Kawasaki – Chelsea 1:0 (kon.) | Everton – Monaco 1:0 (kon.)
konec
Kawasaki Frontale
1:0 (0:0)
Chelsea FC
Pátek 19.07.2019, 12:00 • Nissan Stadium (Jokohama) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí senzačním vítězstvím Kawasaki, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Chelsea sice byla v tomto utkání výrazně aktivnějším celkem, avšak neustále narážela na pozorného brankáře, který nejednou podržel svůj celek. Kawasaki se ve druhém dějství snažilo spíše jen bránit, avšak si rovněž vypracovalo několik slibných šancí, přičemž jednu z nich zužitkoval Damiao, který se tak stal hrdinou utkání. (13:52:25)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Do pokutového území se ještě snažil protlačit Zappacosta, avšak ani on se daleko nedostal. Následovat bude další rohový kop.
     
    90+1
    Sledovali jsme ještě jeden rohový kop v podání hostů, avšak na přední tyči dokázal v poklidu zasáhnout jeden ze zadáků.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Dalekonosný nákop měl směřovat na Barkleyho, avšak ten na něj neměl šanci dosáhnout. Míč skončil v zámezí, následovat bude odkop od branky.
     
    88
    Chelsea to najednou bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Navíc do konce zápasu zbývá už jen několik minutek.
    86. DAMIAO - 1:0
     
    86
    Kawasaki právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali kýženého vedení! Frontale totiž zahrávalo rohový kop, po kterém jsme sledovali centr ke vzdálenější tyči, který do odkryté branky dokázal umístit brazilský forvard LEONARDO DAMIAO.
     
    86
    To jsou věci! Kawasaki mohlo udeřit z naprosto ojedinělé šance, avšak Damiao trefil pouze horní brankovou konstrukci.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, na první branku stále čekáme. Chelsea si zahrává s dalším nečekaným výsledkem.
     
    85
    Sám na sebe to vzal Hasegawa, kterému se nepodařilo odcentrovat přes protihráče. Po delší době se Kawasaki dostalo k šestnáctce.
     
    84
    Bakayoko se po dobrém manévru dostal do lepšího postavení, avšak Palmer byl snadným způsobem odzbrojen, s míčem tak hraje soupeř.
     
    83
    Obrannou povinnost si splnil Činen, který do pokutového území nepustil Palmera. Posléze čistě zasahoval také Mawatari, soupeř bude vhazovat.
     
    82
    Chelsea tak zahrávala další rohový kop, o který se z levé strany postaral Pulisic. Jeho centr nebyl vůbec špatný, avšak Giroud na něj nedoskočil.
     
    81
    Pulisic si seběhl pro přihrávku ke středovému kruhu, načež jsme sledovali roztažení hry, avšak včas se vrátil Mawatari, jenž znemožnil přihrávku.
     
    76
    Chelsea je v posledních minutách o dost aktivnější, navíc si konečně začala vytvářet také šance, avšak ani jedna neskončila za brankářem.
     
    75
    Arai musel opět do akce! Následovala totiž další standardní situace, tentokráte se k níč postavil Giroud, s jehož ránou si domácí brankář poradil.
     
    74
    Nakonec na sebe vzal odpovědnost Luiz, jehož rána trefila pouze dobře postavenou zeď, od které se míč odrazil na nohu Christensena.

    David Suchý

    Branky: 86. Damiao


    Kawasaki Frontale: Jung (65. Araj) – Morita, Taniguči, Jesiel, Noborizato (46. Nakamura) – Tanaka (46. Yamamura), Šimoda (46. Hasegawa) – Abe (46. Wakizaka), Ienaga (46. Činen), Sajto (46. Mawatari) – Kobajaši (46. Damiao)
    Náhradníci: Araj, Mawatari – Damiao, Maguinho, Fitzgerald, Harada, Hasegawa, Činen, Issaka, Mawatari, Nakamura, Wakizaka, Jamamura

    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C) (46. Zappacosta), Zouma (46. Christensen), David Luiz, Alonso (46. Emerson) – Jorginho (56. Drinkwater), Kovačić (56. Bakayoko) – Pedro (46. Barkley), Mount (65. Pulisic), Kenedy (71. Palmer) – Batshuayi (46. Giroud)
    Náhradníci: Cumming – Zappacosta, Christensen, Emerson, Tomori, Drinkwater, Bakayoko, Barkley, Pulisic, Palmer, Giroud.
    thejrc.org