Finsko – Švýcarsko 3:0 (kon.) | Francie – Maďarsko 0:5 (kon.) | Česko – Rusko 2:3 (po pr.)
konec
Francie
0:5 (0:2, 0:0, 0:3)
Maďarsko
Pátek 26.04.2019, 15:00 • Zimní stadion Příbram • Evropský pohár žen do 16 let • Skupina B
Partner:
     
    Maďarky si tak výhradně zásluhou první formace připisují úvodní vítězství na turnaji a budou bojovat o pátou příčku. Francouzky dál zůstávají bez bodu a i přes solidní aktivitu či bojovnost se v jejich hře nedá najít moc důvodů, které by je předurčovaly alespoň k malému úspěchu.

    Pro tuto chvíli je to od nás vše, v 17:30 už vypukne očekávaná bitva Česka s Ruskem! (16:38:26)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny brankářka Amélie Madronová a autorka čtyř tref Míra Seregélyová, kterou hlasatel velmi vtipně čte po anglicku jako "seredžélyovou".
     
    Konec zápasu.
     
    44:52
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tak je tu ještě hřebíček do francouzské rakve. Seregélyová po čtyřech brankách přidává první asistenci, našla za obranou nehlídanou EMMU KREISZOVOU, která puk zametla mezi betony gólmanky – 0:5. Asistence: Míra Seregélyová.
    44:42 SEREGÉLYOVÁ - 0:4
     
    44:42
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    A hra bez gólmanky pro ni končí stejně špatně jako celý zápas. Léa Bergerová na modré nezastavila maďarské vyhození a pak ještě propadla v bruslařském souboji s MÍROU SEREGÉLYOVOU, která puk dojela jako první a napálila ho do prázdné klece – 0:4! Bez asistence.
     
    44:16
    To jsou věci! Francie odvolala brankářku a zkouší power-play!
     
    43:14
    Nakonec se Metzlerová oklepala a za pomoci lékařky dojela na střídačku. Dneska už dohrála, ale na to, jak zle situace vypadala, se mi zdá v pořádku.
     
    43:14
    Nepříjemný moment u francouzské střídačky. Brankářka pozdě zavírala vrátka a její spoluhráčka do nich vrazila Reginu Metzlerovou. Ta nyní leží na ledě a nezvedá se.
     
    42:37
    Autorka hattricku teď vracela kotouč Kreiszové, ta to mezi kruhy zkusila z první, ale francouzská obránkyně její střelu zastavila snad hokejkou.
     
    42:03
    Přes obránkyni vypálila Seregélyová, která by se asi nechtěla dozvědět, co její jméno znamená v češtině. Madronaová zasáhla pravým betonem.
     
    41:10
    Zakázané uvolnění Maďarska. Utkáním nám spěje ke svému konci a se vší úctou k hokejistkám na obou stranách už se těšíme na podvečerní bitvu Česka s Ruskem.
     
    40:05
    V souboji dvou jedenáctek ustupovala Lara Katalin Stroblová před Marine Farnaudovou a dovolila jí nahodit puk do pásma, víc z toho ale pro Francouzky nebylo.
     
    38:48
    Regina Metzlerová jako by chtěla vyvrátit má slova o tom, že hrozí jenom první formace. Nicméně ze střední vzdálenosti nepropálila obranou clonu, kterou měly Francouzky čas vytvořit.
     
    38:05
    Francie hraje v plném počtu, tentokrát hru ve čtyřech zvládla.
     
    37:29
    Kapitánka Kreiszová napřáhla u pravého mantinelu a byla to tedy pořádná pumelenice. Madronaová by ji určitě neměla, ale naštěstí pro ni minula branku.
     
    37:05
    Prakticky až teď se dostaly ke kloudné kombinaci v pásmu, předtím se Francie bránila hodně aktivně.
     
    35:51
    Další komplikaci pro Francii znamená hákování Ludmilly Bourcetové (FRA). Jak naloží Maďarky s přesilovkou tentokrát?
     
    35:16
    Jakmile není elitní maďarský útok na ledě, sledujeme vyrovnanou partii. Francouzky se teď zase dostávají k aktivitě, ale zatím jim to není nic platné.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Seregélyová (Kreiszová, Gengeliczkyová), 12. Seregélyová, 34. Seregélyová (Józsaová, Kerekesová), 45. Seregélyová, 45. Kreiszová (Seregélyová)


    Francie: Madronaová (Vallaová) – Bergerová, Morelová (C), Sommerová, Archibaldová, Bourcetová – Nuttinová (A), Barbiratiová, Nonnenmacherová (A) – Clementová, Farnaudová, Gaydonová – Lengelleová, Delettriesová, Barbierová. Trenér: Jean-Baptiste Chauvin.
    Maďarsko: Tóthová (Szabóová) – Véghelyiová, Gengeliczkyová, Kotsisová, Bukorová, A. Mártonová, L. Mártonová, Marslová – Seregélyová (A), Kreiszová (C), Józsaová – Cservjacsenková, Metzlerová, Papacseková – Schmidt-Natkayová (A), Stroblová, Szelényiová – Kerekesová, Ivádyová. Trenér: Botond Bedö.

    Rozhodčí: Růžičková – Hájková, Pipková.
    thejrc.org