New York RB – Chicago Fire 3:1 (kon.) | Colorado Rapids – Los Angeles FC 1:0 (kon.) | Minnesota – Cincinnati 7:1 (kon.)
konec
Minnesota United FC
7:1 (4:0)
FC Cincinnati
Sobota 29.06.2019, 22:10 • Allianz Field (Saint Paul, Minnesota) • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je opět zámořská Major League Soccer a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání mezi týmy Minnesota United FC a FC Cincinnati.
     
    Minnesota United FC

    Domácí Minnesota je v tabulce Západní konference na sedmém místě s jednadvaceti body a drží zatím postupovou pozici do vyřazovacích bojů. Dokázala šestkrát vyhrát, třikrát remizovat a sedmkrát odešla ze hřiště jako poražený tým. Naposledy nestačila na Colorado, když na jeho hřišti padla 0:1. Využijí dnes fotbalisté Minnesoty domácího prostředí a budou bodovat?
     
    FC Cincinnati

    Hosté ze Cincinnati jsou na tom ve Východní konferenci mnohem hůře. Jsou poslední, tedy až na dvanáctém místě. Na své konto zapsali jedenáct bodů za tři výhry, dvě remízy a dvanáct proher. Není to tedy určitě z jejich pohledu lichotivé. V posledním duelu se jim nedařilo ve svém teritoriu, když padli 0:2 s Los Angeles Galaxy. Dnes se pokusí potrápit domácí celek.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly loni v červnu v rámci amerického poháru a tehdy na penalty zvítězila Minnesota 1:0. Jak si oba celky povedou dnes v rámci dalšího ligového kola, to nám napoví až samotný duel.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota United FC: Mannone – Gasper, Opara, Boxall, Dotson – Greguš, Alonso, Ibarra – Finlay, Rodriguez, Quintero.
    Náhradníci: Dayne – Kallman, Miller, Molino, Olum, Schuller, Toye.

    FC Cincinnati: Richey – Stanko, Hoyte, Hagglund, Deplagne – Alexander, Ulloa – Ledesma, Amaya, Manneh – Dally.
    Náhradníci: Tytoń – Bone, Gdula, Lasso, McCabe.

    Rozhodčí: Dickerson – Poeschel, Richardson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Dickerson poprvé foukl do píšťalky, čímž zahájil utkání. K rozehrávce se postavil domácí celek, jenž se daleko nedostal.
     
    3
    Do dnešního střetnutí nastoupila Minnesota United FC v bílých dresech, naopak FC Cincinnati obléklo modrou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde na vlastní polovině kombinují domácí.
     
    3
    Na levé straně se rozeběhl nehlídaný Ibarra, který posílal balon po zemi na penaltový puntík. Ovšem jeho snažení bylo zmařeno obranou v modrých dresech.
     
    4
    Cincinnati se pokusilo o dlouhý pas za domácí obranu, ovšem míč byl příliš dlouhý, a tak s končil v moci brankáře, jenž velmi rychle rozehrál.
     
    5
    Také domácí celek se pokusil o dlouhý nákop za obranu, ale i tohle snažení dopadlo stejně, jako před malou chvílí. Hra se tak znovu otáčí na druhou z polovin.
     
    6
    Hráči v modrých dresech byli opět v kombinaci až do doby, kdy byl faulován Manneh. Cincinnati bude za malou chvíli rozehrávat přímý kop z nadějné pozice.
     
    7
    K přímému kopu se postavil Ledesma, který poslal balon pouze do zdi. O malou chvíli později přišel centr na zadní tyč, kde se nacházel již zmíněný hráč. Argentinec vracel míč do ohně, ale obrana jej odvrátila na rohový kop.
     
    8
    Jenže po rohovém kopu se Cincinnati k zakončení nedostalo. Balon sice letěl do nebezpečné pozice mezi penaltový puntík a malé vápno. Ovšem nikdo v modrém míč nezasáhl.
     
    10
    Trochu překvapivě jsou na balonu více hostující hráči, ovšem jejich poslední snažení opět skončilo na domácí obraně. Stále tak čekáme na střelecký pokus.
     
    11
    Z levé strany se o centr pokusil Manneh, jehož snažení bylo odvrácené. Poté se z velké dálky pokusil zakončit Ledesma, ale trefil na hranici vápna stojícího spoluhráče.
     
    12
    Zatím sledujeme velmi takticky svázanou bitvu, ve které jsou více na balonu hráči nejhoršího týmu celé soutěže. Cincinnati potřebuje začít získávat body, tak proč ne dnes.
     
    13
    Hráči v bílých dresech byli na útočné polovině, ovšem Rodriguez nezvládl přesun na střed hrací plochy. Hra se na malou chvíli přesunula na druhou polovinu, ale ani tam dlouho nepobyla.
     
    14
    Z velké dálky se do balonu opřel Amaya, jehož pokus šel vysoko nad břevno. Mannone celou situaci pohledem zkontroloval a bude moci odkopávat od branky.
     
    16
    Zatím sledujeme hodně nudné utkání, které se odehrává spíše od vápna k vápnu. Duelu by jistě pomohla úvodní branka.
     
    17
    Úvodní gól měl na noze Dally, který v šestnáctce převzal balon a otočil se s ním kolem svého strážce. Jeho pokus pak mířil do zadní části branky, ale skončil na břevně, protože míč přizvedl Mannone.
    17. Dally (MNN)
     
    18
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Do otevřené obrany se hnala trojice domácích hráčů. V šestnáctce se už nacházel Quintero, který se snažil umotat soupeře a zakončit, ovšem to se mu nepovedlo. Poté ale přišel faul na levé straně a z úhlu rozehrál balon Ján Greguš. Míč mířil před branku a celou situaci na zadní tyči uzavíral IKE OPARA, jenž měl velmi lehkou snadnou pozici k tomu, aby poprvé změnil stav zápasu.
    18. Ike OPARA - 1:0
     
    22
    Na levé straně se snažil balon získat Ibarra, jenže pomohl si faulem, a tak se míče zmocnilo Cincinnati. Ovšem dlouhý nákop po lajně úspěšný nebyl.
     
    23
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nááádherný gól v podání domácího mužstva! Ján Greguš přihrál na pravou stranu, kde se nacházel HASSANI DOTSON. Americký hráč se nerozpakoval a vyslal dalekonosnou střelu, která skončila v pravé šibenici.
    23. Hassani DOTSON - 2:0
     
    28
    Další krásná akce domácího celku. Balon byl vyslán na levou stranu, kde se nacházel Gasper. Jeho přízemní centr odvrátila hostující obrana na rohový kop.
     
    29
    Při rozehrání míče od rohového praporku jsme viděli nebezpečný centr, ovšem zakončení tentokrát nepřišlo. Cincinnati se tentokrát ubránilo a bude se moci vydat do akce.
     
    30
    Minnesota právě vstřelila branku!
    A je tu další branka pro Minnesotu! Na hranici vápna přetlačil soupeře Rodriguez, jenž našel naběhlého spoluhráče. Quintero si následně položil brankáře, ale jelikož byl už ve velkém úhlu, přihrál na nabíhajícího ETHANA FINLAYE. Střelec gólu si už počínal zkušeně a navýšil vedení svého celku.
    30. Ethan FINLAY - 3:0
     
    31
    Po třetím gólu nařídil hlavní rozhodčí občerstvení, jelikož stejně jako v Evropě, tak v Americe panuje teplé počasí.
     
    34
    Na levou stranu pokutového území si naběhl Rodriguez, jenž se pokusil přehodit brankáře na zadní tyč. Richey se stihl vrátit a míč vyrazit před sebe, kde se nacházel Quintero. Jeho pokus z malého vápna zamířil těsně nad horní tyč.
     
    36
    Hostující celek se snaží vzchopit! Cincinnati rozhodně nechce odjet s debaklem, i když zatím to vypadá na hodně velký příděl.
     
    37
    Quintero našel na hranici velkého vápna Rodrigueze, jenž okamžitě zpracoval míč na pravou stranu šestnáctky, kde se nacházel Finlay. Jeho střela byla brankářem vyražena. Po chvíli z druhé strany přišlo další zakončení, které ale zamířilo jen nad branku.
     
    38
    Cincinnati se už nacházelo na útočné polovině, jelikož kombinovalo už na hranici vápna. Ovšem středem se hosté před branku nedostanou, alespoň ne nyní.
     
    39
    V prvním poločase už má Minnesota nahráno, a tak nechává hrát soupeře. Hostující celek znovu kombinuje, ale jen těžko hledá cestu k zakončení.
     
    41
    Úvodní poločas se už blíží ke svému konci, Minnesota může být spokojená, jelikož už vsítila tři branky. Ovšem hraje se na její polovině, kde z dálky zakončil Ledesma. Jeho střelecký pokus ale za moc nestál.
     
    43
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tři bránící hráči si nevšímali, že za nimi si přebíhá střelec branky na pravou stranu šestnáctky. Ovšem Quintero byl pozorný a našel právě nabíhajícího ANGELA RODRIGUEZE, který ukončuje sedmi zápasový půst. Jeho tvrdou ránu zastavila až síť, a tak se Kolumbiec mohl běžet radovat.
    43. Angelo RODRIGUEZ - 4:0
     
    45
    Hostující celek se opět nachází na útočné polovině, kde se snaží projít do šestnáctky nebo k dalšímu zakončení. Ovšem domácí drží soupeře daleko.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát dvě minuty nad rámec normální hrací doby prvního poločasu.
     
    45+2
    Centr z levé strany byl poslán hodně za zadní tyč, kam si nabíhal Amaya. Hostující hráč to měl hodně těžké, a tak z jedné poslal balon mezi diváky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodních pár minut patřilo hostujícímu celku, který ale zahodil velkou šanci, a tak přišel trest v podobě čtyř inkasovaných gólů. Minnesota zatím hraje hodně efektivně a soupeře téměř z každé pozice trestá. Dnes to vypadá, že Cincinnati odjede s velkým přídělem, protože jeho obrana je žalostná. Uvidíme, co hostující trenér změní do druhého poločasu, ale situaci mu jistě nikdo nezávidí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Alexander, přichází McCabe.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování druhého poločasu. Minnesota táhla útok po pravé straně, odkud přišel také přetažený centr. Ovšem Ibarra se nacházel v záklanu, a tak jeho hlavička šla jen nad branku.
     
    47
    Zpoza vápna vyslalo Cincinnati zakončení, které mířilo do levého spodního rohu, ale postrádalo razanci. Přesto jej brankář vyrazil na další rohový kop.
     
    48
    Ovšem po centru od rohového praporku se hosté ke střele nedočkali. Zatím se jen jednou dostali do nebezpečné pozice, ale balon skončil na horní tyči.
     
    50
    Ještě pro připomenutí, Minnesota United FC zvolila pro dnešní utkání bílou sadu dresů, naopak FC Cincinnati se obléklo do modrých dresů.
     
    51
    Ján Greguš prohodil míč do šestnáctky, kam si nabíhal aktivní Quintero. Kolumbiec se snažil poslat centr na zadní tyč, ovšem balon putoval jen mezi diváky za brankou.
     
    52
    Hostující mužstvo je znovu u balonu, ale jeho přechod je příliš pomalý. Navíc Stanko na pravé straně vyslal nepřesnou přihrávku, která skončila u domácího brankáře.
     
    53
    O pas na nabíhajícího spoluhráče se pokusil Dotson, ale míč z jeho kopačky byl příliš dlouhý. Ovšem Finlay mu alespoň vztyčeným palcem poděkoval.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Miguel Ibarra (Minnesota United FC), který je prvním potrestaným hráčem dnešního střetnutí. Domácí hráč pozdě přispěchal do souboje a navíc si pomohl šlapákem.
     
    55
    Z levé strany si to mířil do šestnáctky Manneh, který byl míče zbaven. Hostující hráč po souboji upadl, ale sám věděl, že to nic nebylo.
     
    56
    Cincinnati právě vstřelilo branku!
    Alespoň snížení zaznamenalo hostující mužstvo! Manneh přihrál do šestnáctky, kde se dobře pohyboval EMMANUEL LEDESMA. Zakončení argentinského hráče přišlo z jedné a zamířilo pod gólmanem za brankovou čáru.
    56. Emmanuel LEDESMA - 4:1
     
    58
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Deplagne, přichází Lasso.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Angelo Rodriguez (Minnesota United FC), jenž atakoval hráče bez balonu. Hlavní rozhodčí se zachoval správně a trestá dalšího hráče.
     
    60
    Cincinnati vymyslelo na pravé straně centr, pro který si ale vyběhl Mannone. Domácí brankář rychle rozehrál, ovšem jeho spoluhráči se na útočné polovině neusadili.
     
    61
    Střídání v týmu Minnesota United FC: ze hřiště odchází Quintero, přichází Molino.
    Střídání v týmu Minnesota United FC: ze hřiště odchází Rodriguez, přichází Toye.
     
    64
    Na levé straně se rozeběhl Manneh, na kterého také mířil pas, ovšem byl příliš dlouhý. Hostující celek se sice snaží, ale k zakončením se dostává jen sporadicky.
     
    65
    Zpoza vápna se do míče opřel střídající Toye, jehož pokus letěl asi půl metru vedle levé tyče. Domácí hráč mířil do spodního rohu, kde by ale byl připravený brankář.
     
    67
    U postranní čáry se snažil o centr Gasper, jehož pas mířil jen nad branku. Hostující celek tak bude znovu rozehrávat od vlastní brány.
     
    69
    Ve druhém poločase sledujeme velmi pomalou hru, která je navíc plná nepřesností. Ani jeden z celků se k velkým šancím nedostává, a tak se hraje spíše od vápna k vápnu.
     
    69
    Střídání v týmu Minnesota United FC: ze hřiště odchází Alonso, přichází Olum.
     
    70
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Po odvráceném rohovém kopu se míč dostal na levou stranu, kde se nacházel Ján Greguš, který poslal do vápna další centr. Na hranici malého vápna se nejlépe pohyboval IKE OPARA, jenž vyskočil nejvýše a umístil balon do pravého spodního rohu branky.
    70. Ike OPARA - 5:1
     
    73
    Žlutou kartu dostává Justin Hoyte (FC Cincinnati), jenž zezadu atakoval soupeře, kterému došlápl na patu.
     
    76
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Slovenský záložník hraje úžasně, tentokrát vypíchl míč soupeři a zmocnil se ho MASON TOYE. Střídající hráč si to namířil do šestnáctky, odkud obstřelil k pravé tyči obránce i brankáře. Tohle je hodně studená sprcha pro Cincinnati.
    76. Mason TOYE - 6:1
     
    79
    Žlutou kartu dostává Ethan Finlay (Minnesota United FC), který ve skluzu trefil nohy soupeře. Jedná se o potrestání po zákroku, který se odehrál na útočné polovině.
     
    81
    Střídání v týmu FC Cincinnati: ze hřiště odchází Dally, přichází Bone.
     
    82
    Utkání se už pouze dohrává a u balonu se nacházejí hostující hráči, kteří sice drží míč, ale pouze na vlastní polovině hrací plochy.
     
    83
    Až nyní se Cincinnati pokusilo o dlouhý pas, který byl znovu nepřesný. Na hrot útoku se vytáhl Manneh, ale na balon nedosáhl, a tak se hra vrací na kopačky hráčů v bílých dresech.
     
    84
    Na levé straně měl dost času k postupu do šestnáctky Finlay, který se snažil o nadýchaný centr. Ovšem balon si ze vzduchu sebral Richey, jenž zakládá další akci hostů.
     
    84
    V další akci hostujícího celku se Cincinnati dožadovalo odpískání pokutového kopu. Do vápna vnikl Manneh, který po souboji upadl, ovšem sudí ukázal, že všechno proběhlo v pořádku. To se pochopitelně hostujícímu hráči nelíbilo.
     
    86
    Po faulu slovenského reprezentanta poslalo hostující mužstvo další centr do velkého vápna. Jenže ani tentokrát Cincinnati prostor tří tyčí neohrozilo.
     
    87
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Dokonalé rozebrání hostující obrany a Minnesota dává sedmou branku v zápase! Na pravou stranu si naběhl Finlay, který dal míč pod sebe, kde se nacházel Toye. Střídající hráč mohl střílet, ale zvolil přihrávku na levou stranu šestnáctky, kde si nabíhal KEVIN MOLINO. Hráč Trinidadu a Tobaga už celou akci ukončil.
    87. Kevin MOLINO - 7:1
     
    88
    Trochu kostrbatě se do šestnáctky dostal Finlay, který přihrál na hranici vápna, kde se nacházel Molino. Jeho technický pokus proletěl těsně vedle levé tyče.
     
    90+1
    K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že dnešní utkání bude o dvě minuty delší. Vraťme se na zelený pažit, kde znovu kombinují domácí hráči.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Po velké šanci hostujícího celku přebrala Minnesota otěže zápasu a můžeme říct, že soupeře doslova zničila. Domácí mužstvo vsítilo sedm branek, což asi před utkáním niko nečekal. Zatímco United se snadno dostali k šancím, tak Cincinnati vyslalo pár propagačních pokusů. Můžeme tak říct, že Minnesota vyhrála rozdílem dvou tříd a hlavně zcela zaslouženě.
     
    S konstatováním, že Minnesota deklasovala soupeře, se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (00:03:22)

    Michal Luxa

    Branky: 18. Opara (Greguš), 23. Dotson (Greguš), 30. Finlay (Quintero), 43. Rodriguez (Quintero), 70. Opara (Greguš), 76. Toye (Greguš), 87. Molino (Toye) – 56. Ledesma (Manneh)

    Karty:   54. Ibarra (MNN), 59. Rodriguez (MNN), 79. Finlay (MNN) – 73. Hoyte (CNC)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 7:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:9.
    Minnesota United FC: Mannone – Gasper, Opara, Boxall, Dotson – Greguš, Alonso (69. Olum), Ibarra – Finlay, Rodriguez (61. Toye), Quintero (61. Molino).
    Náhradníci: Dayne – Kallman, Miller, Molino, Olum, Schuller, Toye.

    FC Cincinnati: Richey – Stanko, Hoyte, Hagglund, Deplagne (58. Lasso) – Alexander (46. McCabe), Ulloa – Ledesma, Amaya, Manneh – Dally (81. Bone).
    Náhradníci: Tytoń – Bone, Gdula, Lasso, McCabe.

    Rozhodčí: Dickerson – Poeschel, Richardson
    bahis siteleri