Chorvatsko – Wales 2:1 (kon.) | Island – Albánie 1:0 (kon.) | Estonsko – Sev. Irsko 1:2 (kon.)
Ázerbájdžán – Maďarsko 1:3 (kon.) | Moldavsko – Andorra 1:0 (kon.) | Rusko – San Marino 9:0 (kon.)
Arménie – Lichtenštejnsko 3:0 (kon.) | Finsko – Bosna 2:0 (kon.) | Bělorusko – Německo 0:2 (kon.)
Turecko – Francie 2:0 (kon.) | Belgie – Kazachstán 3:0 (kon.) | Skotsko – Kypr 2:1 (kon.)
Řecko – Itálie 0:3 (kon.)
konec
Turecko
2:0 (2:0)
Francie
Sobota 08.06.2019, 20:45 • Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu, Konya • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 10:16. (22:44:13)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. V Turecku se zrodilo velké překvapení, když domácí reprezentace přehrála 2:0 aktuální mistry světa z Francie!

    Ani jeden tým se dlouho nemohl prosadit k jedinému přesnému zakončení. Až po faulu u postranní čáry centroval do vápna Ünder, balon vracel do ohně Demiral a na konci útočné akce byl hlavičkující Kaan Ayhan, který překonal Llorise. Následně se Turci ještě více nedechli k útoku a byli odměněni druhým zásahem. Po zaváhání Umititiho přihrával Toköz Ünderovi a ten znovu překonal brankáře Tottenhamu. Francie za celý první poločas neohrozila brankáře Günoka.

    Do druhého poločasu vletěli hosté i s Kingsley Comanem a Ferlandem Mendym. Ani dva střídající hráči ale v ofenzivní hráči přinesli potřebnou změnu. Francouzi sice drželi balon pod kontrolou, ale přicházely jen na druhé straně. Yilman mohl hned třikrát překonat Huga Llorise, ale dvakrát ho dokázal francouzský kapitán vychytat a potřetí byl přichycen v ofsajdu. Hvězdní útočníci v čele s Mpabbém, Griezmannem, Giroudem, Comanem nebo Ben Yedderem ani jednou za celý zápas nedokázali vystřelit na branku!
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ani Yilmazovi dnes není přáno. Po přihrávce Tufana se dostal těsně před Llorise, ale překonat ho nedokázal. Následně byl po velké prodlevě odmáván ofsajd.
     
    90+3
    Mert Günok rozehrával od své branky daleko na útočnou polovinu. Karaman sice balon nezpracoval, ale dokázal ho posunout k Ömürovi, následně ale už zasáhl Moussa Sissoko.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Dorukhan Toköz, přichází Abdülkadir Ömür.
     
    90
    Další akci francouzského celku zhatil zdvižený praporek. Ben Yedder se při centru Sissoka nacházel až za obrannou linií domácího celku.
     
    89
    Domácí tým se i nadále velmi snadno brání. Coman si narazil se Mendym, ale souhra střídajících hráčů ovoce nepřinesla. Stažená obrana Turecka odkopla balon do bezpečí.
     
    88
    Naopak do otevřené obrany mohl jít Burak Yilmaz. Kapitán Turecka už mohl zakončovat zpoza vápna, ale jeho pokus skončil jen vedle Llorisovy branky. Na druhé straně schytal žlutou kartu Coman po nafilmovaném pádu.
     
    87
    Ani v samém závěru zápasu se nemůže Francie dostat do pořádného tlaku. Umititi neměl komu nahrát, jeho spoluhráči nebyli v pohybu, navíc jen v prostoru, kde byli i domácí obránci.
     
    86
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Cengiz Ünder, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    85
    S Pogbou si ve středu pole narazil s Comanem, dále byl v kombinaci také Ben Yedder. Nakonec to byl ale právě Kingsley Coman, kdo pronikl do vápna, prudkou přihrávkou do středu ale spoluhráče už nenašel.
     
    84
    Varane našel na pravé straně Pavarda, dále už se ale hosté přes Kaldirima nedostali. Ani centr Sissoka v pokutovém území nenašel střídající Ben Yeddera ani Mbappého.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Griezmann centroval do vápna, kde byl u balonu jako první Günok a poté ho sestřelil nešetrným zákrokem Paul Pogba.
     
    82
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází İrfan Can Kahveci, přichází Ozan Tufan.
     
    81
    Francie začíná v obraně riskovat a toho mohl využít Zeki Celik. Jeho náběh ale na pravé straně dokázal zastavit čistým způsobem Ferland Mendy.
     
    80
    Kingsley Coman přistrčil míč ke Griezmannovi, dále byl ve hře také Mbappé, ale ani elitní útočníci si dnes neví rady se staženou obranou Turecka.
     
    79
    Umititi přihrával jen k obsazenému Pogbovi, domácí tým se nyní zatáhl až před vlastní pokutové území a nechává soupeře kombinovat.

    Vít Schück

    Branky: 31. K. Ayhan (Demiral), 42. Ünder (Toköz)

    Karty:   41. Tekdemir (TUR), 45+2. Demiral (TUR) – 45+2. Umtiti (FRA), 88. Coman (FRA)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 10:16.
    Turecko: Günok – Celik, K. Ayhan, Demiral, Kaldırım – Tekdemir, Toköz (90+1. Ömür) – Ünder (86. Yazıcı), Kahveci (82. Tufan), Karaman – Yılmaz (C).
    Náhradníci: Bolat, Cakır – Söyüncü, Tufan, Özyakup, Çalhanoğlu, Yazıcı, Meraş, Yalcın, Sangaré, Ömür, Türüç.

    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Digne (46. F. Mendy) – Moussa Sissoko, Matuidi (46. Coman), P. Pogba – Mbappé, Giroud (73. Ben Yedder), Griezmann.
    Náhradníci: Aréola, Maignan – F. Mendy, Lemar, Coman, K. Zouma, Dubois, Lenglet, Thauvin, NDombèlé, Ben Yedder.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (vš. SVN)
    bahis siteleri