Anderlecht – Club Bruggy 2:3 (kon.)
konec
RSC Anderlecht
2:3 (0:2)
Club Bruggy KV
Čtvrtek 04.04.2019, 20:30 • Constant Vanden Stockstadion, Brusel • Belgická liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    RSC ANDERLECHT

    Zatímco Genk a Antverpy už odehrály 2 zápasy ze skupiny o titul, ostatní její účastníci mají stále jen jeden zápas na kontě. Překvapivá výhra právě Antverp nad zatím vedoucím Genkem odsunula Anderlecht až na pátou pozici. Fotbalisté tohoto klubu se ale dnes můžou posunout opět před ně a to v případě výhry. První zápas skupiny o titul Anderlecht podlehl právě vedoucímu Genku a to v poměru 3:0. Nyní vyzve Bruggy, které jsou po jednom zápasu zatím 100% úspěšné.

    Absence: Lokonga (poranění kolena)

    Nejistý start: Bakkali (poranění kolena), Dimata (poranění kolena), Mbodji (nespecifikované zranění), Trebel (poranění kolena)

    Forma (skupina o titul): P

    Poslední zápasy (skupina o titul):
    Genk – Anderlecht 3:0
     
    CLUB BRUGGY KV

    Na rozdíl od Anderlechtu jsou Bruggy v mnohem větší pohodě. Minulý zápas Gent o třídu přejeli, když mu nasázeli 3 góly a Gent mohl být jen rád, že to nakonec pro ně skončilo tak milosrdným výsledkem. V tabulce jsou druzí s třiceti jedna body, a určitě bude dnes Club chtít využít zaváhání Genku a přiblížit se mu už jen na jediný bod. Očekává se spíš vyrovnanější zápas s mírným favoritem – Bruggy.

    Absence: Mitrovic (poranění kotníku), Nakamba (poranění stehna)

    Nejistý start: Poulain (zranění achillovy šlachy), Vlietinck (poranění kyčle)

    Forma (skupina o titul): V

    Poslední zápasy (skupina o titul):
    Club Bruggy – Gent 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    RSC Anderlecht: Didillon – Mbodji, Bolasie, D. Appiah, Lawrence – Kums, Gerkens, Trebel, Verschaeren – Amuzu, Obradović.
    Náhradníci: Boeckx – Bornauw, Kayembe, Najar, Saelemaekers, Sanneh, Santini, Žulj.

    Club Bruggy KV: Horvath – Mata, Mechele, Denswil – Dennis, Vormer, Vanaken, Rits, Diatta – Schrijvers, Wesley.
    Náhradníci: Letica – S. Amrabat, D. Cools, Groeneveld, Openda, Peres, Rezaei, Vossen..
     
    1
    Utkání právě začalo.
    1. Výkop
     
    2
    Bruggy započaly s míčem první útočnou akci. Ta ale skončila míčem za čárou. Nyní Didillon vykopne odkop od branky. Hosté tedy zatím nic nezískali.
     
    3
    Nyní se do šance dostali domácí brankář Horvath si chtělpřipsat první zákrok. Míč nezachytil, ale vykopl ho obránce. Anderlecht následně opět vybojoval míč.
    3. Šance Anderlechtu z úvodu
     
    4
    Bruggy u poloviny hřiště vybojovaly míč. Následně jejich postup dopředu přerušil faul ze strany domácích, ale rozehrávají samozřejmě hosté.
     
    5
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je WESLEY. Bruggy jdou brzy do vedení! Obrovskou hrubku předvedl Didillon, když přihrál míč přímo útočníkovi ve vápně, ten nacentroval do středu a následně WESLEY hlavičkou poslal míč do sítě.
    5. WESLEY - 0:1
     
    6
    Anderlecht se ale snaží na rychlý gól zapomenout a otřepat se. Zatím nedávají známky rozrušení znát a vybojovali už několik míčů.
     
    7
    Nyní se dokonce dostali hráči Anderlechtu dvakrát po levém křídle k vápně, odkud přišel centr na střed. Ani jeden centrovaný míč ale nenašel svůj cíl.
     
    8
    Bolasie hledal pozici a následně si jí našel. Jeho rána ale připomínala spíš centr a ten rozhodně neměl nárok trefit branku. Skóre je tak stále 0:1.
     
    9
    Anderlecht v modrých dresech je zatím do útoku mnohem aktivnější. Club Bruggy měl prakticky jen jednu šanci, z té však skóroval.
     
    10
    Nyní chtěli hráči hostů zvýšit skóre první centrem do vápna. Ten byl sice vyhlavičkován, ale odražený míč Bruggy opět zachytily a jeden z hráčů se odhodlal vystřelit. Proti byl ale Didillon.
     
    12
    O další přechod do protiútoku se postaral po pravé straně veprostřed a pak křídle Diatta. Tomu sice byla střela zblokována, vybojoval však rohový kop.
     
    13
    Rohový kop ale nebyl moc povedený, minul hlavu a kopačku tří spoluhráčů a nakonec míč zachytil obránce, který okamžitě sprintoval z vápna.
     
    14
    Další centr Diatty z pravého křídla, po kterém rychle sprintoval, nakonec odvrátil jeden obránce. Míč ale poslal nad svou branku a píská se roh.
     
    15
    Nyní přišel faul a po něm dostali hosté výhodu přímého kopu. Míč se rozehrával z těsné blízkosti pravého dolního rohu vápna domácích. Roh byl ale vyhlavičkován domácími.
     
    16
    V polovině hřiště opět Club Bruggy zachytil přihrávku a okamžitě se přesunul do vápna. Tam byla střela skoro od čáry zablokována Denswilem. Hráči Brugg si stěžovali na ruku, ale marně. Ta totiž zahrána nebyla.
     
    17
    Vhazování od poloviny vápna ovoce nepřineslo a Bruggy se vyhnaly nakonec až zpátky na svojí půlku. Odtamtud tedy začínají nanovo.
     
    18
    Hlavičkový pokus Schrijverse byl sražen za čáru. Píská se tedy další rohový kop pro Club Bruggy.
     
    19
    Hosté trochu zvolnili tempo, ale rozhodně nic nepodceňují. I když si ledabyle přihrávají na své půlce, dobře si hlídají přibližující se hráče domácích.
     
    20
    Bruggy neproměnily tutovku! Wesley si převzal míč a napoprvé nepřekonal Didillona, kterého si obešel, ale na volnou bránu mu střelu zablokoval Obradovič.
     
    21
    Po velmi dlouhé době se dostal k vápnu soupeře i Anderlecht. A opět to byl šikula Yanick Bolasie. Ten se ale nijak výrazně nepokusil ohrozit branku a míč šel za čáru.
     
    22
    Vanaken se postavil k přímému kopu z blízkosti růžku vápna. Co potřeboval ale netrefil a neprostřelil.
     
    23
    Následně faul i na druhé straně a obětí se stal Trebel. Ten dostal podkopnutí přes holeně a soupeř může být rán že se vše vyřešilo domluvou.
     
    24
    Trebel nyní rozehrál přímý kop po dalším faulu. Přišel hezký centr, který dopadl pár metrů před Horvatha. Bolasie sprintoval, za míčem ale brankář hostí byl nakonec rychlejší.
     
    25
    Po ztrátě míče vyšel kupředu Anderlecht, ale ten ho následně taky ztratil. Bruggy toho využily mnohem více a Dennis se rozběhl do vápna. Tam vyslal tvrdou dělovku, ale jeho projektil zastavil obránce.
     
    26
    Bolasie ve vápně dostal míč a následně ho přihrál Obradovičovi, ten ve vápně spadl! Bude se pískat penalta???
     
    28
    Místo penalty nakonec žlutá karta pro Obradoviće za nafilmovaný pád. Nebo možná hru rukou, při filmování si totiž připsal několik dotyků rukou s míčem.
    28. Žlutá karta - filmování
     
    29
    Bolasie se procpal k míči a vystřelil. Střela byla sice zastavena obráncem, ale míč si přebral jeho spoluhráč a obešel druhého obránce. Jenže střelil tak asi pět metrů nad branku.
     
    30
    A opět v hlavní roli Bolasie! Nyní si opět vybojoval míč, ke střele se odhodlal on sám, ale branku netrefil. Zatím alespoň jednoznačně nejlepší hráč Anderlechtu.
     
    31
    Amuzu nyní vcelku zbytečně fauloval. Anderlecht pak rychle vybojoval míč zpět. Přihrávkou do předu ale akci zkazil, jelikož nebyla přesná.
     
    32
    Bruggy vstřelily druhý gól, ale jejich radost netrvala moc dlouho, postranní rozhodčí zvedl nekompromisně praporek a odpískal se ofsajd.
     
    33
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je EMMANUEL BONAVENTURE DENNIS. Rozhodčí dostal ale do sluchátka pokyn od VAR sudího a ukazuje platný gól. Ten předtím obstaral Vanaken, který připravil akci. Následná dlouhá přihrávka dostala do úniku DENNISE a ten už gólmana Didillona lehce prostřelil.
    33. Emmanuel Bonaventure Dennis - 0:2
     
    35
    Hned po rozehrání se vrhl do předu Yannick Bolasie. Ten ale neuspěl. Získal aspoň rohový kop pro svůj tým.
     
    36
    Rohový kop nebyl rozehrán vůbec špatně! Míč přiletěl asi k puntíku, kde si pro něj chtěl skočit Horvath, ten na něj ale nedosáhl a rukou ho jen trošku nasměroval k dalším hráčům. Nikdo ale nedorazil.
     
    37
    A nyní už kombinují zase Bruggy. Anderlecht dělá zbytečné chyby v obraně a pokud tohle nezlepší, zůstane pátý s už dvěma prohrami.
     
    39
    Dennis si chtěl přilepšit přímým kopem a opravdu nehezky se potopil, bez jakéhokoliv dotyku. Rozhodčí okamžitě a bez debat uděluje žlutou kartu.
     
    40
    Anderlecht už nutně potřebuje poločasovou pauzu na nabrání sil, probrání chyb které dělá a nějaké ty motivační slova. Jejich hra je otřesná.
     
    41
    Vlastně jediné, co domácí posledních pár minut dělají je to, že když se dostanou k míči, tak jen jdou ke své bráně a tam přihrávají.
     
    42
    Domácí sice dostali míč po faulu, ale hned o něj zase přišli. Bruggy je v tuto chvíli neskutečně přehrávají a pro domácí je jediným štěstím, že jejich protivník má pohodlný náskok a nikam nespěchá, jinak už by to mohlo skončit katastrofálním výsledkem.
     
    44
    Tři pokusy Brugg v krátkém sledu prověřily domácího brankáře Didillona. Ani jeden pokus ale neměl gólové parametry a Didillon může poděkovat za něco, co ho udrží v provozu.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty, i když se mi nezdá, že by se nějak zvlášť dlouho přerušovalo.
     
    45+1
    Anderlecht po kratší odmlce opět na útočné půlce. Zde zkoušel centrovat, centr byl dobrý, ale následná hlavička ne, vůbec totiž nemířila dopředu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase si Bruggy odnášejí docela hezký náskok 0:2. Vzhledem k průběhu zápasu může být nakonec Anderlecht celkem rád, že je to jen náskok dvougólový. i domácí měli pár šancí, ty ale nevyužili a tím pádem musí zabrat nyní.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Anderlecht začal druhou půli stejně jako tu první aktivněji. Nyní byl jeden z hráčů faulován a tak se k nim míč opět vrací.
     
    48
    Obradovič nyní předvedl zákrok, který mohl být určitě i kartový. Jelikož už jednu kartu má, může teď rozhodčímu líbat nohy za to, že se nad ním smiloval.
     
    49
    Bruggy se zablýskly u vápna, ale první útočnou šanci si nepřipsaly a Anderlecht jim míč vzal. Nyní se snaží projít za půlící čáru.
     
    50
    V hlavní roli Bolasie! Ten si nyní na kraji vápna u čáry otočkou prošel 2 obránce, naznačil pohyb a nakonec oklamal třetího a nebýt uklouznutí, mohl tuto akci ozdobit gólem.
     
    52
    Nyní už zahrozily i Bruggy ale obrana domácích byla jistá a přesvědčivá.
     
    53
    A opět si Anderlecht dovolil velké věci! Další hráč si ve vápnu prošel pár obránců a nakonec ho podrazil až stopér hostů Pravděpodobně byl ale první kontakt s míčem.
     
    54
    Bolasie narazil Verschaerenovi a ten sr snažil zakončit, ale protihráč mu míč zablokoval a nyní se bude kopat rohový kop.
     
    54
    Rohový kop se opakoval, nyní domácí zvolili variantu na krátko. Hosté byli ale dobře rozestavení a presingem zahnali domácí až za čáru.
     
    55
    Bolasie je zatím nejlepším hráčem druhého poločasu! Nyní vymyslel další skvělou akci, když si naběhl na míč, oklamal obránce a přihrával volnému hráči do středu vápna. Tam ale výtečný skluz předvedl jeden z obránců.
     
    56
    Další centr z pravé strany skoro od praporku nebyl úspěšný, protože po něm vyskočil Horvath a lapil ho. Bruggy se zatím drtivému tlaku Anderlechtu brání, ale jak dlouho to může trvat?
     
    57
    Za prvních 12 minut poločasu druhého si Anderlecht vytvořil stejně, ba možná i více šancí, jak za celou první půli. Hlavně těch obrovských bylo o dost více.
     
    59
    Tlak domácích trošku opadl, nechali Bruggy vydechnout. To je lae možná špatná strategie a klíčový okamžik, protože jsem si jistý, že takovému tlaku, který vyvíjeli, by se už hosté moc dlouho bránit nedokázali.
     
    60
    Po nějakých osmi minutách se dostal do vápna i hostující Club Bruggy. Nic zde ale nepředvedl a míč si nechal vzít domácím manšaftem.
     
    61
    Nyní se skvěle hrající Bolasie ukázal i v tom špatném světle. Na bránícího Matu Pedra Lourencoeho udělal šlapáka, kdy bu kromě paty vzal i kotník. Možná se dalo pískat i něco víc.
     
    62
    Mata Pedo Louenco je nyní na trávníku ošetřován lékaři. Přihlížející hráči se jen diví.
     
    63
    Anderlecht se již zase dostává do útoku a začíná předvádět tlak. První útok byl úspěšně odražen, ale odskákajíc míč domácí opět zachytili.
     
    64
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PIETER GERKENS. Po velmi dobře sehrané akci domácích se k míči dostal samostatně před bránu právě tento hráč a chladnokrevně zakončil.
    64. Pieter GERKENS - 1:2
     
    65
    Z fanouškovské strany přiletěla k brankáři Horvathovi tmavě modrá až fialová dýmovnice. Můžeme si podle barev klubových a barev dýmovnice domyslet, který z fanouškovských táborů jí tam hodil.
     
    66
    Další samostatný únik na domácí straně. Amuzu si ale předkopl míč a z obrovského úhlu (skoro od čáry) už dokázal míč jen dostat do náruče gólmana.
     
    68
    Anderlecht se nacházel v další výborné pozici, kdy to vypadalo, že Bolasie se opět dostane do samostatného úniku. Nakonec na poslední chvíli mu ale míč vykopl obránce hostů.
     
    69
    Dalším z domácích hráčů, který si zasloužil žlutou kartu se stává Adrien Trebel.
     
    70
    Čas se krátí, do konce zápasu zbývá cca 20 minut a stav je stále 1:2. Vidíme ale úplně jiný Anderlecht, než v prvním poločase.
     
    71
    Trenér hostujícího Clubu Bruggy se rozhodl k prvnímu střídání. Ambarat je již na hřišti a odpočívat jde Schrijvers.
     
    72
    První střídání využívá také Anderlecht. Appiaha nahrazuje Sanneh.
     
    74
    Střelec gólu Brugg, Dennis, možná i vinou žluté karty odehrál nyní své poslední minuty v zápase. Nahrazuje ho Groeneveld.
     
    75
    Anderlecht již netlačí tolik, co předtím. I tak je ale po celý druhý poločas značně lepší, než v tom prvním. A ve druhém poločase je dokonce i lepší než soupeř.
     
    76
    Po faulu se Bruggy dostaly k míči a po sérii krátkých přihrávek vzadu hřiště nyní vystřelily dopředu. Jenže zde o míč Bruggy přišly.
     
    77
    Brandon Mechele nehezky kopnul do kotníku Yannicka Bolasieho a za to si po právu zasluhuje žlutou kartu.
     
    78
    Další infarktové stavy připravili domácí fanouškům Brugg, když nyní 2 střely domácích zablokovali hosté až na poslední chvíli.
     
    79
    Mbodji se nyní dopustil faulu zezadu, který rozhodčí kartou neocenil. Faulovaným byl Mata Pedro Lourenco.
     
    80
    Bolasie se opět vytáhl, když ve vápně dostal přihrávku, udělal si to parádně, jenže byl v nátlaku protihráč, který ho už dobíhal a tak míč rychle vystřelil, a bohužel pro něj nepřesně.
     
    81
    Deset minut zbývá domácím na vyrovnání, popřípadě ujmutí se vedení. Nyní zahrají přímý kop, ale z hodně velké vzdálenosti.
     
    82
    Nyní přichází změna v ofenzívě, kdy jde útočnou řadu posílit Santini. Místo něj půjde sedět Gerkens.
     
    83
    Rohový kop, který nyní domácí vybojovali se mohl stát další velkou příležitostí pro srovnání. Jenže na něj byla hostující obrana připravena.
     
    84
    Následně se kopal kop i z druhé strany. Míč ale vápnem proskočil a naše ho domácí hráč až u rohu hřiště. Nyní už hrají hosté.
     
    85
    Mbodji je dalším hráčem, který dnes bez žlutého trestu neodejde. Už je čtvrtým hráčem svého týmu.
     
    86
    Po opravu ale opravdu dlouhé době byly Bruggy v pokutovém území. Kolem Didillona proletěl centr, ale nikdo míč do branky nedorazil.
     
    87
    Bruggy opět získaly míč a blíží se k vápnu. Že by možná šance na pojištění vedení? Uvidíme v nejbližších sekundách.
     
    88
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Autorem branky je ARNAUT GROENEVELD. Zklamání hráči Anderlechtu nemůžou stále uvěřit. Střídající Groeneveld jim asi definitivně odebral všechny body, když si prošel vápnem jako nůž máslem. A následně zakončil.
    88. Arnaut GROENEVELD - 1:3
     
    89
    Anderlecht se řítí k pásmu. Pokusí se ještě zabojovat alespoň o snížení náskoku? Zatím hráči kombinují.
     
    90
    Anderlecht právě vstřelil branku!
    Autorem branky je ADRIEN TREBEL, který domácím dává ještě naději. Po vyražené střele byl TREBEL připraven a nekompromisně hlavičkou poslal míč do sítě.
    90. Adrien TREBEL - 2:3
     
    90+1
    Nastavují se ještě 3 minuty nad standardní hrací dobu. Uvidíme ještě drama?
     
    90+2
    Najar jde na hřiště logicky posílit útok. Místo něj si jde sednout Obranivić, ketrý už má žlutou kartu.
     
    90+3
    Domácí měli ve vápně ještě několik šancí a závěr zápasu je opravdu nervy drásající. Nyní už se ale Bruggy osvobodily a pravděpodobně zachránily 3 body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 4:0. Rohy: 6:6.
     
    Tak a je konec. I přes tento drtivý tlak Anderlechtu, který po poločase předvedl zlepšení o 150% nakonec prohrává a všechny 3 body odváží Bruggy, které tak vstřelily 3 góly po Gentu už druhému týmu. Po poločase Anderlecht začal pořádně útočit, po pár minutách tlaku, který se stupňoval byl domácí celek odměněn gólem. Poté měl několik tutovek, které ale nevyužil a po 80. minutě slavil opět Club Bruggy, za který se trefil střídající hráč Groeneveld. 2 minuty poté ještě snížil a dal maličkou šanci domácím Trebel, Anderlecht už ale nic neudělal a prohrává.
     
    Ode mne je to vše, děkuji, že jste četli online reportáž a z komentátorského postu se loučí Jiří Polášek. (22:36:18)

    Jiří Polášek

    Branky: 64. Gerkens, 90. Trebel – 5. Wesley, 33. Dennis, 88. Groeneveld

    Karty:   28. Obradović (AND), 61. Bolasie (AND), 69. Trebel (AND), 85. Mbodji (AND) – 39. Dennis (BGY), 77. Mechele (BGY)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 4:0. Rohy: 6:6.
    RSC Anderlecht: Didillon – Mbodji, Bolasie, D. Appiah (72. Sanneh), Lawrence – Kums, Gerkens (82. Santini), Trebel, Verschaeren – Amuzu, Obradović (90+2. Najar).
    Náhradníci: Boeckx – Bornauw, Kayembe, Najar, Saelemaekers, Sanneh, Santini, Žulj.

    Club Bruggy KV: Horvath – Mata, Mechele, Denswil – Dennis (74. Groeneveld), Vormer, Vanaken, Rits, Diatta – Schrijvers (71. S. Amrabat), Wesley.
    Náhradníci: Letica – S. Amrabat, D. Cools, Groeneveld, Openda, Peres, Rezaei, Vossen.
    bahis siteleri