Kilmarnock – Hearts 1:2 (kon.)
konec
Kilmarnock FC
1:2 (1:2)
Heart of Midlothian FC
Pátek 01.02.2019, 20:45 • Rugby Park (Kilmarnock) • Skotská Premier League • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:17. (22:40:15)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas čtyřiadvacátého kola končí. Heart od Midlothian si odváží všechny tři body z trávníku Kilmarnocku po výsledku 2:1.

    Dlouho se v prvním poločasu nedokázali hráči prosadit k jediné střele. Až s přibývajícím časem se prokousal do pokutového území Sean Clare a pohotovou ránou k tyči překonal Bachmanna. Následně hosté přidali i druhý zásah po parádně sehrané akci z volného přímého kopu, na konci signálu byl zakončující Steven Naismith. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za stavu 2:0 pro Hearts tak fauloval v pokutovém území Berra Powera a nařízenou penaltu proměnil Jordan Jones.

    Po změně straně hráli především domácí. Obrana Hearts však byla pořádně pevná až do samotného závěru a další branka už nepadla. Hosté se tak po tříbodovém zisku téměř dotahují v tabulce na třetí Kilmarnock.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Z levé strany přiletěl před Doylea nebezpečný přízemní centr. Právě hostující brankář byl u balonu jako první a následně ho dohrál Ndjoli, který ještě inkasuje žlutou kartu.
     
    90+4
    Domácí zatím pokračují v kombinaci i bez zraněného Broadfoota. Hostům se ale daří bránit jednobrankové vedení ještě před pokutovým územím.
     
    90+3
    Po rozehrávce rohového kopu se strhla v šestnáctce strkanice. Broadfoot je na trávníku jen několik minut a už musí za postranní lajnu s tržnou ránou v obličeji.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Kilmarnock FC: ze hřiště odchází Tshibola, přichází Broadfoot.
     
    90
    Domácí už v obraně hodně riskují. Mitchell si dokázal pokrýt balon u postranní lajny, Tshibola se dokázal sáhnout do obrany, ale jen za cenu žluté karty.
     
    89
    Steven Naismith udržel balon po dlouhém odkopu od vlastní branky, následně si ale nerozuměl v kombinaci s Leem. Domácím se však zisk balonu nepodařilo proměnit v zakončení.
     
    88
    Útočným faulem se provinil Dicker a daroval tak hostům další čas navíc. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi a raději se zatáhli zpět do obrany.
     
    87
    Střídání v týmu Heart of Midlothian FC: ze hřiště odchází Smith, přichází Dikamona.
     
    86
    Mitchell mohl nejspíše rozhodnout zápas. Míč se k němu odrazil v pokutovém území, ale v krkolomné pozici střelou přes hlavu neuspěl.
     
    85
    Sean Clare zcela zbytečně doskočil na rozehrávajícího Powera, který musel skousnout tvrdý úder do nártu. Clare se odměněn žlutou kartou.
     
    84
    Obrana Hearts je i nadále pevná. S pomalou střelou bez razance si Colin Doyle bez potíží poradil. Následně se hosté přesunuli s míčem na útočnou polovinu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu pro oba týmy. Především tedy pro domácí Kilmarnock, který se téměř celou druhou půli snaží o vyrovnání stavu.
     
    82
    Domácí pokračují v tlaku. Tshibola centroval do pokutového území, našel čerstvého Millara, který ale hlavičkoval v nouzi pouze mimo branku.
     
    81
    Na trávníku se pobyl hostující Clare, ale jakmile se hra přerušila, tak se zvedl a může se v rychlém tempu pokračovat v zápase.

    Vít Schück

    Branky: 45+1. Jones (pen.) – 39. Clare, 45. Naismith

    Karty:   44. Jones (KIL), 90. Tshibola (KIL), 90+5. Ndjoli (KIL) – 74. Berra (HEA), 85. Clare (HEA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:0. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:17.
    Kilmarnock FC: Bachmann – O'Donnell, S. Boyd, Findlay, Taylor (79. Millar) – Tshibola (90+1. Broadfoot), Dicker, Power – Burke (80. McKenzie), Ndjoli, Jones
    Náhradníci: MacDonald – Bruce, Broadfoot, McKenzie, Waters, Millar, Frizzell

    Heart of Midlothian FC: Doyle – Souttar, Shaughnessy, Berra – Smith (87. Dikamona), Djoum, Bozanić, Mulraney (69. Mitchell) – Morrison (46. Lee), Naismith, Clare
    Náhradníci: Zlámal – Lee, Mitchell, MacLean, Cochrane, Dikamona, Keena

    Rozhodčí: McLean – O'Neill, McCrossan
    bahis siteleri