Udinese – AC Milán 1:0 (kon.) | AS Řím – Janov 3:3 (kon.) | Cagliari – Brescia 0:1 (kon.)
Sampdoria – Lazio 0:3 (kon.) | Spal – Atalanta BC 2:3 (kon.) | Turín – Sassuolo 2:1 (kon.)
Hellas Verona – Bologna 1:1 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:3 (0:1)
S. S. Lazio
Neděle 25.08.2019, 20:45 • Stadio Comunale Luigi Ferraris • Italská Serie A • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:10. (22:37:59)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lazia, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Ačkoliv první poločas nabídl pouze jednu branku, tak v tom druhém jsme viděli další dva přesné zásahy, přičemž si oba připsal hostující celek. Ten byl v tomto utkání výrazně nebezpečnějším celkem, díky čemuž bere plný počet bodů.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sampdoria zahrávala ještě jeden rohový kop, avšak ani ten nebyl nikterak povedený. Posléze pálil vysoko nad branku soupeře Vieira.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Immobile sice uháněl na branku, avšak přihrávce předcházelo ofsajdové postavení italského útočníka. Zakončení tak bylo naprosto zbytečné.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastavením, o vítězi je již rozhodnuto.
     
    88
    Felipe šikovným způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde se Marušić neodvážil k centru do pokutového území. Místo toho sledujeme kombinaci.
     
    87
    Sampdoria si po delší době vybojovala rohový kop. Sledovali jsme kroucený centr přesně na hlavu Quagliarelly, který hlavičkoval do rukavic brankáře.
     
    86
    U postranní lajny se přeci jenom podařilo zakročit Acerbimu, který ve skluzu za sebe nepustil jednoho z protihráčů. Poté došlo k přenesení hry na Marušiće.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Lazio i nadále střeží tříbrankové vedení, naopak domácí hráči se pokoušejí o čestný zásah.
     
    80
    Nakonec to technickým zakončením zkoušel Alberto, který ale trefil pouze jednoho z protihráčů do hlavy. Římané jsou i přesto u hracího předmětu.
     
    79
    Parolo nyní vypomohl s bráněním u svého pokutového území, i přesto centr trefil hned prvního protihráče, kterým byl Felipe. Lazio zkouší založit protiakci.
     
    78
    Na opačné straně si Alberto navedl míč na pravou nohu a poté na zadní tyči zkoušel najít Immobileho, který ještě zkoušel vrátit balón před branku.
     
    77
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Danilo Cataldi.
     
    77
    Na pravém křídle si o přihrávku do volného prostoru řekl domácí Bereszynski, který sice měl hodně času, avšak to přineslo špatnou nahrávku.
     
    76
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Federico Bonazzoli.
     
    75
    Hosté si vybojovali rohový kop z pravé strany. Alberto zkoušel svůj centr zakroutit k přední konstrukci, tam se nejvýše do vzduchu dostal Gabbiadini.
     
    74
    I tak se do pokutového území dostal Milinković-Savić, který to nakonec zkoušel pravou nohou, avšak s jeho zakončením si domácí brankář Audero poradil.

    David Suchý

    Branky: 37. Immobile (Alberto), 56. Correa (Alberto), 62. Immobile

    Karty:   25. Ekdal (SMD), 59. Murru (SMD) – 21. Lazzari (LAZ), 43. Acerbi (LAZ)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:10. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 12:10.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Murillo, Colley, Murru – Vieira, Ekdal, Linetty (66. Léris) – Gabbiadini (76. Bonazzoli) – Quagliarella, Caprari (66. Jankto).
    Náhradníci: Falcone – Augello, É. Barreto, Jankto, Léris, Thorsby, Bonazzoli, Chabot, A. Ferrari, G. Ramírez, Bahlouli, Regini.

    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, Acerbi (70. Vavro), Radu – Lazzari (64. Marušić), S. Milinković-Savić (77. Cataldi), Parolo, Alberto, Lulić – Immobile, Correa.
    Náhradníci: Guerrieri, Proto – Anderson, F. Caicedo, Cataldi, Patric, Marušić, Vavro, Bastos, Lucas Leiva, Adekanye.

    Rozhodčí: Rocchi – Meli, Pretti
    thejrc.org