Panama – Francie 0:2 (kon.) | Portugalsko – Argentina 0:2 (kon.) | Saúdská Arábie – Mali 3:4 (kon.)
Jihoafr. republika – Jižní Korea 0:1 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
0:1 (0:0)
Jižní Korea
Úterý 28.05.2019, 20:30 • Stadion Miejski, Tychy • Mistrovství světa U20 • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání MS hráčů do 20 let mezi Jihoafrickou republikou a Jižní Koreou. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Jižní Korea

    Jižní Korea není ve skupině s Argentinou, Portugalskem a Jižní Afrikou považována za kandidáta na postup ze základní skupiny. Hráči z Asie přeci jen nemají takové jméno a zkušenosti jako mladící z vyspělých fotbalových zemí jako Argentina a Portugalsko. V prvním utkání ale Korea svedla velkou bitvu právě s Portugalskem, kterému podlehla těsně 1:0.
     
    Jihoafrická republika

    Jihoafrická republika rovněž nepatří mezi kandidáty na postup. Celek z černého kontinentu bude spoléhat na rychlost a dravost svých mladíků. Úvodní vystoupení proti Argentině však přineslo debakl 2:5. Přesto se ukázalo, že potenciál je hlavně směrem dopředu. Proti pevném defenzivě Korejců to však bude nesmírně náročné.
     
    Oba týmy už nastupují na trávník. Jihoafrická republika bude hrát ve žlutém, zatímco Korejci obléknou bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jihoafrická republika obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalisté ve žlutém se ihned vydali vpřed, ale jejich útok úspěch nepřinesl.
     
    2
    Africký celek v úvodu utkání kombinuje s míčem na kopačkách a snaží se útočit. Thethani si naběhl na vysokou přihrávkou, jenže špatným zpracováním přišel o míč.
     
    3
    Choi Jun se hnal vpřed po levém křídle, nicméně Brendon Moloisane proti němu bleskově vystoupil a dobrým obranným zákrokem vypíchl míč do autu.
     
    4
    Oswin Appollis dostal dobrou přihrávku do běhu, jenže důrazný obránce jej skvělou poziční hrou zatlačil k rohovému praporku, odkud Appollis nedokázal odcentrovat.
     
    5
    Cho Young-wook dostal prostor na levé straně hrací plochy, jenže špatným předkopnutím dal šanci Moloisanemu, který jej ostrým skluzem obral o balón.
     
    6
    Korejci se poprvé v utkání na delší dobu usadili na polovině svého soupeře. Hráči v bílém kombinovali hlavně na levé straně, ale nikdo z nich neodcentroval.
     
    7
    Cho Young-wook se skvěle vrátil na vlastní polovinu a vybojoval míč pro Korejce. Korejský fotbalista následně z otočky zakopl míč do zámezí.
     
    8
    Jeong Ho-jin si na vlastní polovině vyměňuje krátké přihrávky s kolegou ze stoperské dvojice. Nikdo ve žlutém dresu Jihoafrické republiky rozehrávku korejských stoperů neatakuje.
     
    9
    Jeong Ho-jin to na polovině soupeře přehnal s agresivitou. Korejský fotbalista si v souboji s Mkhizem pomohl přišlápnutím soupeřovy kopačky.
     
    10
    Luvuyo Phewa dostal prostor na pravé straně, potáhl jej vpřed a zasekl si míč kolem jednoho ze soupeřů. Korejští hráči se ale rychle vrátili na své pozice.
     
    11
    Do korejského rozehrávky se musel zapojit také brankář. Lee Gwang-yeon si došel pro přihrávku až na hranici pokutového území a nakopl míč na levé křídlo, kde uspěl jihoafrický hráč.
     
    12
    Lee Jae-ik vhazoval na levé straně hrací plochy. Korejci na úvod utkání přečkali ostrý nástup soupeře do souboje a nyní se snaží něco vymyslet směrem dopředu.
     
    13
    Cho Young-wook dostal krásnou přihrávku do blízkosti pokutového území, jenže místo zakončení si míč ještě rovnal na levačku a nakonec o něj přišel.
     
    14
    Choi Jun se nechal chytře faulovat na polovině hřiště. Korejský fotbalista následně přenesl hru na levou stranu, kde nebyl nikdo z jeho spoluhráčů v bílém.
     
    15
    Choi Jun dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy a poslal přihrávku na polovinu soupeře. Jeho pobídku však Kobamelo Kodisang srazil do autu.
     
    16
    Luvuyo Phewa dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho centr srazil korejský stoper na rohový kop. Do vápna už míří vysocí hlavičkáři.
     
    17
    Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, kde se k hlavičce dostal Siphesihle Mkhize, jehož pokus skvěle vyrazil korejský brankář!
    17. Mkhizeho šance po rohovém kopu
     
    18
    Jihoafrická republika zahrávala ještě jeden rohový kop. Korejský brankář Lee Gwang-yeon tentokrát vyběhl na malé vápno a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    19
    Leo Thethani zahrával další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhla pozorná korejská obrana.
     
    20
    Hra je přerušena! Siphesihle Mkhize se na polovině hrací plochy srazil hlavou s jedním z korejských hráčů a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Uvidíme, zda bude schopen hrát nadále.
     
    21
    Jihoafrická republika se usadila na polovině soupeře a v posledních minutách se fotbalisté ve žlutém tlačí do zakončení. Důrazná obrana zatím odolává.
     
    22
    Jihoafričané měli k dispozici přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal Leo Thethani, jehož centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    23
    Po dalším závaru před korejskou brankou zůstává v pokutovém území ležet brankář Lee. Korejský gólman se srazil s vlastním spoluhráčem.
     
    24
    Fotbalisté ve žlutém se nyní zachovali sportovně a odevzdali soupeři míč. Korejský brankář už je zpátky na nohou a podle všeho bude pokračovat.
     
    25
    Také asijský celek nyní zahrával přímý kop na polovině soupeře. Kim Jung-min vymyslel zajímavý centr na značku pokutového kopu, kde zasáhl stoper Givemore Khupe.
     
    26
    Oswin Appollis si počkal na prudký centr z pravé strany hrací plochy. Urostlý útočník se poté položil do zakončení, ale vůbec netrefil branku.
     
    27
    Jeong Ho-jin dostal prostor na levém křídle, potáhl míč několik desítek metrů k pokutovému území soupeře, ale svým centrem Kubhekovi problémy nenadělal.
     
    28
    Cho Young-wook se krásně uvolnil v blízkosti pokutového území, přehodil si míč na levačku, jenže balón se mu svezl po nártu a jeho střela prolétla daleko od branky.
     
    29
    Africký celek měl k dispozici další přímý kop na polovině soupeře. Centrovaný míč tentokrát letěl vzduchem příliš dlouho a nakonec skončil v zámezí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme vyrovnanou bitvu! Jihoafrická republika je o něco aktivnější, ale Korejci pečlivě brání.
     
    31
    Cho Young-wook dostal přihrávku do běhu na levou stranu hrací plochy, navedl si míč na pravačku, jenže svým zakončením placírkou trefil prvního stopera ve žlutém.
     
    32
    V Polsku navíc začalo silně pršet. Korejci za hustých provazů deště kopali přímý kop z levé strany. Brankář Kubheka si pro balón došel na malé vápno.
     
    33
    Kim Hyun-woo se skvěle vrátil se sprintujícím Appollisem. Jihoafrický útočník se ale nenechal odstavit a svému strážci pořádně zkomplikoval život.
     
    34
    Kobamelo Kodisang se zpoza hranice pokutového území volejem opřel do odraženého míče. Dělovka jihoafrického fotbalisty však postrádala přesnost.
     
    35
    Hwang Tae-hyeon se pustil do hlavičkového souboje na pravé straně, kde přetlačil jednoho ze soupeřů a vybojoval pro Korejce alespoň vhazování.
     
    36
    Hwang Tae-hyeon si na pravé straně hrací plochy ukázkově pokryl míč tělem a Oswin Appollis jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Jižní Korea.
     
    37
    Leo Thethani zahrával další rohový kop. Jeho nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, kde číhal Keenan Abrahams, jenže ten svou hlavičkou nezamířil mezi tři tyče.
     
    38
    Déšt je stále silnější a silnější! Místo technického fotbalu spíše vidíme obrovskou bitvu. Míč se na mokrém trávníku rychle zastavuje.
     
    39
    Oh Se-hun si po secvičeném signálu naběhl na oblouček do pokutového území a pohotově vracel míč před branku. Brankář Kubheka mu ale pokazil radost.
     
    40
    Leo Thethani si naběhl na vysokou přihrávku na levou stranu, jenže radost mu zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    41
    Khulekani Walter Kubheka přečetl korejskou rozehrávku, vyrazil ven z branky a došel si na hranici velkého vápna pro nepřesnou přihrávku za obranu.
     
    42
    James Monyane v hlavičkovém souboji nešikovně trefil Choi Juna. Korejský fotbalista si navíc při dopadu ublížil a drží se za levý kotník. Podle všeho bude nadále pokračovat ve hře.
     
    43
    Hwang Tae-hyeon se skvěle vrátil s rozběhnutým soupeřem, včasným skluzem se mu položil pod nohy a srazil prudký centr do zámezí. Jihoafrická republika bude vhazovat.
     
    44
    Další obrovská šance afrického celku! Na povedený centr z levé strany si v pokutovém území počkal James Monyane, jenže střílel ve skluzu a Lee jeho pokus vyškrábl na roh!
    44. Monyaneho šance
     
    45
    Cho Young-wook táhl útočnou akci Korejců proti otevřené obraně soupeře. Útočník v bílém dresu nakonec zkusil zakončit, ale trefil jen prvního soupeře.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Jihoafrická republika se v nastavení usadila na polovině soupeře a hráči ve žlutém si ještě hledají cestičku do zakončení. Korejci brání v devíti lidech na hranici šestnáctky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali obrovskou bitvu! O něco aktivnější byla Jihoafrická republika. Fotbalisté ve žlutém si vypracovali dvě velké šance, jenže hlavičku po rohovém kopu i zakončení po skluzu dokázal korejský brankář Lee vyrazit. Naopak Jižní Korea je směrem dopředu bezzubá a pokud chce pomýšlet na výhru, bude muset hodně přidat. Do kabin se odchází za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Jižní Korea obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Korejci v něm určitě budou chtít zlepšit svůj výkon a dostat soupeře pod tlak.
     
    47
    Brendon Moloisane nakopl míč na hranici pokutového území, kam si naběhl Luvuyo Phewa, jenže hlavičkou z velké dálky Leeho nepřekvapil.
     
    48
    Jihoafrická republika zahrávala rohový kop. James Monyane poslal prudký centr na malé vápno, jenže nikdo ve žlutém se nedostal do zakončení.
     
    49
    Korejci se usadili na polovině soupeře. Kim Jung-min chytrou patičkou prodloužil přihrávku do pokutového území, jenže Oh Se-hun nezakončil.
     
    50
    Kim Jung-min zastavil nepřesnou rozehrávku afrického celku, otočil hru na opačnou stranu a odcentroval do pokutového území. Obránci ve žlutém dokázali zasáhnout.
     
    51
    Cho Young-wook se tentokrát prohnal s míčem u nohy do pokutového území, patičkou vybídl ke střele Leeho, jenže jeho pokus zastavil obětavý obránce.
     
    52
    Malebogo Modise nakopl míč na polovinu soupeře, kam sprintoval aktivní Oswin Appollis. Jihoafrický útočník ale neuspěl v souboji s obráncem.
     
    53
    Givemore Khupe poslal prudkou přihrávku na levou stranu. Fotbalisté ve žlutém teď přenášejí těžiště hry z jedné strany na druhou, ale korejská obrana působí po změně stran pevným dojmem.
     
    54
    Choi Jun poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nezareagoval.
     
    55
    Cho Young-wook se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče. Korejský fotbalista měl moře času na zamíření, ale technickou střelou minul branku.
     
    56
    Kobamelo Kodisang dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy. Jihoafrický republika však zůstal v útoku osamocený a korejští hráči mu vzali míč.
     
    57
    Hra je přerušena! Kobamelo Kodisang si při obranném skluzu podle všeho natáhl sval a nevypadá to s ním vůbec dobře. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    58
    Zraněný fotbalista už je zpátky na nohou a podle všeho bude nadále pokračovat ve hře. Africký celek mezitím provedl vhazování a tlačí se do útoku.
     
    59
    Korejci se po souboji v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu. Hwang Tae-hyeon šel podle sudího k zemi velmi ochotně. Penalta se tak nepíská.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního duelu. Korejci po změně stran převzali iniciativu a tlačí se do útoku.
     
    61
    Oswin Appollis sprintoval za parádní přihrávkou na polovinu soupeře. Korejský brankář Lee přečetl hru, vyrazil ven z branky a skvěle odkopl míč.
     
    62
    Kobamelo Kodisang znovu zkusil své štěstí zakončením zpoza hranice pokutového území. Záložník tentokrát pálil levačkou, ale opět netrefil zařízení.
     
    63
    Hwang Tae-hyeon nakopl míč na hranici pokutového území, jenže tam ve vzdušném prostoru kraloval pozorný stoper Givemore Khupe.
     
    64
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Jeong Ho-jin, přichází Jeon Se-jin.
     
    65
    Cho Young-wook se obětavým skluzem vrhl pod nohy jednomu ze soupeřů a zakopl míč na tribunu. Jihoafrická republika bude vhazovat na vlastní polovině.
     
    66
    Oh Se-hun se dral za průnikovou přihrávkou mezi stopery soupeře. Jihoafričtí zadáci však stáli blízko u sebe a ve spolupráci s brankářem situaci ustáli.
     
    67
    Oswin Appollis sprintoval za nákopem na polovinu soupeře. Jihoafrický fotbalista si chtěl míč zpracovat, ale pozorný obránce jej nepustil k prvnímu dotyku.
     
    68
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Kobamelo Kodisang, přichází Lyle Foster.
     
    69
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Jižní Korea se nakonec dostává do vedení! KIM JUNG-MIN se po rohovém kopu protlačil k zakončení a povedenou hlavičkou uklidil míč k tyči!
    69. Kim JUNG-MIN - 0:1
     
    71
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Oswin Appollis, přichází Njabulo Blom.
     
    72
    Jeon Se-jin spěchal za prudkým nákopem na polovinu soupeře. Zadáci ve žlutém si pobídku pohlídali a nepustili hráče v bílém k odcentrování.
     
    73
    Kim Jung-min neustál souboj s Abrahamsem na levé straně a poroučel se k zemi. Sudí měl střet přímo před očima a jasným gestem dal najevo, že se pískat nebude.
     
    74
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází James Monyane, přichází Promise Mkhuma.
     
    75
    Siphesihle Mkhize si udělal prostor na pravé straně a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídka však skončila na noze obránce.
     
    76
    Korejský brankář Lee se musel znovu zapojit do rozehrávky své reprezentace. Jeho vysoký nákop na levou stranu si soupeřova obrana pohlídala.
     
    77
    Lee Jae-ik si splnil své defenzivní povinnosti a nepustil soupeře do pokutového území. Korejci po změně stran brání opravdu skvěle a nepouští soupeře do šancí.
     
    78
    Jeon Se-jin si navedl míč na levačku a zakončil z dobrých pětadvaceti metrů. Jeho projektil však postrádal přesnost a prosvištěl kolem branky.
     
    79
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Cho Young-wook, přichází Park Tae-jun.
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a zatím to vypadá, že Jihoafrická republika si není schopna vytvořit nějaký souvislý tlak.
     
    81
    Kim Jung-min si řekl o přihrávku na levou stranu hrací plochy, přehodil si míč na levačku, ale jeho centr zablokoval hned první obránce.
     
    82
    Lee se znovu musel zapojit do korejské rozehrávky. Brankář asijského celku tentokrát svůj odkop doslova zpackal, ale obránci jeho chybu napravili.
     
    83
    Park se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče a Khulekani Walter Kubheka měl s jeho dělovkou pořádné problémy.
     
    84
    Korejci stále hrají s míčem na kopačkách na polovině soupeře a bez problémů si hlídají své vedení. Hráči ve žlutém se stále nemohou dostat do blízkosti soupeřovy svatyně.
     
    85
    Jihoafrická republika zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Vysoký centr přiletěl na hranici šestnáctky, ale Givemore Khupe hlavičkoval velmi nepřesně.
     
    86
    Malebogo Modise se přeci jen dostal k přetaženému centru, jenže musel hlavičkovat z ostrého úhlu a navíc rybičkou. Jeho pokus tak minul zařízení.
     
    87
    Um Won-sang se krásně uvolnil od pomezní čáry, prošel až na střed pokutového území, ale jeho průnikovou přihrávku vypíchl Malebogo Modise.
     
    88
    Givemore Khupe vystoupil proti vysoké přihrávce z pravé strany a odhlavičkoval míč do zámezí. Vhazovat tak budou korejští fotbalisté.
     
    89
    Lee Kang-in znovu zkusil své štěstí zakončením zpoza hranice pokutového území. Obránce ve žlutém dresu jeho pokus srazil do rukavic brankáře.
     
    90
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kim Hyun-woo, přichází Lee Ji-sol.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Kim Jung-min ustál souboj na pravé straně, nepustil před sebe rozběhnutého soupeře a navíc vybojoval vhazování pro svůj tým.
     
    90+3
    Choi Jun se parádním sprintem prohnal do pokutového území, na jehož hranici si míč ještě zasekl, ale dobře postavený soupeř jeho centr odhlavičkoval ven ze šestnáctky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Jižní Korea nakonec zvládla své druhé vystoupení na světovém šampionátu a Jihoafrickou republiku poráží výsledkem 1:0! O něco aktivnější byla Jihoafrická republika. Fotbalisté ve žlutém si vypracovali dvě velké šance, jenže hlavičku po rohovém kopu i zakončení po skluzu dokázal korejský brankář Lee vyrazit. Po změně stran se šance ze hry vytratily úplně. Až po rohovém kopu se dokázal prosadit asijský celek, když se trefil Kim Jung-min! Afričané už odpověď nenašli a po dvou zápasech mají na kontě nula bodů.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:24:38)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 69. Kim Jung-min


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:10.
    Jihoafrická republika: Kubheka – Moloisane, Khupe, Abrahams, Modise – Kodisang (68. Foster), Monyane (74. Mkhuma), Mkhize, Thethani – Phewa, Appollis (71. Blom).
    Náhradníci: Thuntsane, Baadjies – Mabiliso, Gcaba, Mkhuma, Blom, Foster, Leshabela, Khanyi.

    Jižní Korea: Lee Gwang-yeon – Hwang Tae-hyeon, Jeong Ho-jin (64. Jeon Se-jin), Kim Hyun-woo (90. Lee Ji-sol), Lee Jae-ik, Choi Jun – Lee Kang-in, Kim Jung-min, Um Won-sang – Cho Young-wook (79. Park Tae-jun), Oh Se-hun.
    Náhradníci: Park Ji-min, Choi Min-soo – Lee Ji-sol, Jeon Se-jin, Lee Kyu-hyuk, Go Jae-hyeon, Park Tae-jun, Kim Ju-sung, Lee Sang-jun, Kim Se-yun.

    Rozhodčí: Guerrero – Hernández, Santana (vš. MEX)
    bahis siteleri