Chomutov – Třinec 0:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 24.01.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a zase někdy u extraligových přenosů na počtěnou! (20:03:55)
     
    Utkání osmatřicátého kola je u konce a Oceláři díky skvělé první třetině vítězí 4:0! Hosté se dostali již v první minutě do vedení, kdy se trefil Vladimír Dravecký. V šesté minutě navýšil vedení Jiří Polanský. Poté se Piráti dostali do hry a byli aktivnějším celkem, ale Šimon Hrubec v brance Třince exceloval. Ve třetí části se hosté prosadili ještě dvakrát a potvrdili první místo Tipsport extraligy.

    Na úplném začátku třetí periody se nepěkně zranil Lukáš Krajíček, který se několik chvilek ani nehýbal a duel opustil na nosítkách. Zkušenému obránci přejeme brzké uzdravení!

    Nejlepší hráči utkání: Justin Peters – Šimon Hrubec
    Střely na branku: 31:33
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Michal Kovařčík se dostal po pravé straně do útoku a bekhendem na první tyčku se pokoušel vstřelit pověstného bůra. Jeho pokus ale skončil jen za brankou, na duelu to ale již nic nezmění.
     
    58:45
    Aktivně si do pásma najel rychlonohý Jan Havel, který z levého kruhu svižně zakončoval. Jeho pokus ale nakonec skončil jen vedle branky a hrají Oceláři.
    58:23 Erik HRŇA - 0:4
     
    58:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ještě jedna branka hostujícího celku, který dnes potvrzuje své vítězství! ERIK HRŇA stál na konci přesilovkové akce, zakončoval u pravé tyčky, kde se tak lehce se štěstím dostal ke střele. Justin Peters nestihl zasáhnout. Asistence: Milan Doudera a Tomáš Marcinko.
     
    57:51
    Jakub Sklenář nejspíše potvrzuje čisté konto Šimona Hrubce, které je dnes zasloužené. Jakub Sklenář v útoku zbytečně hákoval a je potrestán.
     
    57:15
    Ivan Huml byl na konci akce čtvrté lajny. Jakub Chrpa mu přenechal kotouč a domácí zkušený centr svižně zakončoval mezi kruhy, Šimon Hrubec ale předvedl další skvělý zákrok!
     
    56:29
    Puk do útoku dostával Radek Duda, ale ten si nepohlídal ofsajdovou pozici a po úmyslném postavení se hra přesouvá před Justina Peterse. Utkání se jen dohrává, Třinec zvítězí.
     
    55:38
    Petr Koblasa se dostal do útočné třetiny a po ledě to zkoušel. Šimon Hrubec ale čisté konto chce a dnes pochytal nebezpečnější střely. Nyní zasáhl betony.
     
    54:44
    Přihrávku před branku dostal Masi Marjamäki, který se u pravé tyčky pokoušel prosadit bekhendovým pokusem. Jeho rána ale nebyla nebezpečná a Hrubec pohotově přidává další zákrok.
     
    54:15
    Hosté v plném počtu.
     
    53:26
    Juraj Valach tvrdě zakončoval, ale trefil hráče. Následně měl volný prostor, ale místo střely zvolil přihrávku k levé tyčce. Hosté jsou ve čtyřech a Piráti jsou bez útočné třetiny.
     
    52:34
    Piráti se v první akci dostávali do rychlé kombinace. Radek Duda přihrávkou skrz brankoviště hledal Tomáše Svobodu, ale ten kotouč u levé tyčky netrefil.
     
    52:14
    Sedmašedesát sekund si domácí dokonce zahrají početní výhodu pěti proti třem. Erik Hrňa inkasuje dvě minuty za podražení, Vladimír Růžička si bere timeout.
     
    51:39
    Tomáš Svoboda dostal přihrávku na levý kruh a svižně zakončoval po ledě. Jeho pokus šel ke vzdálenější tyčce, ale branku nakonec minul. Oceláři vyhodili.
     
    51:21
    Poslední šance Pirátů dostat se zpátky do utkání. Vladimír Dravecký inkasuje dvě minuty za hákování a Piráti si zahrají dvouminutovou přesilovku.
     
    50:24
    Aron Chmielewski se následně dostal po levé straně do útoku, ale jeho rána k pravé tyčce skončila na lapačce Peterse. Ten puk nezachytil, ale srazil jej za branku.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 1. Dravecký (Martin Růžička, Marcinko), 6. Polanský (Cienciala), 47. Polanský (Dravecký), 59. Hrňa (M. Doudera, Marcinko)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Trefný, Knot, Dietz, Valach, Jank, Buchtela, Blaha – Marjamäki, V. Růžička, T. Svoboda – Sklenář, Huml, J. Stránský – Chrpa, Vantuch, Duda – Koblasa, Raška, J. Havel.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (L. Daneček) – M. Doudera, Krajíček, Roth, D. Musil, Matyáš, Galvinš – Martin Růžička, Marcinko, Dravecký – Hrňa, Polanský, Svačina – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski – Adámek, Cienciala.

    Rozhodčí: Horák, Hejduk – Hynek, Polák

    Diváci: 2 722
    thejrc.org