Česko – Kanada 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (3:2, 1:1)
Kanada
Pondělí 01.07.2019, 18:45 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (junioři)
Partner:
     
    Čtvrtfinále je na programu již zítra od 21:30. Češi v něm vyzvou vítěze skupiny D, kde si to o první místo rozdá Francie se Švédskem. (19:56:16)
     
    Je hotovo, vítězem skupiny E je český tým, který ve vypjatém duelu dokázal těsně zvítězit nad Kanadou! Druhá polovina zápasu byla o trpělivosti a tu měli Češi větší. Kanada sice ihned v úvodu dokázala srovnat, jenže v jednatřicáté minutě byl na pravém místě Daniel Indrák, který se postaral o rozhodující trefu.
     
    Konec zápasu.
     
    39:47
    Kotouč je v bezpečí za kanadskou brankou! Tohle už Češi zvládnou.
     
    38:58
    Remy Dalben napřáhl bez váhání do střely z pravého kruhu a Postava se maximálně roztáhl, aby jeho pokus koncem betonu vyrazil.
     
    38:48
    Závěr bude ještě hodně krušný. Sudí totiž vyhodnotil situaci tak, že vyloučil českého hráče. Češi se tak budou bránit ve třech a Kanada pravděpodobně brzy sáhne ke hře bez brankáře.
     
    38:48
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min, hrubost).
     
    38:48
    Češi si berou oddechový čas.
     
    38:48
    Postava je ale nyní také bezchybný a před dotírajícími Kanaďany zakryl kotouč. Poté se před českou brankou strhla šarvátka a sudí diskutuje s kapitány, jak ji vyřeší.
     
    38:30
    Stanislav Svozil si sjel pro puk pod svého spoluhráče a byl velmi blízko páté brance, jenže za kanadským hrdinou zvoní jen tyč.
     
    38:11
    Indrák byl v akci dva na jednoho před kanadskou brankou se Svozilem a dobře ji vyřešil, když přihrával volnému Svozilovi. Kanadský brankář opět drží svůj tým nad vodou.
     
    37:20
    Turek se vydal vysoko napadat, protože kotouč směřoval ke kanadskému brankáři. Ten musel ven z branky, aby rozehrál a málem o něj dokázal přijít.
     
    36:15
    Štíbr nabral rychlost u své branky a přešel na útočnou polovinu, kde svižně vypálil. Strom sotva vydechuje, ale drží kanadské naděje zatím.
     
    35:03
    Indrák se Svozilem znovu ukázali dobrou kombinaci před kanadskou brankou a Indrák střílel z pravé strany. Strom nebyl v ideální pozici, ale pomohlo mu, že střela šla těsně vedle jeho branky.
     
    34:22
    Daniel Indrák si potáhl kotouč před kanadským obráncem a pod jeho bruslemi vypálil. Stromovi pomohla tyč.
     
    33:46
    Hašek se skvěle stihl vrátit a odebral z hole kotouč Kanaďanovi, který se na vrcholu kruhu chystal ke střele na Postavu.
     
    33:05
    Hrát musí Kanada, která k vítězství ve skupině potřebuje zvítězit. Ve hře ale po čtvrté vstřelené brance znovu dominují Češi!
     
    31:58
    Dominik Štíbr a poté i Andrej Adamec pořádně provětrali kanadského brankáře, který měl plné ruce práce! Po střele Adamce se ještě tlačil k dorážce Indrák, ale tohle Kanaďané ustáli.
     
    30:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď to Češi skvěle sehráli. Trpělivě vyčkávali a nehnali se zbytečně vpřed. Až přišla správná chvíle, vyrazili do útoku, aby Ryšavý přehrál kotouč před branku na DANIELA INDRÁKA, jenž jej poslal za Stromova záda. Asistence: Martin Ryšavý.
     
    29:45
    Stanislav Svozil vystřelil přes blokujícího soupeře a Strom kotouč vyrazil před sebe, kam se ihned český hráč tlačil k dorážce. Brankář Kanady kotouč v posledním okamžiku zakryl rukavicí.
     
    28:26
    Suhrada spolu s Turkem na kanadské polovině dobře zapracovali a Strom musel být neustále v pozoru.
     
    27:37
    Bowie postupoval před Postavu z pravé strany a byl pod velkým tlakem bránícího Haška. Brandon Bowie ale i tak dokázal zakončit, což ale vyřešil český brankář.
     
    26:57
    Jindra poslal bekhendem kotouč před branku, kde se po něm ještě natahoval Čech. Nechybělo mnoho a Čech by jej za Stroma dotlačil.
     
    25:58
    Vylučuje se na obou stranách. Mason Piercey tak dlouho držel Svozil, až sudí zvedl ruku a signalizoval faul. Oplácet se ale vydal Martin Ryšavý, a tak se bude pokračovat v rovnovážném stavu.
     
    25:03
    Poslední minutě jsou o trpělivosti. Ani jeden z týmů nechce inkasovat, a tak se Češi ani Kanaďani nevydávají do nebezpečných akcí, kde by mohli rázem přijít o kotouč.
     
    24:25
    Po souboji v rohu za kanadskou brankou se hra přerušuje. Po jednom ze soubojů zůstal kotouč ležet pod hráči, což sudí rychle vyhodnotil a bude se vhazovat před Stromem.
     
    23:31
    Před Stroma si najel aktivní Štěpán Turek, ale nemohl ideálně zakončit, když mu na zádech visel jeden z Kanaďanů.
     
    22:46
    Hra se rychle přesouvá ze strany na stranu, ale brankáři zatím na svou práci čekají.
     
    20:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané ubránili závěr svého oslabení a návratu MASONA PIERCEYHO ihned vyrazil do přesíslení, ve kterém vyměnili kotouč a Piercey jej zametl do české branky. Asistence: Dylan Abbamont.
     
    20:26
    Češi pokračují přesilovou a nabito na pravý kruh dostal Daniel Indrák. Svou střelu dobře zamířil, ale Strom byl bleskově u své tyče.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Do druhé poloviny naskočí do české branky Michal Postava, jenž střídá Dominika Šarmana, který předvedl několik dobrých zákroků. Ve vysokách teplotách, které v Barceloně a v hale CEM Mar Bella panují, to může být dobrý tah.
     
    První polovina duelu Česka s Kanadou byla vskutku výživná. Více ze hry mají ale Češi, kteří proto vedou těsně 3:2. Nejprve se prosadil Ryšavý, na což rychle zareagoval Abbamont, jenže už o minutu později vrátil vedení na českou stranu Adamec. Kanadě pomohla početní výhoda, která znovu vedla ke srovnání stavu. Ten ale znovu zvrátil Luža.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:30
    Přes brankoviště cesta nevedla, a tak se do toho z kruhu opřel Turek. Jeho střela ale šla jen těsně vedle tyče.
     
    18:44
    V závěru dostanou Češi ještě jednu přesilovku, když si jeden z Kanaďanů nedovolně počínal za českou brankou.
     
    18:06
    Sutherland se ihned pokoušel o vyrovnání, ale jeho střela byla sražena do rohu, kde si puk sebrali Češi. Poté doputoval až ke Svozilovi, který byl zády k brance, ale bekhendem dokázal zakončit. Na tomto pokusu si Strom smlsnul.
     
    17:34
    Kanada si bere oddechový čas.
     
    17:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to DOMINIKU LUŽOVI vyšlo! Z kruhu se dostal do ideální pozice pro střelu, na kterou sice Strom dosáhl, ale nedokázal ji zastavit. Asistence: Petr Hašek.
     
    16:53
    Dominik Luža se dostal do kýžené šance a poté i nebezpečně dorážel. Kanadský brankář nyní podržel svůj tým důležitými zásahy!
     
    15:55
    Přesilovka se zatím Čecům nedaří a Strom je bez práce. Kanaďané rozestavili svou trojku kolem branky, kudy zatím cesta nevede.
     
    15:03
    Vyloučení v týmu Kanada (Marcu McEachern – 2 min, sekání).
     
    15:00
    Štěpán Turek v signalizované výhodě nebezpečně vypálil z levého kruhu a Strom se jen ohlédl za střelou, která šla do jeho tyče!
     
    13:31
    Kanaďané vysoko napadají, a to dělá české rozehrávce problémy.
     
    12:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    To je škoda. První střelu Češi obětavě zblokovali, ale následně se do sraženého kotouče opřel PIERCIEY MASON, který propálil Šarmana. Asistence: Stephen Castagna.
     
    11:52
    Svozil už se měl za pár vteřin vracet do hry, ale po faulu Daniela Čecha se budeme nadále bránit. Vyloučen je za držení.
     
    11:04
    Češi si na chvíli vydechnou, protože vybojovali kotouč a nyní šetří cenný čas.
     
    10:28
    Výborně v brankovišti zapracoval Dominik Šarman, na kterého nejprve mířila rána z levého kruhu a ihned před ním dotíral další Kanaďan. Český brankář situace vyřešil a zakryl kotouč.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu Česko (Stanislav Svozil – 2 min, vysoká hůl).
     
    09:22
    Suhrada chtěl vysunout spoluhráče rychlým pasem zpoza branky, ale kotouč mu sjel a mohlo z toho být velké nebezpečí pro Šarmana. Kanadský hráč ale tuto příležitost nedokázal využít.
     
    08:31
    Austin Strom raději zakryl kotouč rukavicí, protože se před něj nebezpečně tlačil Petr Hašek.
     
    07:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla paráda! Češi se dostali do přečíslení tři na dva, ANDREJ ADAMEC měl kotouč na vrcholu kruhu, ale ještě si jej vyměnil s Jindrou a poté zakončil do odkryté branky Kanady. Asistence: David Jindra.
     
    06:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Soupeř ale okamžitě odpovídá. DYLAN ABBAMONT vystřihl akci jako přes kopírák, když podruhé v posledních minutách nabral rychlost a středem pole se dostal ke střele, kterou zakončil nad rameno Šarmana.
     
    05:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    První gólová radost patří českému týmu. MARTIN RYŠAVÝ už nic nevymýšlel a z kruhu poslal přízemní ránu, která nachytala kanadského brankáře. Asistence: Dominik Luža.
     
    05:29
    Suhrada se na polovině s kotoučem otočil za vlastní branku, kde nabral rychlost a ujel protihráči. Z vrcholu kruhu se pak opřel do střely, kterou Strom vyrazil.
     
    04:18
    Hašek hledal před brankou Turka, ale ten byl hlídán přesilou, takže se ke kotouči nedostal.
     
    03:30
    S kotoučem hráli chvíli hráči Kanady, ale nevyšla jim kombinace. Nyní mohou něco vymyslet i Češi.
     
    02:47
    Abbamont využil své rychlosti a z prostoru mezi kruhy dokázal bekhendem zakončit. Šarman kotouč přikryl a přerušuje hru.
     
    02:18
    Ryšavý přišel o kotouč na polovině, ale Češi jsou ihned správně rozestavení a Kanada je nemůže přečíslit.
     
    01:14
    Od mantinelu se protlačil do šance Petr Hašek a bekhendem ohrozil Stroma, který vyráží do rohu za svou branku.
     
    00:11
    Uf, ihned v úvodu bylo pořádně horko v českém brankovišti. Po lehké nepozornosti totiž poskakoval kotouč před Šarmanem, ale český brankář dokázal situaci včas vyřešit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dozněly národní hymny obou zemí. Za pár okamžiků odstartuje bitva o první místo ve skupině E!
     
    Oba týmy vyrazily na hrací plochu a začíná rozbruslení. Češi nastoupí proti Kanadě v bílé sadě dresů, soupeř oblékl černou.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Šarman (Postava) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

    Kanada: Currie, Strom – Castagna, Abbamont, Dalben, Sutherland, Foster, Bowie, Tallas, Piercey, Ro, McEachern, Massé, Genoway.

    Rozhodčí: Friberg, Telesio.
     
    Ve třetím zápase ve skupině E už půjde o hodně. Češi se utkají s Kanadou, se kterou na loňském MS v Itálii odehráli zápas o 5. místo. A úspěšně, protože nad soupeřem zvítězili 5:3. Letos to ale bude mnohem důležitější zápas, jde totiž o prvenství v základní skupině, které znamená postup do čtvrtfinále a duel proti Švédsku nebo Francii. Druhé místo postup zajišťovat nemusí, postupují totiž jen tři nejlepší z pěti druhých týmů. K vítězství ve skupině by měla stačit neprohra, na tu se ale Češi jistě spoléhat nebudou.
     
    Druhý duel se odehrál na menším hřišti v hale Horta, což ale Čechům nevadilo. Po úvodním seznámení s plochou rovněž nabrali na obrátkách a Austrálii nasázeli jedenáct branek

    Česko – Austrálie 11:1 (6:1)
    Branky a nahrávky: 7. Hašek (Suhrada), 10. Turek (Altrichter), 12. Svozil (Mlčák), 13. Indrák (Ryšavý), 14. Jindra (Turek), 18. Suhrada, 24. Mlčák (Štíbr), 26. Hrazdira (Suhrada), 29. Ryšavý (Mlčák), 33. Luža (Hašek), 38. Suhrada (Hrazdira) – 16. Clifford (Clifford)


    V úvodním zápase na World Roller Games si Češi poměrně snadno poradili s Německem, ač první polovina nevypadala, že junioři rozstřílí k dvoucifernému výsledku.

    Česko – Německo 13:0 (2:0)
    Branky a nahrávky: 2. Indrák (Svozil), 15. Hašek (Suhrada), 21. Hašek (Suhrada), 24. Štíbr (Čech), 24. Hašek (Turek), 26. Indrák (Svozil), 28. Čech (Jindra), 28. Suhrada (Altrichter), 29. Suhrada (Turek), 29. Svozil (Indrák), 29. Ryšavý (Svozil), 31. Adamec (Jindra), 38. Mlčák (Indrák).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 6. Ryšavý (Luža), 8. Adamec (Jindra), 18. Luža (Hašek), 31. Indrák (Ryšavý) – 7. Abbamont, 13. Mason (Castagna), 21. Piercey (Abbamont)


    Česko: Šarman (21. Postava) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.
    Kanada: Strom (Currie) – Castagna, Abbamont, Dalben, Sutherland, Foster, Bowie, Tallas, Piercey, Ro, McEachern, Massé, Genoway.

    Rozhodčí: Friberg, Telesio
    bahis siteleri