Finsko – Švýcarsko 3:0 (kon.) | Francie – Maďarsko 0:5 (kon.) | Česko – Rusko 2:3 (po pr.)
konec
Francie
0:5 (0:2, 0:0, 0:3)
Maďarsko
Pátek 26.04.2019, 15:00 • Zimní stadion Příbram • Evropský pohár žen do 16 let • Skupina B
Partner:
     
    Maďarky si tak výhradně zásluhou první formace připisují úvodní vítězství na turnaji a budou bojovat o pátou příčku. Francouzky dál zůstávají bez bodu a i přes solidní aktivitu či bojovnost se v jejich hře nedá najít moc důvodů, které by je předurčovaly alespoň k malému úspěchu.

    Pro tuto chvíli je to od nás vše, v 17:30 už vypukne očekávaná bitva Česka s Ruskem! (16:38:26)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny brankářka Amélie Madronová a autorka čtyř tref Míra Seregélyová, kterou hlasatel velmi vtipně čte po anglicku jako "seredžélyovou".
     
    Konec zápasu.
     
    44:52
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Tak je tu ještě hřebíček do francouzské rakve. Seregélyová po čtyřech brankách přidává první asistenci, našla za obranou nehlídanou EMMU KREISZOVOU, která puk zametla mezi betony gólmanky – 0:5. Asistence: Míra Seregélyová.
    44:42 SEREGÉLYOVÁ - 0:4
     
    44:42
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    A hra bez gólmanky pro ni končí stejně špatně jako celý zápas. Léa Bergerová na modré nezastavila maďarské vyhození a pak ještě propadla v bruslařském souboji s MÍROU SEREGÉLYOVOU, která puk dojela jako první a napálila ho do prázdné klece – 0:4! Bez asistence.
     
    44:16
    To jsou věci! Francie odvolala brankářku a zkouší power-play!
     
    43:14
    Nakonec se Metzlerová oklepala a za pomoci lékařky dojela na střídačku. Dneska už dohrála, ale na to, jak zle situace vypadala, se mi zdá v pořádku.
     
    43:14
    Nepříjemný moment u francouzské střídačky. Brankářka pozdě zavírala vrátka a její spoluhráčka do nich vrazila Reginu Metzlerovou. Ta nyní leží na ledě a nezvedá se.
     
    42:37
    Autorka hattricku teď vracela kotouč Kreiszové, ta to mezi kruhy zkusila z první, ale francouzská obránkyně její střelu zastavila snad hokejkou.
     
    42:03
    Přes obránkyni vypálila Seregélyová, která by se asi nechtěla dozvědět, co její jméno znamená v češtině. Madronaová zasáhla pravým betonem.
     
    41:10
    Zakázané uvolnění Maďarska. Utkáním nám spěje ke svému konci a se vší úctou k hokejistkám na obou stranách už se těšíme na podvečerní bitvu Česka s Ruskem.
     
    40:05
    V souboji dvou jedenáctek ustupovala Lara Katalin Stroblová před Marine Farnaudovou a dovolila jí nahodit puk do pásma, víc z toho ale pro Francouzky nebylo.
     
    38:48
    Regina Metzlerová jako by chtěla vyvrátit má slova o tom, že hrozí jenom první formace. Nicméně ze střední vzdálenosti nepropálila obranou clonu, kterou měly Francouzky čas vytvořit.
     
    38:05
    Francie hraje v plném počtu, tentokrát hru ve čtyřech zvládla.
     
    37:29
    Kapitánka Kreiszová napřáhla u pravého mantinelu a byla to tedy pořádná pumelenice. Madronaová by ji určitě neměla, ale naštěstí pro ni minula branku.
     
    37:05
    Prakticky až teď se dostaly ke kloudné kombinaci v pásmu, předtím se Francie bránila hodně aktivně.
     
    35:51
    Další komplikaci pro Francii znamená hákování Ludmilly Bourcetové (FRA). Jak naloží Maďarky s přesilovkou tentokrát?
     
    35:16
    Jakmile není elitní maďarský útok na ledě, sledujeme vyrovnanou partii. Francouzky se teď zase dostávají k aktivitě, ale zatím jim to není nic platné.
    33:37 SEREGÉLYOVÁ - 0:3
     
    33:37
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Favoritky utkání podruhé využívají přesilovku a na světě je hattrick! Orsolya Józsaová vyzvala od mantinelu MÍRU SEREGÉLYOVOU, která na středu napřáhla a z první se trefila přesně – 0:3! Asistence: Orsolya Józsaová, Kármen Kerekesová.
     
    32:59
    Po dalším průniku Kreiszové zachránila brankářku tyčka, následně Madronaová kotouč zalehla kdesi u brankové čáry!
     
    32:01
    Nejlepší dvě útočnice snad neslezou z ledu. Teď na něm byly i v momentu, kdy se Nauskiäa Clementová (FRA) provinila podrážením.
     
    30:49
    První formace Maďarek pokračuje ve svém dominantním výkonu. Emma Kreiszová si najela do velké šance, jenže v ní těsně minula.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Francie dala do druhé třetiny hodně snahy, ale ta hlavně vinou protrápených přesilovek vyznívá vniveč. Maďarky hrají jenom to, co jim stačí, a k tomu mají vynikající první formaci, která hodně zlobí. Pokud přidají třetí trefu, bude definitivně hotovo.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:10.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:31
    Kotouč skončil mimo ledovou plochu, vhazuje se v maďarské třetině. Uvidíme ještě něco zajímavého?
     
    29:15
    Maďarská obránkyně Gengeliczkyová neuklidila puk po volném mantinelu, místo toho málem vysunula Francouzky dopředu.
     
    28:41
    První lajna Maďarek je znovu na ledě a zase tlačí na francouzskou branku. Několik odrazů teď nevyužila, potom Kreiszová dostávala puk před odkrytou klec, ale soupeřka jí ho skvěle vypíchla!
     
    27:56
    Tento způsob přesilových her zdá se mi poněkud nešťastným. Proto se Francie brankově dál hledá.
     
    27:18
    Ještě před koncem početní nevýhody měla Kreiszová další šanci, střílela do protipohybu a Madronaová musela perfektně zasáhnout.
     
    26:39
    Seregélyová s Kreiszovou vylekaly francouzskou obranu, druhá jmenovaná pak poslala parťačce nabídku před bránu, ale Seregélyová minula.
     
    26:22
    Dál už se Maďarky brání aktivně a velmi dobře.
     
    25:50
    Morelová chtěla z pravé strany využít kompletně zakrytého výhledu brankářky, jenže kotouč přeletěl horní tyčku.
     
    25:08
    Madronaová zastavila maďarský průnik pravým betonem a vzápětí jde Francie na třetí přesilovku. Dorottya Gengeliczkyová (HUN) je vyloučena za podrážení.
     
    24:35
    Barbiratiová lízla střelu Bergerové a puk se otřel o boční konstrukci! Mohlo chybět deset, maximálně dvacet centimetrů.
     
    24:16
    No, autorka obou branek teď nesmyslně vracela puk ze střelecké pozice na pravou stranu, taky se bála jít do šance. Pokus z úhlu pak Madronaové shrábla.
     
    23:53
    Seregélyová poslala Madronaové jen letmou navštívenku ze středního pásma, teď třeba bude mít další pokusy. Francie se totiž provinila zakázaným uvolněním.
     
    22:48
    Nicméně Francie dál pokračuje v sympatickém výkonu a ve druhé třetině je o něco aktivnějším týmem. Ještě by potřebovala zlepšit rozehrávku a pak samozřejmě něco vymyslet kolem branky.
     
    21:35
    Léane Nuttinová mohla projet z levé strany před bránu, soupeřky jí uvolnily cestu jako papežovi, ale místo toho střílela z úhlu. Kdyby měla trenéra Romana Heindla, hned večer by dostala u videa sprchu...
     
    20:56
    Francouzská obránkyně rozehrávala kotouč do území nikoho, nakonec mu chybělo jenom pár čísel, aby skončil na zakázaném uvolnění.
     
    19:52
    Józsaové by se pokus z levého kruhu neměl ani započítat, letěl totiž vedle. Zapisovatelé utkání bedlivě pozorují, tak snad neudělají chybičku...
     
    19:06
    Ivádyová se na pravém kruhu z první opírala do nabídky Szelényiové, ale kotouč vůbec netrefila a potom naštvaně sekla hokejkou do ledu.
     
    18:29
    Západoevropakny nám ve druhé třetině ukazují velkou snahu, nicméně ta zatím vyznívá poněkud naprázdno.
     
    17:36
    Až po přesilové hře přišla přesná střela z pravé strany, nicméně Zsófia Tóthová s ní nemohla mít potíže.
     
    17:25
    Maďarsko je v plném počtu a Francie se dál trápí s rozehrávkou i se stojící vodou ve svém pásmu. Tohle opravdu není ideální.
     
    16:52
    Ouha. Francouzská obránkyně přišla o puk na modré čáře a jen tak tak zabránila protiútoku dvou na nikoho!
     
    16:15
    Kaluže na ledě přidělávají Francouzkám potíže, přitom je rozhodčí před třetinou kontrolovaly... Jak je vidět, měly ještě počkat.
     
    15:40
    Poměrně nebezpečně tečovaný kotouč se odrážel před brankovištěm, ale všechny tři francouzské útočnice ho přejely a Maďarsko vyhazuje.
     
    15:16
    No, jen tak tak! Barbiratiová už se chystala k dorážce, když vtom ji Emma Kreiszová (HUN) sekla přes hokejku. To jsou samozřejmě dvě minuty a další přesilovka pro Francii.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Mladé Češky seběhly z tribuny k ledu a plácají si s hokejistkami i s rozhodčími. Dnešní pruhovaná trojice nezkazí žádnou srandu, o to strach nemám. Každopádně co se týká zápasu, sice se nehraje na jednu bránu, ale Maďarky vedou zaslouženě. Hlavně jejich první formace má kvalitu a Míra Seregélyová střeleckou pohotovost.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:36.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:46
    Seregélyová mohla mít tentokrát asistenci, protože z trohu krásně našla Emmu Kreiszovou. Ta zblízka napálila francouzskou tyčku!
     
    14:28
    Maďarky tráví konec první části v útočné třetině, co vymyslí?
     
    13:49
    Maďarsko je v plném počtu, právě s návratem vyloučené hráčky konečně přišla střela. Sommerové ale trvala dlouho a někdo ji po cestě mírně vychýlil, takže skončila vedle.
     
    12:46
    Soužení Francouzek v početní výhodě pokračuje, po dalším zaváhání musela opět zasahovat jejich brankářka.
    11:59 SEREGÉLYOVÁ - 0:2
     
    11:59
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    No, provedla akorát obrovskou chybu a ve vlastní přesilové hře inkasuje druhou branku! MÍRA SEREGÉLYOVÁ se za modrou čarou dostala ke kotouči a v brejku nad ničím nepřemýšlela, prostě napálila puk mezi betony gólmanky do sítě – 0:2! Bez asistence.
     
    11:47
    Co provede Francie s první přesilovkou? Češky ji na tribuně roztleskávají. Emma Kreiszová (HUN) je vyloučena za hákování.
     
    11:39
    Francouzky hrají v ponechané výhodě. Střela Nonnenmacherové se před brankářkou odrazila, ale šla jenom do rohu pásma.
     
    11:05
    Annie Sommerová přišla v rohu útočné třetiny o kotouč, tak sáhla k fotbalové variantě a spoluhráčce na modrou čáru puk přikopla.
     
    10:44
    Francouzské zakázané uvolnění znamená buly po levé ruce Amélie Madronaové.
     
    10:08
    Regina Metzlerová se zkoušela protlačit do útočné třetiny po pravém mantinelu, nicméně pokus to byl hodně troufalý a soupeřky ji u mantinelu srolovaly.
     
    09:14
    Na druhé straně zvolila kapitánka Emma Morelová poměrně pěknou švihovku do vzdálenější šibenice, která letěla hodně přesně. Ale Tóthová měla lapačku připravenou.
     
    08:57
    Seregélyová se uvolnila na pravém křídle a natáhla ke střele, ta ovšem přeletěla francouzské břevno.
     
    08:27
    Francouzky jsou teď v obranném pásmu poněkud liknavé a napadající Maďarky jim přidělávají potíže. Hraje se ale spíš jen u mantinelu.
     
    07:13
    Delettresová obkroužila branku a po prvním naivním zakončení se k ní kotouč vrátil. Chtěla s ním vybruslit do lepší pozice, jenže moc dlouho váhala a soupeřka jí ho vypíchla.
     
    06:45
    Bergerová bude v pořádku. Mezitím už Francie vyrazila do kondru a donutila Tóthovou k dalšímu zákroku proti střele z úhlu.
     
    06:24
    Na ledě zůstala ležet Léa Bergerová, rozhodčí ještě nechala doběhnout situaci, v níž střílela Alexandra Cservjacsenková. Madronaová zasáhla lapačkou.
     
    05:59
    Francouzky vypíchly soupeřkám kotouč a těšily se na přečíslení, jenže obě maďarské obránkyně střídaly a jejich náhradnice situaci v pohodě zachránily.
     
    05:09
    Už to mohlo být o dva. Maďarka se z levé strany navezla do brankoviště, kde sice o puk přišla, ale Seregélyová ho málem dorazila do odkryté klece! Už zvedala ruce nad hlavu, nicméně kotouč skončil podle všeho jen na tyčce.
     
    04:16
    Francie připravila odpověď, její druhá formace znovu zatlačila na maďarské brankoviště, nicméně Tóthová schytala kotouč jen do hrudi.
    03:04 SEREGÉLYOVÁ - 0:1
     
    03:04
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    České reprezentantky na tribuně řvou sborové Hun-Hun-Hungary, neboť Maďarky přesilovou hru využívají a ujímají se rychlého vedení! Kreiszová nabídla puk na pravou stranu MÍRE SEREGÉLYOVÉ, která se do něj z první opřela opravdu nádherně a trefila se do malého místečka na bližším růžku – 0:1! Asistence: Emma Kreiszová, Dorottya Gengeliczkyová.
     
    02:34
    Vzápětí se Jade Barbiratiová (FRA) provinila podrážením a Maďarky si zahrají první přesilovou hru.
     
    02:34
    Kotouč se odrazil k Alexandře Marslové, které nechybělo moc, aby poslala Francii do vedení! Tóthová ale zasáhla.
     
    01:24
    Francie si teď v rozehrávce nepočínala úplně dobře a napadající Lara Katalin Stroblová obránkyním puk vypíchla. Víc z toho ale pro Maďarsko nebylo.
     
    00:30
    Elitní maďarská formace se po úvodním útoku Francouzek navezla do pásma a poprvé prověřila brankářku Madronaovou. Ta musela udržet beton u levé tyčky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Madronaová (Vallaová) – Bergerová, Morelová (C), Sommerová, Archibaldová, Bourcetová – Nuttinová (A), Barbiratiová, Nonnenmacherová (A) – Clementová, Farnaudová, Gaydonová – Lengelleová, Delettriesová, Barbierová. Trenér: Jean-Baptiste Chauvin.

    Maďarsko: Tóthová (Szabóová) – Véghelyiová, Gengeliczkyová, Kotsisová, Bukorová, A. Mártonová, L. Mártonová, Marslová – Seregélyová (A), Kreiszová (C), Józsaová – Cservjacsenková, Metzlerová, Papacseková – Schmidt-Natkayová (A), Stroblová, Szelényiová – Kerekesová, Ivádyová. Trenér: Botond Bedö.

    Rozhodčí: Růžičková – Hájková, Pipková.
     
    Francie přijela do Příbrami se čtrnácti hráčkami do pole a dvěma gólmankami, v tomto složení zatím čelí silnějším protivníkům marně. Českému týmu podlehla na úvod turnaje 1:8, včera pak Japonsku 1:6. Vzhledem k tomu, že zítra dohrává skupinu proti Rusku, má dnes asi největší šanci, jak dosáhnout na první body.

    Maďarky jdou ale do zápasu v roli favoritek, přestože nemají výsledky o moc lepší. Od Češek dostaly jen o branku méně, potom padly s Ruskem 1:6. Teď budou chtít určitě zabojovat alespoň o pátou příčku.
     
    Evropský pohár dívčí kategorie U16 v Příbrami se nám překlenul do druhé poloviny a ve skupině B uvidíme před českým zápasem duel dvou týmů, které jsou dosud na nule. Skóre 2:13 řadí na čtvrtou pozici Maďarky, které jsou o jeden inkasovaný gól "lepší" než jejich dnešní soupeřky z Francie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 4. Seregélyová (Kreiszová, Gengeliczkyová), 12. Seregélyová, 34. Seregélyová (Józsaová, Kerekesová), 45. Seregélyová, 45. Kreiszová (Seregélyová)


    Francie: Madronaová (Vallaová) – Bergerová, Morelová (C), Sommerová, Archibaldová, Bourcetová – Nuttinová (A), Barbiratiová, Nonnenmacherová (A) – Clementová, Farnaudová, Gaydonová – Lengelleová, Delettriesová, Barbierová. Trenér: Jean-Baptiste Chauvin.
    Maďarsko: Tóthová (Szabóová) – Véghelyiová, Gengeliczkyová, Kotsisová, Bukorová, A. Mártonová, L. Mártonová, Marslová – Seregélyová (A), Kreiszová (C), Józsaová – Cservjacsenková, Metzlerová, Papacseková – Schmidt-Natkayová (A), Stroblová, Szelényiová – Kerekesová, Ivádyová. Trenér: Botond Bedö.

    Rozhodčí: Růžičková – Hájková, Pipková.
    bahis siteleri