Česko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0 - 0:2)
Švédsko
Středa 21.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u přípravného zápasu na turnaj Evropské hokejové tour – turnaj ženských hokejových reprezentací do 18 let, jenž se od pátku 23.8. do neděle 25.8. uskuteční v Jihlavě. Na Horáckém zimním stadionu se dnes odehraje turnajová generálka, ve které Český národní tým změří síly proti Švédsku. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
    Program Euro Hockey Tour
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková, Habartová, Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak

    Švédsko: Bomanová (T. E. Svenssonová) – G. Johanssonová, Silénová, Zanderová, Forsfrenová, Solbergová, Berggrenová, Tärnfjordová, Beverinová – Thuviková, Blomová, Lindbergová – E. Svenssonová, Nilssonová, L. Johanssonová – T. Johanssonová, Bjurvénová, Albinssonová – Böökariová. Trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Ilona Novotná – Veronika Lounová, Alice Zábršová.
     
    Co se švédské sestavy týče, budeme dnes muset výrazně rozlišovat. Dvě hráčky Svenssonovy, tři hokejistky s typicky švédským příjmením Johansson, po česku Johanssonová... Na druhé straně uvidíme Julii a Danielu Pejšovou, přičemž druhá jmenovaná hraje švédskou ligu za MoDo Hockey.
    Začátek zápasu
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    České hokejistky jsou v úvodu zápasu aktivní a na chvíli se usadily před brankou Tre Kronor. Nahození Habartové ale až na branku neprošlo.
     
    01:27
    Naopak Annelie Zanderová otestovala pozornost gólmanky Viktorie Švejdové. Ta byla pozorná a puk vyráží.
     
    02:05
    První velká šance zápasu. Ella Albinssonová na křídle třetí formace prošla snadno za českou obranu a nabruslila si až před Švejdovou, jenže útočnici švédského Leksandu se při zakončení svezl puk z hole.
     
    02:45
    Zakázané uvolnění stěhuje hru před českou klec.
     
    03:01
    Do zakončení se na pravém kruhu drala Tereza Mazancová, která měla téměř napřaženo ke střele. Jenže puk jí vypíchla soupeřka a Bomanová tak zapeklitou situaci řešit nemusela.
     
    03:47
    Hana Haasová si pohrála u mantinelu s Linneou Johanssonovou. Následně jí lehce zbrzdila Vilma Nilssonová, ale i tak jsou české holky stále u puku.
     
    03:53
    Ba co víc, střela Adély Hanzlíkové od modré rozhodně nebyla pro Bomanovou lehká. Česká defenzívní hráčka, v loňské sezoně hrající za Příbram, tvrdě vypálila, ale kotouč do sítě před gólmanku Tre Kronor neprošel.
     
    05:32
    Trma vrma před českou klecí. Stěžejní otázkou bylo, na koho se usměje štěstí v podobě skákavého puku. Nakonec se štěstěna usmála na Lovu Blomovou, která jej zkusila po vzoru curlingu zamést k tyči, leč mířila vedle.
     
    06:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kdybychom byli na mistrovství světa, patrně by se z reproduktorů linul onen známý popěvěk: Zavolejte stráže zbláznilo se páže... Na Horáckém zimním stadionu v tuto chvíli zní radost českých děvčat a nutno říct, že celou akci udělala hráčka, jenž působí ve švédské nejvyšší soutěži. Daniela Pejšová nejprve upalovala sama na branku, ale to jí ještě Bomanová vychytala. Když ale hráčka MoDo přihrála do ideální pozice před svatyni HANĚ HAASOVÉ, tak už nebylo "vůbec o čem" a útočnice Opavy otevírá skóre zápasu! Asistence: Daniela Pejšová.
     
    07:35
    Zakázané uvolnění, Češky jsou na koni a jdou znovu před klec Tří korunek.
     
    08:30
    Švédky při postupném útoku vystřídaly a nyní se snaží na nějaký ten času usadit před Švejdovou.
     
    08:52
    A to se jim zatím daří, byť je jejich kombinace kostrbatá jak jízda po některých českých silnicích.
     
    09:03
    Ne úplně dobré přihrávky se Švédkám málem nevyplatily. Proč? Po levé straně dostala puk do jízdy Lucie Gruntová a česká křídelnice se natlačila až na kruh. Což je samozřejmě dobrá pozice ke střele a tím spíše, když puk jde těsně nad betonem ke vzdálenější tyči. Gólmanka klubu z hlavního města své země Ida Bomanová (Djurgärden) byla na místě a lapačkou vytáhla dobrý zákrok.
     
    10:42
    Hlavní sudí Ilona Novotná nekompromisně přerušuje švédskou kombinaci. Důvod? Nikoliv faul českých hráček a následný jejich dotyk puku, jak by se mohlo zdát. Ale jde o postavení útočící hráčky v brankovišti.
     
    11:11
    Češky mohou spoléhat na dobré protiútoky. Nyní nechybělo moc, aby Škorpíková protečovala puk na Machkovou, která už u levého mantinelu nabírala rychlost.
     
    12:23
    Dobré napadání Sáry Čajanové. Pokud mě paměť nešálí, tak někdejší spoluhráčka bývalé jihlavské hokejistky Kristýny Kaltounkové z národního týmu nejenže forčekingem vybojovala puk, ale krátce poté dokázala před švédskou brankou ještě zakončit. Švédky vytáhly z repertoáru dobrý blok.
     
    12:33
    A vzápětí se musela Čajanová a její spoluhráčky vracet zpět, jelikož do trošku rozhozené české obrany postupovaly švédské hráčky. Odpovědnost na sebe vzala Malou Berggrenová, která ale Švejdovou nepřekonala.
     
    14:26
    Pojďme si na rovinu říct, že sledujeme hodně zajímavý hokej. Nahoru, dolu. Hokejistky obou týmů dokáží předvést hezké akce. Jen tak dále!
     
    15:04
    Nyní jsem trošku přechválil, neboť přihrávka do jízdy pro Ellu Albinssonovou byla prudká tak, že je z toho švédské zakázané uvolnění.
     
    15:15
    Oku lahodící akce. Po buly prokázala nejlepší postřeh Tereza Mazancová, která to dle svého příjmení udělala hodně mazaně. Místo střely potáhla puk před branku a snažila se zakončit podél Bomanové. Ta nějakým způsobem, možná ani nevěděla jak, puk vytáhla. Ale Mazancová ještě pokračovala v akci a zády k brance znovu poslala puk do ohně, který tak tak projel brankovou čárou dva metry vedle Čajanové. Dobrá akce prvního českého útoku.
     
    16:39
    A už se zase musí mít na pozoru Viktorie Švejdová. A že tedy pořádně. Česká gólmanka hrající švédskou soutěž také za Modo nejprve dokázala vyrazit puk líně padající na její branku z hole Linney Johanssonové a následně si poradila i s dorážkou Annie Silénové.
     
    17:46
    Švédky po této akci trošku zvýšily otáčky a reprezentantky se lvem ve znaku se nemohou dostat ven z obranného pásma.
     
    18:17
    Což je zapříčiněno i trošku chybnou rozehrávkou, která dává Švédkám možnost nadále zůstat před Švejdovou. Ale že by musela česká gólmanka tasit nějaký zázračný zákrok, to ne.
     
    19:00
    Hlášena jest poslední minuta úvodního dějství.
     
    19:04
    55,4 sekundy před koncem první dvacetiminutovky raději gólmanka Viktorie Pejšová v nepřehledné situaci zastavila kotouč. Což bylo velice záhodno, jelikož ze všeho mohla vzniknout švédská šance.
     
    19:57
    Elin Svenssonová si možná trošku zbytečně potáhla puk za branku, místo aby ho naslepo nastřelila před českou svatyni. O výsledku první třetiny je jasno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla hokej, který byl velice pohledný a musel se líbit. Neřkuli na tom, že šancí bylo dost. Nejprve zahrozily Švédky, pak Češky, následně z nepřehledné situace před brankou dorážela těsně vedle Blomová. Po její šanci se již stav měnil. Daniela Pejšová nejprve jela sama na branku a když neproměnila, tak po chvilce naservírovala puk pro Hanu Haasovou, jenž si do nové sezony přenesla střeleckou formu z ročníku předešlého, a české hokejistky vedly. Nehledě na to, že se český národní tým mohl radovat ještě dvakrát. Ale další šance nebyly využity, ani na straně Tre Kronor, takže je stav zatím 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Druhá třetina začíná švédským náporem, hokejistky ve žlutém se tlačí před branku Švejdové.
     
    20:45
    Zanderová dostala mezi kruhy přihrávku zpoza branky, takže logicky ihned vystřelila. Což byla voda na mlýn pro Elin Svenssonovou, jenž způsobila před českou klecí řádný rozruch. Chvilku nebylo známo, kde je puk, nakonec jej ale měla někde pod sebou Švejdová.
     
    21:05
    Veronika Švejdová se nyní musí co otáčet! Rodačka z Brna, jenž od sezony 2017/2018 působí ve Švédsku (konkrétně ve třetí nejvyšší soutěži za B-tým MoDo), opět úspěšně strážila svojí klec před žlutým rojem. Pomohlo jí i postavení útočící hráčky v brankovišti.
     
    22:13
    Také české hokejistky zahrozily, ale pokus Hrubanové nenašel cíl. A že to byla tedy tvrdá rána.
     
    22:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní nikoliv tvrdou ránu, ale šikovné ruce a jemné zakončení ukázala SÁRA ČAJANOVÁ. Hokejistka, která do U-18 poprvé nakoukla před dvěma sezonami, dostala milimetrovou kolmičku od Anny Kalové a bruslila tváří v tvář na Bomanovou. Ta možná čekala blafák do bekhendu či forhendu, který však nepřišel. Čajanová lehce naznačila a poté zahrála Bomanové na housličky. Jak by řekl Robert Záruba: Roztáhni mi nohy a já tam dám kotouč, jak se sluší a patří. Asistence: Anna Kalová.
     
    24:17
    Nyní jsem byl tak rozvrkočen krásným zakončením Čajanové, že jsem ani nepostřeh, kterážto švédská hokejistka upalovala sama na českou svatyni. Důležité však je, že Viktorie Švejdová její zakončení vytěsnila lapačkou. Následuje český faul a švédská výhoda.
     
    25:45
    Adéla Hanzlíková totiž sekla soupeřku a jde na dvě minuty ven.
     
    26:16
    Láme se chleba? Uvidíme. Tre Kronor budou hrát minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři po tom, co Viktorie Švejdová zdržovala hru. Trest odpyká Hana Haasová.
     
    26:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Když jsem zmínil při české trefě song Zavolejte stráže, tak nyní by mohla znít Horáckým zimním stadionem melodie Ingenting kan stoppa oss, kterou občas v jihlavské kabině zpívám dukláckému gólmanu Niklasi Lundströmovi. Češky sice po vyloučení vyhodily puk, ale pětice Švédek se rychle nastěhovala zpět před Švejdovou. Následovala rychlá přihrávka Forsfrenové, která přenesla hru na levý kruh. Tam stála připravená ELLA ALBINSONOVÁ a už je to zase jen o jednu branku. Asistence: Emma Forsfrenová.
     
    27:30
    Jakýsi vyčítavý pohled nyní vrhla Švejdová na hlavní sudí, jako by se divila, co bude pískáno. Poté si možná oddechla, jelikož se Švédky již potřetí provinily postavením útočící hráčky v brankovišti.
     
    28:16
    České lvice hrají v pěti, Haasová je na ledě.
     
    29:59
    Lehké přiostření hry předvedla Annelie Zanderová, která se u švédské střídačky srazila s jednou z českých hokejistek.
     
    30:46
    Protiútok českých reprezentantek v podání tři na tři zkazila nepřesná rozehrávka.
     
    31:11
    A nepřesná rozehrávka stála málem české hokejistky vedení. Hanna Thuviková získala kotouč stylem "ani nevím jak" a z levé strany čelila situací tváří v tvář brankářce Viktorie Švejdové. Asi se inspirovala druhou českou trefou, kdy se Čajanová prosadila zakončením mezi nohy, ale nepovedlo se. Gólmanka České republiky sklapla betony za minutu dvanáct.
     
    31:45
    Nutno říct, že švédské hokejistky jsou ve druhé třetině o něco aktivnější. Ale důležité je skóre, které od sedmé minuty vychází příznivě pro Češky.
     
    32:15
    Také křehké děvče jako Vilma Nilssonová a taková rána! Útočníce AIK Stockholmu vystřelila od modré a opravdu nevím, jestli nyní byl puk lehce tečován či nikoliv. Faktem je, že projel těsně vedle levé tyčky Švejdové.
     
    33:50
    České hokejistky po delším čase opět navštívili útočné pásmo a snaží se zde udržet puk.
     
    34:38
    Neúspěšně, ale nyní mohou poděkovat švédskému výběru za zcela zbytečné zakázané uvolnění. Slušelo by se říct "není zač."
     
    35:00
    Hra je opět přerušena, tentokrát ofsajdem.
     
    35:05
    Hyvää iltäpäivää suomi jaakiekkopelaajat. Ne, nezbláznila se mi klávesnice. Tímto jen na dálku zdravím další účastnice Evropské hokejové tour – Finky se totiž aktuálně rozcvičují v ochozech stařičkého jihlavského stadionu.
     
    36:15
    Tohle bylo skutečně hodně těsné. Zakončení Elin Svenssonové z pravé strany minulo branku snad o pět centimetrů. Vedle pravé tyčky Švejdové.
     
    36:48
    Česká brankářka se bude mít stále na pozoru, jelikož Gabriela Hrubanová jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    37:17
    Thea Johanssonová vypálila z levé strany tak, že její střela by jistě stačila na branku jihlavských Gladiators, hrající úspěšně americký fotbal. Leč v hokeji je svatyně o poznání menší, takže puk šel vysoko nad.
     
    37:33
    Semaforů máme v okolí Horáckého zimního stadionu věru dost, ale nyní ještě jeden přidala Viktorie Švejdová, která si lapačkou smlsla na střele od modré.
     
    37:54
    Také Švédky neodejdou z dnešního mače s čistou kolonkou v podobě vyloučení. Emma Forsfrenová hákovala a za malou chvilku uvidíme českou přesilovou hru. První v zápasu. Zatím se hraje ve čtyřech.
     
    38:48
    Bomanová odklepává holí do ledu na znamení vrácení se české hráčky na ledovou plochu.
     
    38:57
    Nepříjemnou střelu Malou Berggrenové po ledě vyrazila Švejdová, i když bych vsadil všechny drobné na to, že puk moc neviděla. Její pravý beton byl na místě.
     
    39:20
    Švédské oslabení se odehrává před českou brankou, což je výjev poměrně neobvyklý, ale je tomu tak.
     
    39:43
    Češkám se přesilová hra nedaří, následují dvě zakázaná uvolnění Lvic.
     
    39:54
    Švédky hrají v pěti.
     
    39:57
    A ještě zde máme jedno zakázané uvolnění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině Švédky trošku utáhly závity a vypracovaly si více šancí. Jenže ve 23. minutě si nepohlídaly zadní vrátka a Sára Čajanová ukázala, že má opravdu šikovné ruce. Úprk na klec Bomanové zakončila krásně mezi betony. Češky poté mohly děkovat Švejdové, že zlikvidovala únik soupeřky, ale při oslabení již kapitulovala. Z levého kruhu se prosadila Ella Albinssonová – 2:1. Tre Kronor se poté snažily vyrovnat a příležitosti měly, o tom nemůže být sporu, ale stav se do konce druhé třetiny již nezměnil.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:23.
     
    Skupina šesti švédských fanoušků nyní dává slušnou nálož svým hlasivkám. Což je třeba, trošku povzbudit. A pak třeba navštívit některé z restauračních zařízení...
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Lova Blomová vybojovala kotouč, přihrála na modrou pro Silénovou a odbruslila na střídačku. Její spoluhráčka zkusila střelu, ale tahle rána nemohla Švejdovou překvapit.
     
    41:48
    Švédky raději odtáhly puk za svojí klec do bezpečí a vymýšlí další útočnou akci.
     
    43:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Když nemůžeš, tak přidej víc, zpívá Mirai. Nebo upravíme: Když nemůžeš, tak vystřel výš! Chladová hezkou přihrávkou uvolnila PATRICII ŠKORPÍKOVOU, která byla mezi kruhy jednoznačně faulována. A také po zákroku švédské hokejistky padala na led. Ale zároveň ještě v obtížné pozici nezapomněla zkusit vystřelit a v pádu se trefila přesně nahoru do levé šibeničky. Asistence: Viktorie Chladová.
     
    43:37
    Švédky mohly přispěchat s rychlou odpovědí. Střele Elin Svenssonové nechyběla tvrdost, ale přesnost již ano. Švejdová vyráží.
     
    44:58
    Český národní tým nyní dobře hlídá střední pásmo, kde vystavil neprostupnou zeď.
     
    45:06
    Přes ní se Švédky jaly projít, jenže dopustily se nepřesnosti – zakázané uvolnění.
     
    45:57
    Viditelný, jasný a spoustu dalších ekvivalentů bych ještě našel pro tento ofsajd. Co je ale nejdůležitější – odpískaný. Další švédská nepřesnost.
     
    46:32
    Hana Haasová se nakonec po pravé straně ve středním pásmu kolem své soupeřky protáhla, ta jí ale zbrzdila a střelkyně první české branky měla samozřejmě k puku dále.
     
    46:52
    Zakázané uvolnění české ženské reprezentace do osmnácti let.
     
    47:17
    Možná se švédský kouč Alexander Bröms na střídačce zeptá Vilmy Nilssonové, co by ještě chtěla více. Před brankou měla volné místo u levé tyčky, ale zakončila vedle.
     
    48:59
    Patricie Škorpíková, která se zasloužila o zatím poslední gól zápasu, postupovala po levé straně blíže k brance. Na kruhu zkusila vystřelit, ale mířila přesně do hokejky jedné ze švédských obránkyň. Puk se pak odrazil k brankářce Bomanové.
     
    49:31
    Hana Haasová se sice k puku v útočném pásmu nedostala, ale takovým způsobem rozhodila své soupeřky, že se Češky znovu ujaly kotouče.
     
    50:06
    Tre Kronor nahazují puk za branku a jdou střídat.
     
    50:32
    Na švédské straně je znovu pískán ofsajd.
     
    50:56
    Od modré vypálila Lucie Kučerová a také v podání šestnáctileté útočnice Karviné nešlo o žádnou slabou ránu. Ba naopak. Ale gólmanka Ida Bomanová byla pozorná.
     
    51:16
    Možná poslední šance pro plejerky ve žlutém, jak se zápasem cosi udělat. Daniela Krejčová je vyloučena na dvě minuty za faul kolenem.
     
    51:29
    Od modré napřáhla Emma Forsfrenová, jenže znovu mířila vysoko, vysoko nad.
     
    51:47
    Po nepřehledné situaci před českou svatyní skákal puk kolem Švejdové, od které se nakonec odrazil pryč. Vzápětí se ho ujala Hana Haasová a zkusila po levé straně pláchnout soupeřkám, ale oslabení jí vzalo dost sil a byla rychle dostižena.
     
    52:55
    Na první pokus ještě Lucie Gruntová kotouč nevyhodila, napodruhé ale už byla úspěšná.
     
    53:16
    Český národní tým hraje v plném počtu.
     
    53:20
    Střílená přihrávka Lovy Blomové byla do říše nikoho. Tedy alespoň pro její spoluhráčky. Z protiútoku mohly zahrozit české hráčky, kterým se podařilo získat útočné pásmo.
     
    54:03
    Na tohle by si český tým měl dávat pozor. Švédské hokejistky jely do situace dva na jednoho, během které vzala odpovědnost na hůl Vilma Nilssonová, ovšem na její zakončení si opět počkala dobrým zákrokem Švejdová.
     
    54:47
    Ofsajd Češek, buly bude ve středním pásmu.
     
    55:23
    Hanna Thuviková ve středním pásmu nasadila strom Haně Haasové a možná se nyní měl pískat faul švédské hráčky.
     
    55:54
    Písáká se až nyní, kdy Hanna Thuviková nejenže na útočné modré ztratila puk, ale po dvou sekundách ještě podrazila soupeřku a prakticky ničí švédské naděje na vyrovnání.
     
    56:04
    Funguje to líp než namazanej stroj, nese se stadionem. Příznačné pro Češky, které dneska opravdu takhle fungují!
     
    56:30
    Daniele Pejšové na útočné modré uskočil puk od hole, ale počínající nebezpečí v podobě případného samostatného úniku napadající švédské hráčky dokázala zažehnat.
     
    57:33
    Přesilová hra se českému týmu nedaří. Na druhou stranu, hráčky reprezentace U-18 možná již trošku myslí na zadní vrátka.
     
    57:54
    Švédky jsou v pěti, Thuviková se vrací na led.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Lova Blomová se dokázala probojovat s pukem mezi kruhy, jenže její zakončení bylo, kulantně řečeno, neradostné.
     
    59:00
    Do českého vítězství zbývá jedna minuta.
     
    59:27
    Je rozhodnuto, české hráčky drží puk před svatyní Bomanové a generálku na Euro Hockey Tour zvládnou vítězně.
     
    Konec třetí třetiny.
     
    Třetí třetina přinesla také jednu branku českého týmu, když se prosadila Patricie Škorpíková. Ta byla faulována, ale v pádu před brankou dokázala zakončit a trefit levou šibenici překvapené gólmanky Bomanové. Češky poté hrály zodpovědně dozadu a švédské hokejistky měly prakticky jen situaci dva na jednu, se kterou si poradila strážce české svatyně Švejdová – 3:1.
     
    Nyní bude následovat pětiminutové prodloužení. Pojďme na něj a pojďme si užít výhru českých hokejistek!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Hraje se klasicky tři na tři. Z českých hokejistek je na ledě Haasová, Kalová a Hanzlíková, pokud dobře vidím.
     
    60:34
    A Češky zahrozily! Hanzlíková nahodila puk na branku, kde jej ještě zkusila usměrnit mezi tři tyče Kalová. Proti české radosti ale byla gólmanka Bomanová.
     
    61:50
    Poprvé se musela mít na pozoru také české brankářka Viktorie Švejdová.
     
    62:10
    A znovu se hraje před českou svatyní, kde si Švejdová pohlídala prostor na dorážku u levé tyče.
     
    62:26
    Takřka v polovině prodloužení je hra poprvé přerušena.
     
    62:37
    Na střelu Hanny Thuvikové od modré viděla česká gólmanka naprosto krásně a vyráží puk.
     
    63:25
    Švédský tlak pokračuje. Emma Forsfrenová si hezky sjela po pravé straně až před branku, kde se snažila zakončit na vzdálenější tyč, ale i za přispění Švejdové těsně minula.
     
    64:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sara Bjurvénová ještě svůj samostatný únik zakončila střelou těsně vedle levé tyče. Ale toto varování českým hokejistkám nestačilo. Po chybné rozehrávce následoval další de facto samostatný nájezd a ten již THEA JOHANSSONOVÁ úspěšně zakončila. Bez asistence.
     
    64:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní mohla Viktorie Švejdová jen bezmocně ve své brance hodit rukama. České hráčky, možná již pod dojmem vítězství ze základní hrací doby, nechaly u levé tyčky zcela volnou ELIN SVENSSONOVOU, jenž pouze zametla přihrávku Linney Johanssonové do klece. Asistence: Linnea Johanssonová.
     
    Konec prodloužení.
     
    V prodloužení měli navrch Švédky, které se prosadily dvakrát během 47 sekund. Nyní uvidíme samostatné nájezdy. Nejprve se trefila Thea Johanssonová a deset sekund před koncem prodloužení na ní navázala Elin Svenssonová.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Linnea Johanssonová zkusila blafák do bekhendu, který Švejdová zpacifikovala – 0:0.
     
    1. série
    0:0
    Anna Kalová si naváděla puk na kličku, ale hokejkou jí ho vypíchla Bomanová – 0:0
     
    2. série
    0:0
    Hanna Thuviková zakončila těsně vedle levé tyče – 0:0.
     
    2. série
    0:0
    Tereza Mazancová nabrala velkou rychlost, ale Ida Bomanová ukázala opět dobrou práci s holí a vypíchla jí puk – 0:0.
     
    3. série
    0:1
    Nyní se již skóre mění, Lova Blomová zakončila po kličce krásně do horní části branky – 0:1.
     
    3. série
    0:1
    Ani Sára Čajanová není svým nájezdem úspěšná.
     
    4. série
    0:1
    Thea Johanssonová se také neprosazuje.
     
    4. série
    0:1
    Patricie Škorpíková puk přes Bomanovou zblízka nezvedla – 0:1.
     
    5. série
    0:2
    Ella Albinssonová se trefila kolem vyrážečky na bližší tyč – 0:2.
     
    5. série
    0:2
    Češky v nájezdech branku nedaly, Lucie Gruntová byla pokusem mezi betony neúspěšná – 0:2.
     
    Konec zápasu.
     
    Také v nájezdech měly na vrch reprezentantky Tří korunek, jenž se prosadily dvakrát zásluhou Lovy Blomové a Elly Albinssonové, naopak české hokejistky nedaly ani jednu branku.

    Nejdůležitější je ovšem výsledek zápasu po šedesáti minutách, kde měly navrch Češky a v generálce na Euro Hockey Tour U-18 porazily Švédsko 3:1.
     
    Nejlepší hráčky zápasu:
    Česká republika: Adéla Hanzlíková
    Švédsko: Ella Albinssonová.
     
    S konstatováním, že Česká republika po gólech Haasové, Čajanové a Škorpíkové porazila Švédsko v přípravném zápase na Evropskou hokejovou tour ženských reprezentací do 18 let výsledkem 3:1, se s Vámi loučí a hezkou středu přeje Tomáš Lysý. (20:09:07)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Haasová (Pejšová), 23. Čajanová (Kalová), 44. Škorpíková (Chladová) – 27. Albinssonová (Forsfrenová), 65. T. Johanssonová, 65. E. Svenssonová (L. Johansson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   L. Johanssonová (SWE)
    0:0   Kalová (CZE)
    2. série:
    0:0   Thuviková (SWE)
    0:0   Mazancová (CZE)
    3. série:
    0:1   Blomová (SWE)
    0:1   Čajanová (CZE)
    4. série:
    0:1   T. Johanssonová (SWE)
    0:1   Škorpíková (CZE)
    5. série:
    0:2   Albinssonová (SWE)
    0:2   Gruntová (CZE)


    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková, Habartová, Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak
    Švédsko: Bomanová (T. E. Svenssonová) – G. Johanssonová, Silénová, Zanderová, Forsfrenová, Solbergová, Berggrenová, Tärnfjordová, Beverinová – Thuviková, Blomová, Lindbergová – E. Svenssonová, Nilssonová, L. Johanssonová – T. Johanssonová, Bjurvénová, Albinssonová – Böökariová. Trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Ilona Novotná – Veronika Lounová, Alice Zábršová
    bahis siteleri