka, Filipínci skoro ještě nebyli u míče, ale je s podivem, že do šancí se zatím Jižní Korea příliš nedostává.
     
    17
    Většinou útočných akcí Koreji rozjíždí dispečer z Newcastlu Sung-Yeung Ki, ale zatím marně hledá pochopení u svých spoluhráčů.
     
    16
    Hee-Chan Hwang převzal míč po patičce od spoluhráče a prokličkoval se až k brankové čáře, ale jeho centr byl sražen na roh, který Filipínci odvrátili hned na přední tyči.
     
    14
    Ui-jo Hwang hledal nepřesnou přihrávkou na levé straně útočníka Hamburku Hee-Chan Hwanga. Outsider se zatím drží.
     
    12
    Bez přípravy z otočky chtěl na vápně zakončovat Koo, ale jeho střela byla zblokována. Nadšeně hrající Filipínci zatím bojují hodně obětavě – na hřišti nechávají srdce, byť je jejich fotbalová kvalita na první pohled horší než u soupeře.
     
    11
    První střelecký pokus zapsali také osmělující se Filipínci. Manuel Ott ale pálil hodně nepřesně.
     
    9
    Sung-Yeung Ki vypálil prudce z voleje z nějakých 20 metrů, jeho střelu na vápně tečoval filipínský obránce Sato a outsider měl štěstí, že balon skončil těsně vedle levé tyče Falkesgaardovy brány.
     
    7
    Outsider se poprvé podíval na útočnou polovinu a byl to kapitán Schröck, kdo se pěknou kličkou uvolnil a vybojoval rohový kop. Centr od praporku ale stáhl gólman favorita ze vzduchu do náručí.
     
    6
    Po faulu Schröcka rozehrál záložník Newcastlu Sung-Yeung Ki standardní situaci z levé strany, ale na jeho centr nedosáhl na zadní tyči ve skluzu Woo-Young Jung.
     
    5
    Young-Gwon Kim našel krásným nákopem z pozice stopera až na pravém křídle Yong Lee, ale jeho sražený střílený centr lapil do náruče gólman Filipín.
     
    3
    Hee-Chan Hwang nezpracoval míč a Filipínští se opět ubránili. Favorit ale od začátku kontroluje balon a je jen otázkou času, kdy si vypracuje první střeleckou příležitost utkání.
     
    1
    První útok měla na svědomí Korea, ale Schröck u rohového praporku obral svého soka o míč. Fanoušci na stadionu oceňují každý zisk míče fotbalového trpaslíka bouřlivým potleskem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    První utkání skupiny C vyhrála Čína, která po přestávce potvrdila roli favorita proti Kyrgyzstánu a otočila stav z 0:1 na konečných 2:1. Uvidíme, jak dopadne druhé utkání mezi Jižní Koreou a podceňovanou reprezentací Filipín. Zápas může být označen také jako duel dvou trenérských persón – Koreu vede Portugalec Paulo Bento a Filipíny Sven-Göran Eriksson ze Švédska.
     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: S. Kim – Y. Lee, Min-Jae Kim, Y. Kim (K), Jin-Su Kim – W. Yung, S. Ki – J. Lee, J. Koo, H. Hwang – U. Hwang.
    Náhradníci: Cho, Jin-Hyeon Kim – Kwon, Ju, S. Jung, Ji, Ch. Lee, I. Hwang, S. Lee, , Moon-Hwan Kim, Hong.

    Filipíny: Falkesgaard – Woodland, Silva, Palla, Sato – Manuel Ott, Strauss, Ingreso – Reichelt, Patino, Schröck (K).
    Náhradníci: Villanueva – Dizon, P. Younghusband, Ramsay, Mike Ott, Bedic, de Murga, Tanton, Reed, Mendoza Hansen, J. Younghusband, Aguinaldo.
     
    Filipíny jsou pro fanouška světového fotbalu velkou neznámou, ale svou kvalifikační skupinu F o postup na Mistrovství Asie celkem přesvědčivě vyhrály. S bilancí tří výher, tří remíz a žádné porážky získali Filipínci dvanáct bodů, druhý byl s deseti body Jemen, třetí se sedmi Tádžikistán a poslední se dvěma Nepál.
     
    Jižní Korea se na posledním Mistrovství Asie dostala až do finále, kde podlehla domácí Austrálii 1:2 po prodloužení a odvezla si domů stříbrné medaile. V létě minulého roku se zúčastnila Mistrovství světa v Rusku a v posledním utkání základní skupiny, když už po dvou porážkách nemohla postoupit, si dokonce připsala šokující výhru 2:0 nad favorizovaným Německem. Střeleckými hrdiny se stali Kim Young-Gwon a Son Heung-Min. Právě tímto zápasem zahájila Jižní Korea sérii osmi zápasů bez porážky, kterou drží doposud.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z prvního kola skupiny C finálového turnaje Mistrovství Asie. Favorizovaná Jižní Korea, která bude obhajovat stříbro z posledního šampionátu v roce 2015, vstoupí do turnaje v Dubaji proti jasnému outsiderovi z Filipín. Skupinu C pak doplňují ještě Čína, která by měla být čistě teoreticky spolu s Koreou druhým postupujícím do další fáze, a Kyrgyzstán. Utkání Jižní Korea – Filipíny začíná ve 14.30 hodin.

    Pavel Pubal

    Branky: 67. U.Hwang

    Karty:   25. Y.Lee (KOR), 52. W.Jung (KOR), 77. J.Kim (KOR) – 61. Reichelt (PHL), 89. Schröck (PHL)


    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:11.
    Jižní Korea: S. Kim – Y. Lee, Min-Jae Kim, Y. Kim (K), Jin-Su Kim – W. Yung, S. Ki (58. I. Hwang) – J. Lee (86. Ju), J. Koo (64. Ch. Lee), H. Hwang – U. Hwang.
    Náhradníci: Cho, Jin-Hyeon Kim – Kwon, Ju, S. Jung, Ji, Ch. Lee, I. Hwang, S. Lee, , Moon-Hwan Kim, Hong.

    Filipíny: Falkesgaard – Woodland, Silva, Palla, Sato – Manuel Ott (78. Reed), Strauss (89. P. Younghusband), Ingreso (76. Ramsay) – Reichelt, Patino, Schröck (K).
    Náhradníci: Villanueva – Dizon, P. Younghusband, Ramsay, Mike Ott, Bedic, de Murga, Tanton, Reed, Mendoza Hansen, J. Younghusband, Aguinaldo.
    bahis siteleri