Veszprém – Industria 33:30 (kon.) | Barca – HC Vardar 27:29 (kon.)
konec
Barca
27:29 (16:9)
HC Vardar Skopje
Sobota 01.06.2019, 18:00 • Lanxess Arena, Kolín nad Rýnem (Německo) • Liga mistrů - Final Four • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním postupu Vardaru Skopje do finále Final4 vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího textového online přenosu, na počtenou! (19:57:11)
     
    Smutek v očích hráčů i fanoušků Barcelony, zatímco na druhé straně převládá obrovská radost. Kdo by po poločase 16:9 čekal, že nakonec Vardar tento brankový rozdíl dotáhne a otočí ve svůj prospěch? Makedonci tak mají po strhujícím druhém poločase velký důvod k radosti.

    Ve druhém poločase byla Barcelona postupně více a více bezzubá v zakončení, zatímco Skopje dokázalo trestat jakoukoli ztrátu míče. Obratu ve skóre napomohla také správně udělená červená karta pro dos Santose v 58. minutě, díky níž musel španělský celek dohrávat takřka do konce zápasu v oslabení. Zítřejší finále Final4 tak zítra obstará duel Vardar Skopje – Telekom Veszprém.
     
    FC Barça Lassa – HC Vardar Skopje 27:29 (16:9)
    Nejvíce branek: Gomez Abello 9/2, Mem 3, Duarte 2 – Kristopans 10, Karačić 5, Moraes 4. Rozhodčí: Sondors, Licis (oba LAT). Sedmimetrové hody: 3/2 – 2/2. Vyloučení: 4:3. ČK: dos Santos (BAR).
     
    Konec zápasu. (27:29)
    60
    V samotném závěru utkání si ale obrana španělského týmu nepohlídala Stoilova, který vstřelil svůj dnešní premiérový gól a navíc hodně důležitý pro jeho celek. (27:29)
    60
    Jak se říká, naděje umírá poslední! Naději na postup do finále vykřesal Gomez Abello, který zužitkoval na maximum úspěšný zákrok Vargase. (27:28)
     
    60
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Vardaru. (26:28)
     
    60
    Ještě před tím ale přichází oddechový čas ze střídačky Vardaru Skopje. (26:28)
     
    60
    A co víc, Barcelona pokazila zas a znovu rozehrávku. Vardar tak může přidat potřebnou brankovou pojistku. (26:28)
    59
    Tohle už bude mít španělský mistr hodně těžké. Ani tři protihráči nedokázali zastavit Kristopanse v cestě za vytouženou brankou, kterou nakonec lotyšský hráč opravdu dosáhl. Poslal mí k levé tyči. (26:28)
     
    59
    Barcelona této nikým nezaviněné početní výhody nedokázala využít a přišla o míč. Rozhodčí následně přerušují hru a Karačić je odnášen v náručí svých spoluhráčů do útrob stadionu. (26:27)
    59
    Lanxess Arena je po brance Karačiće ve varu! Střelec poslední branky si po dopadu navíc přivodil cosi s levou nohou a hlásí se o přerušení hry. (26:27)
     
    58
    A je tomu tak! Po přezkoumání videa vytahují rozhodčí červenou kartu s rukou nataženou proti dos Santosovi. Barcelona tak bude dohrávat zápas bez dos Santose! (26:26)
     
    57
    Dos Santos hodně nepěkně složil Kristopanse k zemi za nohy. Rozhodčí si nejsou celou situací jisti a jdou se raději poradit k videu – tohle je klidně faul na hranici červené karty. (26:26)
     
    56
    Žlutá karta pro realizační tým FC Barça Lassa. (26:26)
    56
    A je to tu! Moraes si na brankovišti převzal přihrávku od spoluhráče a poslal podél těla míč do sítě Barcelony. Na lavičce Vardaru to najednou žije! (26:26)
     
    56
    Navíc španělský celek vytvořil na útočné polovině technickou chybu a makedonské Skopje může vyrovnat. (26:25)
    55
    Vardaru trvalo hodně dlouho, než se odhodlal k zakončení. Až se signalizací pasivity přišla dělová rána z ruky Kristopanse, který snižuje na rozdíl jediné(!) branky. Kdo by to byl po poločase řekl. (26:25)
    54
    Početní výhody tak využívá Čupić, který si našel místo na levé straně a pohybem donutil soupeře k chybě v obraně. Při následné střele už si dokázal brilantně poradit s Vargasem. (26:24)
     
    54
    Mem zasáhl odhodovou ruku Kristopanse přesně ve chvíli, kdy měl napřaženo ke střele. Rozhodčí ho za tento přestupek vyloučili na dvě minuty. (26:23)
     
    53
    Abello ale touto nabídnutou šancí pohrdl a posílá míč z bodu pro sedmimetrový hod mimo bránu. (26:23)
     
    51
    Enterríose nemusí mrzet neproměnění nabídnuté šance. Byl totiž při snaze o zakončení faulován a Barcelona tak bude zahrávat sedmimetrový hod. (26:23)
    50
    A znovu Kristopans, který vstřelil svou osmou branku jak přes kopírák předchozí šanci. (26:23)
    50
    Barceloně se ovšem daří přeci jen přes pasivní hru a s velkou dávkou štěstí skórovat. (26:22)
    50
    Kristopans byl sice v pádu, přesto dokázal odrazem míče o zem překonat de Vargase a náskok Barcelony se stále více tenčí... (25:22)
     
    49
    Po neúspěšném zakončení zůstal ležet Bengoechea v brankovišti soupeře, načež o něj Milosavljev omylem zakopl a spadl celou vahou. Brankář Vardaru se k němu sehnul a žádal rozhodčího o přerušení hry, což se také ihned dělo. Krásné gesto fair-play! (25:21)
     
    48
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Barcelony. (25:21)
     
    48
    Roy Camino, trenér Barcelony, na to reaguje oddechovým časem. (25:21)
    48
    Barcelona je teď v útoku hodně bezzubá a využívá toho při rychlém kontru Dissinger, který snižuje vedení soupeře na rozdíl 4 branek. (25:21)
    47
    Obrana Barcelony nechala Dibirova proskočit do zakončení. Své zakončení opřel o konstrukci brány, od které se míč odrazil do sítě. (25:20)
    46
    Ze sedmimetrového hodu se nakonec nemýlí Abello, pro kterého už je to dnešní osmá branka v zápase. (25:19)
     
    46
    Vardarský Kalaraš je dnes podruhé v zápase vyloučen a bude si muset na své další obranné zákroky dávat hodně velký pozor – hrozí mu třetí vyloučení. (24:19)
    46
    Moraes vyzrál technicky, obloučkem, na Vargase, který toto zakončení evidentně nečekal. (24:19)
    45
    Lavičce Vardaru a divákům se nelíbilo, jak dlouho bylo Barceloně umožněno hrát v pasivitě. Vše nakonec uťal Enterríos, který zůstal na hranici brankoviště osamocen, čehož dokázal náležitě po příhře od spoluhráčů využít. (24:18)
    44
    Gól vstřelil tým HC Vardar Skopje (Rogerio Moraes). (23:18)
    43
    Za Barcelonu ale odpovídá Fabregas stejnou mincí, jen on musel na křídle svádět souboj se soupeřem, kterého v konečné fázi přeci jen přešel efektní kličkou. (23:17)
    43
    Kristopans si našel místo na levé spojce a po proniknutí do brankoviště překonal i de Vargase. (22:17)
     
    43
    Po velkých zmatcích na hrací ploše se rozhodli rozhodčí pro vyloučení, kterým posílají Pálmarssona na dvouminutový odpočinek. (22:16)
    41
    Vzrostlý Kristopans by hledal ve vzduchu jen stěží soupeře a potvrdil to i při sedmnácté brance Vardaru. Obrana Barcelony neměla nárok na ubránění. (22:16)
     
    40
    Za zbytečné protesty vůči rozhodčím a delegátovi zápasu obdržela lavička Vardaru žlutou kartu. (22:15)
    40
    Gól vstřelil tým FC Barça Lassa (Aleix Gomez Abello). (22:15)
    40
    Dvě rychlé branky na obou stranách zapříčinili, že se skóre nikterak extra nezměnilo, jen je krásně na lavičkách obou celků vidět, jak každý tým na vstřelenou branku reaguje jinak. (21:15)
    39
    V rozehrávce nechybuje pouze Barcelona, teď se nepovedla rozehrávka také Vardaru a využil toho Abello pro rychlý brejk, který zakončil bez zbytečných nervů k pravé tyči. (20:14)
    38
    Barceloně nevyšla souhra mezi krajními spojkami a byl z toho brejk Vardaru v podání Karačiće, který střelou rychlostí 108 km/h dostal míč do sítě soupeře. (19:14)
    37
    Dibirov dostal na levém křídle dostatek místa, aby si mohl vybrat místo, odkud bude zakončovat svou individuální akci. Nakonec si vyběhl do lepšího střeleckého úhlu a nedal Vargasovi šanci. (19:13)
    37
    Na začátku sedmé minuty druhého poločasu to s útočnou akcí Barcelona příliš nekombinovala a zakončovatelem se nakonec stal po pár přihrávkách Mem, který propálil vše, co mu stálo v cestě. (19:12)
    36
    Čupić naskakoval z pravého křídla do brankoviště takřka z nulového úhlu, přesto dokázal najít místo mezi tělem Vargase a tyčí, kudy procpal míč do brány. (18:12)
     
    36
    To už se ale nedá říci o jeho obranné práci. Soupeře stáhl za dres k zemi a je vyloučen na dvě minuty. (18:11)
    35
    Za to Duarte dokázal z výskoku z nějakých jedenácti metrů překvapit brankáře Vardaru. Jeho schovaná střela za dva bránící hráče byla vychytralost francouzského hráče. (18:11)
     
    34
    Šiškarjov vystihl rozehrávku Barcelony a hnal se osamocen na bránu soupeře. Jenže jeho zakončení končí nepochopitelně na horní tyči! (17:11)
    33
    Kristopans ukázal, že jeho kila a metry se brání opravdu hodně obtížně. Podařilo se mu dostat se kolem tři protihráčů do zakončení, které nezastavil ani de Vargas. (17:11)
    32
    Pokud pustíte hráče do rychlého protiútoku, málokdy to nekončí brankou, podobně jako v podání Bengoechea. (17:10)
    32
    Prvním úspěšným střelcem druhého poločasu se stává Dissinger z Vardaru, který dokázal poslat míč pod horní tyč. (16:10)
     
    31
    Vardarský rozehrávač se hodně drze prodral až do zakončení, ale tváří v tvář Vargasovi neuspěl. Následně se o střelu přes celé hřiště pokoušel dos Santos, ale i jeho zklamalo zakončení. (16:9)
     
    31
    Začal druhý poločas. (16:9)
     
    Hráči už jsou zpět na palubovce, zápas bude za malou chvíli pokračovat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:56.
     
    Už od úvodních minut byla Barcelona lepším celkem a už ve třetí minutě vedla rozdílem dvou branek. Ztrátu ještě Vardar dokázal stáhnout, ale od dvanácté minuty, jakoby na palubovce byl jen jeden celek. Barcelona si budovala pomaličku za přispění zákroků de Vargase slušný brankový náskok, který se po úvodních 30 minutách zastavil na rozdílu 7 branek. Ovšem ani Milosavljev v bráně Vargasu se nenechá zahálet a střelce Barcelony deptá nejedním úspěšným zákrokem, za zmínku stojí především dvojzákrok z 29. minuty!
     
    30
    První poločas skončil. (16:9)
     
    30
    Přes dva metry měřící Kristopans měl možnost skórovat z hodu po čase. Jeden z bránících hráčů ve zdi lehce zblokoval zakončení, což mělo za důsledek, že skončil míč jen o milimetry na horní tyči brány de Vargase. (16:9)
    30
    Z dobré práce obrany Barcelony těží znovu dos Santos, který zakončuje rychlý brejk doprostřed brány. (16:9)
    30
    Jen co se čas překlenul do poslední minuty, dos Santos nikým nehlídán na brankovišti Vardaru skóruje. (15:9)
     
    30
    Probíhá poslední minuta prvního poločasu. (14:9)
     
    29
    Hned dvojitým zákrokem se blýskl Milosavljev. Nejprve vychytal Mema a z dorážky se mu povedlo jako zázrakem zlikvidovat zakončení Syprzaka. (14:9)
     
    28
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Barcelony. (14:9)
     
    28
    Oddechový čas si dvě a půl minuty před koncem prvního poločasu vybírá lavička Barcelony. (14:9)
     
    28
    Nejprve se vyznamenal Milosavljev, aby byl o 10 sekund později sledovaným a aplaudovaným mužem de Vargas, který vychytal Iliće. (14:9)
     
    27
    Na druhé straně nevyšel Duartemu "rusák", při němž svalil k zemi soupeře. Píská se útočný faul. (14:9)
    27
    Přesto se nakonec Karačić osmělil k zakončení z devíti metrů, ačkoli byl atakován hned trojitou přesilou. (14:9)
     
    26
    Na hráčích Vardaru je znát lehká nervozita v rozehrávce i zakončení. Trenér bude muset o poločas svým svěřencům vlít pořádnou dávku sebedůvěry. (14:8)
     
    26
    Tak teď stálo štěstí u obou týmů. Nejprve poslala míč do konstrukce Barcelona a o několik vteřin později také Vardar. (14:8)
     
    25
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Vardaru. (14:8)
     
    25
    A vše vyústilo v druhý oddechový čas v krátkém sledu pro hráče v červeno-černých dresech. (14:8)
    25
    Ilić využívá další rychlý kontr Barcelony, přechody do rychlého protiútoku má Barcelona opravdu vražedné. (14:8)
    25
    Tomás využil rychlé rozehrávky de Vargase a dohrávky do pravého křídla, odkud zamířil přesně pod horní tyč. (13:8)
     
    23
    Těm ale míč příliš dlouho nevydržel. Tygřím skokem dokázala obrana Barcelony míč uchopit do svých řad. (12:8)
     
    23
    Oddechový čas je u konce, hra pokračuje. U míče jsou hráči Vardaru. (12:8)
     
    23
    Trenér Vardaru Skopje si vyžádal oddechový čas. (12:8)
    22
    Tomás využil přesilovou hru na levém křídle k proskoku do brankoviště. Zakončení na vzdálenější tyč nedokázal zbrzdit ani brankář Vardaru. (12:8)
     
    22
    Karačić měl otevřenou cestu do brankoviště i brány Barcelony. Svůj střelecký pokus ovšem orazítkoval o tyč de Vargase, který samozřejmě s rozehrávkou nikterak nepospíchal. (11:8)
     
    21
    Žlutá karta pro tým HC Vardar Skopje (Igor Karačić). (11:8)
     
    21
    Poprvé se vylučuje také na straně Barcelony. Entrerríos poslal k zemi nevybíravě rukama soupeře a rozhodčí jeho zákrok ocenili dvěma trestnými minutami. (11:8)
    20
    Proti výskoku Mema nepomohl ani výskok dvou nejdůležitějších vytáhlých obránců. Míč propasíroval Mem mezi nohama Milosavljeva do brány. (11:8)
    20
    K exekuci sedmimetrového hodu se postavil Čupić, který si rozhýbal brankáře a následně poslal míč k levé tyči. (10:8)
     
    20
    Po faulu na hráče Vardaru má makedonský celek k dispozici sedmimetrový hod, vylučovat se ovšem nebude. (10:7)
    19
    Krásná dohrávka Barcelony o zem až na Syprzaka, který převzal míč v brankovišti soupeře. Milosavljev s touhle situací nemohl nic dělat. (10:7)
    18
    Kristopans se hodně rázně dostal do brankoviště z levé spojky a zamířil milimetrově k levé tyči. (9:7)
    18
    Po ztrátě míče ze strany Vardaru přišel vražedný rychlý kontr Gomeze Abella, který nedal po proskoku do brankoviště brankáři šanci na zásah. (9:6)
    17
    Entrerríos zmátl vynikajícím způsobem jak brankáře soupeře, tak obranu, která zareagovala na jeho náznak tělem, zatímco střelecká levá ruka zamířila do levého horního rohu brány. (8:6)
    16
    Vardar vedení svého dnešního soka pomaličku a nenápadně ztenčují. Karačić proměnil šanci a rázem je to už pouze o jednu branku. (7:6)
     
    16
    Milosavljev byl připraven proti ráně Abella ze středu hrací plochy z nějakých deseti metrů. Odraženého míče se ujali jeho spoluhráči. (7:5)
     
    15
    Pálmarsson dokázal mezi nohama soupeře prostrčit míč na svého spoluhráče na pozici pivota, jenže přišel faul. Španělský celek má tedy k dispozici aspoň volný hod. (7:5)
    13
    Důvod pro radost mají fanoušci Vardaru Skopje po akci Kristopanse, pro kterého udělal tvrdou práci pivot, který mu otevřel prostor uprostřed obrany. (7:5)
    12
    A Barcelona přidává v rychlém sledu další branku. Vardar je rázem o tři branky pozadu! (7:4)
    12
    Gomez Abello využil nabídnuté šance ze sedmimetrového hodu a náskok Barcelony se pomalu při přesilové hře navyšuje. (5:4)
     
    11
    Vyloučení v týmu HC Vardar Skopje (Stas Skube). (5:4)
    10
    Abello se může těšit ze svého dnešního druhého gólu. De Vargas nejprve vychytal hráče soupeře, aby následně zmiňovaný Abello poslal míč do opuštěné svatyně Vardaru přes celou délku haly. (5:4)
     
    10
    Kalaraš si za svůj faul za hranicí pravidel vysloužil od rozhodčích první vyloučení v dnešním utkání. (4:4)
     
    9
    Žlutá karta pro tým FC Barça Lassa (Dika Mem). (4:4)
     
    9
    Při hráčích Vardaru teď stáli všichni svatí, nejprve nedokázal i přes faul zakončit přesně Duarte, po něm z levé spojky ani Abello. Oba hráči orazítkovali konstrukci brány. (4:4)
     
    8
    Žlutá karta pro tým FC Barça Lassa (Aleix Gomez Abello). (4:4)
    8
    Moraes se na pravém křídle dokázal obtočit kolem svého strážce a ačkoli byl lehce přistrčen, dokázal skórovat kolem nohy de Vargase. (4:4)
    6
    Duarte sice svou první střeleckou šanci neproměnil, dostal se ovšem k odraženému míči a na podruhé už skórovat dokázal. (4:3)
    6
    Kristopans ale z rychlého brejku přichází s velmi rychlou odpovědí a skóre je znovu nerozhodné. (3:3)
    5
    Pálmarsson se s míčem příliš nemazlil, po krásné indidivuální akci dostává svůj celek do těsného vedení. (3:2)
    5
    Skube využil zataženou obranu Barcelony ke střele ze střední vzdálenosti. Míč před brankářem skočil o zem do brány. (2:2)
     
    4
    Barcelonu může mrzet ztráta míče. Po rozehrávce se hnala do zakončení, ale nedotáhla svou akci do konce. (2:1)
    3
    Šiškarjov se stává prvním střelcem Vardaru v letošním ročníku semifinále Ligy mistrů. (2:1)
     
    3
    Žlutá karta pro tým FC Barça Lassa (Ludovic Fabregas). (2:1)
    3
    Obrana Barcelony fungovala skvěle, po špatné nahrávce hráčů Vardaru vybojoval skokem míč Duarte, který adresoval svým spoluhráčům, kteří neměli sebemenší problém s dopravením míče do prázdné brány v podání Gomeze Abella. (2:0)
    2
    To už však neplatí. Při signalizované pasivitě si přebral míč před brankovištěm Mem a z devíti metrů zamířil "do černého". (1:0)
     
    2
    Barcelona už měla možnost třikrát vystřelit, pokaždé byl ale míč sražen mimo tři tyče. (0:0)
     
    1
    Duarte se pokusil o první střelu zápasu, byla ovšem obranou sražena na roh. (0:0)
     
    1
    Výhodu úvodního výhozu mají hráči Barcelony. (0:0)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Hala bouří a jen stěží byste slyšeli vlastního slova, fanoušci vzali Lanxess Arenu doslova útokem. Kdo dnes nepřišel s předstihem, místo v hledišti nenašel. Semifinále provází perfektní atmosféra.
     
    Hráči obou celků jsou hlasatelem utkání jmenovitě představováni za podpory LED panelů v hale. Nástup hráčů tedy bude za malou chvíli minulostí.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barça Lassa: Pérez de Vargas, Møller – Tomás, Entrerríos, Sorhaindo, Anderson, Bengoechea, Gomez Abello, Syprzak, T. dos Santos, Dolenec, Mem, Duarte, N. Ilić, Pálmarsson, Fabregas.

    HC Vardar Skopje: Ghedbane, Milosavljev – Stoilov, Popovski, Kristopans, Moraes, Dissinger, Karačić, Skube, Kalaraš, Čupić, Dibirov, Gorbok, Šiškarjov, Vojvodić, Kiseljov.

    Rozhodčí: Sondors, Licis (oba LAT).
     
    Dle sázkových kanceláří je jasným favoritem FC Barça Lassa. Ovšem Vardar již za poslední roky ukázal, že umí zajímavě překvapit. Vše důležité se dozvíme již večer, úvodní výhoz je naplánován na 18:00.
     
    Rozhodčími dnešní utkání je lotyšská dvojice Zigmars Sondors a Renars Licis. V roli delegáta EHF je přítomný Francouz Robert Dujardin a technický dohled nad zápasem má na starosti Nor Øyvind Togstad.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se měly možnost oťukat už v základní skupině "A" Ligy mistrů. V obou případech dominoval španělský velkoklub, nejprve o 4 a v odvetě o 8 branek.

    Vardar – Barcelona 26:30 (9:13)
    Barcelona – Vardar 34:26 (16:15)

    V loňském ročníku Ligy mistrů na sebe narazily tyto dva celky taktéž v základní skupině. Z postupu z prvního místa se nakonec radoval Vardar, který předčil Barcelonu o jediný bod, která skončila hned v závěsu druhá. I tak Vardar obsadil 4. pozici, zatímco jeho dnešní rival nepostoupil z osmifinále.

    Vardar – Barcelona 27:24 (16:12)
    Barcelona – Vardar 29:28 (15:14)
     
    HC Vardar Skopje

    Pokud nahlédneme do makedonské nejvyšší házenkářské soutěže, najdeme v něm mezi nejúspěšnějším celkem jednoznačně HC Vardar Skopje. Vardar se stal letos potřinácté šampionem Makedonie, 13krát byl vítězem poháru a 2krát vítězem Super Cupu. "Red and Black", jak si tento tým přezdívá podle barev svých dresů a dominantních barev ve logu, jsou jediným týmem s více než 10 tituly v Makedonii, Skopje je první tým s rekordními 13 tituly a zároveň první tým s pěti tituly v řadě.

    Letošní Final4 je pro hráče Vardaru teprve třetí účastí mezi nejlepší čtyřkou turnaje. A hned při své premiéře v sezóně 2016/17 tuto soutěž vyhráli, když zvítězili ve finále překvapivě slavné Paris Saint Germain s největšími hvězdami házené v sestavě! Letos nemá makedonský mistr v Lize mistrů tak přesvědčivé výsledky – v základní skupině skončil až třetí za dnešním soupeřem z Barcelony a maďarským Veszprémem. V osmifinále si to rozdal o postup do čtvrtfinále s chorvatským Záhřebem (27:18 a 32:30), aby nakonec mezi nejlepší osmičkou svedl litý boj o postup do Final4 s Pick Segedínem (31:23 a 29:25).

    Opor Vardaru je celá řada, ale za největší hvězdy v týmu platí téměř dvoumetroví brankáři Dejan Milosavljev ze Srbska a alžírský strážce svatyně Kalifa Ghedbane. Mezi hráči pak tahouny najdeme na postu pravého křídla (Ivan Čupić), pivota (Stojanče Stoilov) a střední spojce (Stas Skube).
     
    FC Barça Lassa

    Ve španělské lize bychom hledali jen těžko lepšího a úspěšnějšího celku házené. Od sezóny 1990/91 posbírala Barcelona celkem 17 titulů mistra španělské ligy, přičemž drží rekordní sérii 9 titulů v řadě od roku 2010! V letošním ročníku španělské ligy zvítězila Barcelona v základní části o 14 bodů před Bidasoa Irún, celkově si došla pro všechny možné 4 trofeje napříč všemi národními soutěžemi.

    Podobně suverénní je španělský tým i v Lize mistrů. V základní skupině vyhrál až na dvě výjimky všechny své utkání a ve čtvrtfinále Ligy mistrů vyřadil francouzský Nantes s Kirilem Lazarovem v sestavě po vítězství 32:25.

    V nejúspěšnějším týmu Španělska najdeme směsici hráčů z evropských států. Jistotu mezi třemi tyčemi má dlouholetá opora Gonzalo Pérez de Vargas (Španěl), kterému sekunduje dvousetcentimetrový Dán Kevin Møller. Mezi největší opory Barça Lassy se jednoznačně řadí pivot z Francie Cédric Sorhaindo, další francouzský pivot Ludovic Fabregas či Islanďan s dělem v ruce Aron Pálmarsson.
     
    Lanxess Arena

    Hrát se bude už podesáté v obrovské aréně pro 19500 diváků v Kolíně nad Rýnem, ve čtvrtém největším městě Německa. Liga mistrů se zde poprvé objevila v roce 2010 a od té doby organizátoři nepřemístili pořádání do jiného města. Na poměry házené dokáží fanoušci jednotlivých týmů zaplnit obrovskou halu do posledního místa a vytvořit svým oblíbencům pořádnou podporu v hledišti.
     
    Přeji příjemný podvečer všem házenkářským nadšencům! Dnes je na programu semifinále nejprestižnější klubové evropské soutěže – Ligy mistrů a její Final Four – ve kterém se utká FC Barça Lassa proti HC Vardar Skopje. Zápas se odehraje od 18:00 hod. v Lanxess Areně, která se nachází v německém městě Kolín nad Rýnem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Josef Cestr

    Barca
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    36 B K. Moller 0/0 0 0
    1 B G. Perez de Vargas 0/0 0 0
    11 LS L. Anderson 0/0 0 0
    13 LK A. Ariño 1/0 0 0
    23 PS J. Dolenec 0/0 0 0
    22 LS T. dos Santos 2/0 0 0  
    28 LS G. Duarte 2/0 0 1
    9 SS R. Entrerríos Rodríguez 2/0 0 1
    72 P L. Fabregas 1/0 0   0
    20 PK A. Gómez Abelló 9/2 1   0
    29 LK N. Ilić 1/0 0 0
    24 PS D. Mem 3/0 0   1
    34 LS A. Pálmarsson 1/0 0 1
    10 P C. Sorhaindo 0/0 0 0
    21 P K. Syprzak 1/0 0 0
    8 PK V. Tomás 2/0 0 0
    Nespecifikovaný hráč 1/0 0 0 0 0
    Realizační tým 1 0 0
    Celkem 26/2 1 4 4 1
    HC Vardar Skopje
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    22 B K. Ghedbane 0/0 0 0
    96 B D. Milosavljev 0/0 0 0
    27 PK I. Čupić 3/2 0 0
    31 LK T. Dibirov 2/0 0 0
    15 LS C. Dissinger 2/0 0 0
    32 LS S. Gorbok 0/0 0 0
    21 P G. Kalaraš 0/0 0 2
    18 SS I. Karačić 5/0 0   0
    50 PS D. Kiseljov 0/0 0 0
    10 PS D. Kristopans 10/0 0 0
    13 P R. Moraes Ferreira 4/0 0 0
    9 PK M. Popovski 0/0 0 0
    20 SS S. Skube 1/0 0 1
    5 P S. Stoilov 1/0 0 0
    33 PK D. Šiškarjov 1/0 0 0
    37 SS J. Vojvodić 0/0 0 0
    Realizační tým 1 0 0
    Celkem 29/2 0 2 3 0
    Rozhodčí: Sondors, Licis (oba LAT)
    bahis siteleri