Monaco – Nice 1:1 (kon.) | Nîmes – Nantes 1:0 (kon.) | Toulouse – Lyon 2:2 (kon.)
Guingamp – Rennes 2:1 (kon.) | Saint-Étienne – Marseille 2:1 (kon.)
konec
EA Guingamp
2:1 (1:0)
Stade Rennes
Středa 16.01.2019, 19:00 • Stade de Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:16:05)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:12. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:14.
     
    Je dobojováno! Guingamp šel do druhého poločasu s náskokem jednoho gólu a v 59. minutě odskočil už na 2:0, když se hlavou prosadil Nolan Roux. Rennes v závěru zápasu ještě přidalo, střídající Niang krásným gólem snížil a dokonce nebylo daleko od vyrovnání, od kterého jen kousek dělil Sarra a právě Nianga. Domácí tak uhlídali náskok 2:1 až do konce a slaví druhou výhru z posledních tří kol. Na záchranu tak nově ztrácí už jen čtyři body. Rennes naopak nepřidalo pátou výhru za sebou a musí odložit atak na nejlepší pětku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle se Guingampu úplně nepovedlo. Ludovic Blas dostal za zdržování žlutou kartu a když se konečně rozhodl uvést míč do pohybu, tak ho odevzdal soupeřům, kteří mají ještě jednu možnost zaútočit.
     
    90+2
    Ludovic Blas unikal po pravé autové čáře, kde ho Mehdi Zeffane musel zastavit za každou cenu. Po faulu za žlutou kartu budou rozehrávat domácí!
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány poslední tři dramatické minuty!
    90. Sarr ani Niang nedokázali vyrovnat!
     
    90
    Nechybělo moc a bylo vyrovnáno! Sarr bojoval o nakopávaný míč a v sevření dvou hráčů ho poslal do břevna. K akrobatické dorážce se ještě skládal Niang a vypálil kousek nad branku!
     
    89
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Ronny Rodelin.
     
    88
    Najednou panuje na slušně zaplněném stadionu velký strach o výsledek. Až zkažený centr Silikiho trochu ulevil nervovým soustavám domácích hráčů a fanoušků.
    86. M'Baye NIANG - 2:1
     
    86
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Po nádherné trefě je sníženo na rozdíl jediné branky! Eboa Eboa odhlavičkoval centrovaný balón na M´BAYEHO NIANGA, který si okamžitě připravil míč na střelu pravou nohou a z dálky trefil přesně horní roh brány! Na oslavy krásného gólu ale není čas, Rennes potřebuje rychle pokračovat ve hře.
     
    86
    Guingamp jako nůž máslem prošel až do pokutového území. Prodloužená přihrávka Cheika Traorého však šla za paty úplně volného hráče.
     
    85
    Domácí fotbalisté chtěli po rozehrávce na krátkou vzdálenost šetřit čas v křídelním prostoru. Provinili se ale proti pravidlům a Koubek rychle rozehrál. Na konci přímočaré akce byla další nepřesná hlavička Nianga.
     
    84
    Ngbakoto ještě jednou vybojoval ztracený míč na Da Silvovi. Ten pak padal do střely a ještě s jedním spoluhráčem tečoval míč na roh.
     
    83
    Hamari Traoré opět v akci. Tentokrát velmi slušně odcentroval na jednoho ze spoluhráčů, jenž poslal hlavičku vedle Caillardovy branky.
     
    82
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Coco, přichází Jérémy Sorbon.
     
    81
    Benjamin André tvrdě zajel do Blase a vysloužil si žlutou kartu. Předcházel tomu neúspěšný průnik Hamari Traorého.
     
    80
    Marc-Aurèle Caillard si snadno doskočil pro neškodný centr a vysloužil si potlesk fanoušků, kteří už si pomalu začínají být jistí s vítězstvím.
     
    79
    Siebatcheu prohrál souboj o centrovaný míč, který se odrazil metr před vápno na Ben Arfu. Ten ihned zakončoval, ale o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Romain Del Castillo, přichází M'Baye Niang.
    77. James Lea Siliki (REN)
     
    77
    Velká šance na snížení! Del Castillo byl trochu zapomenut v pokutovém území a měl klid na střelu, kterou Caillard vyrazil na Leu Silikiho a ten z dorážky trestuhodně přestřelil!
     
    76
    Do konce zápasu zbývá poslední čtvrthodina. Rennes už rezignuje na mezihru a co nejrychleji dává míč k útočníkům.
     
    74
    Marcus Coco si v souboji o míč pomohl faulem na Hamari Traorého. Hosté okamžitě rozehráli, jenže nepřesným pasem se sami zahnali ze hřiště.
     
    73
    Teď se míč neustále odrážel na kopačky hostujících hráčů, kteří se ze všech sil snažili projít přes okraj velkého vápna, ale ve všech případech byli zastavení. Hlavně Rebocho předvedl hodně hraniční zákrok, který trochu smrděl penaltou.
     
    72
    Sedmý faul zastavil útočné snažení Rennes v samotném zárodku. Vykopávat bude Caillard, který s touto činnosti rozhodně nepospíchá.
     
    71
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Nolan Roux, přichází Yeni Ngbakoto.
     
    70
    Hosté aktivně napadali a snaha se jim vyplatila, neboť získali autové vhazování v hloubi útočné poloviny.
     
    69
    Rennes se poměrně snadno ubránilo. Centr z hloubi pole byl poslán na pravé křídlo, kde se snažil dostat k míči Blas, jenže fauloval.
     
    68
    Střídající André se neuvedl úplně dobrým způsobem. Loktem udeřil protihráče někam na břicho a zavinil standardní situaci.
     
    67
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Jakob Johansson, přichází Benjamin André.
     
    66
    Hodně nenápadně se Rennes dostalo až do zakončení. Theoson Jordan Siebatcheu každopádně hlavičkoval jenom nad břevno Caillardovy brány.
     
    65
    Hodně nezdařený centr byl na bližší tyči odklizen do bezpečí. Zeffane pak rychle vhodil míč zpět do hry a hosté útočí.
     
    64
    Střídající Zeffane si myslel, že pro Koubka zařídil odkop od branky. K nemilému překvapení ale zjistil, že jeho Rennes bude bránit roh.
     
    63
    Del Castillo na levém křídle narazil do protihráče a míč se odrazil k Zeffanemu. Ten svého kolegu jistil, jenže pak odcentroval jen do náruče Caillarda.
     
    61
    Cheik Traoré pokazil centr z pravé postranní čáry. K míči se dostávají hosté, avšak zatím ho drží jen mezi obránci.
     
    60
    Držení míče: 37% – 63%.
    59. Lucas DEAUX - 2:0
     
    59
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Poslední tým Ligue 1 dělá důležitý krok ke své třetí výhře v sezoně! Cheik Traoré vyběhl s centrovaným míčem ven z pokutového území. Na levé straně ho předal Blasovi a ten posadil balón přesně na hlavu NOLANA ROUXE, jenž překonal Koubka střelou do protipohybu.
     
    58
    Obě obrany předvádí po změně stran velmi dobrou práci. Nyní nezaváhala ta domácí, která znovu nepustila kombinující Rennes do vápna.
     
    57
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Ramy Bensebaini, přichází Mehdi Zeffane.
     
    56
    Podobně neúspěšný byl také Thuram, který potáhl míč po levé straně, ale na hranici pokutového území vběhl jen do dvou připravených obránců.
     
    55
    Roman Del Castillo nabral rychlost, ale ukrojil si až příliš velké sousto. Kousek před šestnáctkou narazil do červené zdi.
     
    54
    Dosud jediný gólový moment se ale neopakoval. Centr zprava propadl k hostujícím hráčům a Sarr vyvezl balón aspoň k půlící čáře.
     
    53
    Menší poplach před Tomášem Koubkem, k jehož brance se stahují všichni dobří hlavičkáři. Rebocho totiž bude kopat další rohový kop.
     
    52
    Ben Arfa přenesl hru doleva, kde se po patičce Bensebainiho bude konat právě jeho autové vhazování nedaleko od pokutového území.
     
    51
    Da Silva byl ve vzduchu postrčen hned dvěma protihráči. K balónu se vrací Rennes, které před chvílí nezískalo žádnou výhodu z rohového kopu.
     
    50
    Del Castillo nezvládl těžké zpracování míče, neboť byl pod tlakem bránícího Eboy Eboy. Ten zakopl balón na rohový kop.
     
    49
    Razantní zákrok na Ben Arfu se obešel bez odezvy. Guingampu se otevíral prostor na rychlý protiútok, který však sami domácí hráči úplně zastavili.
     
    48
    James Lea Siliki byl zdvojený a neprostrčil míč na své spoluhráče, který jej o pár vteřin později nedaleko vybojovali nazpátek.
     
    47
    I na startu druhé půle přichází rychlá žlutá karta. Za podražení Luace Deauxe si ji zblízka prohlédl hostující pravý bek Hamari Traoré.
     
    46
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách barikády pokračují původně určené základní jedenáctky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který moc pohledných situací nepřinesl. Domácím fotbalistům to ale vadit vůbec nemusí, neboť odchází do šatny s cenným jednogólovým náskokem. O ten se po čtyřiceti minutách hry postaral přesně hlavičkující Felix Eboa Eboa. Rennes mělo jen jednu šanci při dalekonosné střele Hamari Traorého, s níž si Caillard poradil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí nenastavili ani minutu, a tak ukončili první poločas hned po mizerném rozehrání Guingampu ze středu hřiště.
     
    44
    Ben Harfův centr domácí nadvakrát zneškodnili a šli do brejku tři na dva. Thuram však byl zahnán do strany a bezprostřední ohrožení Koubka se nekonalo.
     
    43
    Ismaïla Sarr vedl míč po pravé lajně tak dlouho, až byl odpískán faul na jeho osobu. S největší pravděpodobností se bude konat centr před Caillardovu branku.
     
    42
    Hráčům v červeném najednou narostla křídla. Naopak Rennes už zřejmě vyhlížejí poločasovou přestávku. To i kvůli stále hustějšímu dešti.
    40. Felix Eboa Eboa - 1:0
     
    40
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Domácí se ve čtyřicáté minutě dostávají do vedení! Obrana Rennes naprosto selhala při bránění rohového kopu. V pokutovém území byl úplně volný FELIX EBOA EBOA a hlavou přesměroval centr z levé strany k pravé tyči, kam se Koubek ani nesnažil dostat.
     
    39
    Další poklidnější pasáž končí alespoň rohovým kopem v domácí prospěch. K praporu už pomalu míří Pedro Rebocho.
     
    37
    Hosté přenesli hru na Hamari Traorého. Ten se s míčem vydal k vápnu, kde si trochu těžkopádně narazil s pokrytým Sarrem a pak už byl snadno odzbrojen.
     
    36
    Žádné starosti pro Rennes z toho nebyly, neboť podobnou ztrátu předvedli i domácí. Ti se rychle zatáhli do obranného bloku a snaží se odolávat postupné kombinaci.
     
    35
    Z něj domácí už nic nevymysleli. Koubek v klidu rozehrál na své kolegy, jenže ti propadli v prostoru asi pětatřicet metrů od druhé branky.
    34. Nolan Roux (GUG)
     
    34
    Tomáš Koubek musel jistit hodně nepříjemný Rouxův centr z pravé strany, který se snášel k jeho břevnu. U něj raději rukavicí vytěsnil balón na roh.
     
    33
    Guingamp v poklidu kombinoval ve středu pole. Nepřesnou přihrávkou podél lajny však o balon nevynuceně přišel
     
    32
    Pedro Rebocho svou levačkou kroutil míč do šestnáctky, od které se k němu vrátil, jenže střela z half-voleje se mezi tři tyče nevešla.
     
    31
    Neoddiskutovatelný faul na Lucasae Deauxe, kterým se provinil hostující obránce Edson Mexer. Opět je z toho standardka, ze které bude muset přiletět centr.
     
    30
    Držení míče: 44% – 56%.
     
    28
    Na opačném konci hřiště Sarr hledal Siebatcheua a získal pro Rennes rohový kop. Rozehrávka na krátko a odložený centr domácí rychle vykopli do bezpečí.
     
    27
    Standardní situace opět byla zahrána mizerně. Marcus Coco o chvíli později zprava centroval na zadní tyč a jen o kousek překopl Deauxe.
     
    26
    Hamari Traoré byl pozdě v souboji s Thuramem, který mu uhnul rychlou kličkou. Rebocho bude zahrávat standardku z levé autové čáry.
     
    25
    Ještě mnohem větší ukopnutí předvedl na druhé straně Coco. Balón proletěl snad sedm metrů nad brankou Tomáše Koubka.
     
    24
    Ismaila Sarr neodcentroval přes Rebocha. Hráči v bílém pak míč ještě jednou vybojovali, ale vnějším nártem trefená střela Hamari Traorého letěla úplně vedle.
     
    23
    Až na jednu dalekonosnou střelu Rennes je úvod zápasu hodně vlažný a skoupý na nějaké zajímavější momenty. Hosté nyní útočí do plných.
     
    22
    Dva hodně nepovedené centry od Cheika Traorého. První byl velmi snadno odvrácen a druhý proletěl až do zámezí, odkud vrátí míč Hamari Traoré.
     
    21
    Damien Da Silva se nenechal ošálit v souboji jeden na jednoho a ukopl míč Blasovi, čímž způsobil domácí návrat do středu pole.
     
    20
    Nakonec to tak pomalé nebylo, neboť Lea Siliki bez rozpaků vystřelil z nějakých pětadvaceti metrů. Branku však minul o velký kus.
     
    19
    Rouxův faul po prohraném souboji přiřkl balón hostům, kteří rovněž volí hodně rozvážný postup vpřed.
     
    18
    Cheik Traoré si dal míč trochu daleko od nohy a z těžké pozice centroval až z koncové čáry. Následně si vyzkouší dlouhý aut.
     
    17
    Poslední desítky vteřin jsou zase o něco klidnější, oba týmy se nejsou schopny posunout s balónem na útočnou třetinu hřiště, takže se hraje pouze u půlící čáry.
     
    15
    Stejně tak centr Marcuse Thurama, který hosté na první dobrou odkopli až na vzdálenější polovinu hřiště.
     
    14
    Rozehrávka na krátko a následný průnik z pravé strany nenadělal obraně Stade Rennes žádné větší starosti.
     
    13
    Pedro Rebocho ji zahrál hodně mizerně, krátký centr hosté odhlavičkovali do bezpečí. Cheik Traoré pak neobešel Leu Silikiho, ale vybojoval aspoň roh.
     
    12
    Marcus Thuram schytal nepříjemný šlapák, který se nemohl obejít bez hvizdu pana Turpina. Domácí mají k dispozici standardku z nepalebné pozice.
     
    11
    Hatem Ben Arfa ještě ani nestihl dostat míč do pokutového území a už se pískalo. Balón zřejmě vletu opustil hrací plochu.
     
    10
    Del Castillo skvělou přihrávkou za obranu nastartoval Siebatcheua, který byl při zakončení trochu rozhozený, ovšem místo penalty se koná jen rohový kop.
     
    8
    Guingamp vyrazil ve dvou lidech do protiútoku, jenž skončil jen nepřesným centrem na bližší tyč, kde bez potíží zasáhl český brankář Koubek.
     
    7
    Po odkopu Caillarda se k balónu dostali účastníci letošní Evropské ligy. Při dlouhé kombinaci ve středu pole však byli vytlačeni až ke Koubkovi.
     
    5
    Z další standardní situace už Rennes nic podobně nebezpečného nevymyslelo. Dopředu se tak stěhují domácí fotbalisté.
    4. Hamari Traoré (REN)
     
    4
    Ben Harta rozehrál standardní situaci centrem, který domácí snadno odvrátili na Hamari Traorého. Jeho skvělou střelu z obrovské dálky Caillard vytěsnil skokem k levé tyči.
     
    3
    Hned ve třetí minutě je tu první žlutá karta, kterou za hodně ostrý skluz na Bensebainiho dostal Marcus Coco.
     
    2
    Cheik Traoré zkoušel dlouhý aut z pravé strany. Míč sice chvíli pobyl v pokutovém zemí, ale jeho jmenovec Hamari Traoré s ním zase vyběhl do klidnějších vod.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí v červenočerných dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    EA Guingamp: Caillard – Traoré, Kerbrat (C), Eboa Eboa, Rebocho – Coco, Blas, Phiri, Deaux, Thuram – Roux.
    Náhradníci: Johnsson – Didot, Fofana, Ikoko, Ngbakoto, Rodelin, Sorbon.

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva (C), Bensebaini – Johansson, Siliki – Del Castillo, Ben Arfa, Sarr – Siebatcheu.
    Náhradníci: Gertmonas – André, Bourigeaud, Gelin, Grenier, Niang, Zeffane.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Vzájemné zápasy

    04.02.2018 Rennes – Guingamp 0:1
    14.10.2017 Guingamp – Rennes 2:0
    21.01.2017 Guingamp – Rennes 1:1
    30.09.2016 Rennes – Guingamp 1:0
    17.04.2016 Rennes – Guingamp 0:3.
     
    Stade Rennes FC

    Mírný favorit tohoto zápasu se po slabém úvodu sezóny rozehrál do výtečné formy. Od pátého prosince vyhrál šest zápasů v řadě a zastavit ho dokázalo až Monaco, které bylo šťastnější ve čtvrtfinále ligového poháru. Smolařem tohoto utkání byl český brankář Tomáš Koubek, který neuspěl v jedenáctém kole penaltového rozstřelu. I tak zůstal v brance i pro ligový duel na hřišti Nantes, kde vychytal čisté konto a společně s ostatními členy týmu mohl slavit těsnou výhru 1:0. Díky tomu si Rennes polepšilo na 29 bodů a posunulo se už na sedmé místo, z něhož ztrácí jen čtyři body na třetí Lyon. Největší zásluhu na pozitivním skóre 28:15 má teprve dvacetiletý senegalský útočník Ismaila Sarr, který nasázel pět branek a na dvě další přihrál.
     
    EA Guingamp

    Domácí tým je po první polovině sezóny největším aspirantem na sestup. Z devatenácti zápasů zvládl vyhrát jen dva, celkem má na kontě jedenáct bodů a na jistotu záchrany jich ztrácí dalších sedm. Guingamp je nejhorší také v počtu inkasovaných a vstřelených branek, což dělá skóre 14:35. Až do minulého víkendu přitom měl Guingamp sérii čtyř výher v řadě, které mu zaručily postup do semifinále ligového poháru a také mezi 32 nejlepších v celonárodním Coupe de France. Na senzační pohárové vítězství nad PSG však svěřenci Jocelyna Gourvennece nenavázali a v lize prohráli na svém hřišti 0:1 se St. Étienne. Nejlepším střelcem Guingampu je sedmigólový Marcus Thuram.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z dohrávky osmnáctého kola francouzské Ligue 1. Od devatenácti hodin se můžeme těšit na duel mezi EA Guingamp a Stade Rennes FC!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 40. Eboa Eboa (Rebocho), 59. Deaux (Blas) – 86. Niang

    Karty:   3. Coco (GUG), 90+3. Blas (GUG) – 47. H. Traoré (REN), 81. André (REN), 90+2. Zeffane (REN)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 3:12. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:14.
    EA Guingamp: Caillard – Traoré, Kerbrat (C), Eboa Eboa, Rebocho – Coco (82. Sorbon), Blas, Phiri, Deaux, Thuram (89. Rodelin) – Roux (71. Ngbakoto).
    Náhradníci: Johnsson – Didot, Fofana, Ikoko, Ngbakoto, Rodelin, Sorbon.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva (C), Bensebaini (57. Zeffane) – Johansson (67. André), Siliki – Del Castillo (78. Niang), Ben Arfa, Sarr – Siebatcheu.
    Náhradníci: Gertmonas – André, Bourigeaud, Gelin, Grenier, Niang, Zeffane.

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos
    bahis siteleri