Island – Nový Zéland 4:2 (kon.) | KLDR – Mexiko 2:8 (kon.)
konec
KLDR
2:8 (1:4, 0:1, 1:3)
Mexiko
Neděle 28.04.2019, 03:00 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Mistrovství světa - II. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to vše. Přeji vám hezký zbytek nedělního rána i celého dne. (05:19:38)
     
    Dnešní utkání sledovalo 752 diváků.
     
    Šampionát v Mexico City je u konce! Domácí celek si připisuje záchranu ve skupině IIb po velmi povedené výhře nad Severní Koreou. Naopak právě KLDR míří díky dnešnímu výsledku do divize III, kde si vymění místo s Bulharskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Mexiko (Luis Cruz – 2 min., sekání).
     
    59:00
    Rychlou kombinaci přetavil Christian Smithers v zakončení z hranice brankoviště. Ovšem kotouč do branky neprostrčil, naopak se ještě dostal do strkanice s jedním z domácích obránců.
     
    58:56
    Vyloučení v týmu KLDR (Chung Hyok Kim – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Kum Gwang Pak.
     
    58:21
    V posledních minutách utkání, i celého šampionátu, se u kotouče drží Mexičané, kteří ještě dokázali prověřit Jooa. Severokorejský gólman ovšem kotouč zalehl vlastním tělem.
     
    57:51
    Vyloučení v týmu KLDR (Chun Rim Hong – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:31
    KLDR právě vstřelila branku!
    Přeci jen ale Severokorejci ještě snižují. O to se postaral Se Gwang Ri, který se zcela sám utrhl po vhazování a nikým nehlídán také zaskočil de la Garmu a uklidil kotouč za jeho záda. Bez asistence.
     
    56:38
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    A je tam již osmá mexická trefa! TYLER CHAVEZ se dostal do zakončení zcela sám v mezikruží, odkud našel volný prostor v pravém horním rohu Joovy branky. Asistence: Christian Smithers a Carlos Gomez
     
    55:45
    Z velmi těsné hranice brankoviště se pokusil pod břevno umístit kotouč Christian Smithers. Kwang Su Jo ale celou situaci ohlídal a puk dokázal lapit.
     
    55:29
    Severokorejci pokračují ve čtyřech, Mexiko pak v plném počtu.
     
    54:46
    Vyloučení v týmu KLDR (Hyok Ju Kim – 2 min., hákování).
     
    54:36
    Kwang Song Ryu dokázal ubránit pronikajícího Luise Cruze.
     
    53:29
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu KLDR (Jin Hyok Won – 2 min. + 10 min. osobní trest, naražení zezadu). Menší trest odpyká Kum Gwang Pak.
    Vyloučení v týmu Mexiko (Luis David Gonzalez – 2 min., hrubost).
     
    53:27
    Utkání se již začíná dramatizovat. V rohu kluziště se hráči obou barev pustili do menší potyčky!
     
    52:06
    Sám proti dvěma protihráčům se pokusil o zakončení Tyler Chavez. Severokorejská obrana mu ale vystavila stopku, díky čemuž Chavez obkroužil branku a pokusil se skórovat z druhé strany. Ani to se mu ale nepovedlo.
     
    50:37
    Po vyrovnání početních sil se Mexičané opět dostali do akce. Místo jejího zakončení ale přišel severokorejský výjezd, následně v přetahované ten mexický. Hra se tak přerývá z jedné strany na druhou, ovšem bez výraznější akce.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 13. H.J.Kim (I.H.Kang), 58. S.G.Ri – 2. Majul (L.Vega), 3. Kelo (Sierra), 10. Smithers (Sierra), 14. Majul (Colas, Gomez), 38. Carrero (Cruz), 44. Benabib (Smithers, Duenas), 46. Gomez (Ugarte), 57. Chavez (Smithers, Gomez)


    KLDR: Jo (Pak) – Won, An, Ryu, Kim C. H., Ri K. S., Son, Om – Kim H. J., Hong, Kim K. H., Kang I. H., Kim K. C., Ri S. G., Kang M. G., Jong, Kim K. I., Ri C. M.
    Mexiko: de la Garma (de la Vega S.) – Hagerman, Ugarte, Colas, Gonzalez, de la Vega L., Ortiz, Duenas – Majul, Sierra, Gomez – Cruz, Perez, Carrero – Chavez, Benabib, Smithers – Najera, Ramirez, Kelo, Linares.

    Rozhodčí: Andrew Thackaberry – Anze Bergant, Lasse Dahlerup

    Diváci: 752
    thejrc.org