Itálie – Nizozemsko 0:2 (kon.) | Německo – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Itálie
0:2 (0:0)
Nizozemsko
Sobota 29.06.2019, 15:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Mistrovství světa - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:00:06)
     
    Ještě doplním, že Nizozemsko se v semifinále utká s vítězem souboje Německo – Švédsko.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
     
    Je konec! Nizozemsko nakonec dokázalo přehrát Itálii a po výhře 2:0 postupuje do semifinále! První poločas přinesl hodně opatrné utkání, ve kterém kralovaly defenzivy. Po změně stran však Nizozemky zlepšily svůj výkon a začaly si vytvářem nebezpečné pozice. Nakonec však udeřily z přímého kopu. Dvacet minut před koncem se trefila Vivianne Miedemaová! O deset minut později navíc přidala druhou branku Stefanie van der Gragtová a o postupujícím bylo jasno.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Italky se dostaly na polovinu soupeře, jenže nikdo v modrém se ne a ne dostat do prostoru, ze kterého by mohl ohrozit nizozemskou svatyni.
     
    90+4
    Lineth Beerensteynová si ještě skvělou kličkou v blízkosti velkého vápna vykoledovala nedovolený zákrok. Nizozemky budou zahrávat přímý kop.
     
    90+3
    Anouk Dekkerová jen nakopla míč k rohovému praporku. Nizozemky drží soupeřky na jejich polovině. Itálie se ne a ne dostat do zakončení.
     
    90+2
    Sari van Veenendaalová si došla pro další nepovedený centr z levé strany hrací plochy. Nizozemsko bez problémů kráčí za postupem.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Sari van Veenendaalová si v naprosté pohodě počkala na nepřesnou rozehrávku Itálie. Nizozemská brankářka s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    89
    Laura Giulianiová musela vyrazit ven z branky a schovala míč do rukavic. Vypadá to, že i italské fotbalistky jsou s průběhem utkání smířené.
     
    87
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Stefanie van der Gragtová, přichází Anouk Dekkerová.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Vivianne Miedemaová, přichází Jill Roordová.
     
    86
    Jackie Groenenová vyslala další nebezpečný centr do velkého vápna. Elena Linariová se stačila přesunout a odkopla míč mimo šestnáctku.
     
    85
    Italské hráčky jsou hodně frustrované. Některé fotbalistky na lavičce už dokonce pláčou! Fotbal je o emocích!
     
    84
    Na druhé straně mohla zápas zdramatizovat Daniela Sabatinová, která však musela střílet z ostrého úhlu a pozorná Sari van Veenendaalová její pokus vyrazila.
     
    83
    Už to dokonce mohlo být 3:0! Vivianne Miedemaová se dostala do pokutového území, ale tvrdou střelou Giulianiovou nepřekonala!
    81. Stefanie van der Gragtová - 0:2
     
    81
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko přidává druhou branku a prakticky si zajišťuje postup do semifinále světového šampionátu! Na další centr z přímého kopu vyšplhala STEFANIE VAN DER GRAGTOVÁ, která hlavou umístila míč do sítě!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 70. Miedemaová, 81. van der Gragtová

    Karty:   42. Linariová (ITA), 67. Guagniová (ITA), 73. Cernoiaová (ITA), 80. Sabatinová (ITA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
    Itálie: Giulianiová – Guagniová, Gamaová, Linariová, Bartoliová (46. Boattinová) – Bergamaschiová (76. Serturiniová), Galliová, Giuglianová, Cernoiaová – Giacintiová, Bonanseaová (55. Sabatinová).
    Náhradníci: Marchitelliová, Pipitoneová – Boattinová, Fusettiová, Tucceriová, Parisiová, Rosucciová, Serturiniová, Maurová, Girelliová, Sabatinová, Tarenziová.

    Nizozemsko: van Veenendaalová – van Lunterenová, van der Gragtová (87. Dekkerová), Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, Spitseová, van de Donková – van de Sandenová (57. Beerensteynová), Miedemaová (87. Roordová), Martensová.
    Náhradníci: Geurtsová, Kopová – Kerkdijková, Dekkerová, van der Mostová, van Esová, Kaagmanová, Pelovaová, Roordová, Beerensteynová, Jansenová, R. Jansenová.
    thejrc.org