K. Vary – Havířov 3:1 (1:0 po n.s.n.) | Jihlava – Zlín 2:5 (po nadst. prodl.) | Kladno – Havlíčkův Brod 4:6 (po nadst. prodl.)
Chomutov – Olomouc 2:0 (po nadst. prodl.) | Č. Budějovice – Sparta 5:3 (1:2 po n.s.n.) | HC Litvínov – Třinec 6:3 (po nadst. prodl.)
Plzeň – Vítkovice 4:3 (2:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 6:2 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Přerov 2:8 (po nadst. prodl.)
Salzburg – Pardubice 3:2 (po pr.) | Slavia – Vsetín 4:3 (po s.n.)
po n.s.n. (1:2)
HC Motor České Budějovice
5:3 (2:1, 2:1, 1:1 - N 0:0)
HC Sparta Praha
Pátek 22.02.2019, 16:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hail, Hubata, Remta, Pavlát, Doktor, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, P. Novák, Silný (C), Krcho

    HC Sparta Praha: Cichoň (Škorpík) – Krutil, Bláha, Pika, Havlín, Prchal, Gajdoš – Prymula, Klimo, Dani, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech (C), Vitouch

    Rozhodčí: Jílek – Kreuzer, Bělohlav.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Motor se jako první dostal do útočného pásma. Zde se dlouho držel a kombinoval. Zakončovat celou akci měl až Jan Tlačil, ale z předbrankového prostoru minul.
     
    02:10
    Na opačnou stranu se dostali také hostující hokejisté. Dominik Arnošt dostal přihrávku do dobré pozice, ale jeho střela neměla potřebnou razanci a nakonec končí ve Svobodově lapačce.
     
    03:50
    Českobudějovičtí převrátili hru naopak do útočného pásma. Kotouč měl na holi Vaculík, jenže žádný ze spoluhráčů se mu příliš nenabízel.
     
    04:36
    Daniel Svoboda si rychlý sparťanský přechod do útočného pásma pohlídal. S následnou střelou, která letěla po ledě, si domácí brankář poradil a schoval ji v lapačce.
     
    06:33
    Zatím není k vidění na ledové ploše moc šancí. Domácí hokejisté se zatím brání, dobře padají do střel. Zatím svému brankáři tak celou situaci poměrně ulehčují.
     
    07:32
    Dominik Arnošt zachytil kotouč v obranném pásmu a pokusil se jej rozehrát mimo nebezpečí. Jeho přihrávka, jež směřovala do středního pásma, ale nebyla přesná.
     
    08:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí se dostali rychle do pásma a je z toho první branka! Daniel Svoboda vyrazil kotouč, sebral si ho JAROSLAV POUZAR, který přejel hřiště a prostřelil! Asistence: Daniel Svoboda.
     
    10:11
    Sparta právě vstřelila branku!
    O chvíli později máme ale srovnáno! David Vitouch poslal přihrávku na modrou čáru, kde už stál ke střele připravený FRANTIŠEK GAJDOŠ. Ten napřáhl a prostřelil vše, co potřeboval. Asistence: David Vitouch.
     
    11:20
    Nebyli jsme vůbec daleko od další branky! Vojtěch Doktor se ujal kotouče a přejel celé pásmo. Poradil si i s posledním obráncem, kterého předjel. Díky tomu se ocitl sám před brankou. Na Cichoně v brance si ale nepřišel.
     
    12:18
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši si berou své vedení zpět! Mezi přesné střelce tohoto zápasu se zapisuje také JAKUB KÁNÍK. Asistence: Jan Tlačil.
     
    13:53
    Českobudějovičtí hokejisté se dostali pod mírný tlak. Nakonec vybojovali kotouč v obranném pásmu, ze kterého se snažili dostat za pomoci dalekonosné přihrávky. Ta ovšem končí jen na zakázaném uvolněním.
     
    14:28
    Jakub Káník dostal přihrávku do středního pásma. Přes celou jeho šířku pak zkoušel poslat přihrávku na rozjetého spoluhráče. Bohužel pro něj ale nepřesnou.
     
    15:43
    Jakub Prchal pálil z velké vzdálenosti. Do jeho pokusu ještě sáhl někdo před brankou, ale kotouč se pak odrazil jen poměrně dost nad horní tyčku. Svoboda tedy nakonec zasahovat nemusel.
     
    16:33
    Uvidíme první vyloučení v tomto zápase. Rozhodčí drží ruku nahoře na znamení výhody pro sparťanské hráče.
     
    16:37
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Pavlát – 2 min., podrážení).
     
    16:59
    Jeden z hostujících útočníků nabral parádní rychlost a vjel z pravého křídla před branku. Českobudějovický strážce svatyně včas zaklekl a tuto střelu lapil.
     
    17:44
    Marek Bláha stál na modré čáře, kam i on dostal přihrávku. Táhlou střelou pak vypálil na brankovou konstrukci. Svoboda dobře viděl a tento projektil lapil.
     
    18:42
    David Vitouch se zničehonic dostal do zajímavé střelecké pozice! Po vhazování stál sám před brankou, ale zakončit nedokázal. Svoboda se totiž včas přemístil a u své pravé tyče skvěle zasáhl.
     
    19:46
    Miroslav Dani měl kotouč na své holi. Před branku si pak sjížděl jeden z jeho spoluhráčů, kterému zkoušel přihrávat. Nicméně neúspěšně. Domácí obrana stihla zareagovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut. Nejprve šli do vedení domácí hokejisté, záhy ale bylo srovnáno. Jihočeši si nicméně příznivý stav vzali zpět a do konce periody ho již udrželi. Uvidíme, jak se zatím zajímavé utkání vyvine dál.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Jiří Obadal si najížděl zajímavě ve středním pásmu, dostal i solidní přihrávku. Nicméně ji nezpracoval ideálně, a tak se do případného samostatného úniku nedostal.
     
    21:32
    Puk se odrazil zajímavě pro Jiřího Remtu, jenž se ale do zakončení nakonec nedostal. Jeden ze sparťanských beků se totiž stihl vrátit zpět a střelu zablokovat.
     
    22:25
    Po levém křídle jel v dobré rychlosti Patrik Prymula. Právě on nakonec kotouč na branku procpal. S jeho pokusem si však Svoboda nadvakrát poradil, už jej drží pod rukavicí.
     
    23:33
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu třetí trefu, která už se houpe ve sparťanské brance. Řezáč poslal kotouč směrem na JANA TLAČILA, a ten si tak zapisuje první trefu v dnešním zápase! Asistence: Aleš Řezáč.
     
    23:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Stejně jako v první třetině ale hostující celek přispěchal s rychlou odpovědí, opět je to tedy o jednu branku! Po Klimově přihrávce se přesnou střelou prezentuje DAVID VITOUCH! Asistence: Michal Klimo.
     
    25:10
    V posledních okamžicích se na ledové ploše nedělo příliš akcí. Sparta se pokoušela přejít přes střední pásmo, což se ji dlouho nedařilo. Až pak se v něm usadila, ale nikdo z hostí Svobodovi v brance nedal příležitost zasáhnout.
     
    26:46
    Na opačné straně ledové plochy pálil jeden z českobudějovických beků, ovšem jeho pokus byl sražen někde v mezikruží mimo brankovou konstrukci. Škorpík tedy také bez práce.
     
    27:38
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Gajdoš – 2 min., podrážení).
     
    28:26
    Jakub Káník držel kotouč v obranném pásmu, jenže následná přihrávka nebyla přesná. Českobudějovičtí hráči se tak v útočném pásmu při vlastní přesilovce zatím neudrželi.
     
    29:38
    Škorpík ve své brance nakonec moc práce při oslabení neměl. Českobudějovičtí ještě s koncem početní výhody zkusili střelu z větší vzdálenosti, bohužel pro ně neúspěšnou.
     
    30:25
    Daniel Svoboda si nyní připsal hned dva přesné zásahy. Nejprve betonem vykryl střelu od modré čáry, poté si připsal úspěšný zákrok také proti střele od hrazení, kterou posílal František Gajdoš.
     
    31:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., podrážení).
     
    32:31
    Michal Krutil nejprve střílel z levého kruhu, ale trefil jen těsně mimo tyč. Z dobré pozice pak pálil také Dani, který ale trefil jen brankovou konstrukci, od které se kotouč vrací zpět do hry.
     
    33:21
    Jan Tlačil ujel s Jakubem Káníkem do přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný ale neposlal přesnou přihrávku, a tak z akce nic nebylo.
     
    33:40
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Prymula – 2 min., hákování).
     
    34:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hokejisté se radují, jdou totiž do dvoubrankového vedení a mohou tedy hrát s větším klidem! Pavel Novák poslal přihrávku do mezikruží, kde si kotouč přebral ALEŠ ŘEZÁČ. Ten vystřelil nejlépe, jak mohl, a o tyčku poslal kotouč za brankovou čáru. Asistence: Pavel Novák.
     
    34:54
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., podrážení).
     
    35:21
    To budou krušné chvíle pro domácí tým. Jakub Káník totiž inkasuje dvě minuty za hrubost.
     
    35:41
    Sparta už je v útoku nastěhována s pěti hráči v poli. Naopak domácí se brání ve čtyřech. Svoboda zatím zasahovat nemusel.
     
    36:23
    Ondřej Pšenička číhal na přihrávku u levé tyče ze Svobodova pohledu. Kotouč nakonec také dostal, ale z první mezi tři tyče nezamířil. Z této dobré šance tak nakonec není nic.
     
    36:46
    Ondřej Havlín vypálil od modré čáry. Na jeho pokus domácí strážce svatyně dobře viděl a nakonec ho vyrazil lapačkou jen těsně mimo svou levou tyč.
     
    37:20
    Miroslav Dani to také zkusil od modré čáry, ovšem neprostřelil prvního bránícího hráče. Domácí tak ustáli nepříjemné dvojnásobné oslabení.
     
    38:03
    Ondřej Vaculík stál zhruba na vrcholku kruhu. Přesně do těchto míst se k němu odrazil kotouč. Napálil ho z první, načež Škorpík zareagoval včasným zásahem betonem.
     
    39:00
    Jan Tlačil ujel do přečíslení dva na jednoho. Už to vypadalo, že bude zakončovat do odkryté svatyně, nicméně jeden ze sparťanských beků se stihl vrátit a zakončení mu znemožnit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Domácí hráči hned zkraje periody zkoušeli několikrát vystřelit na hostující branku, jenže bez gólového efektu. Sparťanská obrana je zatím úspěšná a odolává.
     
    41:43
    Jeden z hostujících hráčů se rozjel ve středním pásmu a nebyl daleko od toho, aby se dostal do samostatného úniku. Nakonec měl ale k puku blíže domácí bek.
     
    43:32
    Jiří Obadal stál na pravém kruhu, kam dostal zajímavou přihrávku, jenže ji nedokázal nijak zužitkovat. Posílal puk směrem na brankoviště, odkud ho domácí rychle odklízejí.
     
    44:25
    A o chvíli později v zajímavé akci také Ondřej Vaculík. Ten si chytře počkal a poté parádně obešel obránce. Stál sám před Škorpíkem, jenže z bekhendu ho překonat nedokázal.
     
    45:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., nedovolené bránění).
     
    46:40
    Michal Klimo se svým spoluhráče ohrozili českobudějovickou svatyni. Nakonec pálil právě Klimo, ale Svoboda byl pozorný. Po dorážce se ještě natahoval jeden z hostů, ale taktéž bez úspěchu.
     
    47:54
    Do přečíslení v poměru dva na jednoho ujeli Pouzar s Matoušem Masopustem. Celá akce ale nakonec skončila jen parádním zákrokem Škorpíka, který si povyjel z branky a střelu schoval bezpečně ve výstroji.
     
    48:16
    Sparťanský brankář si připisuje další zákrok, tentokrát drží kotouč také bezpečně na své výstroji. Po chvíli se tedy bude vhazovat po pravé Škorpíkově ruce.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (P. Novák – 2 min., krosček).
     
    49:58
    Dominik Arnošt pálil z levé části útočné třetiny na vzdálenější tyč. Kotouč byl ale sražen a pomalu padal do branky. Daniel Svoboda stihl vyjet a padající puk schoval do lapačky.
     
    50:50
    Ondřej Pšenička to udělal dobře. Byl trpělivý a počkal si, až se vyveze do optimální pozice v mezikruží. Odtud pálil, ale bohužel pro něj trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    51:20
    Pavel Novák se vrací zpět na ledovou plochu. Sparta si vytvořila solidní tlak, v branku ho však přetavit nedokázala. Na případné srovnání má ještě poměrně dost času a začíná svůj tlak stupňovat.
     
    52:32
    Štěpán Čech inkasoval nepříjemný zásah v rohu ledové plochy. Chvíli ležel na ledě, pak se ale zvedá a po svých odjíždí na střídačku. Snad tedy bude v pořádku.
     
    52:32
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min. + 10 min. osobní trest, pozdní dohrání).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (2 min.).
     
    52:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostující celek se raduje ze snížení, už je to jen o jednu branku! František Gajdoš poslal přihrávku na MICHALA KLIMA, který prostřelil a může se radovat. Asistence: František Gajdoš.
     
    53:57
    Sparťané jen tak tak udrželi útočné pásmo. Kotouč pak rychle vrátili k brance a na Svobodu šla střela poměrně zblízka. Domácí brankář ale včas zasáhl a celou situaci uhasil.
     
    53:58
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Čech – 2 min., sekání).
     
    54:41
    Michal Klimo se prodral až před branku, nicméně zde ztroskotal na domácím gólmanovi. Ten jeho pokus z bezprostřední blízkosti bezpečně vyrazil.
     
    55:38
    Marek Bláha z pravého křídla najížděl před branku, ale nakonec se až tam, kam chtěl, nedostal. Českobudějovický obránce mu totiž včas vystavil stopku.
     
    56:56
    Vojtěch Krcho nahodil kotouč od modré čáry jen tak lehce. Před brankou se málem ale ještě jeden z jeho spoluhráčů dostal do pozice, ze které mohl tečovat. Na poslední chvíli ale na kotouč nedosáhl.
     
    57:35
    V posledních okamžicích je na ledové ploše vidět především hostující celek, který má převahu a snaží se o vyrovnání.
     
    58:14
    Daniel Svoboda vyjel za svou branku, kde ale upadl. Naštěstí pro domácí celek z toho nebyl žádný karambol. Nikdo ze sparťanů nebyl poblíž, a tak se logicky nedostal ani ke kotouči.
     
    59:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hostujcí celek to zkoušel bez brankáře v zádech. To se mu ale nevyplatilo. PAVEL NOVÁK se dostal k puku ve středním pásmu, odkud už zamířil do prázdné klece relativně bez problémů. Asistence: Michal Silný.
     
    59:57
    S posledními vteřinami tohoto utkání ještě pálil od modré čáry Jakub Prchal. Jeho pokus nebyl sice vůbec špatný, českobudějovický brankář ho ale viděl a reflexivně ho schoval v lapačce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Na domácím ledě dnes tedy zůstanou minimálně tři body. Ačkoliv Sparta dotahovala, na českobudějovickou obranu si v závěru už nepřišla. Uvidíme, jak dopadne následná nadstavba, která začne za pár okamžiků.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:40
    Václav Prospal držel kotouč za svou brankou, byl napadán, a tak nemohl dlouho rozehrát. Až o chvíli později posílá přihrávku dopředu a Motor zahajuje útok.
     
    61:08
    Jakub Káník pálil z levého kruhu. Zřejmě mířil do horního růžku, ovšem jeden z Pražanů vložil do jeho střely hůl a puk končí vysoko v ochranné síti.
     
    61:34
    Pavel Novák se ocitl sám před brankou, jenže na připraveného Škorpíka si nepřišel. O malý moment později pálil z dobré pozice opět Káník, ale také bez gólového efektu.
     
    62:45
    Českobudějovičtí hokejisté jsou zatím aktivnější a drží se na kotouči. Pořád se ale ne a ne dostat do zajímavější šance, která by rozhodla celou nadstavbu.
     
    64:01
    Jakub Káník se hnal za kotoučem do útočného pásma. Nakonec se ke kotouči dostává za soupeřovou brankou a Motor je opět napěchován v útoku.
     
    65:00
    Nadstavbové prodloužení skončilo.
     
    Ani pět minut hry ve třech na obou stranách k žádnému gólu nevedlo. Rozhodnou tak nájezdy, do kterých půjdeme po úpravě ledové plochy.
     
    Nadstavbové samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jako první jel Michal Silný, který Škorpíka vykoupal a bez problémů zasunul kotouč k tyči.
     
    1. série
    1:0
    Za Spartu jel první Micha Klimo, na domácího gólmana si ale nepřišel.
     
    2. série
    1:0
    Aleš Řezáč zkoušel blafák do forhendu, jenže Škorpík se zmást nenechal a zasáhl.
     
    2. série
    1:1
    Patrik Prymula to udělal hezky a těsně před brankou trefil přesně mezi Svobodovy betony.
     
    3. série
    1:1
    Jaroslav Pouzar se rozjel, nic nevymýšlel. Zkusil střelu, jenže trefil jen připraveného brankáře.
     
    3. série
    1:1
    David Vitouch zkoušel zakončit z bekhendu, ale beton Svobody nepřehodil.
     
    4. série
    1:1
    Jan Tlačil nabral rychlost, připravil se ke střele a pálil. Bohužel pro něj jen do lapačky.
     
    4. série
    1:1
    Krutilův pokus Svoboda udržel před brankovou čárou, zatím tedy stále nerozhodně!
     
    5. série
    1:1
    Pavel Novák se svou střelou neuspěl. Kotouč poslal nad horní tyčku.
     
    5. série
    1:1
    Na opačné straně si neporadil s nájezdem ani Arnošt, jehož pokus Svoboda vyráží betony.
     
    6. série
    1:1
    Slavíček jel pomalu, zkoušel zakončit z bekhendu. Nakonec neúspěšně.
     
    6. série
    1:1
    Michal Silný zkoušel zasunout kotouč mezi betony, jenže Škorpík se včas přemístil.
     
    7. série
    1:2
    Gluzman to udělal parádně, těsně před brankovištěm Svobodu přehodil.
     
    7. série
    1:2
    Pavel Novák zkoušel zakončit zřejmě mezi nohy, jenže bez úspěchu. Škorpík tak pro svůj tým vychytal bod z nájezdů.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sparta Praha. Autorem vítězného nájezdu je SIMEON GLUZMAN.
     
    Konec zápasu.
     
    Z dnešního utkání je to tedy vše. Do Prahy nakonec poputuje jeden bod za výhru v nadstavbových nájezdech. Jihočeši se mohou radovat ze tří bodů, které dnes vyválčili v základní hrací době. Ode mě je to pro dnešek vše, děkujeme za pozornost! (18:44:10)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 9. Pouzar (Svoboda), 13. Káník (Tlačil), 24. Tlačil (Řezáč), 35. Řezáč (Novák), 60. P. Novák (Silný) – 11. Gajdoš (Vitouch), 24. Vitouch (Klimo), 53. Klimo (Gajdoš), rozh. náj. Gluzman

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Silný (CEM)
    1:0   Klimo (SPA)
    2. série:
    1:0   Řezáč (CEM)
    1:1   Prymula (SPA)
    3. série:
    1:1   Pouzar (CEM)
    1:1   Vitouch (SPA)
    4. série:
    1:1   Tlačil (CEM)
    1:1   Krutil (SPA)
    5. série:
    1:1   P. Novák (CEM)
    1:1   Arnošt (SPA)
    6. série:
    1:1   Slavíček (SPA)
    1:1   Silný (CEM)
    7. série:
    1:2   Gluzman (SPA)
    1:2   P. Novák (CEM)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Hail, Hubata, Remta, Pavlát, Doktor, Prospal – Káník, Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, P. Novák, Silný (C), Krcho
    HC Sparta Praha: Škorpík (Cichoň) – Krutil, Bláha, Pika, Havlín, Prchal, Gajdoš – Prymula, Klimo, Dani, Slavíček, Obadal, Rubeš, Pšenička, Kuracina, Arnošt, Gluzman, Čech (C), Vitouch

    Rozhodčí: Jílek – Kreuzer, Bělohlav
    bahis siteleri