Litvínov – Liberec 6:3 (kon.) | Zlín – Chomutov 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:2 (kon.)
Kometa Brno – Vítkovice 3:1 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:4 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:1 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:3 (2:1 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:2 (1:1, 2:1, 2:0) Stav série: 1:0
AZ Havířov
Pátek 01.03.2019, 17:30 • Budvar aréna • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    První zápas této série je za námi! Motor ho pro sebe vybojoval ve druhé periodě, kdy se poprvé v utkání dostal do vedení, což už mu vydrželo do konce utkání. V poslední dvacetiminutovce ho pak ještě pojistil dvěma trefami do prázdné branky. (19:52:55)
     
    Konec zápasu.
    59:50 Zdeněk DOLEŽAL - 5:2
     
    59:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Pátá branka definitivně rozhoduje o tom, že první bod v tomto čtvrtfinále vybojují Českobudějovičtí. ZDENĚK DOLEŽAL nejprve ještě do prázdné branky nezakončil, pak ale puk ještě udržel a napodruhé již trefil přesně! Asistence: Václav Karabáček, Martin Jandus.
     
    58:30
    Jan Maruna se po vhazování dostal do zajímavé střelecké pozice zblízka branky! Zkoušel zakončit na vzdálenější tyč, což se mu nepodařilo, neboť Jan Strmeň vytasil svůj beton včas.
     
    58:22
    Hra se nám přemístí do českobudějovického obranného pásma. Ještě před tím ale Ondřej Bláha opět míří na střídačku svého týmu, Havířov to ještě zkusí.
    58:15 David GILBERT - 4:2
     
    58:15
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A s největší pravděpodobností je dnes zřejmě rozhodnuto! Českobudějovičtí hokejisté vybojovali kotouč u své obranné modré čáry, načež se ho ujal DAVID GILBERT, a ten z velké dálky trefil odkrytou branku. Bez asistence.
     
    57:43
    Havířovští trenéři si vyžádali oddychový čas, po němž zůstává Ondřej Bláha na střídačce svého týmu! AZet to tedy zkusí se šesti hráči v poli!
     
    57:43
    Filip Seman nahazoval kotouč ze středního pásma, Strmeň ho však nadvakrát schoval ve své lapačce. Následně byl domácí brankář přes lapačku seknut, což domácí nenechali bez povšimnutí. Menší roztržka je ale relativně rychle zažehnána.
     
    56:46
    René Vydarený byl na modré čáře sám, čehož využil střelou na brankovou konstrukci. Vydareného pokus ale nakonec končí jen uprostřed branky, kde je k zákroku připraven Ondřej Bláha.
     
    55:35
    Po jednom ze zákroků havířovského brankáře se bude vhazovat po jeho pravé ruce. Motor tak bude mít další z možností ohrozit exbudějovického Bláhu.
     
    55:20
    Alex Rašner vybojoval kotouč v rohu obranného pásma, načež jej přes celé kluziště vyhazuje až někam ke Strmeňovi. Českobudějovičtí hokejisté se tedy budou do pásma dostávat znovu.
     
    54:45
    Máme tu další vyloučení, Motor bude hrát pět vteřin v pěti proti třem! Za hákování odchází na trestnou lavici Jakub Dudek.
     
    54:00
    Jakub Babka nyní předvedl parádní defenzivní práci! Branislav Rehuš se málem dostal do samostatného úniku, ovšem právě domácí útočník s číslem čtrnáct ho od kotouče včas odstavil a nepřipustil výraznější komplikace.
     
    53:42
    Ondřej Bláha zachytil kotouč za svou brankou, načež se ho snažil zřejmě vyhodit z pásma. Pro něj ale bohužel neúspěšně. Přesilovka tak může směle pokračovat.
     
    52:50
    Motor bude hrát další přesilovou hru. Navíc nyní je pravý čas, ve kterém by se mu hodilo odskočit do důležitého dvoubrankového vedení. Proti ale bude samozřejmě Havířov. Uvidíme, kdo tedy bude v následujících okamžicích úspěšnější.
     
    52:50
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Lukáš Bednář – 2 min., napadení).
     
    51:53
    Havířovští dělají, seč mohou a snaží se o vyrovnání! Tomáš Gřeš ujel se svým spoluhráčem do přečíslení, přičemž právě Gřeš měl zakončovat u levé Strmeňovy tyče. Až k němu ale kotouč nedošel, byl totiž domácím brankářem včas zastaven.
     
    50:37
    Robin Staněk se vrátil na ledovou plochu, přičemž o chvíli později se do dobré šance dostal Zdeněk Doležal. Ten najel do prostoru mezi kruhy, odtud ale za brankovou čáru kotouč neprocpal!
     
    49:59
    Havířovští se dostali zničehonic do pásma! Filip Seman dostal zajímavou přihrávku před branku, ale tváří v tvář Strmeňovi neuspěl. Budějovický strážce svatyně opět vytasil jeden z perfektních zákroků!
     
    48:48
    Pavel Pýcha dostal kotouč na modrou čáru. Následně nahodil na hostující svatyni, ovšem Bláha neměl s jeho pokusem příliš práce. Budějovičtí se ale drží v pásmu a mohou se pokusit o další kombinaci.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Robin Staněk – 2 min., sekání).
     
    47:38
    Vedla si výrazně lépe! Roman Přikryl pálil z velmi dobré pozice. Bláha jeho pokus ještě stihl vyrazit, ovšem jen k dojíždějícímu Miloslavu Čermákovi! Ten ale do odkryté části nezamířil, trefil jen boční síťku!
     
    46:49
    První útočná formace Motoru se sice dlouho držela v útočném pásmu, žádnou střelu na Bláhovu branku ale nevymyslela. Do akce tak jde druhá lajna domácích. Uvidíme, zda si povede lépe.
     
    45:27
    Filip Seman si najížděl před branku, načež dostal přihrávku ke střele z první. Zkoušel ji také využít, ovšem do střely mu sáhl ještě jeden z českobudějovických beků a srazil ji mimo.
     
    44:37
    Martin Novák byl v útočném pásmu velmi agilní a dostal se až do zakončení z velmi dobré střelecké pozice! Střílel z pravého křídla, přičemž Ondřej Bláha se stihl parádně natáhnout a koncem betonu puk vyrazit do rohu ledové plochy.
     
    43:47
    Havířovští hokejisté se pokusili rozehrát útočnou akci, ovšem kotouč se ocitl jen za hostující brankou. Rozhodčí tak vykazují hru před Bláhu, a to kvůli zakázanému uvolnění.
     
    42:30
    Roman Přikryl se společně se svými spoluhráči z formace dostal do útočného pásma. Právě on zkusil zacílit k bližší tyči, ovšem Bláha byl u své tyčky přitisknut a kotouč nepropustil.
     
    41:46
    David Chroboček najel před brankoviště, kde už byl také odražený kotouč. Havířovský obránce pak zblízka branky dorážel, ovšem Jan Strmeň vytasil parádní zákrok a tento pokus udržel před brankovou čárou.
     
    41:03
    Antonín Bořuta dostal nabito na modrou čáru, odkud zkusil své štěstí z první. Jeho střela nebyla vůbec špatná, ovšem končí jen na zadním mantinelu. O pár centimetrů tyčku přilétla.
     
    40:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., napadení).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Poslední perioda začne přibližně v 19:10.
     
    Statistiky po druhé periodě

    Střely na branku – 21:14
    Střely mimo – 8:7
    Zblokované střely – 6:6
    Úspěšnost vhazování – 58%:42%
    Trestné minuty – 4:8
     
    Máme za sebou druhou periodu. Českobudějovičtí hokejisté se v porovnání s první periodou o něco oklepali a nyní jsou na ledě přeci jenom o něco lepším týmem. To je stvrzeno i v gólové kolonce. Ještě nás ale určitě čeká velmi napínavá podívaná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Žiga Pavlin vyslal střelecký pokus od modré čáry. A to z prvního dotyku. Jeho střela byla poměrně svižná, navíc ji ještě clonil jeden z domácích hráčů. Bláha ale zareagoval a za pomoci vyrážečky a Pavlinův pokus likviduje.
     
    38:56
    Martin Jandus nebyl za soupeřovou brankou v komfortní pozici, přesto dokázal pro svůj tým kotouč udržet. Následně z toho mohl těžit Jakub Doktor, jenž střílel zblízka branky. I v tomto případě byl Bláha pozorný.
     
    37:54
    Zatím to není úplně nejpovedenější českobudějovická přesilovka. Karel Plášil se musel společně se svými spoluhráči vrátit dozadu, navíc z početní výhody domácích již nezbývá příliš mnoho času.
     
    37:20
    Ondřej Bláha si připsal úspěšný zákrok. I přes nepřehlednou situaci si před svou brankou si hostující strážce svatyně poradil.
     
    36:53
    Českobudějovičtí hráči si dlouze nahrávali u modré čáry. Kombinaci ukončil až Zdeněk Doležal, jenž zkoušel střelu z větší dálky. Bohužel pro domácí ale končí na jednom z bránících hráčů.
     
    36:07
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (David Chroboček – 2 min., podrážení).
     
    35:43
    Matai je zpět na ledové ploše, Havířov se sice musel bránit, toto oslabení ale nakonec ustál bez inkasování.
     
    35:17
    Karel Plášil dostal přihrávku na modrou čáru, kde pak měl dostatek prostoru ke střeleckému pokusu. Plášilův pokus nebyl vůbec špatný, nicméně končí v prostředku branky, kde je připravený Bláha.
     
    34:22
    Jakub Babka se vydal s kotoučem na holi do pásma. Zkoušel poslat přihrávku před havířovské brankoviště. To udělal, nicméně k puku měli blíže Havířovští.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Matai – 2 min., krosček).
     
    32:43
    Střely na branku v této třetině:
    Motor 16 – 12 Havířov
     
    32:38
    Zdeněk Doležal dostal přihrávku na modrou čáru. Následně se vydal do akce. Vymyslel střelu zpoza obránce, ovšem ta havířovskou branku nikterak neohrozila. Končí vysoko v ochranné síti.
     
    31:26
    Jakub Doktor se snažil dostat do mezikruží, tedy i do střelecké pozice. Pak se k němu ale havířovští hráči vrátili a Doktor byl nucen poslat přihrávku na René Vydareného. Domácí bek si pak zkoušel najít střeleckou pozici, jenže neúspěšně.
    29:58 Václav KARABÁČEK - 3:2
     
    29:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovické tribuny si žádaly gól a také že ho dostaly! Zdeněk Doležal stál za Bláhovou brankou, načež vymyslel parádní přihrávku na VÁCLAVA KARABÁČKA. Ten pak trefil také dobře a Motor opět vede! Asistence: Zdeněk Doležal, Cody Bradley.
     
    28:59
    Jakub Dudek přejel útočnou modrou čáru, načež ihned dostal přihrávku na hůl. Následně taktéž netrvalo dlouho a přišla střela na domácí branku. S ní však Strmeň nemá výraznější obtíže.
     
    27:54
    Další mezírka v českobudějovické obraně, i když nutno dodat, že tentokrát v oslabení. Radek Veselý posílal přihrávku na Lukáše Bednáře, který se tak ocitl sám před brankářem. Na něho si ale nepřišel, Jan Strmeň totiž nechal betony přesně tam, kde potřeboval.
     
    26:55
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., podrážení).
    26:33 Jakub KOTALA - 2:2
     
    26:33
    Havířov právě vstřelil branku!
    Skóre v Budvar aréně je opět srovnáno! Budějovickým se nepodařila rozehrávka ve vlastním pásmu. Filip Seman se tak dostal ke kotouči a do přečíslení dva na jednoho. Záhy posílal přihrávku na JAKUBA KOTALU, který neměl se zakončením do prázdné klece žádné obtíže. Asistence: Filip Seman.
     
    24:30
    A na opačné straně jsme nebyli naopak daleko od navýšení skóre! Zdeněk Doležal ujel zase havířovské obraně. Jeden z hostujících beků mu ještě zakončení před Bláhou znepříjemnil. Doležalova střela nakonec končí mezi Bláhovými betony.
     
    24:10
    Nebyli jsme vůbec daleko od srovnání! Jakub Kotala ujel českobudějovické obraně. Stál tváří v tvář domácímu brankáři, ovšem neuspěl. Strmeň puk za svá záda nepropustil.
     
    23:52
    Robin Staněk jel s kotoučem po pravém křídle. Už byl v útočném pásmu. Zkoušel zaseknout, přičemž ale upadl. Na opačnou stranu se tak může vypravit Motor.
     
    22:46
    Českobudějovická přesilovka netrvala vůbec dlouho. Motor se v pásmu ohřál všehovšudy šestnáct vteřin. Nyní, po Heřmanově faulu, se hra přemístí před Strmeňovu branku.
     
    22:46
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Martin Heřman – 2 min., hákování).
     
    22:30
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Matai – 2 min., hákování).
     
    21:51
    Roman Přikryl se z úhlu snažil natlačit před branku. Nepovedlo se mu ale přejít již přes první fázi. Neporadil si s hostujícím obráncem, který mu puk vypíchl a pak kotouč navíc vybojoval pro Slezany.
    20:28 Martin NOVÁK - 2:1
     
    20:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor obrací skóre a jde poprvé v utkání do vedení! Lukáš Endál stál na pravém kruhu, načež našel MARTINA NOVÁKA. Ten se se svou střelou nezmýlil! Asistence: Lukáš Endál, David Gilbert.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    Statistiky první třetiny:

    Střely na branku – 8:9
    Střely mimo – 4:4
    Zblokované střely – 4:4
    Úspěšnost vhazování – 65%:35%
    Trestné minuty – 0:0
     
    Máme za sebou úvodní minuty této čtvrtfinálové série! Překvapivě šel do vedení Havířov, nicméně českobudějovičtí hráči pak dokázali skóre srovnat. Hra je zatím plná osobních soubojů a poměrně neurovnaná. Je rozhodně znát, že se jedná o první zápas série. Uvidíme, jak bude zápas pokračovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jakub Kotala – 2 min., napadení).
     
    19:39
    Českobudějovičtí se přemístili po poměrně delší odmlce do útočného pásma. Zde pak vypálil Zdeněk Kutlák, jehož pokus Bláha vyrazil před sebe. Bohužel pro domácí pak nikdo z nich neměl k puku blízko, tudíž nemohl ani dorážet.
     
    18:45
    A tentýž hráč v akci i podruhé! Radek Veselý tentokrát zkoušel dorážet spoluhráčovu přihrávku, jež směřovala před branku. Až k tomuto hráči ale nedoputovala, neboť ji Strmeň stihl schovat pod lapačku.
     
    17:37
    Radek Veselý přejel útočnou modrou čáru. Stál proti trojnásobné domácí přesile, a tak mu nezbývalo nic jiného než vystřelit. Veselého střela šla mimo brankovou konstrukci.
     
    16:17
    Ondřej Procházka se prezentoval střelou z poměrně slušné pozice. Jan Strmeň byl ale připravený a neměl s Procházkovým pokusem výraznější obtíže. Už má puk ve své moci, bude se tak vhazovat.
     
    15:38
    David Chroboček zkoušel najít přes celou šířku útočného pásma rozjetého spoluhráče. Ten však přihrávku nezpracoval, a tak se hra přemístí pro zakázané uvolnění před hostující branku.
     
    14:47
    Po úspěšném vhazování se do útoku vydal Jakub Babka, který kotouč do pásma zavezl individuálně. Jeho formace z toho ale nic moc nevytěžil, pokus, jenž by směřoval na Bláhovu branku, se nekonal.
     
    14:25
    Minimálně prozatím ne. Českobudějovický celek se provinil zakázaným uvolněním, které přesune hru před Strmeňovu svatyni.
     
    14:12
    Motor se nastěhoval do útočného pásma a domácí příznivci si žádají „ještě jeden“. Uvidíme, zda budou vyslyšeni.
    13:31 René VYDARENÝ - 1:1
     
    13:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme srovnáno! RENÉ VYDARENÝ založil útočný výpad. Kotouč přesunul na Doležala, sjel si před branku a nahrávka mu byla vrácena. Domácí obránce pak střelou z první rozradostnil domácí tribuny! Asistence: Zdeněk Doležal, Václav Karabáček.
     
    13:13
    Jakub Dudek se ze své obranné pozice vydal do útoku. Již byl sice ve velkém střeleckém úhlu, přesto zkusil své štěstí. Strmeň stihl zasáhnout ramenem včas,
     
    12:10
    Ani jeden z týmů se poměrně dlouho nedostal k střeleckému pokusu. Úspěšný zákrok si musel připsat až Strmeň proti nahození Antonína Bořuty. Kotouč betonem úspěšně vyráží na pravé křídlo.
     
    10:49
    K Robinu Staňkovi se odrazil kotouč. Havířovský levák vypálil z první, ovšem jeho pokus domácí svatyni vůbec neohrozil. Kotouč přelétl výrazně horní tyčku, nejspíše byl ještě zablokován.
     
    09:49
    René Vydarený sice neměl u modré čáry moc prostoru a v tísni zkusil nahodit. Radek Veselý jeho pokus zablokoval a vydal se do útoku. Zde se ale dostal do postavení mimo hru.
    09:01 Jakub KOTALA - 0:1
     
    09:01
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hostující celek jde možná překvapivě do vedení! Filip Seman jel s kotoučem po pravém křídle. Už byl skoro v nulovém úhlu, když poslal přihrávku před branku. Právě na brankovišti kotouč za Strmeňova záda doklepl JAKUB KOTALA. Asistence: Filip Seman, Branislav Rehuš.
     
    08:44
    Jeden z havířovských hráčů zkoušel dorážet po jedné ze střel. Jan Strmeň byl ale přesně tam, kde potřeboval, a kotouč za svá záda nehodlal propustit.
     
    08:10
    Domácí příznivci se v první komerční přestávce prezentovali povedeným choreem s nápisem „Nás nezničili, my tu pořád jsme“.
     
    07:42
    Ondřej Procházka měl kotouč na své holi, přičemž ho z pravého křídla zkoušel posílat před branku. Českobudějovická obrana ale byla pozorná a kotouč nepropustila k případné havířovské střele.
     
    06:31
    Lukáš Endál vybojoval kotouč za Bláhovou brankou. Odtud ho pak poslal na od modré čáry najíždějícího Pavla Pýchu. Ten své štěstí zkusil z první, ovšem Bláha včas zareagoval a pokus domácího obránce perfektně dostal mimo tři tyče.
     
    05:53
    Jakub Kotala přejel s pukem na holi útočnou modrou čáru. Dostal se do střelecké pozici, z níž to zkusil zhruba doprostřed branky. Zde byl připraven Jan Strmeň.
     
    04:56
    Havířov má nyní kotouč ve své moci, avšak zatím se nedostal tam, kam by chtěl, tedy do útočného pásma. Kutlák hostující rozehrávku zachytil.
     
    03:59
    Motor se v pásmu dlouho neohřál a Ondřej Bláha již musel zasahovat. Poradil si s pokusem Miloslava Čermáka. Kotouč již drží ve výstroji, následuje vhazování.
     
    03:41
    Lukáš Bednář taktéž zkoušel pálit od modré čáry, jenže jeho pokus neměl potřebnou razanci a končí jen na prvním clonícím hráči. Hra se záhy přesouvá na opačnou stranu.
     
    03:25
    Antonín Bořuta nejprve nahodil kotouč do útočného pásma, aby se sám dostal ke střeleckému pokusu od modré čáry. Bořutův pokus schoval Jan Strmeň bezpečně ve své výstroji, bude se vhazovat.
     
    02:47
    Hostující celek nahazuje kotouč za branku domácího celku. Zde se ho ale ujímají českobudějovičtí hráči, kteří s ním již míří na opačnou stranu kluziště.
     
    01:26
    Motor se dostal k první střele dnešního utkání! Martin Jandus dostal přihrávku a otevřela se mu cesta k brance. Jandusův pokus ale Bláhu v brance příliš neohrozil, hostující brankář zasahuje včas.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.

    AZ RESIDOMO Havířov: Bláha (Matoušek) – Chroboček, Bořuta, Rašner, Staněk, Dudek, Mrowiec, Matai – Kotala, F. Seman, Rehuš – L. Bednář, R. Veselý, Bambula – Gřeš, Pořízek, Pawliczek – Maruna, Haas, O. Procházka.

    Rozhodčí: Souček, Pilný – Štofa, Kreuzer.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Vydarený (Z. Doležal, Karabáček), 21. M. Novák (Endál, Gilbert), 30. Karabáček (Z. Doležal, Bradley), 59. Gilbert, 60. Z. Doležal (Karabáček, M. Jandus) – 10. Kotala (F. Seman, Rehuš), 27. Kotala (F. Seman)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Kváča) – Kutlák, Plášil, Pýcha, Pavlin, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.
    AZ Havířov: Bláha (Matoušek) – Chroboček, Bořuta, Rašner, Staněk, Dudek, Mrowiec, Matai – Kotala, F. Seman, Rehuš – L. Bednář, R. Veselý, Bambula – Gřeš, Pořízek, Pawliczek – Maruna, Haas, O. Procházka.

    Rozhodčí: Souček, Pilný – Štofa, Kreuzer
    Motor ČB 4 2 Havířov
    #1 Pátek 01.03.2019 • 17:30
    Motor ČB - Havířov 5:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 17:00
    Motor ČB - Havířov 0:3
    #3 Úterý 05.03.2019 • 18:00
    Havířov - Motor ČB 1:2
    #4 Středa 06.03.2019 • 18:00
    Havířov - Motor ČB 3:4
    #5 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Motor ČB - Havířov 2:3
    #6 Neděle 10.03.2019 • 16:00
    Havířov - Motor ČB 1:4
    bahis siteleri