Cagliari – Parma 2:1 (kon.) | Atalanta BC – AC Milán 1:3 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
1:3 (1:1)
AC Milán
Sobota 16.02.2019, 20:30 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Italská Serie A • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že nevyhrál lepší tým, ale šťastnější AC, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:30:55)
     
    Druhý poločas nabídl daleko lepší podívanou a AC potvrdilo zlepšující se formu z posledních týdnů. Milánští rychle odskočili do dvoubrankového vedení, které si ve zbytku zápasu zkušeně pohlídali. Ovšem Atalanta se přeci k nějakým příležitostem dostala, jenže je zahodila. Většina střel domácího celku totiž zamířila do prostoru, kde stál připravený Gianluigi Donnarumma.

    Při pohledu na tabulku AC zůstává na čtvrtém místě, ale na pátou Atalantu si vypracoval čtyřbodový náskok. Bergamasca se po zítřejších zápasech může trochu propadnout, protože stejný počet bodů má AS Řím a sedmé Lazio.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    I přes porážku domácí příznivci vstávají a tleskají svém miláčkům. Jejich výkon sice nebyl zlý, ale na rozjeté AC to dnes nestačilo. Je dobojováno!
     
    90+3
    U pravého praporku na polovině soupeře chvíli s míčem pracoval Franck Kessié, který ušetřil pár vteřin navíc. Ovšem nyní se už domácí ženou před branku soupeře, jenže je pozdě.
     
    90+2
    Milánští jsou u balonu a navíc v kombinaci na útočné polovině. AC hraje ve druhém poločase výborně a zaslouženě kráčí za třemi body.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Myslím, že o osudu zápasu je již rozhodnuto! AC po nepřesné přihrávce soupeře znovu získalo míč a jistě už se nikam nepožene. Tohle bude velmi důležité vítězství pro Milán.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Ricardo Rodríguez (AC Milán), který pozdě přispěchal do souboje a hráč by mu unikl, a tak přišlo podražení.
     
    88
    Další snažení domácího elku končí po nepřesnosti. Na hráčích Atalanty je viděl menší flustrace, protože šance na snížení neproměnili.
     
    87
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Lucas Paquetá, přichází Diego Laxalt.
     
    86
    Atalanta vybojovala rohový kop, jenž mířil na první tyč. Ovšem balon proskočil až k penaltovému puntíku, jenže domácí se k zakončení neprodrali. Pro závěr bychom si jistě přáli branku Atalanty.
     
    85
    AC hraje daleko od branky, s čímž bude jistě spokojené. Sice Bergamasca vybojovala odkop od vlastní brány, ale čas se ji velmi rychle krátí.
     
    84
    Po akci hostujícího celku se z tribun ozývá pískot, protože AC vhazuje, ale nikdo v bílém k míči nespěchá. Po vhození balonu se Milánští rozhodli pro přihrávku zpátky.
     
    83
    Bergamasca se stále nezdává a bude se snažit utkání ještě zdramatizovat. Domácí celek je opět v kombinaci, ale jen těžce hledá cestičky do šestnáctky.
     
    82
    Milánské AC je znovu u balonu, ale také pod tlakem soupeře. Hostující tým se tak odhodlal jen k odkupu, což mu za současného vedení stačí.
    81. Dejan Kulusevski (ABC)
     
    81
    Ovšem akce pokračovala dále a Atalanta ohrozila branku. Přetažený centr z levé strany byl vrácen před branku, kde se nacházel Dejan Kulusevski. Jeho zakončení z dobré pozice zamířilo jen do rukavic hostujícího brankáře.
     
    80
    Zdá se, že hostující středopolař bude v pořádku a bude se moci pokračovat ve hře. Z levé strany odcentroval Robin Gosens, ale jeho pas spoluhráče nenašel.
     
    79
    Na zelený pažit je povolán lékařský tým hostující celku, když se po ztrátě míče zranil faulující Tiemoué Bakayoko. Ten sice stáhl soupeře, ale od něho v pádu dostal ještě nafackováno.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Musa Barrow.
     
    77
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Suso, přichází Samuel Castillejo.
     
    76
    Na hranici šestnáctky se ocitl Timothy Castagne, který dostal trochu času ke střele. Jeho zakončení ale mířilo jen doprostřed branky, kde byl opět připravený Gianluigi Donnarumma.
     
    75
    Přihrávku na levou stranu pokutového území dostal Hakan Çalhanoğlu, jenž povedenou patičkou přihrával pod sebe. Ovšem na hranici vápna se nenacházel žádný další hráč v bílém.
     
    74
    Bránící hráči AC se opět dostali pod tlak soupeře, a tak přišla přihrávka až na brankáře, jenž byl také napadán. Gianluigi Donnarumma poslal balon jen na tribunu.
     
    73
    Další pokus domácího mužstva byl hodně slabý a zamířil jen do prostoru, kde stál připravený Gianluigi Donnarumma. AC po rozehrávce o míč opět rychle přišlo a musí se bránit.
     
    72
    Útočnou akci po pravé straně táhl Timothy Castagne, jehož snažení zastavil krajní obránce. Ovšem Bergamasca zůstává u balonu a může se dál snažit dostat se do šance.
     
    71
    Pro Atalantu plyne čas velmi rychle, ale co je horší, tak domácímu celku se nedaří ohrozit hostující branku. Naopak je to Bergamasca, která se nyní musí bránit.
     
    70
    Gianluigi Donnarumma otálí s odkopem od branky, za což sklidil pískot. Ovšem po odkopu se míč rychle vrátil před branku, kde z pravé části šestnáctky přišlo zakončení. Ovšem hostující brankář stál na správném místě.
     
    69
    Milánští už byli v útoku, ale místo ohrožení brány zvolili raději přihrávku zpátky. Hostující tým velmi dobře šetří čas a kombinuje.
     
    68
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Patrick Cutrone.
     
    67
    Tiemoué Bakayoko si v souboji pomohl rukama, což hlavní sudí asi neviděl. Hostujícímu hráči se tak podařilo zastavit kombinaci soupeře a vydat se do útoku.
     
    66
    Bylo jasné, že AC se po třetí brance už nikam nepožene, což se nyní vlastně potvrzuje. Hostující mužstvo nechává hrát soupeře a soustředí se především na obranu.
     
    65
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Robin Gosens.
     
    64
    Krzysztof Piątek je na hrotu opravdu sám a nyní měl proti sobě tři soupeře, které se snažil zamotat. Ovšem ti polského útočníka míče zbavili a Bergamasca může jít do protiakce.
     
    63
    Domácí celek hledá cestičku do vápna po pravé straně, ale obrana milánského velkoklubu si zatím počíná zkušeně. Atalanta tak otočila hru, ale přihrávku po zemi zneškodnila obrana.
    61. Krzysztof PIĄTEK - 1:3
     
    61
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Jenže pokus byl tečován, a tak se rozehrával rohový kop. K praporku přispěchal Hakan Çalhanoğlu, jenž pasem našel polského útočníka. KRZYSZTOF PIĄTEK na hranici malého vápna uspěl v souboji s bránícím hráčem i brankářem a dává druhý gól v utkání.
     
    60
    Atalanta celek je na tahu v cestě za vyrovnáním, ale tentokrát si pomohl faulem. AC se tak hnalo do útoku, ale střelecký pokus z ostrého úhlu zamířil jen na tribunu.
     
    59
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Dejan Kulusevski.
     
    57
    Do šestnáctky se znovu vřítil Krzysztof Piątek, jehož dělovku srazil bránící hráč na rohový kop. Ovšem centr od praporku nikoho v bílém poté nenašel.
    55. Hakan ÇALHANOĞLU - 1:2
     
    55
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Panečku, to byla nádherná rána a AC se ujímá vedení! Z levé strany se centr nepodařil Ricardu Rodríguezovi, ale domácí obrana odvrátila míč jen za hranici šestnáctky. Tam se ho zmocnil HAKAN ÇALHANOĞLU, jehož dělovka skončila u vzdálenější tyče.
     
    54
    Napadání rozehrávky domácímu celku vychází na jedničku! José Luis Palomino získal balon, který předal na Alejandra Gómeze, jemuž ale zakončení vůbec nesedlo.
     
    53
    Jenže hostující mužstvo opět nezvládlo rozehrávku a muselo se bránit. Bergamasca se sice dostala do šestnáctky, kde o míč rychle přišla.
     
    52
    Po dlouhé době se Milánští dostali s míčem na útočnou polovinu, kde celkem snadnou přihrávku nezvládl Suso. Ovšem AC se k míči rychle vrátilo, ale začne z vlastní poloviny.
     
    51
    AC se sice na malou chvilku dostalo k míči, ale opět o něj rychle přišlo. Domácí zvolili táhnutí akce po pravé straně, ale pro další centr si došel hostující brankář.
     
    50
    Hned několik hráčů se rozcvičuje, zřejmě za několik okamžiků budeme svědky prvního střídání. Domácí ale na nic nečekají a budou se snažit ohrozit branku soupeře.
     
    49
    Domácí se zřejmě rozhodli, že balon soupeři moc půjčovat nebudou. Ve vápně se nacházel Duván Zapata, který také dostal přihrávku, ale už byl moc ze strany a nikdo ze spoluhráčů jej nepodpořil.
     
    47
    Atalanta se za výborné divácké podpory nachází na útočné polovině, kde sledujeme kombinaci domácího mužstva. Ovšem centr z levé strany našel ve vzduchu Gianluigi Donnarumma.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhé pětačtyřicetiminutovky, pojďme se společně bavit fotbalem. V dnešním utkání jde opravdu o hodně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sice první poločas skončil remízou, ale troufnu si říci, že Atalanta byla lepším celkem. Domácí tým skvěle napadal rozehrávku soupeře a zaslouženě se ujal po pěkné akci vedení. Ovšem v samotném závěru se AC podařilo vyrovnat. Jinak se hraje fotbal, kdy Bergamasca kombinuje a Milánští čekají na rychlé protiútoky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+1. Krzysztof PIĄTEK - 1:1
     
    45+1
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Myslím, že už se hráči viděli v kabině, ale je znovu vyrovnáno! Z levé strany odcentroval Ricardo Rodríguez, jehož pas našel nohu KRZYSZTOFA PIĄTEKA. Polský útočník placírku přesně nastavil a od ní míč zapadl ke vzdálenější tyči.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát šedesát sekund nad rámec normální hrací doby.
     
    45
    Po rychlé kombinaci se k míči dostal nabíhající Hans Hateboer, jenž ho okamžitě posílal před branku, kam mířil Duván Zapata. Ovšem před ním balon odehrál bránící hráč.
     
    44
    Atalanta Bergamasca Calcio vymyslela další přihrávku do šestnáctky soupeře, která byla nepřesná. Jednalo se tak o snadnou práci pro hostujícího gólmana.
     
    43
    Po rozehrání standardní situace čaroval na pravé straně Tiemoué Bakayoko, který měl proti sobě přesilu, a tak o balon přišel. Následně se AC dopustilo faulu a míč se stěhuje na domácí kopačky.
     
    41
    Domácí celek předvedl útok po levé straně, kde si jeden z hráčů píchl míč podél lajny a beka. Ovšem jeho snažení zastavil Davide Calabria, který ještě vybojoval faul.
     
    40
    Ve hře se objevuje stále více nepřesností a hraje se nyní hodně kolem středového kruhu. Uvidíme, kterému z týmů se to dříve podaří změnit.
     
    39
    Hostující celek se opět snadno dostal pod tlak a předvedl chybu. Přenesení hry nezpracoval Davide Calabria, a tak Bergamasca bude na útočné polovině vhazovat.
     
    38
    Z obrovské dálky se do míče opřel Alejandro Gómez, jehož dělovka sice proletěla vedle branky, ale pokus vypadal hodně nadějně. Gianluigi Donnarumma sice plachtil vzduchem, ale tady by asi nebyl.
     
    37
    Útočná akce domácího celku končí u postranní čáry, kde dobře zapracoval bek. Ovšem Atalanta nikam nespěchala a přihrávkou zpátky znovu kombinuje.
     
    36
    Milánští se vydávají do útoku, kde ale nic světoborného hráči v bílých dresech nevymysleli. Naopak Bergamasca soupeře balonu zbavila a v klidu kombinuje.
    33. Remo FREULER - 1:0
     
    33
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvodní branka zápasu, která by mu mohla pomoci, protože AC bude muset výrazně přidat! Do šestnáctky na pravé straně vnikl Josip Iličić, jenž zasekl míč a předal jej na spoluhráče. Na penaltovém puntíku se nacházel REMO FREULER, jehož tvrdou střelu nezastavil hostující brankář, a tak se Atalanta raduje z vedení.
     
    33
    Domácí hráči se nastěhovali na útočnou polovinu, kde předvádějí další kombinaci. Ovšem hráči v bílých dresech se s přihrávkami dobře přesouvají.
     
    31
    Atalanta se vrací ke stylu, kterým se chce nejen dnes prezentovat. Ovšem přenesení hry na levou stranu si Milánští pohlídali a chtějí vyrazit do protiakce. Ovšem přišel jejich faul, a tak se hráči v bílých budou bránit.
     
    30
    Celkem hodně času na levé straně dostal Ricardo Rodríguez. ale jeho centr byl hrozný. Míč totiž mířil na branku, kde si míč převzal Etrit Beriša.
     
    29
    Na levé straně si kužele z hráčů AC udělal Timothy Castagne, který obešel soupeře a dostal se až do šestnáctky, kde rychle změnil směr, ale přihrávku před branku už neprocpal.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Suso (AC Milán), který atakoval hráče, jenž dávno míč odehrál. Tohle byl od hráče AC zcela zbytečný faul a tedy také karta.
     
    26
    Suso šikovně obešel svého strážce, který musel rukou hráče AC stáhnout. Sám faulovaný hráč rozehrál standardní situaci, po které se Milánští zakončení nedočkali.
     
    25
    Hostujícímu mužstvu se v posledních minutách nedaří udržet balon na kopačkách, a tak se musí bránit. AC by potřebovalo chvíli hru uklidnit, aby si obrana odpočinula.
     
    24
    Milánští si u postranní lajny pomohli faulem a darovali soupeři standardní situaci. K rozehrání se postavil Alejandro Gómez, jehož centr nenašel žádného hráče v domácích barvách.
     
    23
    Na vlastní polovině hraje AC Milán s balonem velmi pomalu, čímž se dostává pod tlak soupeře. Atalanta je podlé mého názoru zatím jednoznačně lepším celkem na zeleném pažitu.
     
    22
    Na hrotu AC pracuje osamocený Krzysztof Piątek, proti němuž nyní stáli hned tři soupeři. Polský reprezentant čekal na podporu spoluhráčů, ale dříve přišel o balon.
     
    21
    Opět sledujeme kombinaci Atalanty, která pomalu ale jistě míří k vápnu soupeře. Domácí tým tentokrát táhne útok podél levé postranní čáry.
     
    20
    Domácí mužstvo opět rozehrávalo rohový kop, centr mířil na první tyč, odkud přišlo jen další nepřesné zakončení. Bude se tak kopat jen od branky AC.
     
    18
    Žlutou kartu dostává Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio), který se snažil zastavit počátek akce soupeře, ale počínal si až příliš agresivně.
     
    18
    Neohroženě vnikl po pravé straně do velkého vápna Josip Iličić, který se pokoušel přihrát před brankou. Ovšem jeho přihrávka byla sražená mimo pokutové území.
     
    17
    Hostující celek byl opět pod tlakem, a tak předvedl nepřesnou přihrávku. AC tak soupeři míč darovalo a bude se znovu jen bránit.
     
    16
    Na stadionu panuje velmi dobrá atmosféra, ale fotbal za ní zatím trochu pokulhává. Vraťme se ale na zelený pažit, kde kombinují Milánští.
     
    15
    Atalanta opět vytáhla napadání hodně vysoko, ale tentokrát se k balonu nedostala. AC se hnalo do útoku, ale Krzysztof Piątek na levé straně balon ztratil.
    13. Franck Kessié (ACM)
     
    13
    Od pravé postranní čáry našel Suso na hranici malého vápna osamoceného spoluhráče. Ovšem Franck Kessié ve vyložené šanci selhal a míč poslal hlavou jen vedle levé tyče!
     
    12
    Po přihrávce do šestnáctky si balon velmi dobře pokryl Lucas Paquetá, jehož pokus z pravé strany šestnáctky zamířil jen nad branku.
     
    11
    Milánští útoky soupeře přečkali a nyní jsou to oni, kteří jsou na tahu. Ovšem jejich snažení zastavuje ofsajd, v němž se nacházel Krzysztof Piątek.
     
    10
    Atalanta i po ztrátě balonu výborně napadala rozehrávku AC a opět se velmi rychle vrátila k míči. Na centr z levé strany si na zadní tyči naskakoval Josip Iličić, ale branku netrefil.
     
    8
    Po kombinaci na pravé straně se k centru odhodlal Hans Hateboer, jehož pas si ve vápně pohlídal bránící hráč. Ovšem domácí celek dál pokačuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    7
    Bergamasca dál po rozehrání volného kopu kombinuje na polovině soupeře. Domácí celek je u balonu stále častěji, ale zatím se nachází daleko od branky AC.
     
    6
    Atalanta hledá kombinací další cestičku do vápna soupeře. Domácí hráči jsou hodně trpěliví a navíc vybojovali další faul.
     
    4
    Ovšem zakončení bylo tečované, a tak z toho je rohový kop. Na centr si naskočil Duván Zapata, jehož hlavička byla přizvednutá nad branku. Na další centr si naskočil na první tyči Alejandro Gómez, ale ani on nezamířil přesně.
     
    3
    Hostující celek se nachází u balonu, ale postupně byl z útočné poloviny vyhnán. Navíc AC na vlastní polovině ztratilo balon a ke střele se dostal Duván Zapata, jehož pokus byl hodně nepřesný.
     
    2
    Atalanta Bergamasca Calcio zvolila modročernou sadu dresů, naopak gigant italského fotbalu AC Milán zvolil bílou sadu.
     
    1
    Na pravé straně byl do vápna naběhnutý Hans Hateboer, před nímž míč odkopl krajní obránce. Ovšem domácí celek se k balonu rychle vrátí, jelikož bude vhazovat.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Pasqua zahájil dnešní střetnutí, jako první se míče dotkli hráči AC, kteří ale zahajují hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Jedná se o utkání týmů, které bojují o postup do Ligy Mistrů. Lépe je na tom v tabulce o jedinou příčku Mílán, jemuž patří čtvrtá příčka. Hostující AC získalo devětatřicet bodů a v posledních pěti zápasech nepoznalo hořkost porážky. Hned za AC se v tabulce nachází Atalanta, která má o jediný bod méně. Také domácí tým v posledních pěti zápasech nepoznal hořkost porážky, a tak nás čeká duel týmů, které jsou ve formě.
     
    Vítám všechny fanoušky u čtyřiadvacátého kola italské Serie A, v němž se představí Atalanta Bergamasca Calcio a AC Milán.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Luxa

    Branky: 33. Freuler (Iličić) – 45+1. K. Piątek (Ricardo Rodríguez), 55. Çalhanoğlu, 61. K. Piątek (Çalhanoğlu)

    Karty:   18. de Roon (ABC) – 27. Suso (ACM), 89. Ricardo Rodríguez (ACM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 10:9.
    Atalanta Bergamo: Beriša – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer (65. Gosens), Freuler, de Roon, Castagne – Iličić, A. Gómez (59. Kulusevski) – D. Zapata (78. Barrow).
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Barrow, Gosens, Ibañez, Kulusevski, Mancini, A. Masiello, Pessina, Reca.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Paquetá (87. Laxalt) – Suso (77. Castillejo), K. Piątek (68. Cutrone), Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Plizzari – Abate, Bertolacci, Biglia, Borini, Castillejo, Conti, Cutrone, Laxalt, J. Mauri, Montolivo.

    Rozhodčí: Pasqua – Vuoto, Costanzo
    thejrc.org