Česko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (1:0, 1:1, 1:0 - 0:2)
Švédsko
Středa 21.08.2019, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    64:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní mohla Viktorie Švejdová jen bezmocně ve své brance hodit rukama. České hráčky, možná již pod dojmem vítězství ze základní hrací doby, nechaly u levé tyčky zcela volnou ELIN SVENSSONOVOU, jenž pouze zametla přihrávku Linney Johanssonové do klece. Asistence: Linnea Johanssonová.
     
    64:03
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sara Bjurvénová ještě svůj samostatný únik zakončila střelou těsně vedle levé tyče. Ale toto varování českým hokejistkám nestačilo. Po chybné rozehrávce následoval další de facto samostatný nájezd a ten již THEA JOHANSSONOVÁ úspěšně zakončila. Bez asistence.
     
    43:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Když nemůžeš, tak přidej víc, zpívá Mirai. Nebo upravíme: Když nemůžeš, tak vystřel výš! Chladová hezkou přihrávkou uvolnila PATRICII ŠKORPÍKOVOU, která byla mezi kruhy jednoznačně faulována. A také po zákroku švédské hokejistky padala na led. Ale zároveň ještě v obtížné pozici nezapomněla zkusit vystřelit a v pádu se trefila přesně nahoru do levé šibeničky. Asistence: Viktorie Chladová.
     
    26:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Když jsem zmínil při české trefě song Zavolejte stráže, tak nyní by mohla znít Horáckým zimním stadionem melodie Ingenting kan stoppa oss, kterou občas v jihlavské kabině zpívám dukláckému gólmanu Niklasi Lundströmovi. Češky sice po vyloučení vyhodily puk, ale pětice Švédek se rychle nastěhovala zpět před Švejdovou. Následovala rychlá přihrávka Forsfrenové, která přenesla hru na levý kruh. Tam stála připravená ELLA ALBINSONOVÁ a už je to zase jen o jednu branku. Asistence: Emma Forsfrenová.
     
    22:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nyní nikoliv tvrdou ránu, ale šikovné ruce a jemné zakončení ukázala SÁRA ČAJANOVÁ. Hokejistka, která do U-18 poprvé nakoukla před dvěma sezonami, dostala milimetrovou kolmičku od Anny Kalové a bruslila tváří v tvář na Bomanovou. Ta možná čekala blafák do bekhendu či forhendu, který však nepřišel. Čajanová lehce naznačila a poté zahrála Bomanové na housličky. Jak by řekl Robert Záruba: Roztáhni mi nohy a já tam dám kotouč, jak se sluší a patří. Asistence: Anna Kalová.
     
    06:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kdybychom byli na mistrovství světa, patrně by se z reproduktorů linul onen známý popěvěk: Zavolejte stráže zbláznilo se páže... Na Horáckém zimním stadionu v tuto chvíli zní radost českých děvčat a nutno říct, že celou akci udělala hráčka, jenž působí ve švédské nejvyšší soutěži. Daniela Pejšová nejprve upalovala sama na branku, ale to jí ještě Bomanová vychytala. Když ale hráčka MoDo přihrála do ideální pozice před svatyni HANĚ HAASOVÉ, tak už nebylo "vůbec o čem" a útočnice Opavy otevírá skóre zápasu! Asistence: Daniela Pejšová.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Haasová (Pejšová), 23. Čajanová (Kalová), 44. Škorpíková (Chladová) – 27. Albinssonová (Forsfrenová), 65. T. Johanssonová, 65. E. Svenssonová (L. Johansson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   L. Johanssonová (SWE)
    0:0   Kalová (CZE)
    2. série:
    0:0   Thuviková (SWE)
    0:0   Mazancová (CZE)
    3. série:
    0:1   Blomová (SWE)
    0:1   Čajanová (CZE)
    4. série:
    0:1   T. Johanssonová (SWE)
    0:1   Škorpíková (CZE)
    5. série:
    0:2   Albinssonová (SWE)
    0:2   Gruntová (CZE)


    Česko: Švejdová (J. Pejšová) – D. Pejšová, Hanzlíková, Habartová, Horáková, Kučerová, Chladová, Vaněčková – Mazancová, Kalová, Čajanová – Haasová, Škorpíková, Machková – Pavlasová, Gruntová, Bartáková – Hrubanová, Eignerová, Nowáková. Trenér: Pavel Zuziak
    Švédsko: Bomanová (T. E. Svenssonová) – G. Johanssonová, Silénová, Zanderová, Forsfrenová, Solbergová, Berggrenová, Tärnfjordová, Beverinová – Thuviková, Blomová, Lindbergová – E. Svenssonová, Nilssonová, L. Johanssonová – T. Johanssonová, Bjurvénová, Albinssonová – Böökariová. Trenér: Alexander Bröms

    Rozhodčí: Ilona Novotná – Veronika Lounová, Alice Zábršová
    bahis siteleri