Hartberg – Admira 3:1 (kon.) | Wacker – Mattersburg 4:0 (kon.) | Rapid – Rheindorf Altach 1:2 (kon.)
konec
FC Wacker Innsbruck
4:0 (2:0)
SV BauWelt Koch Mattersburg
Sobota 25.05.2019, 17:00 • Tivoli Stadion Tirol • Rakouská Bundesliga • O udržení
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 10:8. (18:47:19)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Wackeru, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Domácí byli celý zápas výrazně lepší, to platilo také ve druhém dějství, ve kterém jsme sledovali spíše jen jednu stranu hrací plochy. Wacker si dokonce vyzkoušel hned čtrnáct rohových kopů, navíc neustále zaměstnával brankáře Casaliho. To hostující celek nepředvedl vůbec nic, směrem dopředu to nebylo zrovna slavné, brankář Knett zasahoval jedinkrát.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    V koncovce utkání se domácí dostali ještě k jednomu rohovému kopu, který přinesl centr přímo na hlavu protihráče.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Aby toho nebylo málo, tak se domácí hráči postarali o provedení dalšího rohového kopu, který nakonec přinese další, již třináctý.
     
    87
    Wacker právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Samotný rohový kop sice branku nepřinesl, avšak poté se k zakončení dostal domácí ALEXANDER GRUNDLER, který mířil velice přesně. Ani v tomto případě neměl brankář Casali sebemenší šanci.
     
    86
    Horvath se na malý moment vydal podél autové čáry, nakonec se však rozhodl přihrávat, což vystihl jeden z pozorných spoluhráčů.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Mattersburg se ve druhém dějství pouze brání.
     
    82
    Knett tentokráte roztáhl hru na levou stranu, kde se nacházel Klem. Jeho celek postupně peláší směrem ke středovému kruhu.
     
    81
    I přesto se hráči Wackeru ještě udrželi na polovině soupeře, odkud je nakonec vyhnal Prosenik. Po pravém křídle to tak zkusí Hupfauf.
     
    80
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Cheikhou Dieng, přichází Florian Rieder.
     
    79
    Již devátý rohový kop rozehrál z pravé strany domácí Kerschbaum, jehož rozehrávka nebyla ani v tomto případě nikterak nebezpečná.
     
    78
    Až nyní se Mattersburg konečně dostal k míči, se kterým pronikl kolem středového kruhu, kde ale číhala smečka protihráčů.
     
    77
    Po delší době se k míči dostal domácí brankář Knett, který v tomto případě raději konstruktivně rozehrával do strany na Klema.
     
    76
    I tentokráte se k oné rozehrávce postavil Kerschbaum, jehož rozehrávka mířila do malého vápna, kde zasahoval jeden z protihráčů.
     
    75
    Innsbruck je i po třetí brance výrazně aktivnějším celkem, nyní přijde na řadu už osmý rohový kop pro domácí mužstvo.
     
    74
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Patrick Salomon, přichází Philipp Erhardt.
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Zlatko Dedić, přichází Alexander Grundler.
     
    73
    Následně to středem hrací plochy zkoušel Dieng, který se protáhl kolem protihráče, díky čemuž mohl přenést hru na pravou stranu.
     
    72
    Mattersburg to nyní bude mít nesmírně složité, prohrává totiž už o tři branky. Navíc do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut.
     
    69
    Wacker právě vstřelil branku!
    Máme tady další branku v podání domácího celku! Na rohový kop si dokázal na malém vápně seběhnout domácí STEFAN MEUSBURGER, který velice přesným zakončením zamířil mimo dosah hostujícího brankáře Casaliho.
     
    66
    V těchto momentech utkání sledujeme celkem nezáživnou podívanou, která navíc přináší celou řadu nedovolených zákroků.
     
    65
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Michael Perlak, přichází Philipp Prosenik.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Wacker stále vede o dvě branky. Hostující celek je navíc směrem dopředu bezradný.
     
    63
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Matthaus Taferner, přichází Daniele Gabriele.
     
    63
    I přesto si nedovoleným zákrokem pomohl Dieng, soupeř zahrával standardku zprava. Místo střely přišel centr, který se ale neujal.
     
    62
    U pokutového území se podařilo zasáhnout Maakovi, avšak akce soupeře i nadále trvala, žádný střelecký pokus jsme ale neviděli.
     
    61
    Sled autových vhazování nakonec vyústil v provedení v podání domácího Hupfaufa, který na útočné polovině dokázal najít Horvatha.
     
    60
    Také hosté si vyzkoušeli provedení autového vhazování, což si vzal na starost Rath, díky jeho přihrávce mohl celek uklidnit hru.
     
    59
    Domácí si dokonce zajistili rozehrání dalšího rohového kopu. Ten plachtil k malému vápnu, kde ho za sebe prodlužoval Sánchez.
     
    58
    Střídání v týmu SV BauWelt Koch Mattersburg: ze hřiště odchází Florian Hart, přichází Alois Höller.
     
    57
    Nakonec to ale bylo s nedovoleným zákrokem, po kterém následovala standardka. Kerschbaum ale minul branku soupeře.
     
    56
    Následně se Kerschbaum dostal s míčem až ke středovému kruhu, kde jeho postupný atak dokázala odvrátit pozorná obrana.
     
    55
    Nyní se k odkopu od své branky postavil brankář Casali, který na druhé straně hledal Bürgera, jenž sklepl pod sebe na Perlaka.
     
    54
    Průniková přihrávka uvolnila do nadějné šance Halpera, který ještě přihrával pod sebe, což dokonale přečetl pozorný protihráč.
     
    53
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Mattersburg. Centr směřoval do malého vápna, kde se podařilo na jistotu zakročit domácímu Maakovi.
     
    52
    Aby toho nebylo málo, tak si autové vhazování vyzkoušel také domácí Klem, který zvolil přihrávku na osamoceného Meusburgera.
     
    51
    U postranní čáry se podařilo zasáhnout Tafernerovi, od kterého se hrací předmět odrazil zpět za postranní lajnu.
     
    50
    Jenomže ta nepřinesla nic nebezpečného, naopak se k vyvezení míče dostával Ertlthaler, který nevyzrál hned na prvního protihráče.
     
    49
    Nakonec se po prudké přihrávce na zemi ocitl forvard Dedić, který byl faulován. Na řadu přijde standardní situace pro Innsbruck.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločas jsme sledovali poklidnou rozehrávku v podání domácích, která se odehrává na jejich polovině.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali na starost hosté, kteří budou tentokráte hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl raketový vstup v podání domácích. Ti se hned v samotném úvodu dostali do dvoubrankového vedení, což je pochopitelně hodně uklidnilo. Posléze se hra uklidnila, což vedlo také k celé řadě nedovolených zákroků, přičemž sudí musel tasit jednu žlutou kartu. Každopádně bude muset Mattersburg zabrat, manko na jeho dnešního soupeře je už dvoubrankové. Hosté na to mají ještě celý druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Následně se Halperovi podařilo přejít k pokutovému území, kde ale přišel o míč. Aby toho nebylo málo, tak se v ofsajdu zjevil Dedić.
     
    42
    Na opačné straně to z velké vzdálenosti zkoušel Rakowitz, jehož pokus ale nesměřoval mezi tři tyče. Casali tak bude moci rozehrávat.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Ke střeleckému pokusu se dostal Bürger, jehož rána narazila pouze do nohy soupeře. Odraženého míče se chopil domácí Maak.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Christian Klem (FC Wacker Innsbruck).
     
    36
    Následná kolmice našla Horvatha, který ještě našel pod sebou lépe postaveného Dienga, jehož střelecký pokus nebyl přesný.
     
    35
    Do protiútoku se hnal hodně aktivní Taferner, který se snažil předat do tandemu na Dediće, což ale přečetl pozorný Nemeth.
     
    34
    Dedić se snažil prohodit přihrávku kolem Nemetha, avšak nakonec se mu to nepovedlo. Místo toho přišel na řadu další faul domácích.
     
    33
    Mattersburg si opět pohrává s míčem na vlastní polovině, což pochopitelně nemůže vést ke kontaktní brance, což by hosté určitě ocenili.
     
    32
    Rath si dával s provedením celkem načas, nakonec se mu podařilo najít hlavu Halpera, jenž raději prodlužoval za svá záda.
     
    31
    Po pravém křídle to zkoušel domácí Horvath, který se daleko nedostal. Navíc to bude autové vhazování pro soupeře.
     
    30
    Na opačné straně se podařilo zasáhnout Hupfaufovi, který odvracel pouze za postranní čáru. Také Mattersburg bude moci vhazovat.
     
    29
    Innsbruck si dokonce vybojoval rohový kop z pravé strany. Taferner centroval ke vzdálenější tyči, odkud Maak hlavičkoval do rukavic.
     
    28
    V těchto momentech utkání se neděje nic moc zajímavého, naopak se o provedení autového vhazování postará domácí Hupfauf.
     
    27
    Ze své poloviny rozehrával Meusburger, jehož přihrávka směřovala na vedle stojícího Horvatha, jenž opět přihrával dozadu.
     
    26
    U pokutového území číhal domácí Dieng, který se nedokázal protáhnout kolem Orize, jenž navíc zasáhl čistým způsobem.
     
    25
    Také Casali nyní odkopával od své branky, přičemž posílal míč na pravou stranu, kde se nacházela pouze smečka domácích hráčů.
     
    24
    Knett pochopitelně s rozehrávkou nikam nespěchal, ba naopak. Nakonec zvolil odkop na pravou stranu, kde Dieng nedoskočil.
     
    23
    Přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kam si nabíhal Ertlthaler. Jeho předávka míče nakonec nabídla pouze odkop od branky.
     
    22
    Před malým momentem si obrannou povinnost splnil hostující Nemeth, který ale na polovině soupeře ještě fauloval Dediće.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla hned dvě branky. Hosté nyní drží míč kousek od středového kruhu.
     
    16
    Wacker se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině. Smečka hladových protihráčů zatím bezúspěšně napadá rozehrávku soupeře.
     
    15
    Aby toho nebylo málo, tak se hostující celek zmohl pouze na odkop na druhou stranu, kde si s míčem zahrál také brankář Knett.
     
    14
    Do pokutového území si nabíhal hodně aktivní Taferner, který nakonec zakončoval levou nohou, avšak brankář Casali dokázal zasáhnout.
     
    13
    S míčem si zahrál hostující brankář Casali, který roztáhl hru na levou stranu, odkud Rath nedokázal dalekonosným pasem najít Bürgera.
     
    12
    Tohle bude pro BauWelt obrovsky složitý úkol, prohrává totiž o dvě branky. Do konce zápasu zbývá stále hodně času na vyrovnání.
    11. César Ortiz (MTT) - 2:0
     
    11
    Wacker právě vstřelil branku!
    Domácí dokonce navyšují své vedení! I v této akci měl prsty Taferner, který si dokázal narazit s Dedićem, jenž nakonec zakončoval z hranice malého vápna, přičemž před ním číhala poloprázdná branka, kterou pochopitelně dokázal trefit. Jako poslední se dotkl míče hostující CESAR ORTIZ.
     
    11
    Na opačné straně se Hart dobře zorientoval u středového kruhu, načež se mu podařilo přeposlat přihrávku na zcela osamoceného Sáncheze.
     
    10
    Ve středu hrací plochy číhal domácí Kerschbaum, který okamžitě přeposílal na Dediće, jenž byl v rychlostním souboji pozdě u kotouče.
     
    9
    Mattersburg to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá hodně času na vyrovnání.
     
    8
    V pokutovém území pracoval s míčem hostující Bürger, který ještě přeposlal na levou stranu, kde Halper neuspěl s pokusem o centr.
     
    7
    Mattersburg si vybojoval úvodní standardní situaci. K rozehrávce se postavil Perlak, který si absolutně neporozuměl se Salomonem.
    6. Matthaus TAFERNER - 1:0
     
    6
    Wacker právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Dalekonosné přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde si Rakowitz ukázkovým způsobem zpracoval míč, který ihned posílal do malého vápna, kde s pohotovým zakončením číhal MATTHAUS TAFERNER.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také brankář Knett, po jehož přihrávce to dalekonosně zkoušel Hupfauf, který mířil pouze do ofsajdového postavení.
     
    4
    O provedení autového vhazování se postaral domácí Hupfauf, který si vybral vedle stojícího Maaka, jenž pro změnu uklidnil hru.
     
    3
    Hned v úvodu utkání přišel nedovolený zákrok v podání Tafernera, o provedení volného kopu se pro změnu postaral Ortiz.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Wacker Innsbruck: Knett – Hupfauf, Maak, Meusburger, Klem – Rakowitz, Kerschbaum, Taferner – Dieng, Dedić, Horvath.
    Náhradníci: Hankič – Buchacher, Gabriele, Grundler, Rieder, Maranda, Satin.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Casali – Hart, Ortiz, Rath, Nemeth – Perlak – Halper, Salomon, Ertlthaler, Fran – Bürger.
    Náhradníci: Kuster – Erhardt, Höller, Kvasina, Malic, Prosenik, Renner.

    Rozhodčí: M. Schüttengruber – Kühr, C. Schüttengruber.
     
    SV BauWelt Koch Mattersburg

    Na opačné straně stojí Mattersburg, který už má jisté boje o Evropskou ligu. Mattersburg se totiž v současné době nachází na osmé pozici, což mu plně stačí k udržení této příčky. Hostující tým tohoto zápasu v posledním kole po třech zápasech zvítězil, na domácím stadionu si totiž poradil se sedmým Rapidem, který prohrál díky jediné brance. Mattersburgu to v rámci venkovních zápasů zrovna moc nejde, dohromady zde odehrál patnáct zápasů, ve kterých se pouze pětkrát radoval z vítězství. Navíc hned poslední čtyři venkovní duely nabídly hned tři porážky, což je celkem vysoké číslo.
     
    FC Wacker Innsbruck

    Fotbalisté Innsbrucku se ve skupině o udržení nacházejí na poslední pozici, přičemž manko na předposlední celek je pouze dvoubodové. Wacker ale poslední dva ligové zápasy nezvládl, nejprve totiž nestačil na sedmý Rapid, kterému podlehl nejtěsnějším možným způsobem, a sice 0:1. V minulém kole jsme navíc viděli divokou přestřelku, kterou nakonec lépe zvládla Admira, jenž zvítězila poměrem 3:2. Innsbruck je zároveň vůbec nejhorším celkem na domácím stadionu, dohromady zde odehrál patnáct zápasů, ve kterých vyhrál pouze čtyřikrát. Poslední domácí střetnutí ale nabídlo vítězství.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Rakouská Bundesliga nám vstupuje do závěrečné části sezóny, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Wacker Innsbruck a SV BauWelt Koch Mattersburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 6. Taferner, 11. Ortiz (vla.), 69. Meusburger, 87. Grundler

    Karty:   38. Klem (WCK)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:1. Střely mimo: 7:1. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 10:8.
    FC Wacker Innsbruck: Knett – Hupfauf, Maak, Meusburger, Klem – Rakowitz, Kerschbaum, Taferner (63. Gabriele) – Dieng (80. Rieder), Dedić (74. Grundler), Horvath.
    Náhradníci: Hankič – Buchacher, Gabriele, Grundler, Rieder, Maranda, Satin.

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Casali – Hart (58. Höller), Ortiz, Rath, Nemeth – Perlak (65. Prosenik) – Halper, Salomon (74. Erhardt), Ertlthaler, Fran – Bürger.
    Náhradníci: Kuster – Erhardt, Höller, Kvasina, Malic, Prosenik, Renner.

    Rozhodčí: M. Schüttengruber – Kühr, C. Schüttengruber
    thejrc.org