Letňany – Kobra 2:5 (kon.) | Hvězda Praha – Ústí n/L 5:2 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
HC Kobra Praha
Pátek 23.08.2019, 11:00 • Ice Arena Letňany, Praha • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Krásné ráno všem hokejovým nadšencům! Vítáme vás u on-line přenosu z přátelského utkání juniorů mezi HC Letci Letňany a HC Kobra Praha. Zápas začíná v 11:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Mládežnická hokejová sezóna se nezadržitelně blíží. Juniorská extraliga, potažmo regionální ligy mají svá první kola naplánovaná na začátek září, všechny týmy tak pilují formu, aby do nového ročníku vstoupili co nejlépe. Jinak tomu není ani u dvojice pražských týmů – letňanských Letců a branické Kobry.

    V pátečním duelu se potká účastník hokejové extraligy juniorů a krajské soutěže. Kobra se díky dobrému umístění v nadstavbě a reorganizaci juniorských soutěží posunula do extraligy juniorů. Letňany minulou sezónu tak úspěšnou neměly a nadále zůstávají v krajské hokejové lize.

    Do utkání jako mírný favorit vstoupí branická Kobra. Ta je ale z domácího prostředí zvyklá hrát na menším kluzišti, zatímco to letňanské splňuje standardní hokejové rozměry. Oba celky navíc prošly generační obměnou, i když ta Kobru postihla v menším měřítku než ostatní celky.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Fürst (Habart) – Koloďný (C), Kloutvor, Stránský – Souček, Ulrich, Kříž, Vorojtev, Pejchal, Konček, Hlaváč, Zrcek, Zárovec

    HC Kobra Praha: Ondrík (Dusil) – Skalík, Cichoň, Ženíšek, Vandírek, Desousa, Skorčík, Sypa, Káninský, Ksandr, Mucha, Šeba, Šálek, Rýput, Sup, Škutina, Kalina, Soeldner.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:19
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Rýput – 2 min.).
     
    05:48
    Kobra zatím oslabení zvládá skvěle. Letce zatlačila na vlastní polovinu.
     
    06:17
    Netrvalo dlouho a puk opět míří za branku domácího celku. Ondrík během vlastního oslabení nemá moc práce.
     
    06:50
    Zajímavě to teď zkusil Šeba, od pravého kruhu se ale do zakončení neprocpal.
     
    08:08
    Kříž to zkusil z mezikruží, Ondrík vyrazil puk směřující k levé tyči betonem.
     
    09:00
    Do zakončení z mezikruží se dostal Mucha. Střela mu ale úplně nesedla a Fürst tak bez problémů uklidil puk do lapačky.
     
    10:00
    Kobra právě vstřelila branku!
    Kobra jde po deseti minutých hry do vedení! K dorážce z mezikruží se dostal ROMAN VANDÍREK, který nekompromisně zakončil přes přesouvajícího se Fürsta.
     
    11:48
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Pejchal – 2 min.).
     
    12:57
    Ani Kobra se zatím ve své přesilové hře moc nepřevedla. Rozhodčí teď navíc přesunul hru do středního pásma kvůli hře rukou.
     
    13:45
    K zakončení z levého kruhu se dostal Skorčík. Domácí gólman ale dokázal přízemní střelu vyrazit betonem.
     
    13:48
    Domácí v plném počtu.
     
    14:58
    Hokejovou parádičku si teď zkusil Mucha. Jednoho z obránců sice obešel, brankáře stahovačkou už ale nepřekonal.
     
    15:32
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Kloutvor – 2 min., podrážení).
     
    16:29
    Závar před domácí brankou po střele Šálka z příklepu ukončil až rozhodčí, který ztratil přehled nad pukem.
     
    17:32
    Domácí v plném počtu.
     
    18:12
    Tlak Kobry pokračuje. Po nahození Muchy musel Fürst schovat puk v lapačce.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:51
    Přečíslení 2 na 1 hostující hráči nevyřešili zrovna ideálně. Nadějná akce skončila nepřesnou střelou, která těsně minula pravou tyč letňanské branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Kobra je zatím lepším celkem a po dvaceti minutých hry vede 1:0. Jedinou branku zatím Vandírek v 10. minutě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrál hostující Ksandr.
     
    20:24
    Jako první se ke střele ve druhé třetině dostali domácí. Stránský z levého kruhu ale trefil pouze dobře stojícího Ondríka.
     
    22:03
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Skorčík – 2 min., podrážení).
     
    22:37
    Kobra je opět při vlastním oslabení aktivnější. Střelu jednoho z hostujících hráčů pod víko letňanské vyrazil Fürst.
     
    23:32
    Střelu Kloutvora srazil jeden z hostujících hráčů mimo hrací plochu. Vhazovat se bude po pravici Ondríka.
     
    24:03
    Hosté v plném počtu.
     
    24:16
    Zakázané uvolnění Letců.
     
    24:49
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Ulrich – 2 min., podrážení).
     
    25:04
    V domácí brance teď měl napilno Fürst, jenž musel během chvilky zasáhnout až proti trojici hostujících střel. Kobra ani jednu z nadějných střeleckých pozicí nevyužila, stav utkání zůstává stejný.
     
    25:55
    Kobra právě vstřelila branku!
    Hostující přesilovka je využita. Mansúr Káninský našel zpoza branky volného JANA KSANDRA, který z první poslal puk za záda domácího gólmana. Fürst totiž zaspal u pravé tyči a po střele branického útočníka se jen marně natahoval. Asistence: Mansúr Káninský.
     
    27:11
    Přízemní střelu příklepem Šeby vytěsnil z branky domácí gólman betonem.
     
    28:23
    Do velké šance se dostal Škutina. Z první z pravého kruhu ale díru mezi betony přesouvajícího se Fürsta nenašel.
     
    30:27
    Další závar před domácí brankou, i tentokrát měl Fürst co dělat, aby střelu jednoho z hostujících hráčů vyrazil mimo tři tyče.
     
    32:21
    Další velká šance Kobry! Po střele Kaliny dorážel Škutina. Fürst ale předvedl výborný zákrok a střelu mířící pod víko letňanské branky vyrazil vyrážečkou.
     
    33:49
    Letňany po dlouhé době ohrozili branku soupeře. Střelu Vorojteva ale srazil jeden z branických obránců holí do rohu kluziště.
     
    34:05
    Vyloučení v týmu HC Letci Letňany (Hlaváč – 2 min., hákování).
     
    34:46
    Tak to byla šance! Souček ujížděl sám na branku, tváří tvář hostujícímu gólmanovi ale neuspěl a dlouhou kličkou se vyhnal až za branku soupeře.
     
    35:45
    Střela Muchy z pravé strany kluziště po pohledné kombinaci olízla pravou tyč letňanské branky a vylétla ven!
     
    35:50
    Kobra právě vstřelila branku!
    Napodruhé to už RICHARDOVI MUCHOVI vyšlo! Jakub Cichoň ho parádní přehrávkou našel zpoza branky a branický střelec, který pravidelně nastupuje i za hlavní tým Kobry, poslal puk pod víko letňanské branky. Asistence: Jakub Cichoň.
     
    37:50
    Další velká šance Kobry! Sup dostal perfektní přihrávku takřka přes celou délku hřiště a rázem se ocitl v úniku na samostatného brankáře. Nakonec se rozhodl pro střelu, ta nakonec ale letěla vedle pravé levé tyče.
     
    39:09
    Letňany právě vstřelily branku!
    Tentokrát to už Letcům vyšlo! ZÁROVEC si v samostatném úniku poradil s Ondríkem a po parádní kličce tak vsítil první branku domácího celku v dnešním utkání. Navíc získal pro svůj tým trestné střílení, které se ale kvůli vsítěnému gólu nakonec nekonalo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi. Kobra je zatím lepším celkem a zaslouženě vede. V 26. minutě navyšoval po přihrávce zpoza branky Ksandr, na 3:0 pak dával v 36. minutě po podobné akci Mucha. Zatím jediný gól Letňan vsítil těsně před koncem třetiny při samostatném úniku na brankáře Zárovec.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Úvodní buly třetí třetiny vyhráli domácí Letci, kteří se ihned dostali do nadějné šance. Ondrík ale proti domácí střele z pravého kruhu dobře zasáhl a puk letící doprostřed branky schoval v lapačce.
     
    41:10
    Na druhé straně teď měl napilno Fürst. Nahození od modré lajny k pravé tyči uklidil v lapačce, vhazovat se tak bude po jeho levici.
     
    41:44
    Do parádní střelecké pozice pod levým kruhem si sjel Vandírek. Jeho spoluhráč ho našel na druhé straně kluziště žabičkou, branický střelec ale z první neposlal puk za záda přesouvajícího se gólmana, nýbrž vysoko nad břevno do ochranné sítě nad plexisklem.
     
    43:13
    Z hranice levého kruhu pálil po zadovce od svého spoluhráče Káninský. Svou trefou dokázal nasměrovat pouze doprostřed branky, kde ji vyrazil Fürst betonem.
     
    44:19
    Z pranice u mantinelu vycházející lépe hosté. Puk se z hloučku hráčů vyrazil přesně na hůl pravého beka, který z první vypálil. Cichoň z nadějné pozice ale nakonec těsně minul letňanskou branku.
     
    45:51
    Hokejová paráda od Supa. Ten nejdříve naznačil, že pojede s pukem za branku, když v tom prudce změnil směr a uvolnil se od obránce přímo k letňanské brance. Z bezprostřední blízkosti už ale nedokázal dobře postaveného gólmana překonat.
     
    46:37
    Kobra právě vstřelila branku!
    Parádní přihrávkou z pravé strany kluziště našel Ksandr úplně volného JANA SKALÍKA na hranici levého kruhu. Branický obránce z první poslal puk za záda přesouvajícího se Fürsta, který se teď může zlobit na obranu před sebou, která opět zaspala a nechala hostující hráče vsítit čtvrtou branku.
     
    47:28
    Hra je na chvíli přerušena. Fürst má nějaké problémy s helmou.
     
    47:34
    Po vyhraném buly se dostal k nahození od modré jeden z hostujících obránců. Nedokázal nakonec ale prostřelit obětavého obránce před sebou, který kolenem srazil střelu mim ohrožení branky.
     
    48:31
    Další obrovská šance pro Letce! Souček se po krásné průnikové přihrávce po mantinelu dostal do samostatného úniku na hostujícího brankáře. Nakonec se rozhodl pro střelu do vzdálenější šibenice, tu ale Ondrík vyrazil vyrážečkou.
     
    49:03
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu pátý gól do domácí branky. Richard Mucha našel v mezikruží volného SOELDNERA, který technickou střelou do šibenice překonal Fürst. Asistence: Richard Mucha.
     
    50:51
    Letci kombinují před brankou Kobry, do pořádných střeleckých pozicí se ale takřka nedostávají.
     
    51:24
    Souhra branických obránců vyústila v úplně volnou střelu od modré pro Vandírka. Ten z nadějné pozice nakonec pouze nahodil puk do prostoru, kde už klečel připravený Fürst.
     
    52:19
    Kříž se okolo mantinelu prosmýkl okolo trojice branických hráčů. Svůj technický um ale nakonec nedokázal pořádně zužitkovat, jelikož při pokusu o čtvrtou kličku přišel o puk.
     
    52:58
    Letňany právě vstřelily branku!
    Letňany se každou minutu zlepšují, což nese své gólové ovoce. Přečíslení 2 na 1 zakončil Zárovec přihrávkou na ZRCKA, který puk jednoduše uklidil za záda přesouvajícího se Ondríka. Asistence: Zárovec.
     
    55:13
    Koloďný dostal z rohu kluziště přihrávku k levé tyči. Před sebou měl pouze přesouvajícího se gólmana hostí. Zakončit přesně ale nakonec nedokázal, puk mu zřejmě trochu sjel po čepeli a letňanský kapitán poslal svou střelu těsně vedle branky.
     
    56:11
    Střílenou přihrávku od modré tečoval Soeldner. Fürst však rychlá změna puku nepřekvapila, jelikož letňanský brankář stihl do prostoru kam puk letěl dát beton.
     
    57:52
    Ksandr přihrávkou našel před letňanskou branku uvolněného Kaninského. Ten z nadějné pozice z první ale zakončil pouze mimo tři tyče domácí branky.
     
    58:50
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Mucha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    59:04
    Jeden z obránců Kobry získal za brankou puk a ihned ho vyhodil do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    59:54
    Škutinova klička na modré nevyšla. On sám se navíc lapil v ofsajdu.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Kobra nakonec po dobrém výkonu zaslouženě vítězí 5:2.

    První třetina byla na góly skoupá. I když Kobra tlačila na letňanskou branku, nakonec se dokázal prosadit pouze Vandírek v 10. minutě.

    I do druhé třetiny vstoupila hostující Kobra lépe, nejdříve se ve 26. minutě prosadil Ksandr, o deset minut pak po přihrávce zpoza branky i Mucha. Na závěr druhé třetiny vsítil první branku Letňan Zárovec.

    I třetí třetina byla v režii hostujícího celku, i když se Letci postupně dostávali do zápasového tempa. Na trefu Skalíka ve 47. minutě odpověděl po šesti minutých domácí Zrcek. Gólovou tečku za pátečním přátelským zápasem udělal Soeldner. (13:04:55)

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 40. Zárovec, 53. Zrcek (Zárovec) – 10. Vandírek, 26. Ksandr (Káninský), 36. Mucha (Cichoň), 47. Skalík (Ksandr), 50. Soeldner (Mucha)


    HC Letci Letňany: Fürst (Habart) – Koloďný (C), Kloutvor, Stránský – Souček, Ulrich, Kříž, Vorojtev, Pejchal, Konček, Hlaváč, Zrcek, Zárovec
    HC Kobra Praha: Ondrík (Dusil) – Skalík, Cichoň, Ženíšek, Vandírek, Desousa, Skorčík, Sypa, Káninský, Ksandr, Mucha, Šeba, Šálek, Rýput, Sup, Škutina, Kalina, Soeldner
    bahis siteleri