Kanada – Švýcarsko 3:2 (po pr.) | Rusko – USA 4:3 (kon.) | Česko – Německo 5:1 (kon.)
Finsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
po prodl.
Finsko
5:4 (1:2, 2:2, 1:0 - 1:0)
Švédsko
Čtvrtek 23.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:37 Sakari MANNINEN - 5:4
     
    61:37
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné, Finsko zvládlo svůj protiútok a z hrany vyřazení se nakonec raduje z vítězné branky! SAKARI MANNIEN táhl celou akci, kdy se Finsko vydalo do přečíslení. Nakonec to vzal celé na sebe a parádní ranou do vzdálenější šibenice rozradostnil svůj tým!
     
    58:31
    Branka je uznána! Finsko minutu a půl před koncem zápasu srovnává stav zápasu, navíc naprosto zaslouženě!
     
    58:31
    Jenže vypadá to, že se bude ještě řešit video! Švédsko si totiž bere challenge, nejspíše kvůli bránění gólmanovi. Jenže tomu bránil vlastní hráč! Tak uvidíme, jak se rozhodne.
    58:31 Marko ANTTILA - 4:4
     
    58:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají toho, že měli o jednoho muže ve hře navíc a střílí vyrovnávací branku! Aréna málem praskla ve švech. Střelu od modré vyrazil Henrik Lundqvist jen před sebe. První dorážka sice ještě úspěšná nebyla, ale pak MARKO ANTTILA jako kapitán týmu puk našel a poslal ho do sítě! Asistence: Niko Ojamäki a Mikko Lehtonen.
     
    57:55
    Finové vědí, že už nemají moc času, tak to zkouší bez gólmana! Do konce zápasu chybí něco přes dvě minuty a Finsko bude mít výhodu o jednoho muže ve hřišti navíc!
     
    55:50
    Oliwer Kaski ve velmi dobré šanci! Dostal totiž přihrávku, po které se před ním otevřel prostor. Najel si až mezi kruhy, ale jeho pěkná střela zápěstím skončila vedle!
     
    53:20
    A mohlo být nejspíše rozhodnuto! William Nylander totiž obral obránce na modré o puk a dostal se do úniku. Musel pálit, ale jeho rána nakonec skončila nad!
     
    47:49
    Jenže ta teď přišla! Henrik Lundqvist vyrazil těžkou střelu jen před sebe. Tam byl však připravený Kaapo Kakko, jehož pokus šel nakonec těsně vedle branky!
    39:35 Erik GUSTAFSSON - 3:4
     
    39:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže ona to opravdu tyčka nebyla a první pohled mě tedy neklamal! ERIK GUSTAFSSON vyslal parádní ránu od modré čáry, která se odrazila od kamery v brance! Branka je tedy uznána a nám se vrací čas o 25 vteřin. Gólová střela měla 149km/h. Řadí se tedy mezi jednu z nejtvrdších na šampionátu!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    37:53
    Mikko Lehtonen si jako obránce vyjel s pukem do mantinelu do zajímavé střelecké pozice! Henrik Lundqvist jeho ránu vyrazil jen před sebe, ale stihl skočit po puku dříve, než mohl dorážet finský hráč.
    34:36 Závar před švédskou brankou
     
    34:36
    Hokejisté v modrých dresech ale mají velký tlak a zasloužili by si vstřelit další branku! Kotouč se nyní válel v brankovišti, ale nejrychleji ho našel Henrik Lundqvist.
     
    31:18
    Petteri Lindbohm vyslal velmi zajímavou pobídku na teč před brankou. Byl to spíše takový nižší centr, který dokázal trefit Niko Ojamäki, ale jeho teč šla vedle!
    29:08 Jani HAKANPÄÄ - 3:3
     
    29:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Střelecké hody pokračují, ve Steel aréně je totiž znovu srovnáno! Neutekla ještě ani půlka zápasu, ale viděli jsme už šest gólů! JANI HAKANPAÄ dostal přihrávku od modré a jeho nádherná rána prolétla nad betonem Lundqvista a zatřepotala se v síti! Velký podíl na brance má Manninem, jenž vybojoval puk na útočné modré. Asistence: Sakari Manninen.
     
    26:51
    Finsko klidně právě mohlo srovnat! Před Lundqvistem totiž byla volná dvojice hráčů. Nakonec dorážel Jere Sallinen, jenže nebyl úspěšný!
    25:04 Petteri LINDBOHM - 2:3
     
    25:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové zamkli svého soupeře v obranném pásmu a slaví snížená stavu na rozdíl jedné branky! PETTERI LINDBOHM vypálil od modré a jeho střela se zastavila až o síťku v brance! Henrik Lundqvist toho moc neviděl, navíc odjel z dobré gólmanské pozice. Asistence: Sakari Manninen a Harri Pesonen.
    20:25 Elias PETTERSSON - 1:3
     
    20:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesto Švédové střílí svou třetí branku v dnešním utkání! ELLIAS PETTERSSON předvedl krátkou stahovačku, načež zamířil nechytatelně na zadní tyč! Švédsko právě udělalo velký krok k postupu do semifinále! Asistence: Gabriel Landeskog a Oliver Ekman-Larsson.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
    16:57 Patric HÖRNQVIST - 1:2
     
    16:57
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tři korunky se navíc udrželi v písmu a slaví druhou branku v dnešním zápase, jdou poprvé do vedení! Oliver Ekman-Larsson nahodil puk od modré, který tečoval PATRIC HÖRNQVIST, načež se puk ještě odrazil nejspíše od finského hráče do branky! Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Adam Larsson.
     
    09:15
    Sakari Manninen je na ledě!
     
    07:15
    Vyloučení v týmu Finsko (Sakari Manninen – 2 min., hákování).
    02:38 John KLINGBERG - 1:1
     
    02:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Jenže následná akce Švédska už brankou končí, máme zde první využitou početní výhodu! Tentokrát to byl William Nylander, kdo poslal křižnou přihrávku přesně na JOHNA KLINGBERGA, který trefil odkrytou část branky ranou z první! Asistence: William Nylander a Alexander Wennberg.
     
    02:06
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Joel Kiviranta.
    01:00 Niko MIKKOLA - 1:0
     
    01:00
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi mělo obrovský tlak v první minutě, který korunuje úvodní brankou dnešního utkání! Navíc švédská pětka už musela být unavená, jelikož byla na ledě celou minut! NIKO MIKKOLA dostal přihrávku od Pesonena. Moc se s tím nepáral a jeho parádní rána se ocitla za gólmanem! Asistence: Harri Pesonen.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Mikkola (Pesonen, Manninen), 26. Lindbohm (Manninen, Pesonen), 30. Hakanpää (Manninen), 59. Anttila (Ojamäki, Lehtonen), 62. Manninen (Lankinen) – 3. J. Klingberg (W. Nylander, Wennberg), 17. Hörnqvist (Ekman-Larsson, A. Larsson), 21. E. Pettersson (Landeskog, Ekman-Larsson), 40. E. Gustafsson (Landeskog, Wennberg)


    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Sallinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Lammikko, Kiviranta.
    Švédsko: H. Lundqvist (Markström) – Ekman-Larsson (C), A. Larsson, Ekholm (A), J. Klingberg, E. Gustafsson, M. Pettersson, Hägg – W. Nylander, Wennberg, Hörnqvist (A) – Landeskog, E. Lindholm, E. Pettersson – Eriksson, Lander, A. Kempe – Rasmussen, Krüger, Bratt – Lindblom.

    Rozhodčí: Roman Gofman (RUS), Brett Iverson (CAN) – Bill Hancock (USA), Dmitrij Šišlo (RUS)

    Diváci: 6304
    bahis siteleri