Itálie – Nizozemsko 0:2 (kon.) | Německo – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Itálie
0:2 (0:0)
Nizozemsko
Sobota 29.06.2019, 15:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Mistrovství světa - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze čtvrtfinále MS žen mezi Itálií a Nizozemskem. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Nizozemsko

    Nizozemské fotbalisty zatím procházejí světovým šampionátem jako nůž máslem. Nizozemsko totiž dokázalo opanovat skupinu E s plným počtem devíti bodů. Nizozemky postupně porazily Nový Zéland, Kamerun a v posledním skupinovém utkání také Kanadu. V osmifinále na ně čekaly nevyspitatelné Japonky. Nizozemsko si však s houževnatým soupeřem poradilo a zvítězilo 2:1.
     
    Itálie

    Italky na turnaji rovněž podávají dobrý výkon. V základní skupině musely bojovat v těžké skupině s Austrálií, Brazílií a Jamajkou. Nakonec dokázaly získat šest bodů za výhry s Jamajkou a Austrálií. Jen na brazilský národní tým Itálie nenašla recept. Přesto však postoupila z první pozice. V osmifinále pak bez větších problémů porazila 2:0 Čínu.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Giulianiová – Guagniová, Gamaová, Linariová, Bartoliová – Bergamaschiová, Galliová, Giuglianová, Cernoiaová – Giacintiová, Bonanseaová.
    Náhradníci: Marchitelliová, Pipitoneová – Boattinová, Fusettiová, Tucceriová, Parisiová, Rosucciová, Serturiniová, Maurová, Girelliová, Sabatinová, Tarenziová.

    Nizozemsko: van Veenendaalová – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, Spitseová, van de Donková – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová.
    Náhradníci: Geurtsová, Kopová – Kerkdijková, Dekkerová, van der Mostová, van Esová, Kaagmanová, Pelovaová, Roordová, Beerensteynová, Jansenová, R. Jansenová..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Ještě před startem utkání zazní hymna obou zemí.
     
    Nizozemky budou hrát tradičně v oranžovém, zatímco Itálie oblékne modré dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Itálie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalistky v modrém ze začátku kombinovaly na vlastní polovině. Nizozemky rozehrávku soupeře napadaly. Bude z toho aut pro Itálii.
     
    2
    Vivianne Miedemaová dostala pěknou přihrávku do blízkosti pokutového území, našla Martensovou, jenže její centr nenašel nikoho v oranžovém.
     
    3
    Zajímavostí je také to, že se dnes hraje o postup na olympiádu v Tokiu! Tam se totiž kvalifikují tři nejlepší týmy z MS!
     
    4
    Nizozemky se v samotném úvodu utkání tlačí do útoku. Další průniková přihrávka mezi obranu Itálie však byla moc prudká a skončila v autu.
     
    5
    Nizozemky chybovaly v rozehrávce. Přihrávka směrem dozadu však byla prudká a jedna z hráček si stačila pomoci malou domů.
     
    6
    Italská brankářka musela poprvé zasahovat. Jedna ze soupeřek totiž dohnala míč na hrací ploše, jenže její centr z ostrého úhlu přiletěl do rukavic brankářky.
     
    7
    Valentina Giacintiová poslala prudký centr na hranici pokutového území, jenže její spoluhráčka pustila míč za sebe, kde nebyl nikdo v modrém dresu.
     
    8
    Nizozemky se usadily na polovině Itálie a vyměňují si krátké přihrávky. Hráčky v oranžovém však kombinují daleko od prostoru, ze kterého by mohly zakončit.
     
    9
    Vivianne Miedemaová dostala prudkou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže vinou nepovedeného zpracování se připravila o možnost k zakončení.
     
    10
    Aurora Galliová vybojovala míč v souboji na polovině Nizozemska. Italská fotbalistka se s ním dobře otočila, jenže její zakončení bylo nepřesné.
     
    11
    Před branku Itálie se snesl další centrovaný míč z pravé strany hrací plochy. Brankářka Laura Giulianiová však mohla zůstat klidná.
     
    12
    Sara Gamaová si dala pozor na přízemní centr z pravé strany. Gamaová se soustředila na to, aby míč dobře trefila a bez problémů jej odkopla do bezpečí.
     
    13
    Hned dvě fotbalistky Itálie se vydaly napadat brankářku Nizozemska při odkopu. Zkušená gólmanka Sari van Veenendaalová míč se štěstím odkopla.
     
    14
    Sari van Veenendaalová se musela znovu zapojit do rozehrávky svého týmu. Nizozemská brankářka navíc rozehrála přesným nákopem na pravou stranu.
     
    15
    Valentina Cernoiaová se tlačila z levé strany do pokutového území, nicméně nizozemské zadačky jí nedaly prostor k odcentrování.
     
    16
    Valentina Bergamaschiová dlouho otálela s rozehrávkou z vlastní poloviny. Italská fotbalistka nakonec nakopla míč na polovinu soupeře, kde nenašla nikoho v modrém.
     
    17
    Desiree van Lunterenová podpořila z pozice krajní obránkyně ofenzivu Nizozemska. Proti jejímu centru však vystoupila soupeřka, která centr zastavila.
     
    18
    Valentina Bergamaschiová se po zajímavém nákopu dostala k míči v pokutovém území, jenže zakončení vůbec nezvládla a darovala brankářce snadný zákrok!
    18. První velká možnost dnešního souboje
     
    19
    Desiree van Lunterenová je po pravé straně hodně aktivní. Nizozemská fotbalistka vyslala další nebezpečný centr do šestnáctky, ale obrana Itálie je stále pozorná.
     
    20
    Merel van Dongenová měla velké problémy se zpracováním přihrávky z autového vhazování. Nakonec k ní přistoupila soupeřka, která míč odkopla do autu.
     
    21
    Valentina Bergamaschiová se znovu dostala do zakončení v pokutovém území. Tentokrát jí však střela levačkou nesedla a Sari van Veenendaalová si připsala snadný zákrok.
     
    22
    Itálie zahrávala přímý kop z pravé strany hrací plochy. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, nicméně pozorná Sherida Spitseová odehrála míč na roh.
     
    23
    Valentina Bergamaschiová byla opět v hlavní roli v pokutovém území. Zatím nejlepší fotbalistka na hřišti si však pomohla útočným faulem.
     
    24
    Desiree van Lunterenová opět vyslala prudký centr do pokutového území. Elena Linariová proti její pobídce vystoupila a vyhlavičkovala míč do bezpečí.
     
    26
    Elisa Bartoliová se po kostrbaté kombinaci dostala k odraženému míči na hranici velkého vápna. Její pokus pravačkou navíc nabral opačnou faleš a skončil v autu.
     
    27
    Dominique Bloodworthová uklidňuje rozehrávku Nizozemska na vlastní polovině. Do rozehrávky se musela zapojit také brankářka.
     
    28
    Desiree van Lunterenová svedla rychlostní souboj se svou strážkyní. Alia Guagniová si znovu splnila své defenzivní povinnosti a uhrála míč pro Itálii.
     
    29
    Valentina Giacintiová se hnala do pokutového území za vysokým centrem z levé strany hřiště. Sari van Veenendaalová však ukázala skvělé čtení hry a došla si pro balón.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a stále čekáme na úvodní branku. Nizozemsko je sice aktivnější, jenže Itálie hrozí z protiútoků.
     
    31
    Jackie Groenenová mohla jít do zakončení ze slibné pozice, jenže si to těsně před zakončením rozmyslela a pomohla si raději zpětnou přihrávkou.
     
    32
    Hra je přerušena! Hráčky nyní dostaly krátkou přestávku, aby se mohly občerstvit.
     
    34
    Pokračuje se ve hře. Nizozemsko si vybojovalo vhazování. Nutno říci, že ve Francii dnes panuje enormní horko. Organizátoři dokonce povolili některým fanouškům přesunout se do horních sektorů.
     
    36
    Vivianne Miedemaová se hnala za parádním obloučkem za obranu Itálie. Elena Linariová své sokyni na poslední chvíli zkomplikovala život a připravila ji o zakončení.
     
    37
    Valentina Giacintiová obdržela fantastickou přihrávku na hranici velkého vápna, připravila si míč na levačku, ale její střela prolétla kolem zadní tyče.
     
    38
    Laura Giulianiová zatím zažívá pohodové utkání. Italská brankářka nyní měla moře času na zkrocení nepovedeného centru z pravé strany.
     
    39
    Merel van Dongenová mohla podpořit útočnou akci Nizozemska po levé straně, ale raději si pomohla přihrávkou na spoluhráčku ze stoperské dvojice.
     
    40
    Sherida Spitseová se drala za přihrávkou na pravou stranu, jenže Alia Guagniová se před ni natlačila tělem a pohlídala cestičku míče do zámezí.
     
    41
    Laura Giulianiová si vybrala slabší moment při rozehrávka. Italská brankářka nakopla míč na levou stranu, jenže její nákop dopadl do autu.
     
    42
    Elena Linariová se na hranici pokutového území dopustila nedovoleného zákroku. Nizozemsko bude zahrávat přímý kop ze skvělé pozice!
     
    43
    Rozehrávky přímého kopu se ujala Sherida Spitseová. Nizozemská fotbalista zvolila technickou střelu, jenže té chyběla razanci a Laura Giulianiová si připsala snadný zákrok.
     
    44
    Daniëlle van de Donková schytala úder do obličeje a nyní potřebuje ošetření. Nizozemská fotbalista bude v pořádku a nadále se zapojí do hry.
     
    45
    Barbara Bonanseaová obdržela přihrávku na pravou stranu, nicméně měla velký problém se zpracováním a jedna ze soupeřek jí míč odkopla.
     
    45+1
    V první půli se nastavuje neobvyklých pět minut!
     
    45+2
    Itálie se i v nastavení snaží hrát aktivně. Jedna z hráček v modrém však chybovala při rozehrávce, ale Nizozemky nabídnutou možnost nevyužily.
     
    45+3
    Vivianne Miedemaová se pokusila rozběhnout Spitseovou na pravé straně hřiště. Druhá jmenovaný však v souboji nepředčila italskou stoperku.
     
    45+4
    Valentina Giacintiová se hnala do pokutového území za odraženým míčem, ale Daniëlle van de Donková včasným skluzem odehrála míč do bezpečí.
     
    45+5
    Daniëlle van de Donková se ještě hnala vpřed, jenže na polovině hřiště už neměla dostatek sil a raději si pomohla přenesením hry doprava.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně opatrný fotbal! Nizozemsko bylo sice o něco aktivnějším týmem, ale nedařila se mu kombinační fáze v blízkosti šestnáctky. Naopak Itálie se dostala do jediné šance dnešního souboje, jenže Bergamaschiová trefila rukavice nizozemské brankářky. Do kabin se proto odchází za stavu 0:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Elisa Bartoliová, přichází Lisa Boattinová.
     
    47
    Itálie se usadila na polovině Nizozemska. Valentina Giacintiová se na hranici pokutového území opřela do odraženého míče, ale trefila soupeřku.
     
    48
    Shanice van de Sandenová poslala z pravé strany prudkou přihrávku na hranici pokutového území. Důrazné Italky opět nedaly soupeřkám prostor k zakončení.
     
    49
    Sherida Spitseová vyzkoušela své štěstí zakončením z úctyhodné vzdálenosti. Jeho dělovka z dobrých třiceti metrů skončila na hrudníku soupeřky.
     
    50
    Shanice van de Sandenová se na malém vápně dostala k centru z pravé strany, jenže si svůj výskok nenačasovala zrovna optimálně a minula branku.
     
    51
    Lieke Martensová si hrudníkem parádně zpracovala centr z pravé strany a pohotově zakončila. Její střela postrádala pouze razanci. Laura Giulianiová si připsala snadný zákrok.
     
    52
    Jackie Groenenová se fantastickým průnikem dostala až do pokutového území, jenže nezvolila optimální zakončení a trefila italskou hráčku.
     
    53
    Desiree van Lunterenová poslala fantastický centr na malé vápno, jenže nkdo z fotbalistek Nizozemska na její povedenou pobídku nedosáhl.
     
    54
    Desiree van Lunterenová nyní uklidňuje hru Nizozemska na vlastní polovině. Její přenesení hry však byla hodně pomalé.
     
    55
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Barbara Bonanseaová, přichází Daniela Sabatinová.
     
    56
    Desiree van Lunterenová zkusila překvapit italskou obranu prudkou přihrávku podél pomezní čáry. Jedna z Italek včasným skluzem zahrála do autu.
     
    57
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Shanice van de Sandenová, přichází Lineth Beerensteynová.
     
    58
    Elena Linariová znovu předvedla fantastické čtení hry a odehrála do bezpečí centr z pravé strany hrací plochy. Nizozemky budou zahrávat roh.
     
    59
    A byla z toho obrovská šance! Centrovaný míč propadl na hranici velkého vápna, odkud pálila Daniëlle van de Donková, ale její oblouček skončil na břevnu!
    59. Střela van de Donkové do břevna
     
    60
    Je za námi hodina hry! Stále sice čekáme na úvodní branku dnešního utkání, ale Nizozemky po změně stran zvýšily aktivitu a tlačí se do šancí.
     
    61
    Daniëlle van de Donková se snažila odcentrovat z pravé strany, jenže trefila jen Italku. Hráčky v oranžovém však pokračují v ofenzivní smršti.
     
    62
    Lineth Beerensteynová se dostala k odraženému míči a pohotově se pokusila o zakončení. Její dělovka přímým nártem prolétla dva metry nad brankou.
     
    63
    Nizozemsko zahrávalo další přímý kop z dobré pozice. Zakončovala Sherida Spitseová, jejíž přízemní zakončení se dokonce otřelo o tyč!
     
    64
    Itálie má velké problémy s aktivním napadáním nizozemských hráček. Elena Linariová se s tím vyrovnala po svém a odkopla míč do autu.
     
    65
    Sherida Spitseová uspěla v hlavičkovém souboji na vlastní polovině. Itálie se ve druhém poločase prakticky nemůže dostat do šancí.
     
    66
    Lineth Beerensteynová dohnala dlouhou přihrávku na hranici velkého vápna, kde si doslova vymodlila nedovolený zákrok. Nizozemsko bude zahrávat další přímý kop.
     
    67
    Alia Guagniová ještě dostává žlutou kartu.
     
    68
    Následný přímý kop se fotbalistkám Nizozemska nepovedla. Centrovaný míč letěl příliš vysoko a žádná z hráček v oranžovém na balón nedosáhla.
     
    69
    Daniela Sabatinová si skvěle pokryla míč na vlastní polovině a byla faulována. Rozhodčí pak ještě musela krotit mírné strkanice.
     
    70
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko se dostává do vedení! Fotbalistky v oranžovém zahrávaly přímý kop. Na nádherný centr si naskočila VIVIANNE MIEDEMAOVÁ a krásnou hlavičkou dopravila míč mimo dosah Giulianiové!
    70. Vivianne MIEDEMAOVÁ - 0:1
     
    72
    Itálie teď musí začít hrát mnohem aktivněji. Do konce dnešního čtvrtfinále zbývá posledních dvacet minut a Nizozemsko dění na hřišti zcela dominuje.
     
    73
    Valentina Cernoiaová faulovala v blízkosti vlastní šestnáctky a za podražení dostává žlutou kartu.
     
    74
    Nizozemsko zahrávalo další přímý kop z dobré pozice. Rozehrávky se tentokrát ujala Merel van Dongenová, ale na její centr spoluhráčky nedosáhly.
     
    75
    Jackie Groenenová upadla po souboji v rohu hrací plochy. Nizozemská fotbalistka si tak vymodlila nedovolený zákrok.
     
    76
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Valentina Bergamaschiová, přichází Annamaria Serturiniová.
     
    77
    Rozhodčí znovu nabídla hráčkám přestávku, během které se mohou občerstvit.
     
    78
    Nizozemsko po krátkém přerušení zahrávalo rohový kop. Sherida Spitseová tentokrát vyslal hodně prudký centr, ale nikdo v oranžovém na míč nedosáhl.
     
    79
    Vivianne Miedemaová se snažila nenápadnou hlavičkou přidat svou druhou branku v utkání. Její zakončení však postrádalo potřebnou přesnost.
     
    80
    Další žlutá karta na straně Itálie! Za zatažení za dres ji dostává Daniela Sabatinová.
     
    81
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko přidává druhou branku a prakticky si zajišťuje postup do semifinále světového šampionátu! Na další centr z přímého kopu vyšplhala STEFANIE VAN DER GRAGTOVÁ, která hlavou umístila míč do sítě!
    81. Stefanie van der Gragtová - 0:2
     
    83
    Už to dokonce mohlo být 3:0! Vivianne Miedemaová se dostala do pokutového území, ale tvrdou střelou Giulianiovou nepřekonala!
     
    84
    Na druhé straně mohla zápas zdramatizovat Daniela Sabatinová, která však musela střílet z ostrého úhlu a pozorná Sari van Veenendaalová její pokus vyrazila.
     
    85
    Italské hráčky jsou hodně frustrované. Některé fotbalistky na lavičce už dokonce pláčou! Fotbal je o emocích!
     
    86
    Jackie Groenenová vyslala další nebezpečný centr do velkého vápna. Elena Linariová se stačila přesunout a odkopla míč mimo šestnáctku.
     
    87
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Stefanie van der Gragtová, přichází Anouk Dekkerová.
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Vivianne Miedemaová, přichází Jill Roordová.
     
    89
    Laura Giulianiová musela vyrazit ven z branky a schovala míč do rukavic. Vypadá to, že i italské fotbalistky jsou s průběhem utkání smířené.
     
    90
    Sari van Veenendaalová si v naprosté pohodě počkala na nepřesnou rozehrávku Itálie. Nizozemská brankářka s rozehrávkou spěchat nebude.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90+2
    Sari van Veenendaalová si došla pro další nepovedený centr z levé strany hrací plochy. Nizozemsko bez problémů kráčí za postupem.
     
    90+3
    Anouk Dekkerová jen nakopla míč k rohovému praporku. Nizozemky drží soupeřky na jejich polovině. Itálie se ne a ne dostat do zakončení.
     
    90+4
    Lineth Beerensteynová si ještě skvělou kličkou v blízkosti velkého vápna vykoledovala nedovolený zákrok. Nizozemky budou zahrávat přímý kop.
     
    90+5
    Italky se dostaly na polovinu soupeře, jenže nikdo v modrém se ne a ne dostat do prostoru, ze kterého by mohl ohrozit nizozemskou svatyni.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Nizozemsko nakonec dokázalo přehrát Itálii a po výhře 2:0 postupuje do semifinále! První poločas přinesl hodně opatrné utkání, ve kterém kralovaly defenzivy. Po změně stran však Nizozemky zlepšily svůj výkon a začaly si vytvářem nebezpečné pozice. Nakonec však udeřily z přímého kopu. Dvacet minut před koncem se trefila Vivianne Miedemaová! O deset minut později navíc přidala druhou branku Stefanie van der Gragtová a o postupujícím bylo jasno.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
     
    Ještě doplním, že Nizozemsko se v semifinále utká s vítězem souboje Německo – Švédsko.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:00:06)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 70. Miedemaová, 81. van der Gragtová

    Karty:   42. Linariová (ITA), 67. Guagniová (ITA), 73. Cernoiaová (ITA), 80. Sabatinová (ITA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:9. Střely mimo: 3:9. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:16.
    Itálie: Giulianiová – Guagniová, Gamaová, Linariová, Bartoliová (46. Boattinová) – Bergamaschiová (76. Serturiniová), Galliová, Giuglianová, Cernoiaová – Giacintiová, Bonanseaová (55. Sabatinová).
    Náhradníci: Marchitelliová, Pipitoneová – Boattinová, Fusettiová, Tucceriová, Parisiová, Rosucciová, Serturiniová, Maurová, Girelliová, Sabatinová, Tarenziová.

    Nizozemsko: van Veenendaalová – van Lunterenová, van der Gragtová (87. Dekkerová), Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, Spitseová, van de Donková – van de Sandenová (57. Beerensteynová), Miedemaová (87. Roordová), Martensová.
    Náhradníci: Geurtsová, Kopová – Kerkdijková, Dekkerová, van der Mostová, van Esová, Kaagmanová, Pelovaová, Roordová, Beerensteynová, Jansenová, R. Jansenová.
    bahis siteleri