Florida – Arizona 4:2 (kon.) | New Jersey – Boston 1:5 (kon.) | Carolina – Tampa 3:6 (kon.)
Montreal – NY Islanders 4:0 (kon.) | St. Louis – Detroit 5:2 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 1:2 (0:1 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:3 (kon.) | Chicago – Philadelphia 1:3 (kon.) | Calgary – Ottawa 5:1 (kon.)
Edmonton – Columbus 4:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 5:0 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:2 (kon.)
po s.n. (0:1)
Nashville Predators
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 22.03.2019, 01:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u zápasu NHL, v němž se přestaví Nashville Predators a Pittsburgh Penguins. Oba celky mají stejný počet bodů, ale zatímco domácí už se pomalu mohou těšit na vyřazovací boje, Tučňáky ještě čeká pořádná bitva.
     
    Při pohled na tabulku Západní konference zjistíme, že se Nashville nachází na čtvrtém místě, když získal devětaosmdesát bodů. Domácí celek v posledních třech střetnutích vždy zvítězil a pomalu se může těšit na vyřazovací souboje. Do konce základní části schází pár zápasů a Predators mají náskok na devátou Minnesotu dvanáct bodů. Pokud se podíváme na Pittsburgh, najdeme ho na šesté příčce Východní konference. Penguins mají ovšem jen šestibodový náskok na devátý Montreal, a tak potřebují v závěru základní části zabrat. Jenže v posledních třech zápasech hostující celek vždy prohrál a připsal si do tabulky jen dva body.

    Nejproduktivnější hráči Nashvillu:

    Ryan Johansen 60 bodů (11+49)
    Roman Josi 55 bodů (15+40)
    Mikael Granlund 53 bodů (16+37)

    Nejproduktivnější hráči Pittsburghu:

    Sidney Crosby 93 bodů (33+60)
    Phil Kessel 73 bodů (24+49)
    Jevgenij Malkin 71 bodů (21+50)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) 63 odehraných zápasů, 26 bodů (8+18)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – Simmonds, Bonino, Mikael Granlund – C. Smith, Sissons, Järnkrok – Grimaldi, Turris, B. Boyle.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Blueger, McCann – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Mach, Gawryletz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, a tak měl mít Pittsburgh právo prvního útoku. Ovšem souboj u mantinelu vyhráli domácí, kteří vymysleli přihrávku před branku, kam si najel Viktor Arvidsson. Jeho pokus z bezprostřední blízkosti zlikvidoval Matt Murray.
     
    00:53
    Od úvodních vteřin se Penguins nacházeli pod tlakem, a tak vyhodili na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    01:39
    Nashville do zápasu vletěl ve velkém stylu, další pokus z osy hrací plochy zamířil vedle branky. Poté se Penguins osvobodili vyhozením za branku a míří na střídačku.
     
    02:11
    Snad první útočnou akci hostujícího mužstva zastavuje ofsajd, když do pásma dříve než puk přejel Teddy Blueger. Hra se tak vrátí do neutrální zóny.
     
    03:02
    Nízko podél mantinelu si najel Marcus Pettersson, který vystřelil nepřesně a černá guma zamířila do rohu hrací plochy. Ovšem akce Pittsburghu dál trvá.
     
    03:17
    Elitní formace hostujícího týmu vyústila v další střelu. Jenže Pekka Rinne na zakončení od modré čáry dobře viděl a schoval jej do své výstroje.
     
    03:44
    Po vyhraném vhazování se od modré čáry napřáhl P. K. Subban. Jeho obávaná dělovka ale zamířila jen do bránícího hráče v předbrankovém prostoru.
     
    04:11
    Drze přímo mezi obránce si to namířil Dominik Simon, jemuž se podařilo vystřelit, ale černá guma proletěla jen těsně vedle pravé tyče. Finský maskovaný muž se za zakončením pouze ohlédl.
     
    05:10
    Jeden z domácích hráčů podklouzl, čehož mohl využít Phil Kessel. Obávaný střelec už neměl moc sil, a tak vystřelil z vrcholu pravého kruhu jen těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    05:52
    Filip Forsberg se nacházel na modré čáře, ale pro přihrávku si u mantinelu sjel níže. Jeho pokus zamířil jen do bránícího hráče, Pittsburgh poté posunul hru do středního pásma.
     
    06:32
    Na pravém kruhu dostal hodně času Brian Boyle, jehož zakončení za moc nestálo. Hostující brankář si střelu pohlídal a vyrazil ji ke spoluhráči.
     
    07:44
    Nejprve Justin Schultz trefil z pravé strany soupeře, poté se k puku probojoval ještě český zástupce. Dominik Simon si najel na osu hrací plochy, ale jeho pokus byl sražený k zadnímu mantinelu.
     
    08:34
    Penguins přidali na tempu a hru více než vyrovnali. Z levého kruhu zakončoval jen do finského brankáře Jared McCann. Pekka Rinne hru přerušil a po reklamní pauze se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    Střely na branku: 4:3.
     
    09:09
    Jake Guentzel přihrál na modrou čáru, kde se nacházel Kris Letang. Pokus produktivního obránce vyrazil domácí brankář k zadnímu mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:25
    Za domácí brankou výborně pracoval Bryan Rust, jenž našel nejlepšího střelce Penguins. Ovšem Jake Guentzel byl příliš blízko, a tak Pekka Rinne střelu k pravé tyči pokryl.
     
    09:54
    Na útočné modré čáře se nacházel jeden hráč domácích, který neměl rychlost, a tak počkal na spoluhráče. Puk si poté převzal Calle Järnkrok, jehož pokus srazil bránící hráč k zadnímu mantinelu.
     
    11:01
    Nick Bonino v rohu hrací plochy namazal mezi kruhy. Ke střele z otočky se tak dostal Adam Johnson, jehož pokus pokryl Pekka Rinne. Hra se znovu přerušuje a po reklamní pauze se bude vhazovat před brankou Predators.
     
    Střely na branku: 4:7.
     
    11:08
    Po vyhraném vhazování se za puk dral Sidney Crosby, jenž přihrál před branku, kde kotouč trefil Bryana Rusta. Od něho černá guma zamířila na branku a otřela se o brankovou konstrukci.
     
    12:14
    Spolupráce Dominika Simona s Justinem Schultzem opět zafungovala. Český útočník přihrál na obránce, jenž bez váhání vystřelil. Ovšem finský fantom opět zasáhl vyrážečkou.
     
    13:03
    Od modré čáry se do kotouče opřel Mattias Ekholm, jehož zakončení bylo nepřesné. Hra se otočila do druhého útočného pásma, kde brankáře donutil k dalšímu zákroku Phil Kessel.
     
    13:30
    Po vyhraném vhazování vystřelil nepřesně od modré čáry Yannick Weber. Nashville se v třetině ještě na chvíli udržel, ale další střelecký pokus nepředvedl.
     
    14:02
    Pittsburgh nezvládl rozehrávku do středního pásma, a tak je mu odpískáno zakázané uvolnění. Následuje tak vhazování po levici gólmana Penguins.
     
    14:06
    Predators opět vyhráli vhazování a od modré čáry se pak napřáhl švýcarský obránce Roman Josi. Jeho zakončení ale Matt Murray viděl, a tak jej schoval ve výstroji. Následuje v pořadí třetí reklamní pauza, po které se bude vhazovat po levici hostujícího gólmana.
     
    14:20
    Pittsburgh se hnal do přečíslení! Sidney Crosby si najel na osu hrací plochy, odkud přihrál na pravý kruhu pro vhazování. Z této pozice vystřelil Bryan Rust, jehož pokus vyrazil do ochranné sítě domácí brankář.
     
    14:42
    Bryan Rust a Sidney Crosby bojovali se stejným počtem soupeřů za brankou a vymysleli přihrávku na modrou čáru. Ovšem Letangův pokus byl sražený do ochranné sítě.
     
    14:53
    Výpadem od mantinelu na osu hrací plochy se prezentoval Mattias Ekholm. Jeho pokus z nadějné pozice skončil na výstroji hostujícího maskovaného muže.
     
    16:17
    Patric Hörnqvist přihrál k pravému mantinelu, odkud vystřelil Nick Bjugstad. Jeho zakončení mířilo na branku, ovšem takové střely Pekka Rinne s přehledem chytá.
     
    16:37
    Už to vypadalo, že Sidney Crosby vystřelí, ale opak se stal pravdou. Hostující kapitán zadovkou našel Jaka Guentzela, jehož pokus srazil před brankou do betonu brankáře Calle Järnkrok.
     
    17:03
    Predators se hnali do útočné akce, kterou zastavuje hvizd čárového rozhodčího. Hra se po ofsajdu vrátí do středního pásma.
     
    17:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., podrážení).
     
    18:16
    Po zaváhání na útočné modré čáře ujížděli tři hráči na jediného obránce! Celou situaci na sebe vzal Bryan Rust, jehož pokus kryl finský brankář, který si v sedě poradil i s následnou dorážkou stejného hostujícího útočníka.
     
    19:24
    Bryan Rust se skvěle vrátil a obranným zákrokem se zmocnil černé gumy. Hostující útočník pak obloučkem posílá puk do bezpečné zóny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Nashville do zápasu vstoupil ve velkém stylu a dobré dvě minuty točil soupeře před jeho brankou. Ovšem Pittsburgh hru vyrovnal a místy byl i lepším celkem na ledové ploše. Zatím střelci obou celků mlčí, jelikož Pekka Rinne a Matt Murray se rozchytali k velkým výkonům. Že bychom ale sledovali nudný hokej, to říct nemůžeme, protože šancí na vstřelení gólu bylo dostatek.

    Střely na branku: 8:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:29
    Švýcarský kapitán ve službách Predators vystřelil z levé strany modré čáry, ovšem jeho zakončení velmi dobře viděl Matt Murray, jenž zasahuje.
     
    20:51
    Dominik Simon vybojoval puk za brankou a předal ho na Patrica Hörnqvista. Nepříjemný hráč se otočil a chtěl rychle zasunout černou gumu k tyči, jenže Pekka Rinne zasáhl betonem.
     
    20:56
    Od modré čáry ještě vystřelil Justin Schultz, jeho rána byla ale sražená do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levici domácího maskovaného muže.
     
    21:35
    Pittsburgh točil soupeře u pravého mantinelu, puk zamířil na modrou čáru, kde se nacházel Marcus Pettersson. Jeho zakončení bylo ale sražené jen k zadnímu mantinelu.
     
    22:30
    Brian Boyle přihrál zleva mezi kruhy, kam si najel Calle Järnkrok. DOmácí útočník už byl ve slibné šanci, ovšem zamířil jen do hrudi hostujícího brankáře.
     
    23:27
    Za hostující obranou se nacházel Viktor Arvidsson, kterého ale zklamalo zpracování. Od jeho hole pak černá guma zamířila za branku, kde s rozehrávkou pomohl také Matt Murray.
     
    23:51
    Zakončení od modré čáry na hranici brankoviště tečoval Dominik Simon. Ovšem teč českého útočníka přišla příliš pozdě a puk zamířil jen do finského gólmana.
     
    24:25
    Mezi kruhy si najel nikým nehlídaný Phil Kessel, obávaný střelec mířil k pravé tyči, ovšem branku netrefil. Tohle ale byla další šance ke skórování, kterou Pittsburgh zahodil.
     
    25:23
    Matt Cullen byl na úrovni spoluhráč, ale odstoupil si od nich a zůstal na vrcholu kruhu, odkud jeho pokus byl sražen mimo prostor branky.
     
    25:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pravidlo nedáš – dostaneš opět zafungovalo na jedničku! Kyle Turris a Craig Smith ujeli do přečíslení, ovšem pokus druhého jmenovaného zlikvidoval lapačkou Matt Murray. Hra se velmi rychle otočila před druhou z branek, kde Kris Letang našel před brankou osamoceného BRYANA RUSTA, jenž si puk potáhl a bekhendem jej pak zasunul po ledě za bezmocného finského gólmana. Asistence: Kris Letang.
    25:57 Bryan RUST - 0:1
     
    27:04
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., podrážení).
     
    27:09
    Snadné nahození zlikvidoval hostující brankář, jehož snažení vyhozením dokončil jeho spoluhráč. Nashville se tak hned v úvodu musí vrátit až za vlastní branku.
     
    28:10
    Přihrávku na modrou čáru nezachytil P. K. Subban, a tak se Predators musejí znovu vracet až za vlastní branku, naopak Pittsburgh v pohodě pošle do hry čerstvé síly.
     
    28:31
    Domácímu celku se zatím moc přesilová hra nedaří, Pens rozestavili hráz na modré čáře a donutili soupeře k ofsajdovému postavení.
     
    29:00
    Z pravého kruhu vyslal nepříjemný pokus Filip Forsberg, ovšem Matt Murray byl znovu na místě a zakončení k bližší tyči vyrazil. Puk se poté nacházel v předbrankovém prostoru, ale hostující brankář si i s dorážkou poradil.
     
    30:46
    Cink! Dominik Simon našel lépe postaveného Jareda McCanna, který vystřelil z levého kruhu. Jeho pokus byl přizvednutý, takže Pekka Rinne se ocitl v roli diváka a sledoval, jak puk narazil do břevna.
     
    Střely na branku: 14:18.
     
    31:17
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mikael Granlund – 2 min., hákování).
     
    31:58
    V předbrankovém prostoru se nacházel Patric Hörnqvist, jehož nabídka před branku letěla jen do území nikoho v bílém. Následně ještě Penguins chvíli udrželi pásmo, ale po nepřesné přihrávce o něj přišli.
     
    32:54
    Za nahozením letěl k zadnímu mantinelu český zástupce, jenže u puku byl dříve obránce, jenž po mantinelu vyhodil do bezpečné zóny.
     
    33:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., podrážení).
     
    33:44
    Ryan Ellis přihrával k mantinelu, ale jeho přihrávku očekával Brian Dumoulin. Pittsburgh se vyhozením přes všechny čáry osvobozuje.
     
    34:25
    Matt Cullen zachytil další přihrávku a přes střední pásmo přejel přes modrou čáru. Jeho zakončení z levé strany Pekka Rinne vyrazil k mantinelu.
     
    35:07
    Z vrcholu levého kruhu vystřelil Roman Josi, jehož pokus hostujícímu brankáři vypadl před sebe. Na hranici brankoviště se nacházel Nick Bonino, který hledal spoluhráče u zadní tyče, ale v tomto prostoru se žádný hráč Predators nenacházel.
     
    36:53
    Brian Dumoulin získal puk za brankou a poslal jej přes všechny čáry. Ovšem jeden z čárových rozhodčích ukazuje, že puk byl tečován, a tak se icing nepíská.
     
    37:53
    Od modré čáry se napřáhl P. K. Subban, jehož pokus byl nepřesný. Akce domácího celku trvala dál, ovšem Matt Murray zlikvidoval také pokus z předbrankového prostoru.
     
    38:32
    Predators přidali a je to okamžitě znát. Domácí celek si najednou vytvořil několik příležitostí a v závěru periody je aktivnější.
     
    39:38
    Z vrcholu pravého kruhu zakončil Ryan Ellis, ovšem jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Bude se vhazovat po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    39:53
    Mikael Granlund se dlouho rozmýšlel, co s pukem udělá. Domácí hráč se rozhodl pro střelu, kterou trefil jen bránícího hráče. Hra se otočila a v poslední vteřině třetiny zkusil pozornost gólmana ještě Nick Bjugstad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka nabídla vyrovnanou partii, po které ale šli do kabin spokojenější hráči Penguins. Zatímco Craig Smith při přečíslení obrovskou šanci zahodil, tak na druhé straně se mezi střelce zapsal Bryan Rust, jenž určil aktuální stav zápasu. Nashville zapnul na vyšší obrátky až posledních třech minutách, ale stále platí, že recept na překonání Matta Murrayho nenašel.

    Střely na branku: 15:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 7:8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:13
    Všechna tři úvodní vhazování třetin vyhrál Sidney Crosby, který se poté vydal podél pravého mantinelu do útočné třetiny. Po jeho přihrávce přišlo zakončení, ale Pekka Rinne si se slabým pokusem poradil.
     
    41:01
    Predators se po tlaku soupeře schovali za branku a na řadu přijde střídání, po kterém budou na tahu domácí borci.
     
    41:20
    Po odrazu se do branky cpal Mikael Granlund, jenž se dostal k dorážce. Ovšem hostující brankář odolal a puk schoval pod lapačku. Craig Smith přijel pozdě pomoci spoluhráči, a tak je stav zápasu stále stejný.
     
    42:11
    Dominik Simon si napadáním u mantinelu moc nepočítal nebo to tak alespoň vypadlo. Ovšem na přihrávku po mantinelu si počíhal Marcus Pettersson, jenž hru posunul do středního pásma.
     
    42:41
    Nahození Penguins skončilo v lapačce domácího gólmana, který hru přerušil a umožnil vhazování po své pravé ruce.
     
    43:04
    Domácí se ocitli v přečíslení! Vedle branky se nacházel P. K. Subban, jenž vybízel těžkou přihrávkou spoluhráče u zadní tyče. Ten však černou gumu nezkrotil.
     
    43:50
    Matt Murray a ofenzivní obránce v brankovišti tentokrát čarovali! Tvrdou ránu po ledě vyslal P. K. Subban, jehož pokus vyrazil hostující brankář. K dorážce se probojoval ještě Nick Bonino, kterého v sedě vychytal na dvakrát Kris Letang.
     
    44:56
    Na levém kruhu se ke střele procpal z otočky Jared McCann, jehož zakončení bylo sražené do rohu hrací plochy.
     
    45:22
    Predators se hnali do útočného pásma, jejich snažení zastavuje ofsajd. Hra se tak vrátí do středního pásma.
     
    46:18
    Hra se opět přerušuje, jelikož Mikael Granlund nezachytil na levé straně černou gumu, která doputovala na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po levici finského gólmana.
     
    46:54
    Do útočného pásma vletěl Nick Bjugstad, jenž švihem vylekal finského brankáře. Pokus hostujícího hráče letěl jen těsně nad horní tyč a Pekka Rinne se stihl pouze přikrčit.
     
    Střely na branku: 20:23.
     
    47:30
    Patric Hörnqvist mohl volit přihrávku na českého útočníka nebo zakončení. Vybral si druhou variantu, ovšem nezamířil přesně a kotouč poslal jen vedle první tyče.
     
    48:07
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Rocco Grimaldi – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:16
    O modré čáry vystřelil Kris Letang, jehož pokus v mezikruží tečoval Jake Guentzel. Ovšem kotouč po teči zamířil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    48:42
    Ve vlastním oslabení se hnal do samostatného úniku Viktor Arvidsson, který střelou švihem mířil k levé tyči. Jenže Matt Murray znovu zakročil a dál drží šanci na čistý štít.
     
    50:28
    Blízko branky a ještě z ostrého úhlu vystřelil Rocco Grimaldi. Matt Murray byl nalepen u bližší tyče a zakončení v pohodě pokryl.
     
    51:06
    Na modrou čáru dostal nabito P. K. Subban, jehož pokus přizvedl, včasným dostoupením Bryan Rust, do ochranné sítě. Následuje reklamní pauza, po níž se bude vhazovat před brankou Penguins.
     
    Střely na branku: 24:24.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:21
    P. K. Subban zastavil ve středním pásmu soupeře a nahodil puk do útočné třetiny, kde hrál jeho spoluhráč. Pro ofsajd se hra přesune zpátky do neutrální zóny.
     
    51:48
    Nick Bjugstad byl na ose hrací plochy, odkud zadovkou našel Dominika Simona. Zakončení českého hráče mířilo zleva do vzdálenější šibenice, ovšem finský gólman zasáhl lapačkou.
     
    52:10
    Do útočného pásma vjel po pravé straně Ryan Ellis, jenž také zakončil. S jeho střelou si na dvakrát poradil Matt Murray, který hru znovu přerušil.
     
    52:16
    Znovu se přerušuje, protože do hry zasáhl hostující střídačka. Hra se tak vrátí zpátky před branku Penguins.
     
    52:27
    A další přerušení je na programu. Puk na zakázané uvolnění vyhodil baseballovým úderem Sidney Crosby.
     
    53:15
    Střelu od modré čáry zastavil mezi kruhy Patric Hörnqvist, který si černou gumu rychle našel a z otočky zamířil do levé spodní části branky. Ovšem Pekka Rinne reflexivním zákrokem střelu vyrazil.
     
    53:47
    Pittsburgh už hraje jednoduše a pokud neví, kudy kam, vyhodí za cenu zakázaného uvolnění. Hra se znovu přesune před branku hostujícího týmu.
     
    54:13
    Od pravého mantinelu nahodil kotouč na branku Craig Smith, s jehož pokusem Matt Murray neměl nejmenší potíže. Hostujíc brankář kotouč poté rychle rozehrál.
     
    55:15
    Švýcarský obránce dlouhou vymýšlel, co s pukem udělá, až se dostal do pravého kruhu pro vhazování, odkud trefil Briana Dumoulina. Poté se Roman Josi dostal až za branku, odkud přihrával mezi kruhy, kde se ale nacházel dobře postavený Jake Guentzel, jenž hru obloučkem poslal do středního pásma.
     
    Střely na branku: 26:26.
     
    55:40
    Střelou přes obránce z osy hrací plochy se prezentoval Patric Hörnqvist, jehož pokus mířil do protipohybu brankáře, ale Pekka Rinne znovu zareagoval. Poté ještě pálil Nick Bjugstad, ovšem domácí maskovaný muž byl znovu na správném místě.
     
    56:59
    Nashville právě vstřelil branku!
    A opět zafungovalo pravidlo nedáš – dostaneš, tentokrát na druhé straně! RYAN ELLIS zkusil štěstí střelou z pravé strany, čímž nachytal hostujícího brankáře na švestkách. Matt Murray nechal místečko mezi rukou a tyčkou, právě tento prostor domácí obránce viděl a zamířil přesně. Bez asistence.
    56:59 Ryan ELLIS - 1:1
     
    57:44
    Zakončení od pravého mantinelu dobře viděl domácí brankář, jenž zakročil a hru přerušil. Následuje vhazování po jeho levé ruce.
     
    57:51
    Po vyhraném vhazování si za branku sjel Kris Letang, jenž chtěl přihrát před branku. Ovšem Pekka Rinne celou situaci přečetl a hru znovu přerušil.
     
    59:04
    Z ostrého úhlu zkusil pozornost hostujícího brankáře Kyle Turris, jenže tentokrát už se Matt Murray překvapit nenechal.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Pittsburgh v posledních zápasech trápí koncovky zápasů a stejně jako včera proti Carolině i dnes inkasoval v samotném závěru. Matta Murrayho střelou z úhlu překvapil Ryan Ellis, jenž vyrovnaný duel poslal do prodloužení. Nutno říct, že Predators si nastavený čas aktivitou v poslední dvacetiminutovce zasloužili.

    Střely na branku: 28:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 12:13.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Roman Josi objel celé pásmo a poté zleva přihrával na zadní tyč, kde se nacházel Mikael Granlund. Ovšem do přihrávky sáhl Jake Guentzel, jenž akci překazil.
     
    61:40
    Bryan Rust přihrál na vrchol levého kruhu, odkud se napřáhl Jared McCann. Jeho pokus z jedné ale letěl jen nad domácí branku.
     
    62:46
    Útok Predators zastavil obranným zákrokem Phil Kessel, jež poté viděl na modré čáře spoluhráče. Ovšem domácí obrana přihrávku na Jaka Guentzela srazila mezi diváky.
     
    63:57
    Pittsburgh se dlouho držel na útočné polovině a pořád vyjížděl a najížděl do útočného pásma. Střelou se po delší době prezentoval Jared McCann, jenž našel lapačku domácího gólmana.
     
    64:53
    Jake Guentzel přihrál na levou stranu na Krise Letanga, který mu puk k levé tyči rychle vrátil. Ovšem prvně jmenovaný ve vyložené situaci selhal, když branku netrefil.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    V prodloužení byl aktivnější Pittsburgh, ovšem ani on ani Predators branku nevstřelili, a tak duel doputoval k samostatným nájezdům.

    Střely na branku: 29:33.
    Střely na branku v prodloužení: 1:1.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Ryan Johansen před brankou zpomalil a chtěl zakončit k levé tyči, ovšem Matt Murray zasahuje.
     
    1. série
    0:0
    Phil Kessel nic nevymýšlel, ale mezeru mezi betony nenašel.
     
    2. série
    0:0
    Ovšem ani Ryan Ellis chytrou střelou neuspěl.
     
    2. série
    0:1
    Sidney CROSBY proměňuje.
     
    3. série
    0:1
    Brian Boyle střílel na vyrážečku, a tak se Pittsburgh raduje z druhého bodu.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.
    O jedinou branku se v samostatných nájezdech postaral SIDNEY CROSBY, který rychlou střelou zamířil mezi Rinneho betony. Hostující kapitán tak přerušil sérii tří porážek a naladil Penguins zpátky na vítěznou vlnu.
    Sidney CROSBY - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Vyrovnané utkání dospělo do prodloužení a samostatných nájezdů, které rozhodl Sidney Crosby, jenž byl jediným úspěšným exekutorem. Zatímco Pittsburgh po třech porážkách vítězí, Nashville po třech výhrách odchází jako poražený.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Sidney Crosby (PIT) 0+0
    2. Matt Murray (PIT) 28 zákroků, 96,6% úspěšnost zákroků
    3. Bryan Rust (PIT) 1+0
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 14:34 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Sidney Crosby rozhodl nájezdy, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:55:36)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 57. Ellis – 26. Rust (Letang), rozh. náj. Crosby

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ryan Johansen (NSH)
    0:0   Phil Kessel (PIT)
    2. série:
    0:0   Ryan Ellis (NSH)
    0:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    0:1   Brian Boyle (NSH)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Ellis (A), Josi (C), P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen (A), F. Forsberg – Simmonds, Bonino, Mikael Granlund – C. Smith, Sissons, Järnkrok – Grimaldi, Turris, B. Boyle.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Blueger, McCann – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen (A), A. Johnson.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Mach, Gawryletz

    Diváci: 17 729
    bahis siteleri