Tisková konference 1.SK Prostějov (kon.) | Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava (kon.)
TK k předávání ocenění pro nejlepšího paralympika (kon.)
konec
Tisková konference 1.SK Prostějov

Čtvrtek 28.02.2019, 11:30 • Stadion Za Místním nádražím, Prostějov. • Tiskové konference
     
    Z tiskové konference je to všechno, děkuji vám za pozornost. (11:52:03)
     
    Karel Kroupa: Pokud dobře začneme na Žižkově, uvolní se nám nohy. Pak můžeme jít ještě výš. Mužstvo, jak říkal pan předseda Jura, svou sílu opravdu má.
     
    František Jura: Moc dobře víme, jak na tom momentálně jsme. Mužstvo má ale dost velkou sílu a chceme se co nejdříve dostat do klidného středu tabulky. Tým rozhodně nepatří tam, kde se aktuálně nachází. Skutečně s ohledem na naši sílu cítím, že do boje o baráž ještě můžeme promluvit.
     
    Oldřich Machala: Soustředíme se na první kolo, to pro nás bude velice důležité. Pokud ho zvládneme, odskočíme soupeřům. Nesoustředíme se primárně na to, že se nevzdáváme boj o baráž, ale právě na to první kolo se Žižkovem.
     
    Patrik Le Giang: Chci být pevnou součástí prostějovského týmu. Jsem mile překvapený, jak to zde funguje, i co se týče zázemí. Věřím, že všechno zvládneme a budeme sbírat úspěchy.
     
    Jan Vošahlík: Věřím, že branky budeme dávat všichni, celý tým. Ne pouze Karel Kroupa nebo třeba já. Samozřejmě budu rád, když nějakou přesnou trefou také přispěji.
     
    Karel Kroupa: Před jarní částí sezony se cítím dobře. Zimní přípravu hodnotím jako bezproblémovou. Trenéři mi její start usnadnili, když mě do prvních utkání nenasadili. Kluci, co přišli, do kabiny zapadli absolutně bez potíží. Hlavně, abychom dokázali zvládnout to první kolo jara.
     
    Oldřich Machala: Velmi důležitý bude hned první zápas jara na Žižkově. Nebude to nic snadného, sám to vím, protože jsem na stadionu Viktorie něco odehrál. Nicméně pokud budeme hrát poctivě, věřím, že tuto partii zvládneme a odpíchneme se tak do dalších utkání.
     
    Oldřich Machala: Zimní přípravu jsme začali brzy. Zůstali jsme doma, nejezdili jsme nikam do zahraničí. Přesto se jednalo o velmi kvalitní přípravu a s výkony hráčů jsem vesměs spokojený. Chtěl bych poděkovat vedení klubu, že dokázalo přivést vhodné typy hráčů jako posily. Kvalitní posily to zcela určitě jsou.
     
    František Jura: Věřím, že posily se ukáží v dobrém světle. V přípravě se jevily dobře. Věřím také, že se ještě porveme o ty vyšší pozice. Když se nám bude dařit, můžeme ještě promluvit do baráže.
     
    František Jura: Na podzim jsme nedávali góly, jelikož jsme neproměňovali šance. Za trenéry nicméně stojím a věřím, že nás dotáhnou tam, kam se domnívám, že patříme. A sice do horní poloviny tabulky druhé ligy.
     
    František Jura: Je dobré mít kádr, jaký máme. V mužstvu bude boj o místa v základní sestavě. Uvidíme, jak to trenéři poskládají. Zdůrazňuji, že nastala doba, kdy chceme být trvalým účastníkem druhé ligy. To je naše zásadní ambice.
     
    Petar Aleksijević: Z odchodů mohu zmínit například Lukáše Hapala, který odešel do Třince. Jako náhradu za Filipa Jíchu jsme přivedli Filipa Muchu. Po nešťastné události, zranění Miloslava Brédy, jsme angažovali také Patrika Le Gianga.
     
    Petar Aleksijević: V létě jsme postoupili zpět do druhé nejvyšší soutěže, ve které chceme být konkurenceschopným týmem. V zimní přípravě jsme hráli s kvalitními soupeři, tak abychom byli dobře přichystaní na jaro. Nejlepším střelcem v zimní přípravě byl Karel Kroupa, kapitán týmu. Trefily se také posily Vošahlík či Ševčík.
     
    V úvodu všechny účastníky tiskové konference vítá Tomáš Kaláb, tiskový mluvčí prostějovského klubu.
     
    Do svého kádru přivedli Prostějovští několik posil. Na post brankáře Patrika Le Gianga (naposledy Vlašim) a Filipa Muchu (1. HFK Olomouc), do zálohy Milana Lutonského (naposledy Zbrojovka Brno, hostování z Jablonce) a Jana Vošahlíka (Teplice), který může nastupovat také v útoku. Do útoku pak přišel Adam Ševčík (Sokolov).
     
    Prostějov se po podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nachází na 12. místě tabulky. Na kontě mají Hanáci 18 bodů, když čtyřikrát vyhráli a šestkrát remizovali. Celkem šestkrát také padli.
     
    Tiskovou konferenci před startem jarní části druhé nejvyšší fotbalové soutěže, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, svolal na čtvrtek hanácký klub 1. SK Prostějov. Odpovídat na otázky novinářů budou předseda klubu František Jura, hlavní trenér A-týmu Oldřich Machala, kapitán a útočník Karel Kroupa, zimní posily brankář Patrik Le Giang a záložník či útočník Jan Vošahlík a také další respondenti.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.

    Petr Komárek

    Tisková konference 1. SK Prostějov
    Účastníci tiskové konference: František Jura (předseda klubu), Oldřich Machala (trenér A-týmu), Petar Aleksijević (asistent trenéra a trenér brankářů), Karel Kroupa (útočník a kapitán A-týmu), Patrik Le Giang (brankář a zimní posila), Filip Mucha (brankář a zimní posila), Jan Vošahlík (záložník či útočník a zimní posila), Milan Lutonský (záložník a zimní posila), Adam Ševčík (útočník a zimní posila).
    bahis siteleri