Tisková konference 1.SK Prostějov (kon.) | Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.)
TK k předávání ocenění pro nejlepšího paralympika (kon.)
konec
TK k předávání ocenění pro nejlepšího paralympika roku

Čtvrtek 28.02.2019, 16:00 • Top Hotel, Praha • Tiskové konference
     
    Jelikož žádný z novinářů už žádné doplňující otázky neměl, Tereza Kubíčková ukončila dnešní tiskovou konferenci. Toto je tak z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou! (16:26:06)
     
    NEJLEPŠÍ HANDICAPOVANÝ SPORTOVEC ROKU 2018:

    1. místo – Tomáš Pešek, sportovní střelba
    2. místo – Arnošt Petráček, plavání
    3. místo – Jiří Suchánek, stolní tenis
    4. místo – Jan Tománek, triatlon
    5. místo – Petrik Hetmer s trasérem Miroslavem Máčalou, alpské lyžování
    6. místo – David Drahonínský, lukostřelba
    7. místo – Ondřej Sedliský, tenis
    8. místo – Patrik Jahoda, cyklista
    9. místo – Kateřina Husáková, atletika
    10. místo – Kateřina Antošová, cyklistika
     
    Alena Erlebachová jednomu z novinářů připomněla, že ocenění pro nejlepšího paralympika roku je anketa, a že ne vždy musí nutně označovat nejúspěšnějšího české paralympika.
     
    První otázky se nesly v technickém duchu celého hlasování.
     
    Teď už přijde řada na dotazy novinářů.
     
    Podobně jako u Suchánka, i Tomáš Pešek pohovořil i o svém synovi, který se prý narodil jako rozený sportovec.
     
    Řeč přišla i na paralympijské hry v Tokiu, Tomáš Pešek by na nich rád uspěl, ale pokud neuspěje, nebude si z toho dělat příliš těžkou hlavu.
     
    Nadále pohovořil i o svém klidu při střelbě. Tomáš Pešek na to jde jednoduše, při střelbě se prý tolik nestresuje a na akci jde s čistou hlavou.
     
    Jako první přišla řeč na jeho tetování, kde mimo důvod jeho úrazu najdeme i vytetovaného panáčka, který má znázorňovat jeho dvouletého syna.
     
    Nejlepším handicapovaným sportovcem za rok 2018 se tak stává Tomáš Pešek! Český sportovní střelec si přivezl z Mistrovství Evropy v závodní střelbě v srbském Bělehradu odvezl zlatou a stříbrnou medaili. Navíc splnil limit pro kvalifikace na paralympijské hry v Tokiu, které se budou konat za dva roky.
     
    Tereza Kubíčková Arnošta Petráčka zpovídala o jeho snech a letošní sezóně. Ambice si česká si Petráček klade jen ty nejvyšší, řeč přišla i o jeho velkém snu a to řízení autobusu, který si minulý rok splnil.
     
    Druhou příčku obsadil český plavec Arnošt Petráček, druhé místo letos obhajoval. Svůj úspěch jednoduše shrnul do věty "plavu a vyhrávám".
     
    Slova nakonec přišla i na rodinu našeho třetího nejlepšího paralympika roku, synovi Jiřího Suchánka jsou tři roky.
     
    Jiří Suchánek se ihned ujal slova. Mluví o své přípravě na mistrovství. Vypraví, jak po příliš nepovedené přípravě vstoupil do turnaje, ve kterém se nakonec umístil na nejnižší medailové příčce.
     
    Jako třetí nejlepší paralympik roku byl vyhlášen Jiří Suchánek, stolní tenista, který zazářil na Mistrovství světa ve stolním tenise ve Slovinku, kde získal bronzovou medaili.
     
    Výkonná předsedkyně ČPV Alena Erlebachová nadále promluvila o velkých akcích, které nás v novém roce čekají. Mezi nimi zmínila Zimní deaflympijské hry v Itálii, Global games v Austrálii, kam zamíří početná česká výprava a zejména Mistrovství světa ve sledge hokeji, které se bude konat v Ostravě.
     
    Dále zalichotila sportovcům, Tomášovi Peškovi poděkovala za vystřílení místa na olympiádě v Tokiu, nadále řekla, že přeje Arnoštovi Petráčkovi mnoho úspěchů v příštím Mistrovství světa v plavání a v olympiádě v Tokiu.
     
    Alena Erlebachová promluvila o minulé roku jako o úspěšném. Uvedla, že český paralympijský tým si za minulý rok připsal dohromady 220 medailí, jak z evropských, tak mezinárodních soutěží. Dále podotkla, že si cení všech sportovců a připomněla, že desítka nejlepších účastníků je příliš úzká, aby byli spravedlivě odměněni všichni sportovci, a že by si odměnit zasloužilo mnohem více sportovců.
     
    Jako první promluví Alena Erlebachová o roku 2018.
     
    Moderátorka právě představila přítomné účastníky tiskové konference, zúčastní se jí plavec Arnošt Petráček, střelec Tomáš Pešek a stolní tenista Jiří Suchánek.

    Libor Kokoška

    Účastníci tiskové konference
    Tereza Kubíčková (moderátorka), Tomáš Pešek (sportovní střelba), Jiří Suchánek (stolní tenis), Alena Erlebachová (výkonná předsedkyně ČPV), Arnošt Petráček (plavání)
    bahis siteleri