Rusko – Finsko 0:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
konec
Rusko
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Finsko
Sobota 25.05.2019, 15:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:41
     
    59:41
    Totální tlak od ruských hráčů! Finská čtyřka se pohybovala totálně dřevěně, dokonce najednou popadala hned celá obranná čtyřka Suomi! Rusové měli několik střel, spoustu jich však vleže zblokovali hráči a opravdu na krev dojeli tohle utkání!
     
    58:15
    Ilja Vorobjov si bere oddechový čas, Andrej Vasilevskij je z branky a Finsku chybí necelé dvě minuty k finálovému duelu!
    58:13
     
    58:13
    Andrej Vasilevskij nakonec branku opustil a Juhani Tyrväinen se dostal prakticky hned ke kotouči. Vyhodil ho ale čistě na icing...
     
    57:38
    Nikita Gusev se následně dostal ke střeleckému pokusu u levé tyčky, na konci celého snažení Ruska. Kevin Lankinen se opět parádně přesunul a vyráží!
    51:36
     
    51:36
    Kevin Lankinen naprosto čaruje! Michail Grigorenko zakončoval z levého kruhu na první tyčku, kde finský brankář zasáhl betonem. To se mu povedlo i proti dorážce Dadonova.
     
    51:07
    Hodně rychlá odpověď mohla přijít z hokejky superstar Alexandra Ovečkina. Ruská osmička dostala přihrávku na levou stranu, ale z úhlu trefila jen fantastického Lankinena!
     
    50:18
    Obrovská radost v Bratislavě od fanoušků finského národního týmu, který se dostal do jednobrankového vedení na startu poslední desetiminutovky!
    50:18 Marko ANTTILA - 0:1
     
    50:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná euforie v aréně, protože se Finové dostávají do vedení! Teď mají k postupu do finále o jeden gól blíže. Kiviranta posunul od modré pro Jokiharjujiho, jehož tvrdou střelou Vasilevskij před sebe jenom vyrazil. Při bránění ale propadl Zajcev, který pustil k dorážce finského kapitána MARKA ANTTILU. Finský kapitán prostřelil Vasilevskiho mezi betony a Rusové jsou poprvé pod ohromným tlakem – 0:1! Asistence: Henri Jokiharju, Joel Kiviranta.
    50:00
     
    50:00
    Tlak končí až nyní, kdy se povedlo vystřelit Attemu Ohtamaaovi. Ten objel branku a střílel do bližší šibenice. Andrej Vasilevskij se ale nalepil k brankové konstrukci a zneškodňuje další velkou šanci!
    46:39
     
    46:39
    Akce přesilovkové letky Ruska byla tutová a měla skončit gólem! Gusev nahrál na úroveň brankové čáry pro Malkina, který našel před brankou zcela volného Dadonova. Floridský útočník bleskově pálil a mohl si snad i vybrat, kam střela půjde. Jenže napálil pouze Lankinena!
     
    45:16
    Rusko dostane první plnou přesilovou hru. Kaski sekl do hole Kaprizovi a dostává dvě minuty za tento prohřešek. Arénou to ale pulzuje a píská se na rozhodčí kvůli dříve neodpískaným zákrokům.
    37:24
     
    37:24
    Jani Hakanpää byl na konci obrovské šance svého celku! Finský obránce dostal přihrávku od pravého mantinelu na první tyčku. Zde ale Jani zakončoval jen těsně nad branku.
    35:54
     
    35:54
    Parádní kombinace Ruska, ale úvodní branka duelu stále nepřichází! Kirill Kaprizov si počkal na pravém kruhu a po rychlé kombinaci mu přišla přihrávka. Rána z voleje ale skončila na úžasném Lankinenovi!
     
    27:31
    V další akci se zjevil Marko Anttila, který přejel modrou čáru a z pravého kruhu zakončoval na vzdálenější tyčku. Andrej Vasilevskij ale jeho ránu skvěle vyrazil!
     
    24:54
    Následně si do pásma najel Jevgenij Malkin, který u pravého kruhu dával pod sebe. Michail Grigorenko pak zakončoval k levé tyčce, ale Kevin Lankinen si betonem připisuje důležitý zákrok!
     
    23:42
    Gólovka na straně Finska! Niko Ojamäki dostal v protiakci severského státu nabito na levý kruh od spoluhráče Lindbohma. Následně finská dvacítka pálila a kotouč se zastavila až o přední tyčku!
     
    20:28
    Hned na startu druhé části tu máme vyloučení a Finsko si zahraje početní výhodu! Sergej Andronov si v útočné třetině pomohl sekyrou a jede na lavici hanby.
     
    17:47
    Rozehrávku Ruska parádně zachytil Toni Rajala, jenž měl před sebou volný prostor. Produktivní Fin si najel mezi kruhy, ale jeho dělovka šla jen vedle ruské branky!
    17:25
     
    17:25
    Nikita Kučerov následně posunul kotouč k levé tyčce na Guseva, jenž mu hned puk vracel do brankoviště. Zde se ale nejproduktivnější hráč základní části NHL netrefil ideálně do kotouče!
    16:27
     
    16:27
    Sborná se ale také připomněla! Jevgenij Kuzněcov nyní neučil, jak vyhrát buly, ale učil obránce, kde mají svá slabá místa. Přes dva hráče hned prošel a zprava si stáhl puk na osu ledové plochy. Jeho střela byla nepříjemná a Lankinen si připsal důležitý zákrok!
     
    14:08
    Opakované záběry na kostce ukázaly, že se kotouč zastavil přímo na brankové čáře! V tomhle případě rozhodovaly o nególu doslova centimetry!
    14:07
     
    14:07
    Ohromný závar před ruskou brankou gólem nekončí! Nebo aspoň nyní. Opět si Finové vytvořili tlak před brankou a Harri Pesonen vypálil z pravého kruhu na branku, Vasilevskij sice vleže zasáhl, ale kotouč neudržel ve své moci. K dorážce se tedy vyhotovil Petteri Lindbohm a finští fanoušci za brankou již slavili. Sudí Fraňo ale nenaznal, že by puk byl za čárou a hru přerušuje!
    10:04
     
    10:04
    Alexandr Ovečkin se parádně od levého mantinelu dostal až před Lankinena. Ruský střelec šel do zakončení ke vzdálenější tyčce, ale finská jednička lapačkou spolehlivě kryje!
     
    09:40
    Oliwer Kaski se rozhodl vystřelit od modré, jeho pokus byl ale zablokován. Přesto to bylo paradoxně pro Suomi lepší, neboť blok změnil dráhu letu a Vasilevskij v poslední chvíli musel reagovat! Jeho zákrok lapačkou určitě uklidnil ruské příznivce...
    08:48
     
    08:48
    Finové zcela zaskočili Rusy v jejich pásmu, uzavřeli jej hermeticky a rázem si vytvořili několik šancí v podobě tvrdých střel z předbrankového prostoru. Všechny ale gólman sborné pokryl, poradil si i s poslední střelou Lehtonena! Následně se strhla šarvátka, sudí ale trestají domluvou.
     
    05:35
    Finsko má 30 sekund 4 na 3! Právě po zmíněném souboji Kučerov zcela bez okolků hákoval Koivista a poslal ho na zem. Dostává dvě minuty.
     
    04:05
    První vyloučení v utkání, navíc hned současné. Oliwer Kaski jde ven za přidržení hole Ovečkinovi, ruský velikán jde na trestnou za odplatu v podobě pěsti v obličeji Kaskiho. Hrajeme 4 na 4.

    David Panuška

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 51. Anttila (Jokiharju, Kiviranta)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Tělegin – Dadonov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk (C).
    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Koivisto, Hakanpää – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Manninen, Kakko, Pesonen – Kuusela, Savinainen (A), Sallinen – Kiviranta, Anttila (C), Lammikko.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Fraňo (CZE) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 9 085
    bahis siteleri