Neapol – Atalanta BC 1:2 (kon.)
konec
SSC Neapol
1:2 (1:0)
Atalanta Bergamo
Pondělí 22.04.2019, 19:00 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9. (20:52:59)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Bergama, které svého soupeře porazilo poměrem 2:1. Neapol sice mohla ve druhém dějství navýšit své vedení, avšak na brankové čáře zasáhl jeden z protihráčů. To zřejmě byl klíčový moment tohoto zápasu, neboť Atalanta otočila zápas ve svůj vlastní prospěch. Nejprve se o vyrovnávací branku postaral Zapata, načež dílo zkázy dovršil Pašalić. Neapol se v závěru snažil o vyrovnání, avšak na něj měla příliš málo času.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Navíc si velezkušený Gómez došel pro zisk standardní situace, kterou sám rozehrál zpětnou přihrávkou na Masiella.
     
    90+1
    Younes si za pokutovým územím hledal střeleckou pozici, kterou nakonec našel. S jehož sraženou ránou si hostující brankář dokázal poradit.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Nenápadná akce domácích přinesla střelecký pokus v podání Callejóna, jehož rána z první směřovala přímo do rukavic brankáře Golliniho, jenž zasáhl svědomitě.
     
    88
    Domácí se nemohou dostat k žádnému náporu, naopak soupeř vhazoval od levé autové čáry. Castagne hledal své kolegy, kteří se k míči nedostali.
     
    85
    Navíc to zkušeně udělal Zapata, který si dal před tělo balón, což vedlo k dalšímu nedovolenému zákroku domácích. Bergamo s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    84
    Allan celkem zbytečně riskoval u svého pokutového území, kde jeho přihrávku zablokoval napadající protihráč, od kterého se míč odrazil do moci domácích.
     
    83
    V tuto chvíli to bude mít Neapol hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce nezbývá moc času, avšak ještě nepředbíhejme.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Fabián Ruiz (SSC Neapol).
     
    81
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Simone Verdi.
    80. Mario PAŠALIĆ - 1:2
     
    80
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou dokonce do překvapivého vedení! Velký kus práce odvedl Iličić, kterému se podařilo vysunout Zapatu, jenž neměl na zakončení moc času. Místo toho přihrál za sebe na volného MARIA PAŠALIĆE, který úspěšně zamířil do opuštěné svatyně domácích.
     
    80
    Hlavní sudí ponechal Neapoli výhodu, přičemž nakonec nemusel píšťalku použít. Místo toho jsme sledovali centr v podání Hysaje, jenž skončil v náruči brankáře.
     
    79
    Koulibaly nyní kraloval ve vzdušném souboji, načež hlavičkou přiťukl míč na nohu volného Ruize, který v tuto chvíli peláší středem hrací plochy.
     
    78
    Aktivní Iličić si potáhl míč na levou nohu, avšak jeho ránu dokázal Ospina zneškodnit. Za pokutovým územím číhal de Roon, jenž pro změnu mířil vedle tyče.
     
    77
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Dries Mertens, přichází Amin Younes.
     
    77
    Následně si Ospina připsal rutinní zákrok, padající míč navíc hravě zkrotil do své náruče. Po jeho pasu bylo pískáno, faulem si totiž pomohl Callejón.
     
    76
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Robin Gosens.
     
    75
    Iličić si všiml naběhnuvšího Hateboera, na kterého okamžitě adresoval prudkou kolmici. Druhý jmenovaný se za sebe nedíval, míč nakonec skončil na jeho patě.
     
    74
    Najednou jsou hosté mnohem aktivnější, avšak před malým momentem nevyšla Castagnemu dalekonosná nabídka na kolegu, před kterým zasáhl Hysaj.
     
    73
    Hlavní sudí nyní cosi řešil s hostující lavičkou, nakonec to vypadá, že hlavní lodivod Atalanty, byl vykázán na tribunu. Těžko říct, co se mu nelíbilo.
     
    71
    Navíc tu máme žlutou kartu. Vyfasoval jí domácí Koulibaly, který na polovině hrací plochy fauloval Zapatu.
    69. Duván ZAPATA - 1:1
     
    69
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Až nyní to hostujícímu celku konečně vyšlo! Iličić si totiž narazil se spoluhráčem na pravé straně, následně se Hateboer dostal až do pokutového území, kde na přízemní nabídku reagoval DUVÁN ZAPATA, jenž doslova procedil míč za brankáře Ospinu.
     
    68
    To nebylo vůbec špatné. Obrana domácích se najednou rozestoupila, čehož mohl využít Iličić. Jeho finální přihrávka na Zapatu trefila posledního obránce.
     
    67
    Castagne se postavil k provedení autového vhazování, načež došlo k přenesení hry. Aktivní Mertens ale vystihl rozehrávku, načež mířil do boční sítě.
     
    64
    Nyní si domácí přichystali rohový kop z levé strany. Mertens kroutil míč do malého vápna, kde v hlavičkovém souboji uspěl urostlý obránce Djimsiti.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Neapol stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Atalanta ale nyní působí mnohem aktivnějším dojmem.
     
    62
    Nyní se Mertens prohnal s míčem až do pokutového území, kde se ještě snažil najít kolegu Milika, který měl k prudké přihrávce skutečně hodně daleko.
     
    61
    Allan se dostal až ke svému pokutovému území, odkud se rozhodl o roztažení hry k pravé autové čáře, kde Malcuit otřel míč o nohu jednoho z protihráčů.
     
    60
    Před malým momentem se nám připomněl pomezní sádí, který si všiml velice těsného ofsajdu domácích. Byl to zřejmě Mertens, jenž se nacházel za obranou.
     
    59
    Nyní se podařilo včas vystoupit právě Hateboerovi, který přečetl přihrávku protihráče. Jeho celek se dostal k dalšímu zakončení, které směřovalo vedle.
     
    58
    Včas se ke svému pokutovému území vrátil Luperto, který navíc za sebe nepustil Hateboera. Naopak prvně jmenovaný odehrál míč na jistotu do zámezí.
     
    57
    Na opačné straně to vypadalo, že se Malcuit prožene až ke střele, avšak na poslední chvíli ho zradilo vedení balónu. Gollini tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    56
    Následně se k velice nebezpečnému zakončení dostal kapitán Gómez, jehož rána ještě skočila. Ospina měla velké problémy, následná dorážka mířila vedle.
     
    55
    Následně ještě Masiello roztáhl hru na levou stranu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Allan. Bergamo se rozhodlo rozehrát nakrátko, díky čemuž se usadilo u míče.
     
    54
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Remo Freuler, přichází Josip Iličić.
     
    53
    O dalekonosný pas se pokoušel Djimsiti, který chtěl na druhé straně hrací plochy nastartovat Zapatu, avšak mnohem rychlejší byl pozorný zadák Koulibaly.
     
    52
    Důkladný rozbor předešlé situace prokázal, že míč sice byl za čárou, avšak ne celým objemem. Atalanta tak přečkala kritický moment, stále prohrává o jednu branku.
     
    51
    Neapol mohla jít do dvoubrankového vedení! Sám na branku totiž uháněl Milik, kterému se podařilo přehodit brankáře, avšak na poslední chvíli odklízel z brankové čáry protihráč.
     
    50
    Jednalo se o rozehrávku nakrátko, která nakonec přinesla střelecký pokus v podání Koulibalyho. Jeho nepřipravené zakončení nakonec mířilo vysoko nad.
     
    49
    Nyní musel Gollini zasahovat, nakonec se mu podařilo vyrazit míč vedle sebe. To vše znamená, že Neapol bude moci rozehrávat rohový kop z levé strany.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si s míčem zahrál hostující brankář Gollini, který při rozehrávce chyboval. Jeho spoluhráči dokázali hrubici včas zažehnat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Gianluca Mancini, přichází José Luis Palomino.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl z hlediska atraktivity celkem nezáživný. Úvodní minuty totiž nepřinášely nic moc zajímavého, naopak jsme většinu času sledovali hru ve středu hrací plochy. Směrem dopředu byla přeci jenom nebezpečnější Neapol, jenž se po vlastní brance nakonec dočkala kýžené branky. Domácí dokonce mohli vedení navýšit o další branku, což se nepovedlo. Atalanta se směrem dopředu zatím trápí, ve druhém dějství se musí herně zlepšit.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    O autové vhazování se ještě postaral domácí Hysaj, který zvolil spolupráci s vedle stojícím Zielinskim, jenž pro změnu raději uklidnil hru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Masiello trochu zahnal své spoluhráče, avšak ti to nakonec zvládli na jedničku. Konec prvního poločasu se pomalu a jistě blíží.
     
    43
    Už se opět pokračuje ve hře, nakonec Freuler sportovně odevzdal míč svému soupeři. S ním si zahrál také brankář Ospina, který odkopl na druhou stranu.
     
    41
    Nyní na zemi skončila ndvojice Zapata – Callejón, přičemž to trochu hůř odnesl druhý jmenovaný. Nakonec bylo pískáno ve prospěch domácího mužstva.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Milik předvedl ukázkové zpracování míče, načež roztáhl hru na levou stranu, kde Zieliński neobešel Manciniho. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    38
    Na opačné straně musel poprvé vážněji zasahovat také Ospina, kterému míč vypadl z náruče. Hosté tak zahrávali rohový kop, který skončil na hlavě Koulibalyho.
     
    37
    Masiello spěchal s míčem zpět ke své brance, načež si pomohl přihrávkou na Golliniho. Atalanta je častěji u hracího předmětu, nyní ale váhá s rozehrávkou.
     
    36
    Mohlo to být o dvě branky! Do nadějné příležitosti se totiž dostal Zieliński, který v tísni nakonec zvolil ránu pravou nohou, kterou dokázal Gollini zneškodnit.
     
    35
    Náramným způsobem to před malým momentem provedl Mertens, který se drzým průnikem dostával až do malého vápna, kde ho nakonec zastavil Djimsiti.
     
    34
    Až nyní se před Freulerem otevřel prostor, avšak včas přiběhl domácí Allan, který tak zavřel prostředek hřiště. Atalanta to v tuto chvíli zkouší přes pravou stranu.
     
    33
    Djimsiti v roli posledního obránce raději počkal na podporu svých spoluhráčů, načež se k míči dostal také Hateboer, jenž byl vytlačen aktivním Mertensem.
     
    32
    Odkop domácího brankáře nakonec zamířil k půlící čáře, kde v souboji uspěl de Roon. Bergamo se nedostalo přes střed hřiště, tam totiž číhal Allan.
     
    31
    Na opačné straně hrací plochy to zkoušel Pašalić, kterému se v pokutovém území nepodařilo najít žádného ze spoluhráčů. Ospina tak bude moci vykopávat.
     
    30
    Dost možná ještě dojde ke korekci předchozího střelce, možná se jednalo i o vlastní trefu. To ale na výsledku nemá žádný vliv, Neapol tak vede o jednu branku.
     
    29
    Hysaj tak dlouho protestoval, až nakonec obdržel žlutou kartu.
    28. Gianluca MANCINI - 1:0
     
    28
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Callejón potáhl míč přes střed hrací plochy, načež na pravém křídle našel naběhnuvšího Malcuita, který ihned poslal ostrou přihrávku do malého vápna. Tam se po míči vrhla početná skupina hráčů, nakonec je za střelce označen hostující GIANLUCA MANCINI, jenž si tak střílí vlastní branku.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou přesnou trefu. O něco aktivnější je Neapol, avšak i ta naráží na obranu soupeře.
     
    23
    Najednou se do střelecké pozice dostával nevýrazný Milik, který prováhal ideální moment k zakončení. Naopak jeho ránu pravou nohou dokázal srazit de Roon.
     
    22
    Domácí hráči tak dlouho kombinovali na vlastní polovině, až se do rozehrávky zapojil také brankář Ospina, který po chvilkovém váhání našel volného Ruize.
     
    21
    Už to vypadalo, že Callejón dosáhne na padající míč, avšak opak byl pravdou. Jako první se k němu dostal Gollini, který ho na jistotu ukryl do svých rukavic.
     
    20
    Celkem hodně času měl kolem sebe Allan, který to zkoušel kolmicí na levou stranu, kde zasahoval Hateboer. Domácí se ale rázem dostali zpět k balónu.
     
    19
    Zapata si potáhl míč směrem do pokutového území, kde jeho přihrávku dokázal srazit vracející se Luperto. Také Bergamo bude zahrávat vůbec první rohový kop.
     
    18
    De Roon se pokoušel na pravé straně najít Pašaliće, ke kterému míč nakonec nedoletěl. K vyvezení se tak dostal Hysaj, jenž se dostal na druhou polovinu.
     
    17
    Ospina našel ve středu hrací plochy Zielinskiho, který v tísni přihrával zpět, přičemž domácí brankář měl menší potíže. Nakonec to zvládl na jedničku.
     
    16
    Jenomže Neapol se daleko s míčem nedostala, což se dalo říct také o hostujících hráčích. Balón skončil v zámezí, Hysaj tak provedl aut z levé strany.
     
    15
    Náramně čistý zákrok předvedl domácí zadák Koulibaly, který u hranice šestnáctky přijel skluzem pod Zapatu, jenž byl zastaven v rámci pravidel.
     
    14
    Malcuit i v tomto případě vyprodukoval pouze zpětnou přihrávku až na Ospinu, jenž i tentokráte volil příhru do strany, kde se nacházel zcela volný Hysaj.
     
    13
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Vlad Chiricheş, přichází Sebastiano Luperto.
     
    13
    Sportovní gesto od Mertense, který po pádu na zem sám ukazoval, že se o nedovolený zákrok nejednalo. Hlavní sudí tak nemusel situaci přezkoumávat u videa.
    12. Gollini nakonec nefauloval.
     
    12
    Sám na branku uháněl Mertens, proti kterému vystartoval hostující brankář Gollini. Domácí forvard sice upadl na zem, avšak hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    11
    Nyní si Zapata nedokázal pohlídat ofsajdové postavení, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí. Neapol tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    10
    K rozehrávce volného kopu se postavil zadák Chiriches, který zvolil přihrávku na brankáře Ospinu, jenž pro změnu našel na levé straně Koulibalyho.
     
    9
    Za obranu se pokoušel vydat Zapata, ke kterému včas přistoupil Malcuit, který si doslova vymodlil nedovolený zákrok. Prvně jmenovaný se výroku hodně diví.
     
    8
    Djimsiti úspěšně přenesl hru k pravé postranní čáře, kde si Hateboer poradil s těžkou přihrávkou. Následně se po levém křídle nedostal hostující Masiello.
     
    7
    Aby toho nebylo málo, tak pro změnu skončil na zemi Allan, kterého nevybíravým způsobem přišlápl jeden z protihráčů. Tentokráte se žlutit nebude.
     
    6
    Ve středu hrací plochy se do těžké pozice dostal hostující de Roon, kterého nakonec vysvobodil nedovolený zákrok. Atalanta rozehrála raději po zemi.
     
    5
    Z hodně velké vzdálenosti to pohotovým pokusem zkoušel právě Callejón, jehož rána pravou nohou nebyla špatná. Gollini nakonec zasahoval nadvakrát.
     
    4
    Autového vhazování se ujal domácí Malcuit, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Callejóna, jenž pro změnu přihrával zpět na obrannou polovinu.
     
    3
    Neapol měla hned v úvodu utkání k dispozici standardní situaci z levé strany. K rozehrávce se postavil středopolař Zielinski, jenž našel pouze náruč brankáře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Žlutou kartu dostává Gianluca Mancini (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Ospina – Malcuit, Chiricheş, Koulibaly, Hysaj – Callejón, Allan, P. Zieliński, Ruiz – D. Mertens, Milik.
    Náhradníci: Karnezis, Meret – Gaetano, Ghoulam, L. Insigne, Luperto, Verdi, Rui, Younes.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Djimsiti, Mancini, A. Masiello – Hateboer, Freuler, de Roon, Castagne – Pašalić, D. Zapata – A. Gómez.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Barrow, Colpani, Del Prato, Gosens, Ibañez, Iličić, Palomino, Pessina, Piccoli, Reca.

    Rozhodčí: Orsato – Di Iorio, Schenone.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Na opačné straně stojí nevyzpytatelná Atalanta, která letos podává velice sympatické výkony. Bergamo se v současné době nachází na sedmé pozici, tedy na příčce, která nezaručuje žádnou účast v pohárové Evropě. Atalanta má vše ve vlastních rukou, navíc manko na čtvrtý AC Milán činí pouze tři body, což by se v případě vítězství v tomto utkání, mohlo vymazat. Hostující tým tohoto zápasu v posledních dvou ligových zápasech remizoval, v obou případech se jednalo o bezbrankové výsledky. Nejprve Atalanta uhrála cenný bod na hřišti Interu, posléze bod darovala také Empoli, jenž hraje o sestup. Bergamo nebude favoritem tohoto zápasu, avšak může mile překvapit.
     
    SSC Neapol

    Fotbalisté Neapoli si i v letošním ročníku dali za cíl zisk mistrovského titulu, což se ale nepovede. Juventus totiž dokázal v posledním kole zvítězit, díky čemuž si před kol před koncem soutěže zajistil první pozici. Neapol se tak v tuto chvíli bude pokoušet o udržení druhé příčky, přičemž na druhý Inter má náskok šesti bodů. Domácí celek tohoto zápasu v minulém kole po dvouzápasové odmlce konečně zvítězil, uspěl totiž na hřišti posledního Chieva, které prohrálo poměrem 1:3. Neapoli se na domácím stadionu celkem daří, z celkových šestnácti zápasů vyhrála hned v jedenácti případech, navíc pouze jeden jediný zápas přinesl porážku, a sice právě souboj proti Juventusu, který vyhrál výsledkem 2:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SSC Neapol a Atalanta Bergamasca Calcio.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Branky: 28. Mancini (vla.) – 69. D. Zapata (Iličić), 80. Pašalić (D. Zapata)

    Karty:   29. Hysaj (NEA), 71. Koulibaly (NEA), 82. Ruiz (NEA) – 1. Mancini (ABC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 9:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:9.
    SSC Neapol: Ospina – Malcuit, Chiricheş (13. Luperto), Koulibaly, Hysaj – Callejón, Allan, P. Zieliński (81. Verdi), Ruiz – D. Mertens (77. Younes), Milik.
    Náhradníci: Karnezis, Meret – Gaetano, Ghoulam, L. Insigne, Luperto, Verdi, Rui, Younes.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Djimsiti, Mancini (46. Palomino), A. Masiello – Hateboer (76. Gosens), Freuler (54. Iličić), de Roon, Castagne – Pašalić, D. Zapata – A. Gómez.
    Náhradníci: Beriša, F. Rossi – Barrow, Colpani, Del Prato, Gosens, Ibañez, Iličić, Palomino, Pessina, Piccoli, Reca.

    Rozhodčí: Orsato – Di Iorio, Schenone
    bahis siteleri