Ottawa – Columbus 0:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Buffalo – Washington 5:2 (kon.)
NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Dallas – Carolina 0:3 (kon.)
Columbus – San Jose 4:0 (kon.) | Florida – Los Angeles 6:1 (kon.) | Nashville – Colorado 0:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Los Angeles Kings
Sobota 23.02.2019, 23:10 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! (01:40:54)
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Roberto Luongo (FLA) 18 zák., 1 gól, 94,7%
    2. Jonathan Huberdeau (FLA) 1+1
    3. Jamie McGinn (FLA) 1+0
     
    Florida Panthers na domácím ledě poráží Los Angeles Kings 6:1 a připisuje si naprosto zasloužené dva body. Na šestibrankovém přídělu se podílel stejný počet hráčů. Mimo střelců Huberdeaua a Barkova se dnes trefili i obránci Yandle a McCoshen. V šestistém zápase v NHL dal branku Jamie McGinn a pošesté v ročníku rozvlnil síť také Vincent Trocheck. O jediný úspěch hostů se v první třetině postaral Dustin Brown.

    Roberto Luongo dnes vychytal výhru číslo 484 ve své kariéře, čímž v historických tabulkách vyrovnal na třetím místě Eda Belfoura!

    Střely na branku: 25:19
    Diváci: 14 290
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Josh Brown útočil na první gól v NHL, ale jeho rána z pravé strany v brance neskončila. U kotouče jsou tak hosté, jenž nejspíše vyrážejí do posledního útoku utkání.
     
    59:01
    Utkání se už jen dohrává a sudí už nechtějí moc zasahovat do hry. Publikum na Floridě si to užívá a domácí mužstvo kombinuje v útočné třetině.
     
    57:49
    Mike Hoffman připravil kotouč pro Pysyka, jenž poslal nahození. To se sice lehce skrylo před hostujícím brankářem, ale puk nakonec vypadl jen vedle branky.
     
    56:46
    Z pravého kruhu nyní pokoušel štěstí Frank Vatrano. Jack Campbell ale jeho svižnější pokus schoval v rukavici a hra přerušuje. Do konce duelu zbývají poslední desítky sekund.
     
    56:33
    Florida pokračuje v aktivní hře, dneska to je jejich utkání. Kings se sice snaží, ale jejich hra nemá moc plusů a hraje opravdu spíše jen domácí celek.
     
    55:06
    Denis Malgin postupoval po pravé straně do útoku a jeden z hráčů si pomohl hokejkou. Švýcarský mladík upadl a bouchl se o mantinel, sudí ale mlčí a zákrok potrestán není.
     
    54:31
    Jevgenij Dadonov se hnal do útočné třetiny, ale zastavil jej hvizd sudího, který viděl ofsajd ruského útočníka. Hra je přerušená a po komerční pauze uvidíme vhazování ve středu ledové plochy.
     
    53:34
    Do přečíslení se hnali domácí. Jonathan Huberdeau hledal před brankou volného Aleksandra Barkova, ale přihrávka nakonec nebyla přesná. Domácí útočník byl hodně naštvaný sám na sebe, to by byla nejspíše sedmá branka.
     
    53:18
    Anže Kopitar si najel mezi kruhy, kam dostal přihrávku. Slovinský forvard následně zakončoval, ale do střely mu vložil hůl jeden z bránících hráčů. Vhazovat se bude po pravici Luonga.
     
    52:04
    Od modré čáry poslal dělovku Drew Doughty. Jeho rána šla sice deset čísel na branku, ale Luongo i tak jeho ránu ukryl v lapačce a užil si skandování jeho zkrácené verze křestního jména.
     
    51:30
    Mike Hoffman se podél levého mantinelu hnal za volným kotoučem a od hrazení posílal svižný pokusem po ledě. Jack Campbell sklepl betony, ale kotouč jen zbrzdil. Nakonec se ale černá guma do branky nedostala!
     
    51:15
    Akci domácího celku zakončoval od modré čáry MacKenzie Weegar, ale ten trefil prvního obránce před sebou. Kings tak šli do přečíslení, ale to pokazili najetím do ofsajdu.
     
    50:38
    Králové se nicméně dostali do ofsajdu a hra bude pokračovat po komerční přestávce. O vítězi je už dávno rozhodnuto, nyní se duel spíše dohrává. Roberto Luongo dnes vyrovná Eda Belfoura v počtu vítězství na třetím místě historických tabulek!
     
    50:15
    O další pokus se postaral hostující obránce Matt Roy. Ten vyslal dělovku, ale ta se do branky nedostala, hra nicméně pokračuje v útočném pásmu Los Angeles.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 12. Trocheck (Dadonov), 34. Huberdeau, 39. Barkov (Yandle, Hoffman), 40. Yandle (Barkov, Huberdeau), 47. J. McGinn, 47. McCoshen (Brouwer, Borgström) – 14. D. Brown


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Pysyk, Weegar, McCoshen, Brown – Huberdeau, Barkov, Vatrano – Hawryluk, Trocheck, Dadonov – Hoffman, Sheahan, Malgin – J. McGinn, Borgström, Brouwer.
    Los Angeles Kings: Quick (47. J. Campbell) – Forbort, Doughty, Fantenberg, Roy, Phaneuf, Walker – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Kovalčuk, J. Carter, Lewis – Leipsic, Kempe, Toffoli – Clifford, Amadio, Wagner.

    Rozhodčí: Furlatt, Rooney – Sericolo, Baker
    ocianews.com