Čeljabinsk – Kazaň 1:0 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 3:2 (2:0 po s.n.) | Omsk – Viťaz 2:3 (po pr.)
po prodl.
Avangard Omsk
2:3 (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 09.01.2019, 17:30 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa:

    Vojtěch Mozík (VTZ) 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:26
    Michal Řepík (VTZ) 1+0, 2 střely, čas na ledě 16:22 (19:55:57)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:19.
    Zblokované střely – 4:19.
    Vyloučení – 4:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 1/4.
    Vhazování – 33:21
     
    Je konec! Vítězem dnešního utkání je Viťaz, který sice ještě dvě minuty před koncem řádné hrací doby vedl, avšak nakonec se utkání dostalo do prodloužení. V něm se hrálo opravdu jen pár vteřin, neboť rozhodující trefu obstaral hostující Švec-Rogovoj. Omsk v dnešním zápase nepodal zrovna přesvědčivý výkon, naopak narazil na velmi obětavě hrajícího soupeře, který si zřejmě zasloužil dva body.
     
    Konec zápasu.
    60:19 Arťom ŠVEC-ROGOVOJ - 2:3
     
    60:19
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak to bylo skutečně hodně rychlé, hned první útočná akce končí brankou! ARŤOM ŠVEC-ROGOVOJ se dostal kolem všech hráčů, bekhendovou střelou se pokusil překonat Bobkova, který vyrazil puk do jeho nohy, od které se odrazil za brankovou čáru. Regulérnost branky ještě musel potvrdit videorozhodčí!
    Asistence: Igor Golovkov, Denis Kokarev.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Je tomu skutečně tak, uvidíme prodloužení. Bude se hrát pět minut, oba celky zapojují do hry pouze tři hráče.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:10
    Na řadu zřejmě přijde prodloužení, oba celky dnešní utkání spíše jen dohrávají.
     
    58:10
    Velké štěstí pro hosty! Ortio dokázal zlikvidovat vyjetí před branku, posléze před domácím hráčem čekala odkrytá branka, jenomže místo ní trefil obětavého protihráče.
    57:48 Viktor STÅLBERG - 2:2
     
    57:48
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí hráči to přeci jenom dokázali! Nejprve ve vyložené šanci selhal Semjonov, posléze se za odraženým pukem od mantinelu vydal VIKTOR STÅLBERG, který zamířil přesně mezi ruku brankáře. Ortio zřejmě nemá čisté svědomí, máme opět vyrovnáno!
    Asistence: Sergej Širokov.
     
    57:10
    S pukem si zahrál také brankář Bobkov, který za vlastní brankou zachytil nahození. Na opačné straně se k velice nebezpečnému projektilu dostal domácí Jemelin.
     
    56:13
    Aaltonen celkem dlouho pracoval s pukem, nakonec oslovil vedle stojícího Mozíka, jehož ránu srazil protihráč k mantinelu. Omsk se snaží neúnavně napadat rozehrávku.
     
    55:10
    Viťazu se v této přesilové hře moc nedaří, což ale vadit nemusí. Hosté jsou totiž v útočném pásmu a stále vedou o jednu branku. Omsku se výrazně krátí čas na vyrovnání.
     
    54:01
    Snadná práce pro Ortia, který zachytil nahozený puk do své lapačky. Je tu poslední komerční přestávka tohoto zápasu, Omsk má něco málo přes šest minut na vyrovnání.
     
    53:24
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Taylor Beck – 2 min., podrážení).
     
    53:04
    Pivcakin si na modré čáře vybral Bondareva, který nejprve naznačil střelu a poté přihrával podél hrazení. To přineslo ztrátu puku, posléze sudí odpustil domácímu celku vyloučení.
     
    52:17
    Jeden z hostů zvládl těžkou situaci za brankou, posléze kolega Jepišin vyhodil přes všechny čáry. Icing z toho nebude, naopak je tu další útočný manévr Avangardu.
     
    51:10
    Od vlastní branky rozjel útočný výpad Pokka, který si vybral v tandemu Medveděva, jenž se dostal za modrou čáru. Omsk je zpět v útočném pásmu.
     
    49:31
    Je tu další přerušení, tentokráte bylo na pořadu dne zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před hostujícího brankáře, který má v posledních minutách dost práce.
     
    48:07
    Na pravém křídle se zjevil domácí Michejev, který si nabruslil mezi kruhy, kde ale nevypálil. Posléze na též straně promáchl puk Zernov, jenž by zřejmě vsítil branku.
     
    47:10
    Ortio měl nyní značné štěstí, tečovaná střela totiž proletěla vedle branky. Omsk se po delší době dostal do šance, nicméně v tuto chvíli soupeř uklidňuje hru.
     
    46:24
    Nyní se za brankou zjevil Řepík, který si na modré čáře všiml volného Voronkova, jenž se ale nerozhodl vypálit. I tak se hosté zdrželi v útočné třetině.
     
    45:15
    Viťaz mohl vést o dvě branky! Nikulin se dokázal proháčkovat až před Bobkova, který zasáhl pravým betonem. Tento zákrok drží Omsk ve hře o body.
     
    44:04
    Sledujeme opravdu ofenzivní podívanou. Pokka předal do tandemu na Šurmakova, který po kontaktu s protihráčem upadl. O faul se ale nejednalo.
     
    43:20
    Michejev chytrou zadovkou oslovil Širokova, který ale nedokázal propálit blok protihráčů. Na druhé straně se Jemelin dostal za branku, kde ale neměl podporu kolegů.
     
    42:14
    Na druhé straně se k zakončení chystal Semjonov, který si to nakonec rozmyslel. V konečném důsledku může být rád, že hostující Nikulin neujal sám na branku.
     
    41:01
    Stasenko přihrál podél mantinelu na Nikulina, kterého u mantinelu zpracovával jeden z protihráčů. Vše se obešlo bez faulu, hosté jsou stále u puku.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny vyznělo lépe pro hosty, kteří se ale nedostali ani za modrou čáru. Naopak je tu první atak v podání hráčů Omsku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou periodu, ve které se děly věci. Omsk si totiž zahrál několikátou přesilovou hru, během které ale inkasoval branku, o kterou se postaral hostující Kokarev. Aby toho nebylo málo, tak Viťaz využil také vlastní přesilovou hru, o tuto branku se pro změnu postaral český forvard Michal Řepík. Omsk to bude mít v poslední periodě hodně složité, nicméně na případné vyrovnání má ještě dostatek času.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:10
    Vypadá to, že žádnou další branku ve druhé třetině už neuvidíme. Omsk je sice v posledních minutách aktivnější, avšak soupeř čeká na vhodný prostor k protiútokům.
     
    38:15
    Hostující Nikulin ještě udržel kotouč před modrou čárou, načež zajel za branku, odkud se snažil najít Renduliće. To se povedlo, tentokráte se ale činil brankář Bobkov.
     
    37:21
    Beck se ještě snažil akci vyšperkovat křižnou přihrávku na Desharnaise, který byl vzorně ubráněn. Posléze se Omsk na malý moment zdržel za brankou soupeře.
     
    36:02
    Petrov i v tomto případě nevypálil, místo toho opět hledal kolegu, který měl k puku hodně daleko. Rychlý protiútok Viťazu přinesl táhlou ránu pouze do zadního hrazení.
     
    35:14
    Tohle bude pro domácí celek složitý úkol, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    34:32 Michal ŘEPÍK - 1:2
     
    34:32
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté využívají také přesilovou hru! Viťaz se na delší dobu usadil v útočném pásmu, načež Sjomin vyprodukoval naprosto přesnou přihrávku na MICHALA ŘEPÍKA, který na brankovišti píchl do puku, jenž skončil za brankářem Bobkovem. Viťaz otáčí skóre na svůj vlastní prospěch!
    Asistence: Alexandr Sjomin, Miro Aaltonen.
     
    34:24
    Zajímavý kontr Avangardu táhl po pravém křídle Petrov, který v tandemu hledal kolegu Semjonova. Druhému jmenovanému ale puk přeskočil hokejku.
     
    33:13
    Špatné vyhození puku mohl potrestat obránce Čudinov, jehož dělovka měla dobrou razanci, avšak skončila pouze ve výstroji Ortia. Tohle byl důležitý zákrok finského brankáře.
     
    32:43
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ilja Michejev – 2 min., podrážení).
     
    32:21
    Přetahovanou u zadního hrazení lépe zvládl Omsk. Posléze se na levém křídle dostal k puku domácí Zernov, který ho ale nedokázal prohodit na vedle stojícího Širokova.
     
    31:21
    Omsk najednou zabral, avšak před malým momentem přišla nepovedená přihrávka. Na druhé straně jsme sledovali zakázané uvolnění, hra je přerušena.
     
    31:15
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Nikita Komarov – 2 min., vysoká hůl).
    29:26 Denis KOKAREV - 1:1
     
    29:26
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté skórují při vlastním oslabení! Domácí obrana naprosto zaspala při bránění DENISE KOKAREVA, který se od poloviny hrací plochy hnal sám na bránu. Jako zakončení si vybral střelu mezi nohy, která slavila úspěch. Máme opět vyrovnáno!
    Asistence: Arťom Švec-Rogovoj, Igor Golovkov.
     
    29:24
    Beck spíše nahazoval puk na branku, avšak Ortio dokázal zasáhnout. Následně se Viťaz dostal k touši, který dokázal vyhodit do bezpečnějšího prostoru.
     
    28:48
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Nikolaj Stasenko – 2 min., podrážení).
     
    28:31
    Na druhé straně jsme sledovali hodně komický moment. Hostující Sjomin se napřáhl ke střele, jenomže při tomto počínání upadl na zem. Bobkov nemusel zasahovat.
     
    27:14
    Na modré čáře celkem dlouho váhal se zakončením Čudinov, který nakonec přihrál vedle stojícímu kolegovi, po jehož přihrávce nebezpečně zakončoval Petrov.
     
    26:03
    Avangardu se další přesilová hra zatím moc nedař. I když se před malým momentem dostal mezi kruhy Beck, jehož ránu zápěstím dokázal Ortio zlikvidovat.
     
    25:13
    Jeden z hostů chyboval v rozehrávce, posléze ale svoje zaváhání napravil. I přesto se Omsk zdržel v útočné třetině, žádné zakončení jsme ale nesledovali.
     
    24:54
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Jegor Voronkov – 2 min., podrážení).
     
    24:04
    Do zajímavé pozice si nabruslil domácí Šumakova, jehož dělovka postrádala větší přesnost. Posléze Ortio dokázal vychytat Širokova, který si najel před brnaku.
     
    23:14
    Semjonov zkoušel na druhé straně najít kolegu Pokku, který trefil protihráče do nechráněného místa. Vypadá to na Vyglazova, který sotva dojel na střídačku.
     
    22:07
    Avangard podnikl rychlý kontr, který vyústil v nahození v podání Desharnaise. To byla snadná práce pro brankáře Ortia, který i přesto přerušil hru.
     
    21:12
    Michejev vyslal žabičku na kolegu Širokova, který měl na práci s pukem příliš málo času. Důrazně si počínal bránící Stasenko, který si ale pomohl v rámci pravidel.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro Viťaz. K puku se dostal obránce Jepišin, který ho okamžitě nahodil za branku soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nakonec přinesla jedinou branku, o kterou se postaral Omsk. Úvodní minuty patřily právě Avangardu, který si přispal několik zajímavých šancí, pokaždé ale zasáhl brankář Ortio. Viťaz dlouho dobu neprověřil Bobkova, následně sice přišlo zlepšení, avšak k první brance se dostal favorit zápasu, konkrétněji se v přesilové hry prosadil Šumakov. Zatím sledujeme celkem pohledný hokej, který snad bude pokračovat i nadále.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:05
    Omsk operoval za brankou soupeře, kde si ale vzorně počínal Jepišin, který k brance nepustil agilního Becka. Posléze se u levého hrazení strhla menší přetahovaná o kotouč.
     
    18:20
    Švec-Rogovoj nyní hodně zariskoval s křižnou přihrávkou na modrou čáru, vystihl jí totiž jeden z protihráčů, který ale neměl síly, proto odjel na střídačku.
     
    17:12
    Mozík počkal za brankou na příchod další formace. Zavezením puku to zkoušel Kokarev, který se sice dostal kolem dvou protihráčů, ten třetí ho ale obral o touš.
     
    16:05
    V oslabení se řítil sám na branku domácí Michejev, který střelou zápěstím prověřil brankáře Ortia, jenž zasáhl na jedničku. Viťaz se v této přesilové hře dost trápí.
     
    15:02
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., podrážení).
     
    14:24
    Viťaz to nyní bude mít složité, bude muset dotáhnout jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
    13:45 Sergej ŠUMAKOV - 1:0
     
    13:45
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovou hru nakonec zužitkovali! Avangard pořádně zamkl svého soupeře, načež si k pravému kruhu nabruslil Stålberg, jenž u zadní tyče našel volného SERGEJE ŠUMAKOVA, který zamířil do odkryté části branky. Ortio byl v tomto případě téměř bez šance.
    Asistence: Viktor Stålberg, Taylor Beck.
     
    13:12
    Avangard pořádně zamkl svého protivníka. Přihrávka podél hrazení směřovala na Šumakova, který na modré čáře našel Čudinova, jenž ale zamířil vedle branky.
     
    12:38
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Ilja Šinkevič – 2 min., sekání).
     
    12:02
    Rána od modré čáry nebyla vůbec přesná, nakonec se otřela o plexisklo. Na opačné straně se Omsk nedostal ani do pásma, bylo totiž signalizováno postavení mimo hru.
     
    11:21
    Viťaz musel zakládat další útočnou akci až od své branky. O vyvezení kotouče se postaral Kokarev, který se celkem pohotově dostal do pásma, kde ale přišel o puk.
     
    10:01
    Dostatek prostoru měl kolem sebe Makejev, který ostrou ránou orazítkoval pouze zadní mantinel. Následně si přihrávku řekl Aaltonen, který nepřešel do pásma.
     
    09:10
    Hosté se ihned po vhazování museli vracet do vlastního pásma, soupeř totiž dokázal kotouč vyhodit. Aktivní napadání Avangardu přineslo další dalekonosné osvobození.
     
    08:14
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Maxim Čudinov – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:01
    Gončarov chytře dohrál protihráče, což přineslo zakončení od Komarova. Bobkov neměl moc složitou práci, nedůrazná střela ho totiž pouze trefila do vyrážečky.
     
    07:05
    Naopak se hostujícímu celku nepodařilo kloudně rozehrát, prudký kotouč kontroloval obránce Pivcakin, který posléze rozehrál na rozjetého kolegu Šumakova.
     
    06:13
    Michejev si vybral vedle stojícího Semjonova, který se zkoušel otočit před branku, kde byl pohotový Ortio. Omsk má více ze hry, Viťaz se nemůže dostat z vlastního pásma.
     
    05:10
    V hostujícím brankovišti se utvořil menší závar, avšak Omsk nedotlačil puk za ležícího Ortia. Poté následovala menší strkanice, vylučovat se ale nebude.
     
    04:05
    O dost lepší zakončení vyprodukoval obránce Pokka, jehož dělovku Ortio celou dobu viděl. Následně si k pravému kruhu sjel Zernov, který jen těsně minul branku.
     
    03:30
    Avangardu se úvodní přesilová hra moc nedaří. Soupeř hned dvakrát vyhodil přes všechny čáry, poté to ještě z velkého úhlu zkoušel domácí Michejev.
     
    02:40
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    02:14
    Ortio si připsal první ostrý zákrok, z velkého úhlu to zkoušel domácí Šumakov, který zamířil do výstroje finského brankáře, který raději přerušil hru.
     
    01:24
    Medveděv musel pro puk až za vlastní branku, načež po přejetí červené čáry nahazoval za svatyni soupeře. Tam se jako první k touši dostal pozorný Jepišin.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, konkrétněji se na vhazování prosadil Švec-Rogovoj. Viťaz okamžitě založil první akci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, J. Medveděv (C), Čudinov, Jemelin (A), Bondarev, Pivcakin, Berezin – I. Michejev (A), Zernov, Širokov – Beck, Desharnais, Stålberg – K. Petrov, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Talbot, Stas.

    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Voronkov, Stasenko, Šinkevič, Golovkov, S. Romanov, Kožemjakin – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Řepík – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Stoljarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – Mons, N. Komarov, Vyglazov.

    Rozhodčí: Kulakov, Akuzovskij – Ponamarenko, Maitak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    HC Viťaz Moskevská oblast
    (21 výher, 24 proher – 46 bodů)

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelný Viťaz, který se v tuto chvíli nachází na osmé pozici opačné konference. Viťaz ztrácí na vedoucí CSKA propastných třicet bodů, nicméně i tak se nachází na příčkách zaručující vyřazovací boje. Hostující tým dnešního utkání v minulém kole konečně zvítězil, bylo tomu tak po třech prohrách v řadě. Viťaz na domácím ledě zdolal velmi silnou Kazaň, která prohrála poměrem 1:2. Viťazu se na ledě soupeřů zrovna moc nedaří, v konečném součtu je z toho devátá pozice, nicméně poslední dva venkovní zápasy nabídly dvě porážky (Vladivostok, Chabarovsk)
     
    Avangard Omsk
    (31 výher, 16 proher – 66 bodů)

    Hokejisté Omsku letos předvádějí hodně povedené výkony, díky kterým se dokázali vyšplhat na dosavadní druhou pozici. Avangard má na svém kontě úctyhodných šestašedesát bodů, přičemž na první Jekatěrinburg ztrácí devět bodů. Omsk se v posledních zápasech může pyšnit celkem dobrou formou, poslední čtyři zápasy přinesly hned tři výhry. V minulém kole si Omsk na ledě soupeře poradil s místním Spartakem Moskva, který prohrál poměrem 0:4. Omsk je na svém ledě třetím nejlepším celkem východní konference, z odehraných pětadvaceti zápasů zvítězil hned v sedmnácti případech, dalších osm zápasů prohrál.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Avangard Omsk a HC Viťaz Moskevská oblast.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 14. Šumakov (Stålberg, Beck), 58. Stålberg (Širokov) – 30. Kokarev (Švec-Rogovoj, Golovkov), 35. Řepík (A. Sjomin, M. Aaltonen), 61. Švec-Rogovoj (Golovkov, Kokarev)


    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Pokka, J. Medveděv (C), Čudinov, Jemelin (A), Bondarev, Pivcakin, Berezin, Jaremčuk (A) – I. Michejev, Zernov, Širokov – Beck, Desharnais, Stålberg – K. Petrov, K. Semjonov, Šumakov – Manukjan, Talbot, Stas.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Voronkov, Stasenko, Šinkevič, Golovkov, S. Romanov, Kožemjakin – A. Sjomin (A), M. Aaltonen (A), Řepík – Rendulić, A. Nikulin, Makejev – Stoljarov, Švec-Rogovoj, Kokarev (C) – N. Komarov, Vyglazov, Gončarov.

    Rozhodčí: Kulakov, Akuzovskij – Ponamarenko, Maitak
    bahis siteleri