Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference MFK Vítkovice (kon.)
Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.) | Tisková konference FC Sellier & Bellot Vlašim (kon.)
Tisková konference MFK Chrudim (kon.)
konec
Tisková konference FC Hradec Králové

Středa 27.02.2019, 12:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. (12:36:48)
     
    Jiří Sabou: Nový klíč k postupu je podle mě špatně. Je to strašně složité, aby se přes baráž druholigový tým dostal do první ligy.

    Radim Ottmar: Porážet prvoligový tým v baráži je složité, ale myslím si, že neřešitelné. Pro veřejnost to je lepší, ale pro hráče moc ne.
     
    Jiří Kateřiňák: Takto velká konkurence je pro hráče skvělá, nesmí usnout na vavřínech a pořád pracovat. To, že se mu podaří jeden zápas, nic pro jeho pozici řešit nemusí.
     
    Zdenko Frťala k nabité střední řadě: Konkurence je velká, ale věci se nějak vyvíjejí. Bohužel máme dva stopery zranění, v přípravě jsme to nějak zkoušeli skládat. To, že hráč dokáže hrát na dvou postech je dobré pro trenéra, ale pro hráče si myslím že příliš ne. Michal Leibl je pro mě přínosnější na pozici záložníka, než v obraně, Jirka Kateřiňák si je také jistý na svém postu ve středních řadách.
     
    Radim Ottmar: Motivace hrát první ligu je obrovská, ale musíme být pokorní a jít postupně. Boj o základ je těžší a těžší a všechny nás to kvalitativně žene dopředu. Budeme ovšem dělat maximum, aby se nám to povedlo a byli jsme úspěšní.
     
    Jiří Sabou: Není to tak, že když nepostoupíme, tak se zboří svět. Kvalitu na postupové příčky máme, ale uvidíme, na co to bude na konci stačit.
     
    Jiří Sabou: Tým jsme teď doplnili a zase hodně zkvalitnili, jsou tu hráči, kteří mají touhu a srdce. Chtějí něco dokázat, celá kabina se někam posunula. Zápasy ale rozhodují i jiné atributy než je forma, někdy také štěstí a podobně. Čeká nás první zápas doma, všechno k tomu směřujeme, vždycky rozhoduje devadesát minut na hřišti, kde je to válka.
     
    Zdenko Frťala: Prioritním úkolem je pro nás to, abychom nastavili klukům do hlavy, že je rozdíl hrát druhou ligu v Hradci, než v klubu, který se zachraňuje. Kondice, sebevědomí a všechno okolo je potřeba, my nikdy do zápasu nemůžeme jít s tím, že by byl dobrý bod, my chceme tři.
     
    Jiří Sabou: V mých očích klidně doma můžeme hrát, všechno potřebné na stadionu máme.
     
    Jiří Sabou ke stadionu: Nějaké poslední a aktuální informace teď nemám, platí to, co se naposledy napsalo. 12. března se koná další zastupitelstvo města, kde se bude díle rozhodovat.
     
    Jiří Sabou: Kolem cílů a ambicí se točíme od začátku toho, co jsem tady. Máme je ale stejné, jsme ve fázi budování, tvoření a skládání týmu, chceme mít celek, který výhledově postoupí do ligy. Vnímám, kde jsme po podzimu a cítím to klima v klubu, že se vše zlepšuje. Cítím posun ve všech aspektech v kubu, opravdu, od uklízeček, přes hráče, trenéry, další potřební lidi v klubu a jsem za to moc rád. V klubu je velká soudržnost. Fotbal na umělé trávě v přípravě je ale úplně něco jiného, pro nás to podstatné začne až v neděli doma odpoledne. Můžeme na jaře posbírat čtrnáct korálků, jelikož je před námi čtrnáct zápasů, a já jich chci posbírat co nejvíce.
     
    Zdenko Frťala ke kádru: Do přípravy jsme šli s tím, že bude dlouhá, navíc ve druhé lize. Není jednoduché nastavit hráče tak, aby načasování formy bylo ideální. Jsem rád za to, že posily, které jsme chtěli, se nám povedlo přitáhnout. Konkrétně myslím Jirku Kateřiňáka z Mladé Boleslavi a Michala Leibla z Ústí nad Labem. Navíc jsou ve stoprocentním stavu Filip Zorvan a Adam Vlkanova, což mě také těší. Počasí nám na přípravu jinak poměrně přálo, využili jsme možnost krásného prostředí ve Špindlerově Mlýně a na malém soustředění v Rychnově nad Kněžnou. Až na jedno přípravné utkání, kde se mi nelíbil přístup hráčů a nějaký vzájemný respekt, jsem byl spokojený.
     
    Tisková konference pokračuje vyloženě sportovní tématikou.
     
    Ondřej Kozlovský: Sport Hradec Cup je charitativní projekt, jsme parta lidí, kterým není lhostejný osud jiných lidí. Vybrali jsme za minulý rok asi milion a čtvrt, hned po turnajích předává tyto peníze lidem. Více lidí se mohou dočíst na sporthradec.cz Jezdíme po světě a sbíráme dresy známých sportovců, které se pak draží. 22. června se v Hradci na Slavii uskuteční nejbližší turnaj. Za mě ještě jedno velké díky celému hradeckému klubu, že tuto spolupráci s námi uzavřel!
     
    Marek Koutský: Jsem rád, že klub podpořil tuto dobrou věc. Černobílá tribuna i Votroci se k tomu postavili stejně a chtějí také přispívat.
     
    Zdenko Frťala: Ne všichni mají to štěstí, že mohou sportovat. Toto je jenom malá pomoct, kterou z naší strany můžeme udělat. Vážím si, že kluci z kabiny chtějí doplatit i za góly z podzimní části.
     
    Radim Ottmar: Nejsou nám osudy těch dětí a lidí lhostejné, příběhy nám byly představené. Chceme pomáhat dětem a rozhodli jsme se pro tuto formu, že dopočítáme částku i zpětně za podzimní část.
     
    Jiří Sabou: Je to ve světě běžné, spolupráce měla nějaký vývoj, nakonec jsme vyhodnotili, že to bude přínosné pro obě strany. Jsem za tuto věc hodně rád.
     
    Začíná se novinkou z klubu. Za každý gól v této sezoně věnuje klub 1500 korun na nadační fond Sport Hradec Cup z Hradce Králové.
     
    Dnešními hosty budou:
    Jiří Sabou, výkonný ředitel klubu
    Zdenko Frťala, hlavní trenér
    Radim Ottmar, brankář a kapitán týmu
    Ondřej Kozlovský, za Sport Hradec Cup
    Marek Koutský, fanoušek týmu

    Ondřej Novotný

    bahis siteleri