Toronto – Tampa 1:3 (kon.) | Florida – NY Islanders 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Montreal 2:1 (kon.)
Carolina – New Jersey 3:1 (kon.) | Buffalo – Ottawa 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 4:1 (kon.)
St. Louis – Philadelphia 7:3 (kon.) | Nashville – Vancouver 3:2 (kon.) | Minnesota – Boston 0:3 (kon.)
Colorado – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:3 (kon.) | Vegas – Arizona 1:4 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 05.04.2019, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že si Penguins zajistili postup do vyřazovacích bojů, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (03:47:31)
     
    Československá stopa:

    Dominik Simon (PIT) žádný bod, 2 střely, 9:59 čas na ledě

    Filip Hronek (DET) žádný bod, 2 střely, 18:30 čas na ledě
    Martin Frk (DET) žádný bod, 4 střely, 13:33 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Phil Kessel (PIT) 2+1
    2. Sidney Crosby (PIT) 1+2
    3. Matt Murray (PIT) 33 zákroků, 1 inkasovaný gól, 97,1% úspěšnost zákroků
     
    Je to jasné, Pittsburgh postupuje do vyřazovacích bojů, kde se utká s Islanders! Domácí celek od začátku duelu byl lepším celkem, který kráčel za vítězstvím, což se mu také podařilo. Hráči Penguins si tak připsali poslední body, které potřebovali k definitivní jistotě. Utkání kralovala hlavně trojice Phil Kessel – Sidney Crosby – Patric Hörnqvist, které skvělým výkonem podpořil také Matt Murray. Ovšem abychom nemluvili jen o domácích, tak musíme přiznat, že Detroit měl také řadu příležitostí, ale doplatil dnes na nízkou produktivitu. Red Wings tak po šesti zápasech zůstávají poraženi, ovšem je jasné, že v posledním duelu sezóny budou chtít zvítězit.

    Střely na branku: 47:34.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:14.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Další přečíslení měli na svědomí hráči Red Wings! Filip Hronek přihrál přes bránícího hráče na levou stranu, kde se nacházel Matt Puempel. Jenže Matt Murray se skvěle přesunul a kotouč znovu zastavil.
     
    59:29
    Mezi kruhy zůstal zapomenutý Luke Witkowski, ke kterému sice spěchal Sidney Crosby, ovšem byl u něj pozdě. Jenže hostující útočník stejně nezamířil přesně.
     
    57:50
    Hráči Pittsburghu uháněli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Jake Guentzel, který mířil z pravé strany na zadní tyč, ovšem bránu netrefil.
     
    56:33
    Český útočník měl na holi branku, ale Matt Murray se rozchytal k velkému výkonu! Domácí brankář vyrazil kotouč do kruhu pro vhazování, kam přijel Martin Frk, jehož pokus mířil k bližší tyči. Jenže gólman Tučňáku se skvěle přesunul a znovu zasáhl.
     
    56:14
    Bryan Rust zvedl hlavu a u zadní tyče viděl svého kapitána. Ovšem zpoza branky přispěchal do stejného prostoru Joe Hicketts, jenž puk přizvedl do ochranné sítě.
     
    55:36
    A znovu se nehraje, jelikož domácí mužstvo nepřekonalo modrou čáru dle pravidel. Hra se znovu vrátí do středního pásma.
     
    55:22
    Hra se znovu přerušuje, protože tentokrát Pittsburgh vyhodil přes všechny čáry. Hra se vrací před branku, kterou hájí gólman Penguins.
     
    55:10
    Z levé strany pálil český obránce, který recept na překonání domácího brankáře nenašel. Filip Hronek mířil sice k zadní tyči, ale Matt Murray byl znovu připravený.
     
    Střely na branku: 46:30.
     
    55:06
    Po vystřídání se Detroit hnal do útočné akce, kterou zastavilo ofsajdové postavení. Po reklamní přestávce bude hra vykázaná do neutrální zóny.
     
    54:24
    Přihrávku po mantinelu zachytili hráči Red Wings, kteří posunuli hru na do středního pásma a rychle zamířili na střídačku.
     
    53:04
    Ovšem Penguins se do třetiny rychle vrátili, ale nahození od modré čáry skončilo v lapačce hostujícího maskovaného muže, jenž hru opět přerušil.
     
    52:48
    Po souboji u mantinelu se o přihrávku na modrou čáru pokusil Bryan Rust, který vyhnal domácí mužstvo ze třetiny.
     
    Střely na branku: 46:29.
     
    52:01
    Zakončení od modré čáry srazila domácí obrana do ochranné sítě. Je tu další komerční přestávka, po které se bude vhazovat před brankou Pittsburghu.
     
    51:15
    Ve vlastním oslabení se opět představil Jared McCann, kterému tato situace svědčí. Domácí útočník totiž orazítkoval brankovou konstrukci.
     
    50:28
    Střelu z vrcholu pravého kruhu mířil na branku, kde si s ním poradil brankář. Tyler Bertuzzi ho poté sekl přes lapačku, ovšem vylučovat se nebude.
     
    49:58
    Po rychlé kombinaci zakončoval z mezikruží Dylan Larkin, který mířil po ledě mezi brankářovy betony. Jenže gólman Penguins byl pozorný a se střelou si poradil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Bryan Rust – 2 min., sekání).
     
    49:06
    Hostující brankář si připisuje další zákrok do statistiky, když zastavil střelecký pokus z pravé strany. Následuje další vhazování před brankou Red Wings.
     
    48:48
    Do útočného pásma vletěl zleva Jared McCann, který zakončoval z kruhu pro vhazování. Ovšem puk zastavil Jimmy Howard, jenž utěsnil prostor mezi rukou a tělem.
     
    48:38
    Pittsburgh se nacházel pod tlakem, a tak raději po zisku černé gumy vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    48:17
    Od mantinelu mířil na zadní tyč Joe Hicketts, jehož pokus letěl těsně nad ledem. Domácí brankář si našel výhled a zasáhl betonem.
    46:36 Sidney CROSBY - 4:1
     
    46:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hattrick Philu Kesselovi není přán! Střelec z povolání trefil z levé strany bližší tyč, od které se puk odrazil do brankoviště. Před brankou byl důrazný SIDNEY CROSBY, jenž pohotově zareagoval a zametl kotouč do branky. Asistence: Phil Kessel a Patric Hörnqvist.
     
    46:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Andreas Athanasiou – 2 min., nesportovní chování + 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
     
    Střely na branku: 41:25.
     
    46:01
    Odražený puk získal Garrett Wilson, jehož pokus po ledě lapil na dvakrát Jimmy Howard. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    45:21
    Cink! Od pravého mantinelu zakončoval po ledě Justin Schultz, do jehož pokusu vložil hůl Patric Hörnqvist. Puk se sice rychle zvedl, ale zamířil jen do horní části bližší tyče.
     
    44:18
    Kotouč letěl po ose Jake Guentzel – Jevgenij Malkin – Sidney Crosby a zakončující Patric Hörnqvist. Po rychlé kombinaci švédský útočník prostor tří tyčí netrefil jen těsně.
     
    43:34
    Domácí hráči si otočili role! Phil Kessel přihrával mezi kruhy, kde se nacházel Sidney Crosby. Střelu po ledě pak Jimmy Howard vyrazil a Patric Hörnqvist se k dorážce neprobojoval.
     
    43:17
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., podrážení).
     
    42:57
    Red Wings se nacházeli pod tlakem a raději vyhodili za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce hostujícího maskovaného muže.
     
    42:12
    Z levé strany se před branku hnal Dominik Simon, jehož pokus vyrazil hostující brankář. Český útočník se pak rozsekal o mantinelu, ale dle záběrů je v pořádku.
     
    41:48
    Phil Kessel přejel modrou čáru a vystřelil. Jenže Jimmy Howard jeho pokus dobře viděl a schoval jej do výstroje.
     
    40:22
    Přes střed vletěl do útočného pásma Dylan Larkin, který střílel na vyrážečku brankáře. Ovšem Matt Murray obstál a nejproduktivnější hráč Detroitu poté netrefil prázdnou bránu, když kopíroval brankovou čáru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině už Detroit přidal, ovšem neproměnil své šance. Přesto si troufám tvrdit, že Penguins byli aktivnější a zaslouženě kráčí za vítězstvím. Vypadá to, že dnešním výsledkem se Pittsburgh v úvodním kole představí na ledě Islanders. Ovšem utkání má před sebou ještě dvacet minut, v nichž se Red Wings mohou vzepřít. O jediný zásah se v prostřední části postaral Phil Kessel, který zaznamenal druhý zásah v zápase.

    Střely na branku: 36:20.
    Střely na branku ve druhé třetině: 18:13.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Od pravého mantinelu se snažil vystřelit Filip Hronek, ale trefil prvního bránícího hráče. Akce Detroitu pokračovala, jenže v druhé části se nic zásadního nestane.
     
    39:09
    Přihrávku před branku srazil do ochranné sítě dnes skvěle hrající Marcus Pettersson. Následuje vhazování po pravé ruce domácího maskovaného muže.
     
    38:44
    Marcus Pettersson přibrzdil ve středním pásmu Darrena Helma, jenž vystavil spoluhráče do ofsajdu. Hra se stěhuje zpátky do středního pásma.
     
    38:08
    Pittsburgh se naházel pod tlakem, a tak vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění. V přerušené hře se na rozhodčí hodně zlobí Erik Gudbranson, kterého krosčekem do zad atakoval Martin Frk.
     
    37:24
    Sidney Crosby chtěl spoluhráči přihrát o mantinelu, jenže puk příliš přizvedl a poslal jej mezi spoluhráče na střídačce. Hra se tak opět stěhuje před branku Penguins.
     
    36:47
    Za hostující obranou zůstal osamocený Patric Hörnqvist, který se sám hnal na brankáře. Ovšem Jimmy Howard si pohlídal mezeru mezi betony, ale také následnou dorážku švédského útočníka.
     
    36:20
    Phil Kessel měl na hokejce hattrick, ovšem nedal! Domácí útočník z osy hrací plochy mířil k pravé tyči, jenže Jimmy Howard jeho zakončení vyrazil.
    35:32 Phil KESSEL - 3:1
     
    35:32
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin v prvním zápase po zranění připisuje kanadský bod! Ruský útočník vyhrál vhazování na PHILA KESSELA, jehož pokus zamířil přesně nad lapačku Jimmyho Howarda. Asistence: Jevgenij Malkin.
     
    35:24
    Sidney Crosby přes celou šířku našel nalevo najetého Olliho Määttü, který zamířil jen do hostujícího brankáře.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2+2 min, vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Tyler Bertuzzi – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    Střely na branku: 29:18.
     
    34:19
    A mohlo být vyrovnáno! Puk se zpoza brány dostal rychle mezi kruhy, kam si najel Taro Hirose, jemuž puk z čepele hole sjel, a tak jeho pokus v pohodě lapil Matt Murray. Domácí gólman po zásluze sklidil potlesk.
     
    33:48
    Před brankou Detroitu se nacházel Jared McCann, kterého taky domácí kapitán viděl. Ovšem přihrávku přes soupeře na něho nedostal, a tak se hra znovu otáčí.
     
    33:23
    Nick Bjugstad si připisuje střelu zleva, ale Jimmy Howard byl dobře postavený a hru znovu přerušil.
     
    32:02
    Cink! Po pravé straně vnikl do útočné třetiny Jack Johnson, jehož zakončení zastavila bližší tyč. Ovšem jednalo se nejspíše o tečovaný pokus, protože puk se hodně vrtěl.
     
    31:45
    U pravé tyče se nacházel Anthony Mantha, který zadovkou hledal lépe postaveného spoluhráče. Ovšem v předbrankovém prostoru už nebyl nikdo v bílém.
     
    31:00
    Od modré čáry zakončoval Kris Letang, jehož pokus byl sice tečován, ale kotouč zamířil jen vedle levé tyče.
     
    Střely na branku: 26:16.
     
    30:35
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy Sidney Crosby, ovšem Jimmy Howard se skvěle přesunul a puk zastavil. Rozhodčí rychle přerušil hru, ale z hostujícího maskovaného muže černá guma vypadla. Jenže Jared McCann už se ani o dorážku nepokoušel, stejně by už byla zbytečná.
     
    30:20
    Zakončením se prezentoval český útočník, ovšem Dominik Simon trefil střeleckým pokusem zprava jen bránícího hráče. Red Wings se pak osvobodili jen vyhozením přes všechny čáry.
     
    29:37
    Z pravého kruhu zakončoval Phil Kessel, který nezamířil přesně. Jeho pokus měl takovou razanci, že donutil Pittsburgh k opuštění útočného pásma.
     
    29:24
    Domácí mužstvo se pokusilo o přihrávku na ruskou megastar. Jenže přihrávka byla nepřesná, a tak se píská další zakázané uvolnění.
     
    28:27
    Pittsburgh doslova opustil pozice v mezikruží! Od modré čáry až mezi kruhy si snadno najel Darren Helm, jehož pokus z nadějné pozice nebyl přesný.
     
    28:01
    Po střele z otočky vyrazil kotouč před sebe Matt Murray, o dorážku se snažil ještě Anthony Mantha, ovšem brankář Tučňáků ji nedopustil.
     
    27:24
    Po vyhraném vhazování zakončoval od modré čáry Anthony Mantha, jehož pokus byl zastaven bránícím hráčem. Do protiakce tak může jít domácí celek.
     
    Střely na branku: 22:14.
     
    27:13
    Hra se velmi rychle otočila a další zákrok do statistik zaznamenal také Matt Murray. Domácí brankář hru přerušil a po reklamní pauze se bude vhazovat znovu před ním.
     
    26:48
    Mezi bránícím hráčem a mantinelem proskočil Jared McCann, který zakončil z levého kruhu. Jeho pokus letěl pod horní tyčku, ale trefil Jimmyho Howarda do masky.
     
    25:54
    Na modrou čáru si pro kotouč sjel Tyler Bertuzzi, který ale nezamířil přesně. Akce Detroit ještě chvíli trvala, jenže bez střely mezi tři tyče.
     
    24:50
    Red Wings po snadném prohohození obránce ujížděli do přečíslení! Celou akci na sebe vzal Andreas Athanasiou, jehož pokus z levého kruhu zamířil jen do brankářových betonů.
     
    23:47
    Třetí formace Penguins kombinovala v útočném pásmu, ale střelu si nepřipsala. Hostující tým poté raději posunul černou gumu do neutrální zóny.
     
    23:05
    Obrana Detroitu se rozestavila na modré čáře, kde zastavila útok soupeře. Jake Guentzel neprošel do pásma a dopustil se ofsajdového postavení, hra je vykázaná do střední třetiny.
     
    22:35
    Po souboji u mantinelu kotouč zamířil mimo hrací plochu. Niklas Kronwall se dožadoval vyloučení, ale rozhodčí jsou jiného názoru.
     
    21:42
    Přihrávku na útočnou modrou čáru zastavil Jevgenij Malkin, od něhož se puk odrazil za branku Red Wings. Oba celky využívají situace a jdou střídat.
     
    20:50
    O dlouhou přihrávku se pokoušel Filip Hronek, jenže kotouč z jeho hole skončil na zakázaném uvolnění. Po vhazování střílel Phil Kessel, ovšem hostující brankář zasáhl.
     
    20:19
    Přihrávka přes celé pásmo měla mířit na domácího kapitána, ovšem černá guma byla obranou přibržděna. Pittsburgh poté musel vyklidit útočnou třetinu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvacetiminutovce vládl Pittsburgh, který ji otočením skóre zvládl také výsledkově. Tučňáci vletěli do zápasu ve velkém stylu, ale brankově se nezadařilo, a tak z přesilové hry udeřil Detroit. Hronkův pokus od modré čáry tečoval Matt Puempel, který otevřel skóre. Ovšem poté se ukázalo, jak je důležité mít v týmu Sidneyho Crosbyho, který byl u vyrovnání i vedoucí branky Penguins. Přesnými zásahy se prezentovali Jake Guentzel a v početní výhodě také střelec z povolání Phil Kessel.

    Střely na branku: 18:7.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry z jedné Filip Hronek, jehož střela byla nepřesná. Poté se Pittsburgh Penguins osvobodil vyhozením na icing.
     
    19:43
    Po souboji u zadního mantinelu kotouč mířil do brankoviště, ovšem Matt Murray byl pozorný a ještě nad brankou schoval kotouč do lapačky.
    18:18 Phil KESSEL - 2:1
     
    18:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Také Tučňáci využívají početní výhodu a převrací výsledek na svou stranu! Domácí kapitán se pokusil o přihrávku na zadní tyč, která byla zastavena. Ovšem Patric Hörnqvist přikopl puk znovu k němu. Sidney Crosby vystřelil do brankáře, ale dostal se k posunutí černé gumy na osamoceného PHILA KESSELA, jenž celou situaci dokončil. Asistence: Sidney Crosby a Patric Hörnqvist.
     
    17:17
    Na modré čáře se zjevil Jevgenij Malkin, jehož pokus byl nepřesný, ale od zadního mantinelu se odrazil před branku. V tomto prostoru se nacházel Sidney Crosby, jenž si zkrátil hokejku, ale puk ze vzduchu netrefil.
     
    17:03
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Anthony Mantha – 2 min., vysoká hůl).
     
    Střely na branku: 14:7.
     
    16:54
    Zprava na druhé straně střílel Jared McCann, ovšem Jimmyho Howarda nepřekonal. Následuje poslední reklamní pauza v první periodě, po které se bude vhazovat před brankou Detroitu Red Wings.
     
    16:21
    Přes osu se do střelecké pozice nacpal Andreas Athanasiou, jehož pokus vyrazil Matt Murray před sebe. Do tohoto prostoru najížděl také Martin Frk, kterého zpacifikoval Justin Schultz.
     
    15:00
    Vedle branky se nacházel Patric Hörnqvist, který se snažil zamést kotouč z ostrého úhlu kolem tyče do branky. Jenže hostující maskovaný muž byl na správném místě a připsal si další zákrok.
     
    14:01
    Velkou rychlost nabral ve středním pásmu Justin Schultz, jenž z pravého kruhu mířil na zadní tyč. Ovšem Jimmy Howard byl znovu výborně postaven a vyrážečkou zasáhl.
     
    13:27
    Z pravé strany vystřelil Jared McCann, jehož snažení zmařil brankář Red Wings. Hostující mužstvo poté vyhodilo jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    13:04
    Mezi trojici soupeřů se neohroženě vydal Sidney Crosby, jemuž byl puk odebrán. Ovšem černá guma zamířila k zadnímu mantinelu, kde se opět zjevil domácí kapitán.
    10:43 Jake GUENTZEL - 1:1
     
    10:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Před malou chvíli poskytl JAKE GUENTZEL v komerční přestávce rozhovor, kdy říkal, že přichází velký okamžik pro Penguins a nyní se raduje z vyrovnávací branky. Sidney Crosby přihrál před branku, kde se nacházel nejlepší střelec Pittsburghu, jenž trefil beton gólmana. Puk se odrazil na levý kruhy, odkud se Olli Määttä stáhl za branku. Z tohoto prostoru našel opět Jake Guentzel, jenž zamířil přesně. Asistence: Olli Määttä a Sidney Crosby.
     
    Střely na branku: 5:3.
     
    10:20
    Do samostatného úniku se vydal Martin Frk, který před brankovištěm zamíchal s pukem a vystřelil bekhendem pod horní tyč. Jenže Matt Murray situaci ustál a pokus zlikvidoval.
     
    09:58
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Justin Schultz, jenže domácí obránce brankový prostor netrefil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:16
    Od modré čáry se napřáhl Marcus Pettersson, jehož bombu vyrazil Jimmy Howard betonem. Poté se Detroit dostal alespoň do středního pásma.
     
    08:34
    Zpoza branky našel na levém kruhu Sidney Crosby Jareda McCanna, jemuž kotouč sjel z čepele hole, a tak do prostoru tří tyčí nezamířil.
    07:35 Matt PUEMPEL - 0:1
     
    07:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit využívá přesilovou hru a ujímá se vedení! Nejprve z vrcholu levého kruhu se napřáhl Martin Frk, jehož bombu vyrazil Matt Murray do strany. Akce trvala dál a ke střele od modré čáry se odhodlal Filip Hronek. Jeho pokus mezi kruhy tečoval ještě MATT PUEMPEL, a tak byl domácí gólman bez šance na zásah. Asistence: Filip Hronek a Taro Hirose.
     
    06:47
    Na modré čáře zaváhal Niklas Kronwall, který našel jen před sebou stojícího Teddyho Bluegera. Ovšem domácí útočník stál, a tak se s ním obránce stihl rozjet.
     
    05:50
    Po nepřesném nahození po vhazování se Penguins dostali k černé gumě, kterou vyvezli alespoň do středního pásma, ale poté o ni rychle přišli.
     
    05:40
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:50
    Od modré čáry vystřelil Jack Johnson, jehož pokus mezi kruhy zastavil Garrett Wilson. Domácí útočník chtěl z otočky ještě přihrávat, ale kotouč mu utekl, a tak se to nepodařilo.
     
    04:04
    Hostujícímu mužstvu se podařilo vyhrát vhazování a znovu vyhodit přes celé kluziště. Je jasné, že Detroit první oslabení přežije bez ztráty kytičky.
     
    03:27
    Red Wings přežili další kombinaci soupeře ve vlastním pásmu a poté posunuli hru do střední třetiny.
     
    02:21
    Z levého kruhu se před branku nacpal Patric Hörnqvist, jenž na dvakrát nepřekonal Jimmyho Howarda. Hra se otočila a před branku domácího celku se nacpal Darren Helm, jenž přestřelil.
     
    02:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Martin Frk – 2 min., sekání).
     
    01:57
    Dominik Simon přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Patric Hörnqvist, jehož pokus po ledě mířil do betonů hostujícího brankáře.
     
    01:08
    Jevgenij Malkin objel branku se snažil se přihrát před ní, ovšem obrana hostujícího celku si prostor pohlídala a situaci zastavila.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Sidney Crosby, který se sám vydal za branku soupeře. Od modré čáry vystřelil Kris Letang, jenž trefil soupeře před brankou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Do sestavy Pittsburghu se po zranění vracejí dva důležité články. Kris Letang i Jevgenij Malkin totiž doléčili zranění a budou opět svému celku k dispozici. Oba hráči se vrátili na svá tradiční místa a mohou společně se spoluhráči, posunout definitivně Penguins do vyřazovací fáze sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.

    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa:

    Filip Hronek (DET) 21 bodů (5+16), 44 odehraných zápasů
    Libor Šulák (DET) žádný bod, 6 odehraných zápasů
    Martin Frk (DET) 6 bodů (1+5), 28 odehraných zápasů
    Filip Zadina (DET) 3 body (1+2), 9 odehraných zápasů

    Dominik Simon (PIT) 28 bodů (8+20), 69 odehraných zápasů
     
    Oba celky se naposledy utkaly ve středu v noci a z vítězství se radovali hráči Red Wings, kteří zvítězili 4:1. Ovšem dnes jen nový den a utkání začíná za bezbrankového stavu. Pojďme si oba soupeře krátce představit. Při pohledu na tabulku zjistíme, že Detroit dlouhodobou část už jen dohrává, což vyvracují výsledky. Hostující celek totiž v šesti posledních případech vždy zvítězil. Při pohledu na tabulku Východní konference zjistíme, že Red Wings se nacházejí na třináctém místě, když vyválčili čtyřiasedmdesát bodů. V předchozím dni podepsal nový kontrakt trenér Jeff Blashill, jemuž v závěru sezóny schází hned deset hráčů. Pokud se podíváme na druhou stranu, tak Pittsburghu stačí dva body k postupu do vyřazovacích bojů nebo zaváhání jednoho ze trojice Carolina, Columbus a Montreal. Tým sestavený kolem kapitána Sidneyho Crosbyho získal sedmadevadesát bodů, což ho posílá na šestou příčku konference. Zatím to vypadá, že Penguins by v úvodním kole play-off měli narazit na Islanders, ovšem může ještě změnit Carolina, která se nachází jen dva body za domácím celkem. V osudí je také otázka, zda budou doma začínat Ostrované nebo Tučňáci.

    Nejproduktivnější hráči Penguins:

    Sidney Crosby 95 bodů (33+62)
    Phil Kessel 79 bodů (25+54)
    Jake Guentzel 73 bodů (38+35)

    Nejproduktivnější hráči Red Wings:

    Dylan Larkin 73 bodů (32+41)
    Andreas Athanasiou 53 bodů (30+23)
    Anthony Mantha 47 bodů (24+23)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u kanadskoamerické NHL, v níž se základní část chýlí ke konci. V dalším střetnutí se představí Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 11. Guentzel (Määttä, Crosby), 19. Kessel (Crosby, Hörnqvist), 36. Kessel (Malkin), 47. Crosby (Kessel, Hörnqvist) – 8. Puempel (Hronek, Hirose)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Määttä, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Blueger.
    Detroit Red Wings: Howard (Fulcher) – Hronek, Kronwall (A), Bowey, Hicketts, McIlrath, Chelios, Witkowski – Mantha (A), D. Larkin, Bertuzzi (A) – Helm, Athanasiou, Hirose – Frk, Ehn, Kuffner – Turgeon, Puempel.

    Rozhodčí: Skilliter, Kozari – Amell, Driscoll

    Diváci: 18 574
    thejrc.org