Sparta – Dukla Praha 4:1 (kon.) | Jablonec – Příbram 4:6 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:1 (2:1)
FK Dukla Praha
Pondělí 11.03.2019, 13:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • Juniorská liga – Čechy • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Dukla si druhý poločas zkomplikovala hned v samotném úvodu, kdy se nechala vyloučit o jednoho hráče. Síly na trávníku se ale rychle srovnaly, neboť za domácí stranu musel předčasně do sprch Plavšić. Sparta pochopitelně měla více ze hry, o rozhodující branku se opět postaral Drchal, který navíc přidal ještě čtvrtou branku. Dukla tak nezvládla ani další pražské derby, avšak Sparta byla před zápasem v roli jasného favorita. (14:50:39)
     
    90
    Konec zápasu.
    89. DRCHAL - 4:1
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rázem je to o tři branky! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil VÁCLAV DRCHAL, který zvolil zakončení k levé tyči, kam se vydal také brankář, avšak ten na hrací předmět nedosáhl.
     
    89
    Je tu pokutový kop pro Spartu!
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Svítil raději na jistotu odkopával do zámezí, což pro domácí přineslo autové vhazování. Sparta se s míčem nastěhovala na vlastní polovinu.
     
    85
    Bylo tomu skutečně tak. K rozehrávce se totiž postavil Korček, jehož obstřel zdi skončil vysoko nad brankou, Heča tak nemusel zasahovat.
     
    84
    Jenomže před pokutovým územím skončil na zemi Dostál, logicky tak přijde na řadu standardní situace. Zcela jistě se bude jednat o přímý pokus na branku.
     
    83
    Hosté rozehrávali volný kop z vlastní poloviny, přičemž se Dukla rychle dostala na druhou stranu hrací plochy, kde čistě zasahoval Penc
     
    82
    V tuto chvíli to s hostujícím celkem nevypadá vůbec dobře, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut.
     
    81
    Nakonec se do šance dostal jeden z domácích, který vystihl špatnou rozehrávku, avšak míč poslal pouze do brankáře Svítila.
    80. DRCHAL - 3:1
     
    80
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme třetí branku domácích! Z levé strany přiletěl do pokutového území přízemní centr, ten si zády k brance zpracovával VÁCLAV DRCHAL, který po otočce bezpečně propálil bezmocného brankáře Svítila.
     
    80
    Nakonec se jednalo o rozehrávku nakrátko, přičemž Prokopec přihrával až ke středovému kruhu, odkud Sváta přihrával až na kopačku Heči.
     
    79
    Hlavní sudí ještě napomenul jednoho z hráčů Dukly, domácí tak budou zahrávat standardku. K míči se staví střídající Mohamed.
     
    78
    Sparta se opět usadila na polovině soupeře, kde si vybojovala faul na levé straně hrací plochy. Rychlá rozehrávka domácím ale nevyšla.
     
    77
    Drchal mohl zkompletovat hattrick! Domácí forvard si totiž v pokutovém území zasekl míč na levou nohu, avšak poté mířil kousek vedle brány.
     
    76
    Heča si nyní vyzkoušel práci s míčem, i tentokráte raději rozehrál po zemi na spoluhráče. Na útočnou polovinu se vydal Sláma, který si narazil s Mohamedem.

    David Suchý

    Branky: 17. Drchal, 40. Drchal, 80. Drchal, 89. Drchal (pen.) – 42. Mentberger

    Karty:   26. Plavšić (SPA), 26. Plavšić (SPA), 64. Flak (SPA) – 36. Korček (DUK), 63. Douděra (DUK)   63. Plavšić (SPA)   51. Boettcher (DUK)


    AC Sparta Praha: Heča – Gabriel (59. Abdelkader), Penc, Sváta (C), Flak (70. Ambler), Vácha, Sláma, Plavšić, Zuberu (46. Prokopec), Hájek, Drchal
    Náhradníci: Prokopec, Čajkovský, Radwan, Palečko, Traoré, Ambler, Kotek

    FK Dukla Praha: Svítil – Douděra (C), Korček, Straňák (47. Kubů), Kosík, Mentberger (70. Schneider), Boettcher, Šolaja, Kolman (76. Burget), Vyleta (63. Dostál), Janko
    Náhradníci: Burget, Dostál, Kubů, Schneider, Šmejkal

    Rozhodčí: Klupák – Vyhnanovský, Cichra

    Diváci: 100
    thejrc.org