Konyaspor – Akhisarspor 0:0 (kon.)
konec
Konyaspor
0:0 (0:0)
Akhisarspor
Sobota 25.05.2019, 18:00 • Torku Arena, Konya • Turecká Superliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Konyaspor: Kirintili – Skubic, Ay, Demirok, Öztorun – Jevtović, Jönsson – Sahiner, Hurtado, Milošević – M. Yatabaré.
    Náhradníci: Atalay, Taşkıran – Akçay, Findikli, Fofana, Hadžiahmetović, Jahović, Karakaya, Opanasenko, Ali Turan.

    Akhisarspor: Yeral – Vršajević, Rotman, Nizam, Keleş – Ataseven, Çeviker – Yavru, Regattin, Barbosa – Manu.
    Náhradníci: Körk – Bokila, Kisa, Aydogdu, Nelik, Nelik, Guneren, Mutlu.

    Rozhodčí: Şansalan – Kapluhan, Tunavelioğlu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Şansalan dal pokyn k zahájení zápasu, jako první se balonu dotkli domácí hráči. Jejich nákop na pravou stranu byl nepřesný a zamířil za lajnu.
     
    2
    Do dnešního zápasu nastoupil Konyaspor v bílé sadě dresů, naopak Akhisarspor zvolil barvu zelenou. Vraťme se na trávník, kde jsou v kombinaci hosté.
     
    3
    Bohužel režie dnešního zápasu nenabízí časové údaje, a tak budou minuty jen orientační. Hraje se zatím hodně opatrný fotbal, u balonu se nachází hráči v bílém.
     
    4
    Už to vypadlo, že se Konyaspor dostane k zakončení, ovšem na hranici vápna výborně zapracoval Avdija Vršajević, který balon na malou chvíli podržel.
     
    5
    Hostující celek v kombinaci zřejmě silný nebude, jelikož se už po druhé pokusil o dlouhý nákop na útočníka. Ovšem Elvis Manu míče ze vzduchu zatím nesbírá.
     
    6
    Hráči v zelených dresech vybojovali rohový kop. K rozehrání od praporku se postaral Hélder Barbosa, jehož pas byl na první tyči odvrácen. Poté přišla hlavička, kterou si bránící hráči znovu pohlídali.
     
    7
    Po pravé straně se pokusil do pokutového území prodrat Elvis Manu, jemuž postavil do cesty tělo Ugur Demirok. Míč poté doputoval mimo hrací plochu a bude se kopat od domácí brány.
     
    9
    Akhisarspor se znovu dostal k centru zleva, ovšem před brankou figuroval jen bránící hráč. Ten míč zpracoval na prsa a poté se ho zmocnil Serkan Kirintili.
     
    11
    Domácí mužstvo dlouho drželo míč, ale nákopem za obranu se neprosadilo. Následně Konyaspor výtáhl napadání, ale přišel útočný faul.
     
    13
    Dnešním zápasem se Akhisarspor loučí s tureckou nejvyšší soutěží. Uvidíme, zda se hostujícímu celku podaří favorita duelu překvapit.
     
    14
    Hráči v zelených dresech vymysleli pas na pravou stranu šestnáctky. Ovšem z branky vystartoval Serkan Kirintili, který celou situaci vyřešil, jelikož byl u míče o chvilku dříve.
     
    15
    Domácí jsou u balonu, ale kombinují jen na vlastní polovině. Po chvilce se Konyaspor vydal do útoku po pravé straně, jenže na trávníku zůstal ležet někdo z hostů, a tak byl míč sportovně poslán do zámezí.
     
    16
    Další útočnou akci favorita zápasu zastavil u postranní čáry Kadir Keleş, který navíc vybojoval autové vhazování. Jenže hráči v zelených dresech balon jen odevzdali.
     
    17
    Na levé straně se kolem bránícího soupeře protáhl Elvis Manu, který přihrál před branku, kam si nabíhal atakovaný spoluhráč. Ovšem Hélder Barbosa se dostal k zakončení, které trefilo jen domácího gólmana. To byla první vážnější šance, Akhisarspor bude rozehrávat roh.
    17. Hélder Barbosa (AKH)
     
    18
    Centr od rohového praporku poslal sám autor střely, jenž hledal spoluhráče na zadní tyč. Jenže z brankové čáry vystartoval Serkan Kirintili, který se nejvýše vyšrouboval do vzduchu.
     
    19
    Na pas k pravé tyči si nabíhal Paolo Hurtado, jemuž chybělo pár centimetrů k zasažení míče. Bude se tak jen odkopávat od hostující branky.
     
    22
    Tak tohle byla gólovka jako hrom! Mustapha Yatabaré v pádu na hranici vápna prostrčil míč na nabíhajícího Ömera Aliho Sahinera, který se snažil položit brankáře, ale ten mu míč vykopl nohou. Sahiner pak přihrál na prvně jmenovaného, jenž zase trefil obětavého stopera.
    22. Ömer Ali Sahiner (KOY)
     
    25
    Tak obě mužstva už si připsala po jedné velké šanci, ovšem stav zápasu je stále nerozhodný. Aktuálně na trávníku kombinují hráči v zeleném.
     
    26
    Ovšem jejich pas byl příliš dlouhý, a tak skončil v moci domácího brankáře. Elvis Manu sice zvedá palec, ale pas na něj byl hodně nepřesný.
     
    27
    Hostující celek uklidňuje kombinací na vlastní polovině hru. Jenže po pár přihrávkách přišel centr z levé strany, po kterém se marně natahoval před brankou Elvis Manu. Kdyby hostující útočník balon hlavou zasáhl, jednalo by se o vstřelenou branku.
     
    29
    Hráči v zelených dresech jsou aktuálně aktivnějším celkem. Elvis Manu se prokličkoval až do šestnáctky, kde měl proti sobě přesilu, která jej balonu zbavila.
     
    30
    Při hlavičkovém souboji byl zasažen loktem na lícní kost Zeki Yavru, kterému se na nohy moc nechce. Hlavní rozhodčí běží zkontrolovat celou situaci a za chvilku se bude pokračovat ve hře.
     
    32
    Za pasem, jenž mířil do šestnáctky, se vydal Mustapha Yatabaré. Jeho hlavička byla vyslána zády k brance a zamířila jen vedle. Domácí útočník se zlobí, protože si myslel, že byl faulován.
     
    34
    Po chybné přihrávce pronikal Deni Milošević, který byl před pokutovým územím faulován. Konyaspor bude rozehrávat volný kop z nadějné pozice. Uvidíme, co domácí hráči vymyslí.
     
    35
    Centr z přímého kopu se kroutil někam k penaltě, odkud jej odvrátili obránci. Hra se přesunula rychle před druhou z branek, kde se na centr ze strany počíhal Serkan Kirintili.
     
    38
    Ömer Ali Sahiner už byl s míčem v šestnáctce, ale pokusil se o přihrávku do strany. Ta bala zablokovaná, ovšem Konyaspor bude rozehrávat další roh.
     
    39
    Sám Ömer Ali Sahiner vyslal centr od praporku do šestnáctky, kde se pro něj vydal Halil Yeral. Hostující brankář byl při výběhu faulován, a tak bude moci odkopávat z klidné pozice.
     
    40
    Na zeleném pažitu zůstal ležet Hélder Barbosa, a tak k němu mířila lékařská pomoc. Hráč ji ani nepotřeboval, protože než k němu zdravotníci doběhli, byl už na nohách.
     
    42
    Z velké dálky se o střelu pokusil Hélder Barbosa, jeho zakončení bylo hodně slabé a navíc mířilo doprostřed branky, kde byl připravený Serkan Kirintili.
     
    44
    Úvodní poločas se blíží ke konci a branku jsme stále neviděli. Hraje se spíše od vápna k vápnu, a tak doufejme, že se gólu dočkáme v další části hry.
     
    45
    Za šestnáctkou si balon připravil Adrien Regattin, jehož pokus mířil asi metr vedle branky. Hostující hráč chtěl trefit levý spodní roh branky, ale nepovedlo se mu to.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V úvodní pětačtyřicetiminutovce se hrálo od vápna k vápnu. Oba celky si připsaly po jedné velké šanci, ale ani jeden ji nedokázal přetavit v branku. Možná trochu více ze hry má sestupující Akhisarspor, ovšem o nic výrazného se nejedná. Doufejme, že ve druhém poločase se dočkáme alespoň vstřelené branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, který je pro hostující celek posledním v turecké nejvyšší soutěži. Právě Akhisarspor se jako první dotkl balonu, ale Halil Yeral rozehrávku nezvládl.
     
    47
    Pokud se podíváme na zelený pažit, zjistíme, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Vraťme se na trávník, kde se o překvapení z dálky pokusil Marko Jevtović, který se snažil přehodit brankáře, ale bránu netrefil.
     
    48
    Konyaspor rozehrál další rohový kop! Centr mířil na první tyč, odkud byl odvrácen do bezpečných míst hrací plochy.
     
    49
    Ještě pro připomenutí, Konyaspor do dnešního střetnutí nastoupil v bílých dresech, naopak Akhisarspor oblékl zelenou sadu. Vraťme se ale znovu na trávník, kde kombinují na útočné polovině domácí.
     
    50
    Hlavní rozhodčí dal hostujícímu celku výhodu, když byl nešetrně zastaven Elvis Manu. Tomu postavil hokejový strom do cesty Ugur Demirok (Konyaspor), který záhy inkasoval žlutou kartu.
     
    52
    Ošetření proběhlo, a tak se znovu může pokračovat ve hře. Domácí celek odevzdal soupeři míč a hráči v zelených dresech se ženou do útočné akce.
     
    54
    U středové čáry byl zastaven Paolo Hurtado, který byl zezadu dohrán Rajkem Rotmanem. Hostující zadák dobře věděl, že se dopustil faulu a okamžitě se omlouval.
     
    55
    Znovu se nehraje a na zelený pažit spěchají lékaři a také nosítka. Paolo Hurtado pro dnešek asi dohrál, jelikož se okamžitě začalo chystat střídání.
     
    56
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Paolo Hurtado, přichází Moryké Fofana.
     
    57
    Po přenesení hry na pravou stranu šestnáctky, přišla hlavička, která posílala míč k penaltovému puntíku. Ovšem Musa Nizam výborně zasáhl a svou branku ochránil, jak má v popisu práce.
     
    59
    Konyaspor táhl další útočné snažení po levé straně, kde se k centru odhodlal Ugur Demirok. Jenže místo rohu je odpískán ofsajd.
     
    61
    Moryké Fofana (Konyaspor) zastavil pronikajícího soupeře, za což si jako druhý hráč v zápase řekl o žlutý kartónek z kapsičky hlavního sudího.
     
    63
    Akhisarspor rozehrával standardní situaci, po které se dočkal branky, ovšem praporek pomezního sudího už vlál ve vzduchu. Jenže hlavní rozhodčí celou situaci diskutoval s vidokolegou, který dál pomeznímu zapravdu.
    63. Neuznaná branka hostujícího celku
     
    65
    Dlouhou dobu se nehrálo, jelikož se řešila branková situace. Tedy, tak nakonec brankovou nebyla.
     
    66
    K odraženému míči se za pokutovým územím dostal Eray Ataseven, jenž okamžitě zakončil. Jeho pokus letěl těsně nad břevno. Míč byl tečován, což také hosté reklamují, ale rozhodčí ukázal na odkop od brány.
     
    67
    Elvis Manu opět neměl komu přihrát, a tak si obhodil obránce a poté zamířil do šestnáctky. Pokus hostujícího útočníka za moc nestál, jelikož letěl hodně daleko vedle pravé tyče.
     
    68
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Mustapha Yatabaré, přichází Adis Jahović.
     
    69
    Přihrávku do druhé vlny přebral Hélder Barbosa, který si míč zpracoval a nepřesně zakončil. Jeho technický pokus mířil jen nad břevno, a tak se bude znovu kopat od branky.
     
    71
    Jeden z domácích hráčů zakončil sám z pravé strany, jelikož neměl komu přihrát. Se střelou si poradil Halil Yeral, který míč vyrazil středem do bezpečných míst. Ovšem hned před ním stál Ömer Ali Sahiner, a tak měl hostující brankář i trochu štěstí.
     
    72
    Další centr hráčů v bílých dresech byl poslán do vápna z pravé strany, ovšem před brankou se nikdo další z domácích nenacházel.
     
    73
    Střídání v týmu Akhisarspor: ze hřiště odchází Eray Ataseven, přichází Ali Kaan Guneren.
     
    74
    Akhisarspor se dostal do přečíslení, ovšem Hélder Barbosa se prezentoval jako sólista. Hostující hráč měl na středu spoluhráče, přesto raději vyslal nepřesný pokus z levé hranice šestnáctky.
     
    76
    Jeden z domácích hráčů se sám nacházel v šestnáctce, a tak čekal až mu přijdou spoluhráči pomoci. Ve druhé vlně se nacházel Adis Jahović, jehož pokus z jedné zamířil nad břevno.
     
    77
    Pokus z nějakých pětadvaceti metrů vyrazil Halil Yeral na roh. Centr od praporku ovšem další zakončení už nepřinesl, Konyaspor dál zůstává u míče.
     
    80
    Za pokutovým územím se v kličkách utopil Elvis Manu, a tak šli domácí do přečíslení. Ovšem centr z pravé strany si znovu pohlídal Halil Yeral.
     
    81
    Krásnou akci zakončil Jens Jönsson, který převzal ve druhé vlně patičku od spoluhráče. Jeho zakončení mířilo pod břevno, ovšem Halil Yeral vytáhl parádní zákrok a balon vyrazil na roh.
    81. Jens Jönsson (KOY)
     
    82
    A po velké šanci hned přichází další, tentokrát na druhé straně! Elvis Manu měl proti sobě dvojici soupeřů, přes kterou z hranice vápna zakončil. Jenže střelou trefil ruku Serkana Kirintiliho.
    82. Elvis Manu (AKH)
     
    84
    Akhisarspor rozehrával rohový kop z pravé strany, ovšem pro centr si došel domácí brankář, jenž okamžitě vystartoval z brankové čáry.
     
    85
    Náběh na zadní tyči zavíral Nejc Skubic, který podklouzl a jen tak posunul míč k brankáři, který jej vyrazil před sebe. K dorážce se dostal ještě Adis Jahović, jenž spálil tutovku, jelikož se proti němu vrhl Halil Yeral.
    85. Adis Jahović (KOY)
     
    86
    Po centru od rohového praporku se k hlavičce dostal Moryké Fofana, jehož pokus lapil hostující brankář. Ten v posledních minutách drží naděje svého týmu hodně vysoko.
     
    87
    Střídání v týmu Akhisarspor: ze hřiště odchází Hélder Barbosa, přichází Gokmen Aydogdu.
    Střídání v týmu Konyaspor: ze hřiště odchází Selim Ay, přichází Mücahit Can Akçay.
     
    89
    V závěru normální hrací doby, bude rozehrávat Konyaspor další roh. Po centru se k hlavičce dostal Ugur Demirok, jehož snažení bylo ale nepřesné.
     
    90+1
    K postranní čáře přispěchal čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Od středového kruhu postupoval sám na brankáře Adrien Regattin. Jenže ho dobíhal spoluhráč Elvis Manu se soupeřem, a tak se prvně jmenovaný rozhodl k přihrávce, kterou překazil právě vracející se soupeř.
    90+1. Adrien Regattin (AKH)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas nabídl mnohem více brankových příležitostí, v nichž se více ocitli hráči domácího celku. Ovšem stav zápasu i po konečném hvizdu zůstal bezbrankový. Remízou se Akhisarspor rozloučil s tureckou nejvyšší soutěží. Naopak Konyaspor roli obrovského favorite nepotvrdil.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:54:10)

    Michal Luxa

    Branky:

    Karty:   50. Demirok (KOY), 61. Fofana (KOY)


    Konyaspor: Kirintili – Skubic, Ay (87. Akçay), Demirok, Öztorun – Jevtović, Jönsson – Sahiner, Hurtado (56. Fofana), Milošević – M. Yatabaré (68. Jahović).
    Náhradníci: Atalay, Taşkıran – Akçay, Findikli, Fofana, Hadžiahmetović, Jahović, Karakaya, Opanasenko, Ali Turan.

    Akhisarspor: Yeral – Vršajević, Rotman, Nizam, Keleş – Ataseven (73. Guneren), Çeviker – Yavru, Regattin, Barbosa (87. Aydogdu) – Manu.
    Náhradníci: Körk – Bokila, Kisa, Aydogdu, Nelik, Nelik, Guneren, Mutlu.

    Rozhodčí: Şansalan – Kapluhan, Tunavelioğlu
    bahis siteleri