Florida – St. Louis 2:3 (kon.) | Washington – Vancouver 3:2 (kon.) | New Jersey – Los Angeles 1:5 (kon.)
Buffalo – Minnesota 5:4 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Carolina 0:4 (kon.) | Boston – NY Islanders 3:1 (kon.)
Tampa – Vegas 2:3 (0:1 po s.n.) | Montreal – Anaheim 4:1 (kon.) | Nashville – Arizona 5:2 (kon.)
Winnipeg – San Jose 2:3 (po pr.) | Colorado – Columbus 3:6 (kon.) | Edmonton – Chicago 2:6 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:6 (2:1, 0:0, 0:5)
Chicago Blackhawks
Středa 06.02.2019, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Jonathan Toews (CHI) (0+2)
    Leon Draisaitl (EDM) (2+0)
    Cam Ward (CHI) (25 zásahů) (05:48:57)
     
    Československá stopa v utkán

    David Kämpf (CHI) (0+0, 0 střel, čas na ledě 5:30)
     
    Střely na branku v zápase

    Edmonton Oilers: 27

    Chicago Blackhawks: 35
     
    Ještě po druhé třetině se zdálo, že má Edmonton zápas pod kontrolou. Jenže opak byl pravdou. Oilers duel mezi prsty protekl během necelých tří minut, kdy inkasovali čtyřikrát po sobě. Pak dostali ještě jednu branku a poslední perioda v podání domácího týmu se tak dá označit za propadák, který rozhodl celý zápas. Kanadské organizaci nepomohlo ani střídání brankářů. Chicago předvádělo od začátku do konce střetnutí velmi pohledný a nebojácný hokej, za což sklidilo odměnu. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Ještě jeden pokus Arťoma Anisimova, jenž se zkusil prosadit přes bránícího hráče. Více už se toho asi nestane.
     
    59:03
    Běží poslední minuta třetí třetiny i celého zápasu. Tahle přesilovka Chicaga zatím není nikterak dobrá, ale to hosty samozřejmě mrzet nemusí.
     
    58:34
    Seabrook to chtěl přes modrou čáru zkusit individuálně, ale možná měl spíše ještě zkusit nahrát někomu na pravou stranu.
     
    58:03
    Oilers se osvobodili vyhozením aspoň do středního pásma. Chicago nikam nespěchá, aktuální náskok mu očividně stačí.
     
    57:34
    Ještě není všem trablům domácího celku konec, na závěr střetnutí půjde znovu do oslabení. Jasného držení se dopustil Jujhar Khaira, který už také míří na trestnou lavici.
     
    57:14
    Edmonton na závěr zápasu vypadá hodně odevzdaně, už se ani nesnaží dohrávat souboje. K tomu se opět osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění.
     
    56:32
    A další střela hostů na branku, nyní v podání obránce Gustaffsona. Koskinen sice viděl a šel v pohodě do rozkleku, obrana mu ale vůbec nepomohla.
     
    56:05
    Další zakázané uvolnění Edmonton Oilers, hra se vrací před Talbota.
     
    55:50
    Hosté si dávají záležet s rozehrávkou ve středním pásmu a zbytečně se neunáhlují. Jako třeba Kahun, který se prohnal do zakončení z levého kruhu.
     
    55:23
    Je tu poslední komerční pauza zápasu, za chvíli pokračujeme.
     
    55:10
    Jenže další nahrávky domácího celku už provázela nepřesnost, takže obrana Chicaga mohla v pohodě vyhodit aspoň do středního pásma.
     
    54:32
    Kyle Brodziak přeci jen využil chyby soupeře a v zajímavé pozici napřáhl na modré čáře. Jeho pokus šel ale úplně vedle, hodně vysoko nad branku.
     
    54:06
    Vypadá to, že už se bude zbytek zápasu jen dohrávat. Edmonton dává najevo, že už se nikam vyloženě hnát nebude.
     
    53:50
    Z hlediště už se ozývá pískot a Edmonton nadále zůstává ve vlastním pásmu pod tlakem. Je jasné, že tohle se domácím fanouškům ani náhodou líbit nemůže.
    52:12 Dominik KAHUN - 2:6
     
    52:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tohle už zavání debaklem. Další zbytečná chyba, tentokrát na konci přesilové hry hostů. Brandon Saad z dálky zkusil nahodit kotouč, který ze vzduchu těsně před brankovištěm tečoval DOMINIK KAHUN. Tečoval ho velmi dobře, Mikko Koskinen neměl šanci si nějak poradit. Čtyřbrankový náskok už teď Edmonton nejspíš bude dohánět těžko. Asistence: Brandon Saad, Brent Seabrook.
     
    51:40
    Gustaffson posunul od modré čáry na Kanea, který zakončoval z pravého kruhu. I tentokrát byl Mikko Koskinen připraven, i když toho moc neviděl.
     
    51:04
    Kane hledal před brankovištěm volného Stromea, ten byl ale poctivě obsazený. Přesto se aspoň jeden z obránců dostal ke střele na Koskinena.
     
    50:45
    Chicago ale nezačalo přesilovku dobře, hned po vyhození domácích přišlo o útočné pásmo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:26
    Problémy Oilers ještě umocní vyloučení Leona Drasaitla. Domácí útočník a autor dvou dnešních branek dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    49:57
    Další domácí vyhození na zakázané uvolnění, tlak Edmontonu je tedy prozatím u konce.
     
    49:41
    Také Connor McDavid se zapojil do momentálního tlaku Oilers. Domácím však chybí přesnost k tomu, aby ještě mohli s výsledkem něco udělat.
     
    49:07
    Russel nestačil na Warda, který jej v pohodě zastavil betony. Pak ještě přišla rána Larssona od modré čáry, ani ta ovšem do sítě neprošla.
     
    48:36
    Blackhawks pokračují v aktivním hokeji, Chris Kunitz se po obkroužení branky snažil prosadit. Chtěl ale ještě nahrávat, což se mu nakonec nevyplatilo.
     
    48:14
    Teď navíc domácí vyhazují na zakázané uvolnění, hra se vrátí do jejich pásma.
     
    47:50
    Tempo zápasu najednou opadlo a jde vidět, že Chicago hraje v klidu. Edmonton se vůbec nemůže vzchopit, i ve středním pásmu dělá spoustu chyb.
    46:38 Drake CAGGIULA - 2:5
     
    46:38
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že situace pro Edmonton nemůže být horší, ale opak je pravdou. Nepomohlo ani střídání brankářů, po další pěkné akce zvyšuje na 5:2 pro hosty DRAKE CAGGIULA, ještě nedávno hokejista Edmonton Oilers. Ten dostal zpoza branky luxusní přihrávku od Jonathana Toewse, kterou výtečně usměrnil pod horní tyčku. A Blachawks jsou na koni. Asistence: Jonathan Toews, Patrick Kane.
     
    46:14
    Mikko Koskinen má po vystřídání svého kolegy první práci. Zvládl ji dobře, proti střele soupeře zblízka si poradil betonem.
     
    45:52
    Máme tu komerční přestávku, za chvíli budeme pokračovat.
     
    45:51
    Střídání v týmu Edmonton Oilers: ze hřiště odchází Cam Talbot, přichází Mikko Koskinen.
    45:51 Patrick KANE - 2:4
     
    45:51
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jedna branka, druhá a hned třetí. Potíže domácího celku jsou k nezastavení, ale tohle už byla hodně laciná branka. Kotouč se po nahození z dálky odrazil od Cama Talbota, který se následně nestihl vrátit do své pozice a PATRICK KANE už neměl problém skórovat. Oilers ještě reklamovali nedovolené bránění brankáři, ale rozhodčí po konzultaci nebyli stejného názoru. Asistence: Brandon Saad, Arťom Anisimov.
    45:23 Dylan STROME - 2:3
     
    45:23
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Dnes už jsme jednu rychlou otočku viděli v podání Edmontonu. A teď to samé předvádí také hosté. Obrana Olejářů si na pravé straně nepohlídal rozjetého DYLANA STROMEA, který střelou pod horní tyčku poslal svůj mančaft do vedení. Kanadský celek je ve velkých potížích. Asistence: Dominik Kahun, Alex DeBrincat.
     
    45:15
    Domácí se snaží odpovědět aktivním hokejem a častějším zakončením, ale zatím se jim moc nedaří.
    43:50 John HAYDEN - 2:2
     
    43:50
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tomuhle se říká blesk z čistého nebe. Chicago si od začátku třetí třetiny prakticky žádnou šanci nevytvořilo. A když teď přeci jen ano, hned je z toho branka. Po chybě obrany Oilers nahrál Marcus Krüger na hokejku volného JOHNA HAYDENA, který Cama Talbota prostřelil mezi betony. Takže tu máme znovu vyrovnaný výsledek. Asistence: Marcus Krüger.
     
    43:26
    Riederovu střelu Cam Ward vyrazil do levého rohu, zase to pro něj nebylo nic těžkého. A navíc znovu hodně sebejistý zákrok.
     
    42:58
    Kassianova střela šla hodně vysoko, nejspíš do ní ještě někdo v bílém dresu strčil hokejku. Domácí každopádně zůstávají na puku.
     
    42:05
    Jujhar Khaira nezvládl udržet puk za hranicí útočné modré čáry a jeho tým se tak musel rychle vracet zpátky dozadu. Ale ani Chicago na začátku třetí třetiny nepředvádí vyložený tlak.
     
    41:39
    Khaira vyhodil puk na zakázané uvolnění, hra se tedy okamžitě vrací zpátky před branku Oilers.
     
    41:32
    První práce pro Talbota ve třetí části, od modré čáry ho prověřil obránce Dahlström. Kanadský gólman ale dobře viděl, takže neměl s tímto pukem větší potíže.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:02
    McDavid se po pravé straně protáhl až do zakončení. Snažil se puk procpat mezí tyčí a betonem Cama Warda, na toho si ale nepřišel.
     
    40:22
    Patrick Kane se hnal po pravé straně za kotoučem, nakonec jej ale zastavil důrazný obránce Oilers. Je jasné, že teď už nebude moc prostoru na chyby.
     
    40:08
    Také buly na začátku třetí třetiny patří Edmontonu. Brzy je ale přerušená hra, protože někdo z hostů zahrál kotouč vysokou holí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za pár okamžiků odstartuje třetí třetina. Dočká se Chicago vyrovnání, nebo Edmonton náskok udrží?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Edmonton Oilers: 23

    Chicago Blackhawks: 21
     
    Zatímco v první části jsme viděli tři branky, ve druhé nepadla ani jedna. A tak nadále platí, že těsným poměrem 2:1 vedou Edmonton Oilers. Prostřední dějství patřilo hlavně gólmanům, oba vytáhli několik skvělých zákroků. Ještě se máme určitě na co těšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Rattie v tutovce po nahrávce od McDavida, ale také Cam Ward se vytáhl výtečným zákrokem betonem na poslední chvíli. A to měl Rattie před sebou více než polovinu prázdné branky.
     
    39:12
    Začala poslední minuta prostředního dějství, s pukem na hokejkách nyní Oilers.
     
    38:45
    Zatím to vypadá, že ve druhé třetině žádnou branku neuvidíme. Posledních pět minut nebyla ke spatření prakticky žádná velká šance, což je určitě škoda pro diváky.
     
    38:16
    Hayden zavezl puk do útočného pásma, tam se ale útočníci Blackhawks moc nedohodli, takže o výhodu útočení velmi záhy přišli.
     
    37:47
    S pokusem Alexe Chiassona na druhé straně si Cam Ward bez větších potíží poradil, bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    37:31
    Kane dobře našel Anisimova na druhém kruhu. Jenže druhý jmenovaný přijal puk na poslední chvíli, takže nestihl dobře zakončit.
     
    37:10
    Po dlouhé době práce pro Cama Warda, jehož lapačku prověřil útočník Milan Lucic.
     
    36:40
    Murphy zabránil Riederovi v zakončení, navíc formace Oilers už na ledě pobývala hodně dlouho, takže neměla dostatek sil na zakončení.
     
    36:07
    DeBrincat a Keith se podíleli na dalším založení hostujícího útoku. Ani hostům už se teď ovšem tolik nedaří překvapovat soupeře ve středním pásmu.
     
    35:20
    Gustaffsonova rozehrávka z obranného pásma sice byla pohledná, ale skončila jen za klecí Talbota, protože hostující útočník už kotouč nestihl dojet.
     
    34:55
    Oilers si sami komplikují život před vlastní brankou, jsou příliš ledabylí s rozehrávkou. A nyní je to zase málem mrzelo, když špatně rozehráli.
     
    34:18
    Na řadě je poslední přestávka ve druhé části, za chvíli pokračujeme.
     
    34:06
    Výtečný průnik Anisimova a ještě lepší zákrok Cama Talbota, který v rozštěpu zakročil na poslední chvíli u tyče. Zatím není pochyb o tom, kdo je hvězdou tohoto zápasu.
     
    33:27
    Connor Murphy se postaral o to, aby Edmonton ani tentokrát nepronikl do útočné šance. Pak se zase Chicago rychle vrátilo na polovinu soupeře.
     
    32:59
    Déle než minutu hosté pobývali v útočném pásmu, teprve potom rozhodčí přerušili hru. To je samozřejmě velká úleva pro domácí mužstvo.
     
    32:34
    Seabrook v zajímavé pozici, ale orazítkoval jen zadní mantinel.
     
    32:08
    Edmonton si zahrává s ohněm, poslední dobou je hodně pasivní. Talbot sice zdárně odolává všem pokusům soupeře, ale s takovou to nemusí dlouho vydržet.
     
    31:37
    Nyní už zakončili Kane i Caggiula, oba pokusy skončily na betonech brankáře Cama Talbota.
     
    31:11
    Chicago vyhrálo další vhazování v útočné třetině a opět tlačí. Jenže zatím bez další střely, kterou by nutně potřebovalo.
     
    30:56
    A neprosadil se ani Jonathan Toews, jehož zastavil dnes velmi jistý Cam Talbot. Ve druhém dějství zatím sledujeme souboj brankářů. Je tu další komerční pauza.
     
    30:36
    Anisimov předložil puk do jízdy spoluhráči mezi kruhy, ten ale nezakončil, protože mu někdo zablkoval hokejku zezadu.
     
    30:10
    Ryan-Nugent Hopkins už měl hodně solidní šanci. Vytočil se zpoza branky a z úhlu zakončil. Od betonů Warda se kotouč odrazil těsně vedle pravé tyče.
     
    29:39
    Změnit se to snažili Anisimov a Saad, ani jeden ale nedokázal z výhodné pozice přesně zakončit.
     
    29:14
    Hra je poslední minuty o něco klidnější, už by to zase chtělo větší šanci. Zatím jsou ale celky docela opatrné v prostřední části.
     
    28:15
    McDavid byl nejspíš zasažen hokejkou do obličeje, ale rozhodčí si toho nevšimli, takže se nechystá vyloučení. Jinak by to byl další faul hostů.
     
    27:41
    Kyle Brodziak se prezentoval zakončením zpoza levého kruhu, brankáři Hawks nicméně žádné větší komplikace způsobit nedokázal.
     
    27:16
    Adam Larsson nenápadně nahodil kotouč od modré čáry, nikdo v oranžovém trikotu ho ale vhodně netečoval na Wardovu klec.
     
    26:49
    A nyní zase Drake Caggiula vystrašila svého bývalého spoluhráče Cama Talbota střelou zápěstím. Domácí gólman ji přizvedl do ochranné sítě.
     
    26:25
    Toews a jeho moc pěkný průnik přes tři hráče soupeře. Už už se dostával do zakončení bekhendem, jenže to mu příliš nevyšlo. Jinak ale moc pěkná akce.
     
    26:03
    Ještě jeden zákrok Talbota lapačkou, následně je tu komerční přestávka. Budeme pokračovat za několik okamžiků.
     
    25:59
    Kahunova střela zápěstím byla dobrá, ale Cam Talbot na nic moc dobře viděl, takže neměl potíže proti ní zakročit.
     
    25:34
    Duncan Keith a jeho zajímavá možnost u levé tyče. Zůstal tam úplně volný, avšak zakončení do horní poloviny branky mu nevyšlo úplně podle představ.
     
    25:15
    Gustaffson se dostal ke střele z druhé vlny. Když ale vypálil, jeho pokus zblokoval některý z domácích obránců.
     
    24:38
    Caggiula se snažil prosadit proti svým bývalým spoluhráčům u mantinelu. Tam ho ale zastavil důrazný Khaira, který nedovolil pokračování hostující akce.
     
    24:18
    Až teď rozhodčí použili píšťalku, Leon Draisaitl se totiž na modré čáře dostal do ofsajdu.
     
    23:52
    Ani Rieder neuspěl, protože si na zádech u mantinel vezl dva dotírající soupeře, kteří ho o možnost zakončení připravili.
     
    23:18
    Už se hraje dlouho bez přerušení, jenže také bez větších možnosti. Změnit to mohl Puljujärvi, jenže tomu v klíčovém okamžiku někdo v bílém dresu sebral kotouč.
     
    22:40
    Po dlouhé době se do útočné třetiny dostalo Chicago, konkrétně DeBrincat. Jeho pokus ale nebyl přesný, mířil nad úroveň horní tyče.
     
    22:06
    Ale Olejáři ještě zůstali v útočném pásmu. Milan Lucic se vytočil zpoza branky a zakončoval po ledě, zastavil jej až beton Cama Warda.
     
    21:34
    Ještě jedno zakončení Draisaitla a hosté jsou po dlouhé době zpátky v plném počtu.
     
    21:06
    Teď mají domácí potíže dostat se do útočného pásma a zároveň do kombinace, takže Backhawks nejsou tolik pod tlakem ve svém pásmu.
     
    20:35
    Chicago je už aspoň ve čtyřech a nejhorší okamžiky má nejspíš za sebou. Bude si ale muset dávat pozor, aby nepřipustilo další vyloučení.
     
    20:05
    Ještě pár chvil bude pokračovat domácí přesilovka v pěti proti třem. Však se taky Draisaitl hned opřel do kotouče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Edmonton Oilers: 16

    Chicago Blackhawks: 9
     
    Máme za sebou poměrně divokou první třetinu, především její závěr. I když Chicago dlouho vedlo, na konci úvodní periody se nechalo často vylučovat. A za to pykalo, Edmonton totiž využil dvě přesilovky. A v další ještě bude pokračovat. Každopádně sledujeme pohledný hokej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Nedisciplinovanost hostů pokračuje, je tu další trest pro Hawks. Opět musí jít za katr usednout Dahlström, tentokrát kvůli hákování.
    18:45 Leon DRAISAITL - 2:1
     
    18:45
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A znovu rychle využitá přesilovka, i když tentokrát dvojnásobná. Také napodruhé byl u gólu německý forvard LEON DRASAITL. Dostal pohlednou nahrávku od Connora McDavida před polovinu prázdné branky, takže už neměl problém překonat Talbota. Najednou je tedy domácí ve celek vedení, hodně rychlá otočka, které jsme svědky. Asistence: Connor McDavid, Ryan-Nugent Hopkins.
     
    18:27
    Velká možnost pro Olejáře, jak se dostat do vedení. Trest vyfasoval také Marcus Krüger za hákování, a tak si domácí zahrají početní výhodu v pěti proti třem.
     
    18:27
    Znovu to byl Leon Draisaitl, kdo nebezpečně dorážel na brankovišti a dělal hostům starosti. Ale nakonec se podruhé neprosadil.
     
    18:12
    Tentokrát byl Cam Talbot úspěšný, proti střele Khairy zavčas vytasil lapačku a přerušil hru.
     
    17:37
    Navíc jsou tu další problémy pro Chicago, dostane totiž další trest. Dvě minuty za podrážení od rozhodčích vyfasoval Dahlström. Zajímavá možnost.
     
    17:35
    Najednou je Edmonton daleko aktivnější a daleko víc si věří.
    16:41 Leon DRAISAITL - 1:1
     
    16:41
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Vypadá to, že dnes by mohlo jít o zápas využitých přesilovek. Ani Edmontonu moc dlouho netrvalo, než se ze své úvodní početní výhody utkání prosadil. Nahození od modré čáry sice do sítě neprošlo, ale následná dorážka u pravé tyče ano. Jejím autorem byl útočník LEON DRAISAITL, který rozradostnil domácí diváky. Máme tak před první sirénou vyrovnáno. Asistence: Connor McDavid, Alex Chiasson.
     
    16:25
    Chicago začíná oslabení nejlépe jak může, tedy vyhozením přes všechny čáry. Ale bude si muset dávat pozor i dál.
     
    16:02
    Přesilovou hru si v první části zahraje také Edmonton. Na dvě minuty je do boxu odeslán Murphy, který fauloval vražením na hrazení. Co na to Oilers?
     
    15:36
    Kane se snažil prokličkovat mezi dvěma bránícími hráči, ale na druhém ztroskotal. Nadále ale platí, že je Chicago aktivnější a daleko více si na polovině soupeře věří.
     
    15:04
    Keith zahrozil od modré čáry střelou bez přípravy, ale zařízení netrefil. Navíc nepřišla ani žádná dorážka, takže ochránce domácího zařízení mohl zůstat v klidu.
     
    14:22
    Ještě tu máme jednu komerční pauzu v první třetině, pak budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    14:16
    Teď už daleko větší šance, Draisaitl zakončoval z první po nahrávce do Klefboma. Znovu ale trefil pouze připravené betony brankáře Warda.
     
    13:42
    Z hokejky Patricka Kanea zamířil kotouč do ochranné sítě, takže se bude muset znovu vhazovat.
     
    13:14
    Connor McDavid se snažil od pravého mantinelu vytočit do zakončení, ale dvojice hráčů v bílém jeho snahy zastavila. Neuspěl následně ani Milan Lucic.
     
    13:03
    Zakázané uvolnění Chicaga, hra se po delší odmlce vrátí před Cama Warda.
     
    12:40
    Kyle Brodziak je zpátky na ledové ploše, Oilers se po delší době mohou znovu začít soustředit na útočení.
     
    12:21
    Už jen poslední okamžiky hostující přesilovky, tohle oslabení už domácí nejspíš zvládnou.
     
    11:55
    A další pokus, tentokrát z hokejky Toewse, pokus ještě někdo tečoval. Znovu si s ním Talbot poradil, i když už měl daleko větší potíže. Následuje nové buly.
     
    11:20
    Další kombinace mezi Toewsem a Kanem, která ale končí přerušením hry. Jde ale vidět, že Chicago dnes hraje přesilovky velmi sebevědomě.
     
    10:52
    Cam Talbot si poradil s dotírajícím Patrickem Kanem, který dorážel u pravé tyče. Gólman v dresu Oilers jej zavčas zastavil betonem.
     
    10:42
    Znovu se Chicago na úvod početní výhody udrželo v útočném pásmu a hledá cestu do zakončení.
     
    10:30
    Je tu už druhá početní výhoda pro Chicago. Kyle Brodziak si totiž jede odpykat menší trest za držení. Tak uvidíme, co tentokrát hosté s přesilovkou vymyslí.
     
    10:11
    Střela Anisimova skončila na zadním mantinelu, kde ji zachytil Brodziak. Ten ale vzápětí fauloval, takže uvidíme trest.
     
    09:50
    Russel vytečoval kotouč někam mezi diváky, čímž zabránil nebezpečné situaci soupeře, ale zároveň se bude vhazovat před zraky Cama Talbota.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:22
    Moc dlouho hra bez přerušení nevydržela, máme tu zakázané uvolnění.
     
    09:12
    Cam Ward pomohl spoluhráčům s rozehrávkou za brankou, ti pak díky tomu měli rychlejší přes do útočné třetiny.
     
    08:36
    Edmonton má nadále problém s rozehrávkou a přechodem přes střední pásmo, i proto se zatím spíše brání. Nyní domácí branku ohrozil Patrick Kane.
     
    08:18
    Cam Ward si připsal pěkný zákrok lapačkou proti Malonemu. Nyní následuje první komerční pauza.
     
    07:59
    Dobrý průtah Gravela bekhendem do zakončení, ale znovu tomu chyběla větší přesnost.
     
    07:29
    Teď pro změnu v roli hlavního nahrávače Connor McDavid. Ani jemu se ale nikdo zavčas nenabídl na zakončení, jinak by to byla solidní možnost.
     
    06:50
    Neuspěl ani Kahun na druhé straně, protože mu sjel kotouč z hokejky.
     
    06:15
    Leon Draisaitl a jeho dobrá práce u mantinelu. Hledal někoho přihrávkou mezi kruhy, ale ten někdo se mu neukázala. A tak Oilers dál čekají na větší možnost.
     
    05:37
    Caggiula dojel jako první puk v útočném pásmu u mantinelu. Problém ale byl, že z otočky neměl komu nahrávat. Přeci jen se pak Hawks ale do zakončení dostali.
     
    05:06
    Kahunův pokus chvíli po přechodu modré čáry, ale mířil jen do zadního mantinelu. Potom odpískán hostující postavení mimo hru.
     
    04:18
    Larsson s Lucicem nadvakrát ohrozili Warda z úhlu, na obě situace byl zkušený brankář připraven. Potom už se Chicagu podařilo vyhodit aspoň od středního pásma.
     
    04:06
    Až nyní musí gólman Blackhawks přerušit hru a řešit nějaké starosti. Znovu to ale není nic velkého.
     
    03:50
    Edmonton se snaží odpovědět aktivním hokejem. Realita je ale taková, že zatím na Warda vyslal jednu jedinou střelu.
    01:55 Erik GUSTAFSSON - 0:1
     
    01:55
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak tahle přesilová hra snad ani rychleji využít nešla. Sotva na levém kruhu rozhodčí vhodil kotouč do hry, od modré čáry puk nahodil na branku hostující obránce ERIK GUSTAFSSON. A mířil přesně, o tyčku skóroval do sítě brankáře Cama Talbota. Chicago tedy bere rychlé vedení a Edmonton bude muset od prvních okamžiků dohánět. Asistence: Jonathan Toews.
     
    01:49
    Máme tu poměrně brzké vyloučení. Na trestnou lavici je odeslán domácí hokejista Ryan-Nugent Hopkins za sekání do DeBrincata.
     
    01:39
    Kahun hledal volného DeBrincata před brankovištěm, ten byl ale Olejáři velmi dobře obsazený.
     
    01:03
    Murphyho nahození z dálky domácího brankáře nijak nezaskočilo, přesto si musel dávat pozor a kotouče odrazit vyrážečkou do rohu. Zvládl to v pohodě.
     
    00:30
    Tentokrát už Chicago zvolilo trpělivou rozehrávku. Když poté Edmonton otočil hru, dostal se do postavení mimo hru. Takže následuje nové buly.
     
    00:08
    Na úvodním buly uspěli hosté a Caggiula se hned pustil do zakončení. Cam Talbot si s ním poradil zákrokem lapačkou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Vše je připraveno, jdeme na to.
     
    Už si jen poslechneme hymny a budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Edmonton Oilers: Talbot (Koskinen) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Gravel, Benning – Lucic, McDavid, Rattie – Rieder, Draisaitl, Chiasson – Khaira, Nugent-Hopkins, Kassian – Malone, Brodziak, Puljujärvi.

    Chicago Blackhawks: C. Ward (Crawford) – Keith, Seabrook, Dahlström, C. Murphy, Forsling, E. Gustafsson – Caggiula, J. Toews, P. Kane – DeBrincat, D. Strome, Kahun – Saad, Kämpf, Krüger – Perlini, Anisimov, Hayden.

    Rozhodčí: Meier, L'Ecuyer – Knorr, Daisy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou celků, které ještě doufají, že se poperou o postup do play-off. Narazí na sebe Edmonton Oilers a Chicago Blackhawks.
     
    Československá stopa v utkání

    David Kämpf (CHI) (3+13)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu naposledy potkaly na začátku listopadu. Edmonton Oilers tenkrát Chicago Blackhawks porazili jasně 4:0.
     
    EDMONTON OILERS

    Stejně jako Blackhawks, ani Edmonton není ze hry ve vyřazovací boje. A fanoušci Oilers se popravdě modlí, aby do nich jejich oblíbenci postoupili. Pokud se tak nestane, půjde o další zmařenou sezonu. Vždyť už tak musel za špatné výsledky zaplatit svým místem dosavadní generální manažer Peter Chiarelli. Jenže aktuální čísla říkají, že si Edmontonští nevedou moc dobře. A možná se právě v těchto dnech připravují o body, které by se jim v konečném součtu mohly hodit. Mančaft kolem kapitána McDavida totiž padl už pětkrát v řadě, minule nestačil 3:4 na Montreal Canadiens. Nepovedly se mu ani partie proti Philadelphii (4:5 pp.), Detroitu (2:3) nebo Carolině (4:7).
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Že by se Chicago dostalo do formy? Poslední zápasy tomu nasvědčují. Několikanásobný vítěz Stanley Cupu sice nadále zůstává na předposlední příčce Centrální divize, avšak jeho ztráta na pozice pro play-off se postupně ztenčila. Dokonce natolik, že Černí jestřábi na vyřazovací boje stále mohou reálně pomýšlet. A to je pro ně velká motivace. Zvláště po předešlých utkáních. Naposledy přestříleli 4:3 po prodloužení Minnesotu Wild, předtím srazili 7:3 Buffalo a smsli si také na Washington Capitals (8:5). Rozjetým New York Islanders podlehli až po samostatných nájezdech. Vypadá to, že únor bude pro Chicago z hlediska konečného umístění velmi klíčový. Jak si povede tentokrát?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Draisaitl (McDavid, Chiasson), 19. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins) – 2. E. Gustafsson (J. Toews), 44. Hayden (Krüger), 46. D. Strome (Kahun, DeBrincat), 46. P. Kane (Saad, Anisimov), 47. Caggiula (J. Toews, P. Kane), 53. Kahun (Saad, Seabrook)


    Edmonton Oilers: Talbot (46. Koskinen) – Klefbom, A. Larsson, Nurse, K. Russell, Gravel, Benning – Lucic, McDavid, Rattie – Rieder, Draisaitl, Chiasson – Khaira, Nugent-Hopkins, Kassian – Malone, Brodziak, Puljujärvi.
    Chicago Blackhawks: C. Ward (Crawford) – Keith, Seabrook, Dahlström, C. Murphy, E. Gustafsson, Koekkoek – Caggiula, J. Toews, P. Kane – DeBrincat, D. Strome, Kahun – Saad, Kämpf, Krüger – Perlini, Anisimov, Hayden.

    Rozhodčí: Meier, L'Ecuyer – Knorr, Daisy

    Diváci: 18 347
    bahis siteleri