Chorvatsko – Wales 2:1 (kon.) | Island – Albánie 1:0 (kon.) | Estonsko – Sev. Irsko 1:2 (kon.)
Ázerbájdžán – Maďarsko 1:3 (kon.) | Moldavsko – Andorra 1:0 (kon.) | Rusko – San Marino 9:0 (kon.)
Arménie – Lichtenštejnsko 3:0 (kon.) | Finsko – Bosna 2:0 (kon.) | Bělorusko – Německo 0:2 (kon.)
Turecko – Francie 2:0 (kon.) | Belgie – Kazachstán 3:0 (kon.) | Skotsko – Kypr 2:1 (kon.)
Řecko – Itálie 0:3 (kon.)
konec
Chorvatsko
2:1 (1:0)
Wales
Sobota 08.06.2019, 15:00 • Gradski vrt, Osijek • Kvalifikace ME • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 16:6. (17:02:33)
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí. Chorvatsko v domácím prostředí přehrálo Wales 2:1.

    Chorvatsko přitlačilo svého soupeře od úvodní minuty, ale nemohlo se dlouho dostat do jediného zakončení. James Lawrence ještě Brekalův nebezpečný centr poslal mimo svou branku, při další příležitosti domácího týmu už tolik štěstí neměl a přihrávku Perišiće si srazil do vlastní branky. Další větší příležitost již v prvním poločase k vidění nebyla.

    Po změně stran bylo znovu lepší Chorvatsko a bylo odměněno další brankou, když se po zmatcích v rozehrávce hostů prosadil Ivan Perišic. Po řadě střídání se Wales dostal do tempa a dokonce dokázal snížit, když překonal Livakoviće s lehkou tečí Vidy David Brooks. Na srovnání už ale hosté nedosáhli.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Mile Škorić.
     
    90+3
    Marcelo Brozović přibrousil na levé straně Allena a ještě před konce druhé půle vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Perišić měl na noze vítěznou branku, ale Hennessey ho skvěle ve středu vápna vychytal. Na druhé straně musel vytáhnout další zákrok Livaković proti Brooksovi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Wales stále pomýšlí na vyrovnání stavu. Brooks po svém příchodu výrazně okysličil útočnou formaci hostujícího týmu, ale chorvatská obrana stále odolává.
     
    89
    Gareth Bale pořádně nebezpečně centroval do pokutového území z levé strany, míč se ale dostal jen k překvapenému Wilsonovi, který už nedokázal reagovat.
     
    88
    Brozović mohl uklidnit hru po souhře s Barišićem. Domácí se udrželi u balonu na středu trávníku a lehce zbrzdili nátlak hostujícího celku.
     
    87
    Wilson si narazil s Allenem, ten hledal z druhého doteku svého kapitán, ale ani Gareth Bale se nedostal přes zhuštěný prostor ke střele.
     
    86
    Vida si výborně pokryl míč tělem a nedovolil postupovat Baleovi dále do pokutového území. Následně může rozehrávat od své branky Livaković.
     
    85
    Wales se snaží útočit, ale musí myslet i na obranu. Pašalić našel Modriće, který ještě vyzval k útoku Perišiće, ale útočník Interu pálil vysoko nad.
     
    84
    Také domácí reprezentace se po čase dostala s míčem na útočnou polovinu trávníku. Tim Jedvaj byl v nadějném náběhu, ale přihrávkou pod sebe spoluhráče nenašel.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně Wilson, ale jen do prostoru, kde byl Livaković.
     
    82
    Od Hennesseyho putoval míč směrem na Allena, ten prodloužil přihrávku na střelce snižující branky Davida Brookse, ten ale už tentokrát neměl tolik prostoru.
     
    81
    Ostrované se nadechují z závěrečnému tlaku. Jedvaj nyní musel skousnout tvrdý zákrok na levé straně od Brookse, hlavní rozhodčí ale tento souboj faulem neposoudil.
     
    80
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Daniel James, přichází Rabii Matondo.
    78. David BROOKS - 2:1

    Vít Schück

    Branky: 16. Lawrence (vla.), 49. Perišić – 78. Brooks

    Karty:   29. Brekalo (CRO), 52. Jedvaj (CRO), 55. Lovren (CRO), 71. D. Vida (CRO), 90+3. Brozović (CRO) – 51. Bale (WAL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 16:6.
    Chorvatsko: Livaković – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C), Brozović – Brekalo (68. Pašalić), Kovačić (76. Badelj), Perišić (90+4. Škorić) – Kramarić.
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Melnjak, Ćaleta-Car, Škorić, Benković, Pašalić, Caktaš, Badelj, Petković, Bartolec, Halilović.

    Wales: Hennessey – Roberts, Mepham, Lawrence, Davies – H. Wilson, Allen, Smith (66. Brooks), James (80. Matondo) – Vaulks (67. Ampadu) – Bale (C).
    Náhradníci: D. Ward, Davies – Gunter, Taylor, A. Williams, Vokes, Levitt, Brooks, Matondo, Ampadu, Lawrence, Lockyer.

    Rozhodčí: István Kovács – Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (vš. ROU)
    thejrc.org