Žilina – Banská Bystrica 4:5 (po pr.) | Košice – Poprad 3:5 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Detva – Miskolc 2:1 (3:2 po s.n.) | Zvolen – Nové Zámky 1:0 (kon.) | MAC Budapešť – Lipt. Mikuláš 6:5 (kon.)
konec
HKM Zvolen
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Úterý 08.01.2019, 18:15 • Zimní stadion Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:27
    Zvolen právě vstřelil branku!
    No vida, tak to tam přeci jen spadlo! Třiatřicet vteřin před koncem rozhodl jediným gólem v utkání RASTISLAV ŠPIRKO! Kristínovi lze v tuto chvíli jen těžko něco vyčítat, protože přes clonícího hráče vůbec nic neviděl. A já jen připomenu, že vítězná trefa padla v přesilovce 5 na 3. Asistence: Milan Kytnár a Davis Vandane.
     
    58:54
    Hosté si vyžádali oddechový čas. V závěru zápasu vůbec neukočírovali disciplinovanost a budou muset bránit ve třech lidech.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Hruška – 2 min., vysoká hůl).
     
    58:09
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Novák – 2 min., faul kolenem).
     
    56:19
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Chovan – 2 min., hákování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    47:45
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – 2 min., držení).
     
    47:41
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Kytnár – 2 min., podrážení).
     
    46:31
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Fraser – 2 min., faul loktem).
     
    39:19
    Obdržálek má pořádnou smůlu, český legionář ve službách HKM Zvolen trefil po nahození od modré čáry tyč! V akci pokračoval Kelemen, ten však před ním zívající bránu minul. Zakletí obou branek tak nadále přetrvává.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen (Vandane – 2 min., krosček).
     
    33:52
    V krátkém časovém úseku druhá gólovka Nových Zámků! Zničehonic se mezi kruhy objevil Jurík a jeho střela Tomka pořádně prověřila.
     
    33:11
    Hosté nevyužili přečíslení dva na jednoho! Hruška hledal Rogoně, do přihrávky ale vložil hokejku Tomek a rázem bylo po šanci.
     
    30:20
    Rozruch vzbudil také útok Zvolenu! Špirko si pohrál s obráncem jako kočka s myší a narazil si s Vandasem. Následná pumelice prosvištěla kousek nad břevínkem! Parádní souhra.
     
    29:27
    Jakúbek obešel bránu, natlačil se před ní a zakončil. Skvělý Tomek nebezpečný puk vyrazil. To byla asi největší šance novozámeckých hokejistů v dosavadním průběhu hry!
     
    26:33
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Rogoň – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:07
    Zajímavé přečíslení domácího týmu čtyři na dva! Vandane zakončoval kombinaci příklepem po ledě, čímž donutil Kristína k pokleku.
     
    16:00
    Rychlá a hlavně nebezpečná kombinace Zvolenu! Handlovský vnikl do pásma a po kličce nahrál Vandasovi na střelu bez přípravy. Vandasovi puk sedl dobře, stejně dobře však zareagoval i Kristín. I když mu stínil Kytnár, puk vyrazil.
     
    14:08
    Fíhá, to byla rána! Poblíž modré čáry stojící Vandane (Zvolen) sestrojil bombu, s jejímž zneškodněním měl Kristín hromadu práce.
     
    13:07
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Henderson – 2 min., sekání).
     
    09:17
    Pěkná kombinace druhé zvolenské lajny. Po přihrávce Chovana střílel opět Obdržálek, ale znovu jen do připraveného gólmana.
     
    05:42
    Gólovku si konečně vypracovali také domácí. Na Kristína postupující Mitchell zkusil trefit škvíru mezi gólmanovými betony, ty však rychle sklaply k sobě a puk vyrazily do bezpečí.
     
    04:05
    Přesilovka nezačala pro Zvolen nejlépe! Obrovská chyba v rozehrávce dala příležitost soupeři, skvělý Tomek však dával pozor.
     
    03:48
    Vyloučení v týmu HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:48
    Vandas se dostal do šance a už už by svůj blafák zakončoval, ale Fábry natlačil Kytnára do brány a tím ji posunul. Bude se vylučovat.
     
    01:44
    Hned na startu zápasu měli šanci domácí! Chybu v rozehrávce využil Obdržálek, střela příklepem však českému hráči vůbec nesedla.
     
    Začátek utkání je o patnáct minut posunut.

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 60. Špirko (Kytnár, Vandane)


    HKM Zvolen: Tomek (Bábik) – Pöyhönen, Fraser, Pufahl, Ulrych, Vandane, Zeleňák, Růžička – Vandas, Kytnár (A), Handlovský – Kelemen, M. Chovan (C), Obdržálek – Mitchell, Špirko (A), Petráš – P. Halama, Holovič, Andrisík
    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín (Košarišťan) – Kudla, Andersons, Zaťko, Dundáček, Novák, Ordzovenský, Hatala, Henderson – Štrauch, Hruška, Rogoň – Jurík, Zbořil (C), H. Ručkay (A) – Pospíšil, Šimun, Bajtek – Ondrušek, Fábry (A), Jakúbek

    Rozhodčí: Korba, Soós – Jobbágy, Kis-Király

    Diváci: 928
    bahis siteleri