Mauritánie – Angola 0:0 (kon.) | Kamerun – Ghana 0:0 (kon.) | Benin – Guinea-Bissau 0:0 (kon.)
konec
Benin
0:0 (0:0)
Guinea-Bissau
Sobota 29.06.2019, 22:00 • Ismaïlia Stadium (Ismaïlia) • Africký pohár národů • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Africký pohár národů má na programu první zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Beninem a Giuneou-Bissau.
     
    Benin

    Fotbalisté Beninu rozhodně nepatří k favoritům tohoto turnaje, avšak mohou se pokoušet o velký úspěch, který by například přinesl postup do vyřazovacích bojů. Benin se hned na úvod tohoto turnaje prezentoval nerozhodným výsledkem 2:2 proti Ghaně, která tak nesplnila roli favorita tohoto zápasu. První branka padla už po dvou minutách hry, vstřelil jí beninský Pote, což Ghaně nadělalo velké starosti. I tak dokázal soupeř před koncem prvního poločasu otočit skóre ve svůj prospěch. Benin dokázal po přestávce srovnat krok, což navíc vydrželo až do poslední vteřiny tohoto zápasu. Benin se tak dnes budou pokoušet o první vítězství.
     
    Guinea-Bissau

    Na opačné straně stojí Guinea-Bissau, která je zřejmě největším outsiderem své skupiny, což dělá velké starosti s postupem do vyřazovací části. Guinea-Bissau navíc jako jediný celek své skupiny nemá na svém kontě ani jeden bod, nicméně zatím odehrála pouze jeden zápas. V něm narazila na velice silný Kamerun, který měl nečekaně velké starosti. První poločas navíc nepřinesl žádnou branku, ta první padla po necelé hodině hry, načež Kamerun na první trefu dokázal navázat druhým přesným zásahem, který defakto učinil konec zápasu. Guinea-Bissau by tak měla v tomto utkání konečně bodovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Benin: Farnolle – Barazé, Imorou, Verdon, Adénon – Adéoti – Poté, Soukou, Sessègnon (C), D'Almeida – Mounié.
    Náhradníci: Allagbé, Kakpo – Adilehou, Fassinou, Kiki, Salomon, Dossou, Kossi, Séïbou, Anaane, Azankpo, Djigla.

    Guinea-Bissau: Jonas Mendes – Nanú, Candé (C), J. Soares, Djalo – Sori Mané, Pelé, Bura – Piqueti, R. Baldé, F. Mendy.
    Náhradníci: Cá, R. Dabó – M. Baldé, T. Dabó, Nadjack, R. Silva, Cassama, Jaquité, T. Silva, Zezinho, Jorginho, Joseph Mendes.

    Rozhodčí: Ndabihawenimana – Mahmoud, Andrianantenaina.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Beninu, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Po levém křídle to zkoušel Pelé, který si tento průnik nakonec rozmyslel. Krátce poté fauloval Manconi, k míči se tak dostává reprezentace Beninu.
     
    4
    Hlavní sudí si všiml, že si Candé na zemi pomohl rukou, logicky tak bude následovat standardní situace. K rozehrávce se postavil kapitán Sessegnon.
     
    5
    Jeho nabídka nakonec doletěla na hlavu Soukoua, jehož hlavičkový pokus vyletěl vysoko nad branku. Brankář Mendes nemusel vůbec zasahovat.
     
    6
    Guinea-Bissau tak rozjížděla kombinaci od své svatyně, přičemž Candé přenášel hru na levou stranu, kde Djalo nedokázal navázat na přesnost přihrávky.
     
    7
    Po souboji s protihráčem se na zemi ocitl D´Almeida, avšak tentokráte sudí nechal pokračovat ve hře. Mamaduova nabídka skončila pouze za čárou.
     
    8
    Adeoti raději vyslal zpětnou přihrávku na vedle stojícího Imoroua, jenž pro změnu na druhé straně hrací plochy našel Mouniého, který přišel o balón.
     
    9
    Až posléze je pískáno, navíc ve prospěch Beninu. Mendy si v souboji pomohl držením za dres, nicméně podobně si počínal také obránce Verdon.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Nanú (Guinea-Bissau).
     
    11
    Roztažení hry mělo na levém křídle najít Adénona, nicméně přihrávka byla až příliš nepřesná. Naopak se k provedení autového vhazování postaví Nanu.
     
    12
    Imorou vyvezl míč na druhou stranu, nicméně přihrávku si nakonec rozmyslel. Neúnavně ho totiž napadal Mendy, který si splnil svůj dílčí úkol.
     
    13
    Za obranu si pokoušel naběhnout Baldé, nicméně ten samý hráč si pomohl nedovoleným způsobem. O rozehrávku se nyní stará beninský zadák Imorou.
     
    14
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop, na který si naskočil obránce Adeoti. Jeho hlavičkový pokus směřoval do boční sítě, což Mendese nevyplašilo.
     
    15
    V úvodu utkání zatím sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Soukou si tak trochu nechtěně pomohl loktem, což určitě pocítil také jeden z protihráčů.
     
    16
    K volnému kopu se nakonec postavil obránce Candé, který to zkoušel centrem k hranici pokutového území, kde za sebe prodlužoval forvard Piqueti.
     
    17
    Baraze celkem dlouho váhal, načež raději vyslal zpětnou přihrávku na Imoroua, který pro změnu úspěšně roztáhl hru na druhou stranu na Adénona.
     
    18
    Na opačné straně Candé nepřesně přihrával na pravou stranu, kde se měl nacházet Nanú. Místo něj se jako první dostal k míči pozorný Adénon.
     
    19
    Verdon se snažil za obranou najít Mouniého, avšak to se nakonec nepovedlo. Míč se snesl ven z hrací plochy, Candé si tak vyzkouší autové vhazování.
     
    24
    Mezi obránce si pokoušel seběhnout Baldé, nicméně špičkou kopačky zakročil pozorný Imorou. Následovat bude rohový kop, který obstará Mendy.
     
    25
    Tak nakonec se k rozehrávce postavil Candé, který na malém vápně našel pouze hlavu Adeotiho. Posléze nekompromisně odkopával míč Sessegnon.
     
    26
    Hraničním zákrokem si pomohl Djalo, který za sebe nepustil Potého. Posléze bylo přeci jenom pískáno, taháním za dres se prezentoval Adeoti.
     
    27
    Roztažení hry přineslo pohotovou nabídku v podání Barazeho, který v pokutovém území našel pouze nohu Soarese. Následovat bude rohový kop.
     
    28
    Na další vzdušnou nabídku si dokázal naskočit Adeoti, který hlavičkoval zhruba metr vedle branky. Mendes tak ani tentokráte nemusel zasahovat.
     
    29
    Nyní se nehraje, neboť zdravotní problémy má brankář Mendes, ke kterému přispěchal také lékařský personál. Na nic vážnějšího to nevypadá.
     
    30
    Už se opět pokračuje ve hře. Mendes nakonec bude moci pokračovat ve hře, nicméně k autovému vhazování se postavil Poté, který sportovně vrátil míč.
     
    31
    Máme za sebou více než třicet minut hry, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. Nyní se o něco aktivnějším dojmem jeví Guinea-Bissau.
     
    32
    Farnolle v poklidu zachytil míč, který následně vyhodil po zemi na vedle stojícího Imoroua. Benin se pomalu a jistě dostává na druhou polovinu.
     
    33
    Protiútok táhl po levém křídle Djalo, kterého nakonec dokázal v poklidu ubránit Adénon. Druhý jmenovaný na jistotu odkopl míč ven z hrací plochy.
     
    34
    Baraze to zkoušel dalekonosným hodem, který sice dopadl k Mouniému, avšak ten si faul nevybojoval. Nanú tak může pelášit podél autové lajny.
     
    35
    Na pořadu dne byl další rohový kop, který si vyzkoušel Pelé. Jeho nabídka doplachtila na hlavu Soarese, nicméně slabé zakončení Farnolle zneškodnil.
     
    36
    Nanú to zkoušel až příliš čitelnou přihrávkou, která doletěla až do moci brankáře Farnolleho. Benin má velké problémy s přechodem do útoku.
     
    37
    Mendes musel zasahovat! Průniková přihrávka od Adeotiho směřovala na Mouniého, který levačkou pořádně prověřil brankáře soupeře.
    37. Mendes podržel svůj celek.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Jordan Adéoti (Benin).
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Pelé se probíjel středem hrací plochy, nicméně tam číhal jeden z protihráčů. Proto jsme sledovali zpětnou přihrávku, po které Djalo vybojoval další aut.
     
    43
    Krátce poté skončil u postranní čáry na zemi Poté, který to schytal hodně ostrým způsobem. Hlavní sudí odpískal, tentokráte se ale žlutit nebude.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, které scházelo to nejdůležitější, a sice zajímavé momenty. Většinu času jsme viděli boj ve středu hrací plochy, který navíc nabízel celou řadu nedovolených zákroků, přičemž hlavní sudí hned dvakrát tasil žlutý kartónek. Doufejme, že druhý poločas bude atraktivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Guinea-Bissau, která bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal brankář Mendes, který to zkoušel dalekonosným nákopem na Mendyho, před kterým zasahoval Verdon.
     
    49
    Rohový kop si nakonec vyzkoušel Piqueti, jehož vzdušná nabídka se kroutila směrem do malého vápna, odkud Mendy výrazně minul branku.
     
    50
    Na opačné straně to na sebe vzal Poté, jehož pohotové zakončení nemířilo vůbec přesně. Ani brankář Mendes nemusel sáhnout k žádnému zákroku.
     
    51
    Na vlastní polovině operoval s míčem Adénon, který ho poté chtěl přenést na levou stranu, kde si kolega Soukou neporadil s padajícím předmětem.
     
    52
    Sledovali jsme další odkop od branky, ke kterému se postavil Farnole. Jeho nabídka směřovala velice přesně na Potého, který navíc vybojoval faul.
     
    53
    Ven z branky musel brankář Mendes, který v poklidu schoval hrací předmět do svých rukavic. Na opačné straně hrací plochy fauloval Sessegnon.
     
    54
    Na jistotu se rozhodl odehrát míč Verdon, který ho posílal k postranní lajně, kde ho Adénon udržel na hrací ploše. Benin si navíc vyzkouší další aut.
     
    55
    Na levé straně to sám na sebe bral Soukou, který se ani přesto nedostal kolem protihráče. Budeme sledovat dalekonosné autové vhazování od Beninu.
     
    56
    Hra se hodně rychle přemístila na druhou stranu, kde Djalo zkoušel obstarat autové vhazování, které se sneslo pouze do moci hráče Verdona.
     
    57
    Adénon nakonec neotřel míč o nohu protihráče, což pochopitelně rozluštil také hlavní sudí. Po autovém vhazování musel faulovat napadající Poté.
     
    58
    Guinea-Bissau se dostala na útočnou polovinu, kde to nakonec na sebe vzal Piqueti, jehož zakončení levou nohou hodně minulo zadní konstrukci.
     
    59
    Navíc jsme sledovali další rohový kop v podání Beninu. Soukou ani tentokráte nenašel žádného spoluhráče, protivník rychle odklidil balón.
     
    60
    K dalšímu autovému vhazování se nakonec postavil Imorou, který raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Verdona, jenž ještě roztáhl hru vpravo.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Cebio Soukou (Benin).
     
    62
    Po střeleckém pokusu se na zemi ocitl D´Almeida, přičemž hlavní sudí raději přerušil hru. Ani v tomto případě to nevypadá, že by se mělo střídat.
     
    63
    D´Almeida se postavil zpět na nohy, nicméně bude muset na malý moment ven z hrací plochy. Mezitím hráči Bissau rozehráli od své svatyně.
     
    64
    Střídání v týmu Benin: ze hřiště odchází Cebio Soukou, přichází Jodel Dossou.
     
    65
    Střídání v týmu Benin: ze hřiště odchází Sessi D'Almeida, přichází Mama Séïbou.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na první branku. Směrem dopředu je aktivnější Benin, avšak bez většího nebezpečí.
     
    70
    Střídání v týmu Guinea-Bissau: ze hřiště odchází Pelé, přichází João Lamine Jaquité.
     
    72
    Dalekonosné přenesení hry nakonec našlo volného Candého, který trefil pouze jednoho z protihráčů. Na řadu přijde další autové vhazování pro Guineu.
     
    73
    K míči se dostal také brankář Mendes, který konstruktivně vyhodil předmět do strany. Guinea-Bissau se daleko nedostala, naopak se musela vracet.
     
    74
    Podél autové čáry to zkoušel Djalo, který přeci jenom našel Mendyho, jehož nebezpečný centro odklízel z hranice malého vápna pozorný Verdon.
     
    75
    Z obranné linie se podařilo včas vystoupit Nanúovi, který čistým způsobem odpravil míč za postranní čáru. Po autu se Mounié dostal k nepovedenému centru.
     
    76
    Benin měl šanci jít do vedení, zahrával totiž nadějnou standardní situaci. V tomto momentu se k míči postavil kapitán Sessegnon, který našel hlavu Mouniého, jenž hlavičkoval nad branku.
     
    77
    Po delší době jsme se tak dočkali výstrahy, nicméně stále je to směrem dopředu hodně málo. Bude se pokračovat odkopem od branky Mendese.
     
    78
    Ten si dával s rozehrávkou celkem načas, nakonec na pravé straně zkoušel najít Manconiho, který se k míči sice nedostal, avšak jeho celek bude vhazovat.
     
    79
    Průniková přihrávka našla na levém křídle Piquetiho, který místo střely ještě přihrával na kolegu Baldého, jenž se nakonec k ničemu vážnějšímu nedostal.
     
    84
    Nyní se chvíli nehrálo, na zemi skončil jeden z hráčů Bissau, který si vyžádal ošetření. Alespoň prozatím se nebude počtvrté v utkání muset střídat.
     
    85
    Jako první se k volnému míči dostal Mama, který ho ale netrefil dle představ. Posléze do vzduchu vyšplhal Mounié, který mířil pouze doprostřed
     
    86
    Střídání v týmu Guinea-Bissau: ze hřiště odchází Mama Baldé, přichází Jorginho.
     
    87
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, diváci stále marně čekají na úvodní branku. Stále sledujeme boj v oblasti středového kruhu.
     
    88
    Sessegnon poslal velice složitou přihrávku na Adeotiho, který to pochopitelně neměl šanci zvládnout. Mendes tak opět odkopával na druhou stranu.
     
    89
    Po delší době musel do akce brankář Farnolle, který ale nemusel řešit nic vážnějšího. Jorginho se dostal do palebné pozice, střela mu ale vůbec nesedla.
    89. Jorginhovi se střela nepovedla.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Benin: ze hřiště odchází Mickaël Poté, přichází David Djigla.
     
    90+2
    Benin se už celkem dlouhou dobu nachází na polovině soupeře, avšak ten neúprosně střeží vlastní pokutové území. Před malým momentem mířil vedle branky Adeoti, branky se tak zřejmě nedočkáme.
     
    90+2
    Střídání v týmu Guinea-Bissau: ze hřiště odchází Piqueti, přichází Romário Baldé.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ani třetí utkání tohoto hracího dne nepřineslo žádnou branku, což se určitě nečekalo. Nicméně tento duel nenabídl zrovna pohlednou podívanou, téměř celou dobu jsme sledovali boj ve středu hrací plochy, přičemž se oba celky nedostávaly do ničeho slibnějšího. Směrem dopředu byl přeci jenom o něco nebezpečnější Benin, avšak ani on si nepřišel na brankáře soupeře. Tento hrací den tak zklamal nejednoho nezaujatého fanouška.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 11:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:15. (23:51:11)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   38. Adéoti (BNN), 61. Soukou (BNN) – 10. Nanú (GBS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 11:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:15.
    Benin: Farnolle – Barazé, Imorou, Verdon, Adénon – Adéoti – Poté (90+1. Djigla), Soukou (64. Dossou), Sessègnon (C), D'Almeida (65. Séïbou) – Mounié.
    Náhradníci: Allagbé, Kakpo – Adilehou, Fassinou, Kiki, Salomon, Dossou, Kossi, Séïbou, Anaane, Azankpo, Djigla.

    Guinea-Bissau: Jonas Mendes – Nanú, Candé, J. Soares, Djalo – Sori Mané, Pelé (70. Jaquité), Bura – Piqueti (90+2. R. Baldé), M. Baldé (86. Jorginho), F. Mendy.
    Náhradníci: Cá, R. Dabó – R. Baldé, T. Dabó, Nadjack, R. Silva, Cassama, Jaquité, T. Silva, Zezinho, Jorginho, Joseph Mendes.

    Rozhodčí: Ndabihawenimana – Mahmoud, Andrianantenaina
    bahis siteleri