Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Hradec Králové (kon.) | Tisková konference MFK Vítkovice (kon.)
Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.) | Tisková konference FC Sellier & Bellot Vlašim (kon.)
Tisková konference MFK Chrudim (kon.)
konec
Tisková konference MFK Vítkovice

Středa 27.02.2019, 12:00Tiskové konference
     
    Z tiskové konference MFK Vítkovice je to vše. Děkuji za pozornost. (12:31:33)
     
    První utkání jarní části sezóny FORTUNA NÁRODNÍ:LIGY odehrají Vítkovice v pondělí 4. 3. od 17 hodin na domácím hřišti proti FC MAS Táborsko.
     
    Na závěr představíme soupisku MFK Vítkovice pro jarní část sezóny.

    Brankáři:
    1 – Josef Květon
    30 – David Simkanič

    Obránci:
    5 – Václav Cverna
    6 – Matěj Končal
    14 – Michal Surzyn
    24 – Josef Celba
    31 – David Mikula

    Záložníci:
    2 – Jiří Januška
    4 – Jan Matěj
    7 – Dan Ožvolda
    8 – Matěj Praus
    9 – David Pašek
    10 – Tomáš Vasiljev
    17 – Martin Motyčka
    22 – Filip Kaloč
    27 – Martin Bzirský
    28 – Roman Holiš

    Útočníci:
    11 – Ondřej Chvěja
    21 – Vladimír Mišinský
    77 – Jiří Miker
     
    Konec tiskové konference.
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce. Následují individuální rozhovory.
     
    Jiří Balcárek o soupeřích v boji o záchranu
    Viděl jsem Táborsko na vlastní oči, jsem za to rád a neřekl bych, že jsme v pondělí favoritem. Je to úplně jiný mančaft. Třeba i Žižkov hodně posílil, přitáhl kvalitní ligové hráče. Bude to opravdu velmi těžké.
     
    David Mikula o přípravných zápasech
    Neřekl bych, že jsme ony třetiligové celky v přípravě podcenili. Ale tito soupeři mají motivaci přeci jen větší, hrají proti týmu z vyšší soutěže, kterých jinak mnoho nepotkají. Ano, gólů jsme dostali hodně, ale pracujeme na tom a věřím, že to bude lepší.
     
    Jiří Balcárek o úvodu jarní části
    Úvodní zápas s Táborskem bude hodně důležitý a udělám všechno pro to, abychom se na něj připravili a získali tři body.
     
    Jiří Balcárek o charakteru posil
    Vždy chci hráče, o které mám zájem, nejprve vidět na hřišti, poznat je i osobně. Je to moje filozofie, chci od těch hráčů slyšet, že se chtějí posouvat dál. Sice nám odešli Súkenník s Macejem, důležité články sestavy, která uhrála oněch 21 podzimních bodů, ale jsem přesvědčen o tom, že noví hráči je nahradí.
     
    Mgr. Pavel Filipčík o stavu kádru
    Kmenových hráčů máme stále více. Nyní jich je osm. Bohužel jich není dvacet, ale počet stále navyšujeme a chceme v tom pokračovat.
     
    Matěj Praus o svém pohledu na přípravu s A týmem
    Je to velká zkušenost a chci se dál posouvat, abych mohl zabojovat o místo v sestavě. Už jako malý (Praus hraje za Vítkovice od svých 6 let) jsem snil o tom, že chci hrát ve Vítkovicích první ligu a doufám, že od toho nejsem daleko.
     
    David Mikula o svém pohledu na přípravu
    Rozhodně se jednalo o klidnější zimu proti těm předchozím, kdy jsme byli v úplně jiné pozici. Na druhou stranu, když vidím, jak ostatní týmy posilují, vím, že nás nečeká vůbec nic lehkého a bude hodně těžké získat aspoň těch potřebných 33 bodů. Všichni noví kluci chtějí, dřou, aby se v létě mohli prosadit ve svých mateřských klubech.
     
    Jiří Balcárek o přípravných zápasech
    Po posledním zápase jsem si sedl s hráči a zhdnotili jsme to. Nebyl jsem spokojený s velkým množstvím inkasovaných gólů. Dostali jsme jich 7 ve 3 zápasech s třetiligovými týmy. Připomenul jsem hráčům, že podzimní body jsme nezískali fotbalovostí, ale poctivou prací. V té musíme pokračovat.
     
    Jiří Balcárek o změnách v kádru
    Je mi líto hlavně odchodu Martina Maceje, je to mladý talentovaný kluk. Ondřej Moučka požádal o změnu, chtěl zkusit něco jiného. Co se týče příchodů, Michala Surzyna znám z působení v Olomouci. Líbí se mi jeho kreativita a možnost použití na obou stranách hřiště. Jirka Miker v Hradci nedostával mnoho šancí, u nás si zahraje více. Je rychlonohý. Ostatní jsou mladí kluci, kteří u nás mohou prorazit, ukázat se. Jsem rád hlavně za Jiřího Janušku, o kterého jsme projevili zájem, jakmile jsme zjistili, že je k dispozici.
     
    Jiří Balcárek o zimní přípravě
    Nejprve jsme měli přípravný blok u Znojma, který byl velmi náročný a jsem rád, že ho hráči zvládli. Zdravotních obtíží bylo minimum. Poté jsme měli spíše herní blok, ve kterém jsme testovali hodně hráčů a zkouškou prošli jen někteří. Poté jsme absolvovali krátké zahraniční soustředění, kdy jsme se utkali i se zahraničními soupeři, aby hráči poznali i jiný styl a narušil se místní kolorit přípravných zápasů se stále stejnými soupeři.
     
    Jiří Balcárek o podzimní části
    Já příliš spokojený nejsem, právě s ohledem na závěrečná kola, která se nám vůbec nepovedla, i z důvodu rozbitého kádru ze zdravotních problémů.
     
    Mgr. Pavel Filipčík o průběhu sezóny
    Sice se nám nepovedla poslední tři kola, ale jinak jsme s umístěním i se získanými body spokojeni. Povedly se nám letní změny. Po stránce ekonomické jsme překonali obtíže, které jsme měli, rozpočet máme vyrovnaný, naplněný a nikomu nedlužíme ani korunu.
    Zprava tiskový mluvčí Martin Hruzík, předseda představenstva Mgr. Pavel Filipčík, hlavní trenér Jiří Balcárek, kapitán David Mikula a hráč Matěj Praus.
     
    Tiskový mluvčí klubu Martin Hruzík představuje všechny přítomné a předává slovo panu Filipčíkovi ke zhodnocení dosavadního průběhu sezóny.
     
    Začátek tiskové konference.

    Libor Štěpán

    bahis siteleri