Toronto – Kansas City 2:2 (kon.) | San Jose – Dallas 2:2 (kon.)
konec
San Jose Earthquakes
2:2 (0:1)
FC Dallas
Sobota 08.06.2019, 21:58 • Avaya Stadium, San Jose • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a dobrou noc! (23:58:34)
     
    I druhé utkání sobotního programu MLS končí remízou 2:2! V akčním utkání si body rozdělily celky San Jose a Dallasu. Opticky aktivnějším celkem byli domácí, kteří ve druhém poločase stav duelu otočili. Francis Atuahene ovšem po minutě pobytu na hřišti určil konečný stav. Mužstvo ze státu Texas tak zůstane v tabulce před svým dnešním soupeřem.

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Domácí se dostávali před branku do docela slibné akce. Obrana Dallasu ale zakročila a jeden z obránců poslal malou domů na brankáře Maurera. Ten odkopává a ukončuje toto utkání.
     
    90+4
    Dallas z rohu vymyslel centr z pravé strany, který zachytil Vega a hned rozjel protiútok. Ten se nicméně nevyvedl a texaské mužstvo šlo zpátky před branku, kde vybojovalo aut.
     
    90+3
    Francis Atuahene mohl být dvojím hrdinou dnešního dne. Do vápna dostal přihrávku a z první zakončoval. Obranný zákrok hráče Earthquakes ale zasáhl a bude z toho roh.
     
    90+1
    Jesus Fereirra na pravé straně, pár metrů před vápnem fauloval a poté znemožnil rychlou rozehrávku. Útočník Dallasu vidí zblízka kartu a je třetím varovaným hráčem.
     
    90
    Právě Dallas se ale dostal do útoku. Ema Twumasi obdržel míč až ve vápně, kde se trochu naivně obtáčel kolem trojice obránců. U lajny pak hosté faulovali, nastavuje se pět minut.
     
    89
    Fotbalisté San Jose drží míč na svých kopačkách a snaží se v posledních minutách aktivní kombinací něco vymyslet. Uvidíme, zda budou úspěšní...
     
    87
    Haji se od levé lajny dostal až před hranici šestnáctky, kde vylepšoval přihrávku pozici pro Erikssona. Tomu se ale nepovedlo pokračovat v akci a míč mu byl odebrán.
     
    86
    Hrdinou duelu se chtěl stát Cristian Espinoza. Ten na pravé straně vápna zakličkoval a následně přihrával do ohně. Nikdo v černomodrém se ale k míči nedostal.
     
    85
    Dallas je na vlastní polovině a směrem do útoku moc nespěchá. Hráči v bílém si klidně přihrávají a remízu nejspíše berou všemi deseti...
     
    83
    Z rohového kopu zahrozili fotbalisté Dallasu! Míč letěl na penaltu, kde přišla hlavička. Míč do branky padal takovým obloučkem, ale nakonec skončil jen na břevně.
     
    82
    Střídání v týmu FC Dallas: ze hřiště odchází Dominique Badji, přichází Bryan Reynolds.
     
    81
    Dominique Badji to mohl vyřešit parádně a mohl přijít suprový obrat Dallasu! Senegalský hráč se dostal do vápna a mohl přihrávat na penaltu, bránící Thompson ale parádně zakročil.
     
    80
    Utkání se nám dostává do své poslední desetiminutovky. Druhý poločas nabízí dosti zajímavého fotbalu, padly již tři branky. Přijde ještě pátá?
     
    79
    Abdulkadir Haji hned mohl být hrdinou v San Jose. Ve vápně se ocitl s míčem, ale proti přesile se mu nakonec nepovedlo vystřelit. Bude z toho alespoň roh.
     
    77
    Střídání v týmu San Jose Earthquakes: ze hřiště odchází Valeri Kvazaišvili, přichází Abdulkadir Haji.
    Střídání v týmu FC Dallas: ze hřiště odchází Thomas Roberts, přichází Ema Twumasi.
     
    77
    Paul Marie se na levé straně pokoušel dostat do vápna, ale bránící hráči zapracovali na jedničku. Pokračovat se bude dvojicí střídání.

    David Panuška

    Branky: 47. Wondolowski (Eriksson), 54. Eriksson (Thompson) – 27. Vega (vla.), 65. Atuahene (Hayes)

    Karty:   14. Lopez (SAJ) – 13. Badji (DLL), 90+1. Fereirra (DLL)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:9.
    San Jose Earthquakes: Vega – Thompson, Affolter, Jungwirth, López (70. Marie) – Kvazaišvili (77. Haji), Judson, Yueill – Eriksson, Wondolowski, Espinoza.
    Náhradníci: Tarbell – Ockford, Partida, Marie, Calvillo, Fernandes, Haji.

    FC Dallas: Maurer – Cannon, Hedges, Bressan, Ziegler – Hayes, Hollingshead – Barrios (64. Atuahene), Roberts (77. Twumasi), Badji (82. Reynolds) – Ferreira.
    Náhradníci: Zobeck – Montgomery, Reynolds, Twumasi, Atuahene, Ondrášek, Nelson.

    Rozhodčí: Ted Unkel – Ian Anderson, Corey Rockwell
    thejrc.org